FACEBOOK

Magyar-olasz, november 3.: Székesfehérvár

Magyar-olasz, november 3.: Székesfehérvár
hozzászólás, 2012.10.04.

Székesfehérvár ad otthont a magyar válogatott idei utolsó hivatalos mérkőzésének, amely egyben az új Világliga-sorozat első hazai meccse lesz. Az ellenfél a világbajnok, olimpiai ezüstérmes olasz csapat.

A FINA Világliga 2012-13-as versenysorozata október végén kezdődik. A tornán újra induló magyar válogatott az idén két mérkőzést játszik, az elsőt október 31-én Románia ellen, várhatóan Nagyváradon. A versenysorozat első hazai meccse november 3-án lesz, a helyszín Székesfehérvár.

A londoni olimpia után összehívandó első válogatott természetesen együtt tölti a két meccs közötti időt is. Ezekre a találkozókra már Benedek Tibor és Mátéfalvy Csaba ül le a kispadra, de az év végén távozó szövetségi kapitánnyal, Kemény Dénessel közösen dolgozzák ki a felkészülés programját és alakítják ki a behívandó játékosok névsorát.

Kerethirdetés egy héttel-tíz nappal az első meccs előtt várható.

A Világliga európai csoportjai:

A csoport
Horvátország
Görögország
Törökország
Montenegró

B csoport
Spanyolország
Németország
Szerbia
(az eredetileg ide sorsolt Macedónia lemondta a részvételt)

C csoport
Románia
Olaszország
Oroszország
MAGYARORSZÁG

A magyar válogatott mérkőzéseinek tervezett időrendje:


Románia-Magyarország  - 2012. október 31. (Nagyvárad)
Magyarország-Olaszország - 2012. november 3. (Székesfehérvár)
Oroszország-Magyarország - 2013. január 30.
Magyarország-Románia - 2013. február 2.
Olaszország-Magyarország - 2013. március 27.
Magyarország-Oroszország - 2013. március 30.

Csak a csoportelsők biztosítják helyüket a jövő nyári szuperdöntőben, illetve annak rendezője a házigazda jogán indulhat majd. (Nagy a valószínűsége, hogy a szuperdöntőnek az egyik továbbjutó adhat otthont, hiszen elsősorban ők pályáznak a rendezésre, de ez nem törvényszerű, amit az is mutat, hogy a tavalyi szuperdöntő Kazahsztánban volt.)

Az amerikai és az ázsiai-óceániai selejtezőcsoport küzdelmeit tornarendszerben rendezik meg 2013 tavaszán, mindkét tornáról az első két helyezett jut be a szuperdöntőbe.

Fontos információ, hogy a Világliga mérkőzései nem érhetnek véget döntetlennel. Amennyiben egyenlő az állás a mérkőzés lefújásakor, azonnal (tehát hosszabbítás nélkül) ötméteresekkel döntik el a győztes kilétét. Ez esetben viszont a meccs nyertese nem három, hanem csak két pontot kap és a vesztes is gazdagodik egy ponttal.

A szuperdöntő 2013. június 11. és 16. között lesz. A nyolccsapatos torna részvevőit két csoportba osztják. Az előzetes versenykiírás (amely még négy európai selejtezőcsoporttal számolt) már a szuperdöntő csoportbeosztását is meghatározta. Eszerint a mi csoportunk győztese az európai A csoport első helyezettjével, az amerikai csoportgyőztessel és az ázsiai-óceániai párharc második helyezett továbbjutójával kerül össze.

1 régi hozzászólás

pösze hozzászólása
pösze37572
2012.10.04. 19:18

Felmerül bennem - szerintem jogosan - az a kérdés, hogy egyáltalán komolyan vesszük-e ezt a világliga sorozatot. Ugyanis 1 héttel az első meccs elött \"keretet\" hirdetni, elég furcsa húzásnak tűnik, ha azt is figyelembevesszük, hogy egy teljesen új, megfiatalított együttest akarnak játszatni. Már rég keretet kellett volna hirdetni, keretedzéseket, felkészülési meccseket kellett volna játszani, hogy kialakuljon egy csapat. Nem értem mi a cél ezzel? Ráadásul igazán komoly ob1-es meccsek sem lesznek addig, a magyar kupa final four később lesz, vagyis már nincs mire várni a keret hirdetéssel. Hacsak más a céll, mint a jó szereplés...