FACEBOOK

Itt a keret az ifi VB-re

Itt a keret az ifi VB-re
hozzászólás, 2012.09.17.

Hétfőn megkezdte a felkészülést a decemberi ausztráliai ifjúsági világbajnokságra a magyar válogatott. Ismertetjük Horkai György keretét.

Az utánpótlás szövetségi kapitányt először arra kértük, "csengesse le" a franciaországi junior (U93-as) EB-t, amelyen a hatodik helyen végzett a csapatunk.

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Azt kell mondjam, a helyezésünk nagyjából reális volt. Becsülöm a fiúkat, mindössze egyetlen meccs okozott szomorúságot, az oroszokat meg kellett volna vernünk az 5. helyért rendezett osztályozón. Húsz meccset játszottunk idén, kikaptunk a horvátoktól kétszer, egyszer megvertük őket, a szerbektől egyszer vereséget szenvedtünk, egyszer nyertünk ellenük, az olaszoktól kikaptunk kétszer, az említett meccsen pedig vesztettünk az oroszok ellen. A többi mérkőzést hoztuk és mindenképpen előrelépés, hogy a nálunk gyengébb vagy velünk egyenrangú csapatokat meg tudtuk verni. Tehát szinte csak a nálunk jobbaktól kaptunk ki.

- Kérlek, ismertesd az ifikorosztály vb-keretét!

- Kapusok: Péterfy Mihály (UVSE), György Dávid (Honvéd), Kósik Soma (Fradi). Mezőnyjátékosok: Jansik Szilárd (KSI), Telegdy András (BVSC), Berta József (Kaposvár), Lőrincz Bálint (Eger), Zalánki Gergő (Eger), Sedlmayer Tamás (UVSE), Gyárfás Tamás (UVSE), Sánta Dániel (FTC), Német Tóni (KSI), Salamon Attila (Vasas), Fejős Róbert (KSI), Kovács Gergely (KSI), Kovács Bence (UVSE), Kalanovics Balázs (KSI), Vincze Márk (Szeged), Hornyák Olivér (Eger), Szabó Bendegúz (BVSC), és van két olyan fiatal, akit meghívtam, hogy dolgozzon a kerettel: Manhercz Krisztián (Vasas) és Szedmák Dávid (UVSE). Tehát 22-en dolgozunk, ebből a társaságból kerül majd ki a 13 utazó.

- Ahogy nézem a neveket, van némi átfedés a juniorokkal.

- A keretből hatan voltak kint a junior EB-n, de részt vett a felkészülésben Zalánki, Gyárfás és korábban Berta is. A többiek fiatalok, de néhányan közülük is lejártak az edzéseinkre. A többség ’94-es vagy ’95-ös, de van ’96-os is, Hornyák Olivér (Eger),  Manhercz pedig ’97-es.

- Mi a felkészülés programja?

- Először is a most ismertetett keretből áll össze az OB1-es bajnokság első négy fordulójában a csapatunk. Október 25-éig megy az utánpótlásbajnokság is. A reggeli edzéseket háromnegyed hétkor kezdjük, hogy mindenki beérjen az iskolába, hiszen a vb miatt amúgy is egy hónapot fognak hiányozni.

- Lesz-e módotok külföldi csapatokkal meccselni a felkészülés során?

- Most szervezünk egy tornát november 15-18-ra, várjuk a visszajelentkezéseket a felkért csapatoktól. A helyszín még bizonytalan, de valamelyik vidéki város fedett uszodája lesz. Több mint egy héttel a vb-kezdés előtt, november 23-án utazunk Ausztráliába, azon is dolgozunk, hogy kint, a tornát megelőzően találkozhassunk a szerb, a horvát és az olasz válogatottal.

- Hogy látod, mire lehet képes a magyar csapat a vb-n?

- Nem tudom... Nagyon szeretnénk a négybe bekerülni. Azt kértem hogy az edzéseken és a felnőtt csapatok elleni meccseken is mindenki tegyen meg mindent, nyújtsa a tőle telhető maximumot, mert már a csapatba is csak így lehet bekerülni. Hogy ez mire lesz elég, azt Perth-ben meglátjuk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Ifjúsági világbajnokság, Perth (Ausztrália), december 1-9.

A csoportbeosztás:

A csoport
USA
MAGYARORSZÁG
Spanyolország
Egyiptom
Kanada

B csoport
Új-Zéland
Kolumbia
Horvátország
Ausztrália
Dél-Afrika

C csoport
Üzbegisztán
Trinidad és Tobago
Románia
Görögország
Irán

D csoport
Brazília
Olaszország
Szerbia
Peru
Kazahsztán

A magyar csapat december 1-jén Kanada ellen kezd.

 

16 régi hozzászólás

Daret hozzászólása
Daret37466
2012.09.24. 09:07

arietto, savanyú a szőlő?

arietto hozzászólása
arietto37465
2012.09.23. 17:50

Az egri játékosokról mindent lehet mondani csak azt nem, hogy ott a helyük a vb((főleg a Zalánki). Ők az egriek által favorizált 10-ből 2 lövők.Fizikálisan nem odavalók!!

