FACEBOOK

Kupa-negyeddöntők: itt a legjobb négy

Kupa-negyeddöntők: itt a legjobb négy
hozzászólás, 2012.09.30.

A Theodora Magyar Kupa legjobb négy csapata: Debrecen, Vasas, Szolnok, Szeged. Sorsolás két hét múlva, final four november 10-11-én. Szolnokon másodperceken múlt a továbbjutás, a Honvéd pedig Vasas-veréssel búcsúzott a kupától.

Theodora Magyar Kupa, negyedöntő, visszavágók

VLV-TUDÓSÍTÁS FOTÓKKAL, VIDEÓKKAL AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSEKRŐL

Szeged-FTC 11:3 (3:0, 3:1, 2:0, 3:2)
G.: Kayes, Hegedüs, Molnár T. Younger 2-2, Kiss Cs., Juhász, Decker, ill. Macdonell 2, Deutsch M.

Továbbjutott a Szeged két győzelemmel.


Szolnok-Eger 5:5 (1:2, 3:2, 0:0, 1:1)
G.: Negrean 2, Kis G., Pásztor, Hosnyánszky, ill. Mezei 2, Biros, Varga II. Zs., Bátori

Továbbjutott a Szolnok szombati, idegenbeli egygólos győzelmével.

Az egriek az elején két góllal elhúztak és végig volt esélyük legalább a hosszabbítást jelentő egygólos győzelem elérésére, hiszen a döntetlent jelentő találatot 12 másodperccel a lefújás előtt érte el Kis Gábor.

SZÉCSI ZOLTÁN (Eger) a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatunknak, úgy érzem, nagyon jól játszottunk. Nem mondom, hogy sokkal jobban megérdemeltük volna a hosszabbítást, mint a Szolnok a döntetlent, szerintem bármelyik csapat továbbjutása igazságos lett volna, gratulálok a Szolnoknak, nekik sikerült. Tényleg örülök, mert nagyon jó arca van ennek a csapatnak - mármint az Egernek :-)

- Hogy utaztatok Szolnokra, tényleg láttatok komoly esélyt az idegenbeli fordításra?

- Igen, így gondoltuk valóban. A kuparendszer olyan, hogy akár két-három gólos előny is elhanyagolható lehet. Jól játszottunk Egerben és itt is - ennyi...

- Ahogy nézem a statisztikát, jól ment neked a védés...

- Ez személyes dolog, de jól védekeztünk. A Szolnok is jól védekezett, szeretem az ilyen meccseket, amelyeken nem az eszeveszett góllövési vágy dominál, hanem a tudatos játék: védekezés ÉS góllövés. Tetszett a csapatunk, a két évvel ezelőtti Egerre emlékeztetett.

- Mégiscsak kiestetek, ez mennyire csalódás?

- Eggyel kevesebb a lehetőség arra, hogy idén "alakítsunk" valamit, de talán így több energiánk jut majd másra.

KIS GÁBOR (Szolnok) a vlv-nek:

- Nagyon jó mérkőzés volt, legagábbis a vízben így éreztem, nem tudom, kívülről milyennek tűnt :-). Igazából az történt, amire én számítottam már a kezdet kezdetén, hogy a fizikális elemeken fog eldőlni a továbbjutás sorsa. Az első mérkőzésen még nem éreztem azt, hogy ennyire kijöttek a végletek e téren, de most, a második meccs felénél már érezni lehetett, hogy nem sok idő volt regenerálódni a két meccs között. Mindkét csapat láthatóan fáradni kezdett és én úgy gondolom, hogy nyilván volt benne szerencse is, de talán az is döntő volt, hogy fizikálisan előnybe kerültünk. Kijött az, hogy nagyon sokat és nagyon keményet edzettünk az elmúlt időszakban. Taktikailag minden csapat a felkészülés elején tart, hiszen az olimpiai részvevők nemrég csatlakoztak, most tényleg az a csapat nyert, amelyik jobban bírta a küzdelmet testileg, izomzatban.

Úgy gondolom, hogy megérdemelten jutottunk tovább, megtettünk mindent, amit ez a csapat jelen pillanatban tud, ráadásul egy nagyon keményen és nagyon jól játszó ellenféllel szemben, úgyhogy gratulálok az Egernek is! Jó kis küzdelmes hétvége volt, örülök nagyon a továbbjutásnak. Várom a sorsolást, de "kívánságom" nincs. Tavaly sikerült bejutnunk a négybe, most szeretnénk eggyel továbblépni és döntőt játszani.


Honvéd-Vasas 8:7 (0:2, 2:2, 3:3, 3:0)
G.: Kiss G., Kovács P. 2-2, Mátyás, Hangody Gy., Jakab, Marnitz M., ill. Angyal, Oeler, Csapó, Fazekas, Steinmetz Á., Drasko Brguljan, Takács B.

A Vasas 18:13-as gólkülönbséggel jutott tovább.

A Debrecen játék nélkül jutott tovább, s lett részvevője az elődöntőnek, mivel kisorsolt ellenfele, a jelenleg Egyiptomban tartózkodó és csak vasárnap este hazatérő Szentes úgy döntött, hogy visszalép a kupától.

Az elődöntők sorsolása az eredeti tervek szerint október 15-én lesz, a döntőbe jutás kérdése már egy mérkőzésen dől el, november 10-én, a döntő dátuma november 11. (A final four helyszíne még ismeretlen.)