FACEBOOK

Újra telt ház lehet a Komjádiban

Újra telt ház lehet a Komjádiban
hozzászólás, 2012.10.03.

Új kijáratokat nyitottak a Császár-Komjádi Sportuszodában, így az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megszüntette az uszodára vonatkozó létszámkorlátozást, a korábbi 450 helyett ismét 1700 szurkoló mehet be a sporteseményekre.

Nagy port kavart a vlv egyik márciusi cikke, a közvélemény ebből értesült arról, hogy a Vasas SC elnökét értesítette a hatóság: megfelelő menekülőkapuk hiányában a Komjádi uszoda sportrendezvényein legfeljebb 500 ember lehet jelen (beleértve a sportolókat és a meccsek rendezéséhez szüksélges személyzetet is). Később a klub moratóriumot kapott a szezon végéig, s így nem kellett máshova vinnie hazai BL-meccseit és pályaválasztóként a bajnoki döntő találkozóit.

A Nemzeti Sportközpontok a nyári szünet alatt nem tétlenkedett, s így most már nincs akadálya annak, hogy ismét zsúfolt ház előtt rendezzék meg a Vasas hazai mérkőzéseit.

Az alábbi közleményben az intézmény további uszodafejlesztési terveiről is beszámol:

"A Nemzeti Sportközpontok folytatja a margitszigeti Hajós-Széchy Sportuszoda és a Császár-Komjádi Sportuszoda felújítását. A további fejlesztésekre elsősorban a 2014-es budapesti vízilabda Európa-bajnokság miatt van szükség, de az átalakításoknak köszönhetően az összes vizes sportág versenyzőit és a szabadidő-sportolókat is az eddiginél jobb körülmények várják majd a legnagyobb budapesti uszodákban.

2013-ban megújul a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központhoz tartozó Hajós-Széchy Sportuszoda, valamint a Császár-Komjádi Sportuszoda. A tervek egy része már elkészült, így az engedélyezési és közbeszerzési eljárások után kezdődhet a munka.

A 2014-es vízilabda Európa-bajnokság mérkőzéseinek otthont adó margitszigeti Hajós-Széchy Sportuszodában többek között felújítják a medencéket, az öltözőket, a lelátót, a vízgépészeti berendezéseket, és kialakítanak egy új medencét, ami vízilabdaedzések lebonyolítására is alkalmas lesz. Emellett új sporteszközök kerülnek az uszodába és megszépül a Hajós Alfréd által tervezett épület egy része.

„Óriási öröm számunkra, hogy Budapest az utóbbi bő egy évtizedben sorra rendezheti a vizes sportágak világversenyeit. Egy újabb lehetőség számunkra a 2014-es vízilabda Európa-bajnokság, ami megint Magyarországra irányítja a szurkolók figyelmét, ráadásul ismét lökést adhat a sportág hazai fejlődésében” – mondta Dala Tamás, a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ vezetője.

A margitszigeti uszoda mellett folytatódik a budai oldalon található Császár-Komjádi Sportuszoda felújítása is. A tervek szerint itt is korszerűsíti például a fűtési és gépészeti rendszert az állami sportlétesítményeket üzemeltető Nemzeti Sportközpontok.

„Nem titkolt célja az Európa-bajnoksághoz kapcsolódó felújításoknak, hogy az átalakítások után a vízilabdázók mellett a többi vizes sportág képviselői is az eddiginél jobb körülmények között készülhessenek a hazai és nemzetközi versenyekre. Ugyanilyen fontosnak tartjuk, hogy az uszodákba mozogni, pihenni, kikapcsolódni járó szabadidő-sportolók is érezzék és élvezhessék a változásokat. Szebb környezet, modernebb öltözők és például jobb vízminőség várja majd a magyar és külföldi vendégeinket a felújítások után” – nyilatkozta Vígh László kormánybiztos, aki hozzátette, hogy már dolgoznak egy újfajta jegyrendszer kialakításán is, ami lehetővé teszi, hogy a szabadidő-sportolók bizonyos napszakokban az eddiginél jóval kedvezőbb áron használhassák a két legnagyobb budapesti uszodát.

A margitszigeti uszodát a 2006-as úszó Európa-bajnokság előtt részben már felújították és ki is bővítették, a Császár-Komjádi Sportuszoda fedett medencéje pedig 2010-ben új tetőt kapott. Most tehát mindkét létesítményben további fejlesztésekről döntött a Nemzeti Sportközpontok.

A Császár-Komjádi Sportuszodához kapcsolódó hír, hogy a Nemzeti Sportközpontok szakemberei új kijáratokat nyitottak a létesítményben, így az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megszüntette az uszodára vonatkozó létszámkorlátozást, a korábbi 450 helyett ismét 1700 szurkoló mehet be a sporteseményekre.

„Nagyon szépen köszönöm a Nemzeti Sportközpontok vezetőinek, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy ismét nagy számban érkezhessenek szurkolók a vízilabda-csapatunk mérkőzéseire. Remélem, hogy a bajnoki rangadókon megtelnek a lelátók” – mondta Markovits László, a Vasas SC elnöke"  - a közlemény szerint, amelyet a Nemzeti Sportközpontok szerdán juttatott el a vlv-hez.