Krisz hozzászólása
Krisz37418
2012.09.20. 14:50

A legfiatalabb kerettagok: Manhercz Krisztián és Hornyák milyen poszton játszanak? Illetve ha csak két balkezes van, akkor ki van még rosszkézen? Egyébként sajnos csak a Bedőéket láttam játszani (ezért is érdeklődök a fiatalabbakról), de elég jó benyomást keltettek az egyik nemzetközi tornán.....Horkai nagyon együtt élt a játékkal és látszott hogy a fiúk is hallgatnak rá. Bedő és Csapó kiemelkednek a 93-as vonulatból....A 94 -es generáció is jó, többek közt korábban megnyerték az obrenovaci tornát, ami a mezőnyt tekintve nem kis teljesítmény volt. A 95 -ös korosztály, ahogy hallottam szintén nagyon jó benyomást keltett ugyanezen a megmérettetésen....Úgyhogy nekem az a véleményem hogy nem kell különösen aggódnunk az utánpótlás miatt, sok tehetség van a láthatáron.......

Daret hozzászólása
Daret37413
2012.09.20. 08:27

Telegdy szerintem felejtős. Láttam tegnap játszani, vagy inkább antivízilabdázni. Lehet, hogy Bertánál is van jobb, ha a kaposvári ifit nézzük. Vagy csak a tegnapi volt gyenge napja. Az egri srácok ügyesek (Lőrinz, Zalánki, Hornyák). György Dávid jó kapus lehet, ha nem rontják el a Honvédnál.

mondom hozzászólása
mondom37411
2012.09.19. 22:56

a 95-ös korosztály tele van kiemelkedő tehetségű játékossal...

mondom hozzászólása
mondom37410
2012.09.19. 22:55

Nincs több balkezes a keretben.

Krisz hozzászólása
Krisz37408
2012.09.19. 19:52

Megtudná nekem valaki mondani, hogy Zalánkin és Gyárfáson kívül még ki a balkezes a keretben? Előre is kösz....

kafonyandris hozzászólása
2012.09.19. 00:34

Rolling! Akiket bennfenteseknek nevezel, lehet hogy valóban jobban ismerik az utánpótlást. Esetleg látták játszani őket és azon felül tudják ki kinek a kije. Szóval úgy tűnik a kapitánynak nem lesz könnyű dolga, mivel a 95-ös évjárat eddig nem tűnt sikeresnek. Náluk erősebb a 94-es gárda, most ők készülnek VB-re, ezért a többieket ne említsük. Valamit láthatunk majd októberben az OB-I-es mérkőzéseiken a felnőttek ellen. Azért az most borítékolható, hogy csak a vereségek mértéke lesz változó. Ugyanis akik OB-I-ben játszanak azok túlnyomóan nem közülük kerülnek ki.(93-as évjárat) Az ismert keretekből érdemes megnézned a tavalyi statisztikákat, hogy ki hány meccsen szerepelt, mely osztályokban... stb. Abból kiderül, hogy akik nyáron utaztak azok közül jónéhányan igen csúfosan teljesítettek itthon is. Hasonlítsad össze az új szezon már ismert listáival és már abból is tudsz következtetni, ha nem is ismered a mezőnyt. Sok érdekességet fogsz találni és a francia eb-val kapcsolatos hozzászólások egyből más színben tűnnek fel neked is.

Török Szultán hozzászólása
2012.09.18. 17:41

Rolling! Ne félj, hamarosan megjelennek a \"független\" bennfentesek és megmondják a tuttit. A francia EB után ne várjál mást (lásd qrumplivirag nevű megmondót).

felho2 hozzászólása
felho237381
2012.09.18. 11:32

Hogy megöregedett Dr. Horkai, döbbenet.

Rolling hozzászólása
Rolling37379
2012.09.18. 09:38

Őszintén bevallom, hogy számomra a névsor nem sokat mond, nem vagyok bennfentes a pólóban, főleg nem az utánpótlás vonalon. Jó lenne, ha a jólértesült bennfentesek most jelentkeznének, hogy szerintük ki a nem keretbe való \"csókos\", és ki az, akinek ott lenne a helye a tudása alapján. Ha most csöndben maradnak, akkor nem korrekt egy esetlges kudarc után előjönni a nagy igazsággal.

kafonyandris hozzászólása
2012.09.17. 22:55

Manherz jó választás lehet, még ha nem is utazik. Habár ő nem csinálja tele a nadrágját tétmeccseken, mint a francia eb-t megjárt egri fiú és néhány társa. De hagyjuk is, drukkoljunk a fiúknak és a kapitánynak, hátha kevesebb kedvenc és több jó teljesítményre képes fiú utazik!

baluka hozzászólása
baluka37374
2012.09.17. 21:40

Nem a témához kapcsolódik, de azért bemásolom, ne hari érte a szerkesztőktól: http://www.nemzetisport.hu/vizilabda/vizilabda-gergely-istvan-marad-benedeket-es-kasast-benevezte-a-honved-2174429. Ha idaigazolnak valóban, akkor ember legyen a talpán aki megmondja a legjobb 4-et. Hajrá Honvéd

Krisz hozzászólása
Krisz37371
2012.09.17. 20:01

Érdeklődnék, ki balkezes a csapatban Zalánkin és Gyárfáson kívül?(Urbánnal mi van?) Kevesellem a három centert, Németh, Sánta és Fejős....+Szedmák esetleg kihagytam valakit?

Török Szultán hozzászólása
2012.09.17. 18:31

A 20+2-es keretbe belefér. Hogy később mi lesz, azt nem tudni, kapás és rosszkéz posztokon van azért jelölt bőven.

B (régi) hozzászólása
2012.09.17. 17:01

A szegedi Vincze Márk tényleg ennyire jó vagy csak erős a családi háttere?