FACEBOOK

Megkezdődött a debreceni felkészülési torna

Megkezdődött a debreceni felkészülési torna
hozzászólás, 2012.09.14.

Péntek reggel megkezdődött a Debreceni maratoni vízilabda elnevezésű felkészülési torna. A vlv a helyszínen, a következő két és fél nap 15 meccséről folyamatosan közöljük az eredményeket.

Mindjárt egy jó hírrel kezdünk: a DigiSport vasárnap délelőtt közvetíti a torna utolsó napjának mindhárom mérkőzését!

A Fab nemzetközi férfi vízilabdatorna pénteki mérkőzései:



vlv-képek a torna első napjáról


(A csapatok teljes összeállítását első meccsüknél közöljük, utána csak a góllövőket.)

FTC-Szolnok 6:10 (1:4, 2:1, 2:3, 1:2)
Debrecen, felkészülési torna, v.: Molnár P., Horváth Cs.
FTC: Pijetlovics, Korényi, Fülöp 1, Jansik 1, Macdonell 3, Szőllősi, Szőke, Illés, Sánta, Franicsics, Paján 1, Sántavy, Major, Kősik. Vezetőedző: Ambrus Tamás
Szolnok: Decker, Gocsics 1, Kovács O., Dőry, Hosnyánszky 2, Vörös 2, Alekszics 1, Hangay, Marnitz 1, Pásztor 1, Kis G., Negrean 2, Georgescu, Lévai. Vezetőedző: Kovács István
Gól - emberelőnyből: 3/4, ill. 3/8
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Sántavy

A Szolnok már az elején elhúzott és bár a lelkesen játszó fradistáknak sikerült egy gólra felzárkózni, ekkor megint megrázta magát Kovács István csapata és végül magabiztosan nyert.

VLV-VIDEÓK:

Negrean második gólja


Decker-védés


Pijetlovics-védés


Vörös Viktor gólja


Paján csavargólja


Partizán Belgrád-Vasas 4:11 (0:2, 0:3, 2:3, 2:3)
Debrecen, felkészülési torna, v.: Molnár P., Horváth Cs.
Partizán Belgrád: Zsivojinovics, Tamaskovics, Matovics, Asanovics, Subotics, Rackov, Milos Cuk 2, Dedovics 1, Csucskovics, Stefan Mitrovics 1, Basara, Obradovics, Vico, Pisticsevics. Vezetőedző: Vladimir Vujaszinovics
Vasas: Nagy V., Drasko Brguljan, Csapó 1, Katonás, Fazekas, Angyal, Vámos 4, Vereczkey 1, Hőna, Oeler 1, Takács, Hárai 1, Steinmetz Á. 3. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 2/11, ill. 5/10

A sok fiatallal felálló belgrádiak nem voltak egy súlycsoportban a nagyon határozott piros-kékekkel szemben.

VLV-VDEÓK:

Kimaradt Partizan-helyzet


Mitrovics gólja


Steinmetz Ádám harmadik gólja


Nagy Viktor véd


Vereczkey gólja


Vámos negyedik gólja


Dedovics gólja


Debrecen-Eger 5:3 (1:2, 1:1, 1:0, 2:0)
Debrecen, felkészülési torna, v.: Horváth Cs., Molnár P.
Debrecen: Mitrovics, Párkányi, Kállay, Milos Korolija 1, Vindisch 1, Malek, Varga T. 1, Komlósi, Misics 1, Süveges, Letica 1, Weszelovszky. Vezetőedző: Gyöngyösi András
Eger: Bisztricsányi, Gerritse, Bátori, Graham, Mezei, Kovács G. 1, Varga II. Zs., Seman, Chilkó, Bundschuh 1, Lőrincz 1. Vezetőedző: Gerendás György
Gól - emberelőnyből: 2/8, ill. 0/8
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -/-
Kipontozódott: Komlósi, Bundschuh

A Szécsi, Biros, Gór-Nagy és Salamon nélkül játszó egriek sokáig vezettek, de a rendkívül motivált debreceniek fordítottak és izgalmas, a szezon előtti időszakhoz képest jó kis meccsen behúzták a győzelmet.

VLV-VIDEÓK:

Vindisch gólja


Letica gólja


Kimaradt egri lehetőség


A délutáni-esti program (az első két mérkőzés6t Juhász György és Marosvári Antal vezette, az utolsót a délelőtti bírópáros.):

Szolnok–Vasas 6:6 (1:2, 2:1, 2:2, 1:1)
G.: Gocics, Alekszics 2-2, Pásztor, Marnitz, ill. Katonás, Fazekas, Angyal, Vámos, Hárai, Steinmetz Á.

Fordulatos, izgalmas mérkőzésen igazságos döntetlen született. A Vasas kapuját végig Barabás védte, ötméterest is hárított. A másik oldalon Decker Attila szinte végig parádézott.

VLV-VIDEÓK:

Vámos gólja


Decker véd


Marnitz Gergő gólja


Hárai Balázs (Vasas) nyilatkozata


- Pufi gratulálok a mai meccshez, jól játszott a Vasas. Hogy sikerült eddig a beilleszkedés, mesélj.

- Köszöntöm a kedves nézőket! Úgy gondolom, hogy azért még szoknunk kell egymást a külföldiek miatt is, meg a fiatalok miatt is, hogy ki hova szereti kapni a labdát, ki hogy szokott játszani. Még ismerkedünk kell egymással, de úgy gondolom, hogy ez a torna abban segít, hogy ezek az első lépések meglegyenek.

- Mennyire borította fel a kedélyeiteket, mennyire vagytok idegesek az anyagi helyzet miatt?

- Nagyon bizakodó vagyok és remélem, hogy meg fog oldódni, a Vasas vezetősége megfogja oldani az a helyzetet, ami kialakult. Természetesen mi is próbálunk segíteni nekik mindenben, amiben csak tudunk. Hát nyilván nem jó így elkezdeni egy évet, de ez van, ezzel kell tovább dolgozni.

- Ért-e valami meglepetés ennél a csapatnál, olyan, amire nem számítottál?

- A debreceni torna. :-)

- Arra nem számítottál? :-)

- Hát, volt arról szó, hogy nem jövünk. Kicsit megörültünk a szabad hétvége miatt, de szükség van a tornára azért is, hogy összeszokjunk egy kicsit.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Danna)



Hosnyánszky Norbert (Szolnok) nyilatkozata


- Hosi, tőled is az az első kérdésem, hogy hogy sikerült a beilleszkedés? Milyen az új csapatod?

- Jópofa. Nagyon jó hangulat van, tehát egy jó kis brigád ez. Nyilván nem ez a legeslegfontosabb, de azért ez is fontos. A taktikai rész még nem derült ki, mert igazából csak edzés edzés volt, meg kondi, tehát taktikával még nem is nagyon foglalkoztunk, azt majd a későbbiekben, van még idő bőven.

- Ez a debreceni torna mit jelent nektek? Mennyire fontos?

- Annyiból fontos, hogy összecsiszolódjunk, akár elmegyünk valahova, együtt a csapat, hogy csapattá érjünk, valamennyire megismerjük egymást. Tényleg, taktikáról nem tudok mondani semmit, mert nincsen egyelőre. De hát majd lesz idővel az is. Lövünk, megpróbáljuk eltalálni a kaput, jól védekezni, ennyi.

- Az olimpia óta eltelt időszakot hogy töltötted? Megemésztetted a dolgokat lelkileg már? Vagy még fáj?

- Úgy gondolom, megemésztettem. Tovább kell lépni. Új feladatok vannak, és nincs is értelme már róla beszélni szerintem.

- Szerintem fogunk még róla sokat beszélgetni.

- Hát, beszéljünk a következő világversenyről. Arról szívesebben beszélek.

- Oké, rendben.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Debrecen–Partizan Belgrád 5:6 (3:2, 0:2, 1:2, 1:0)
G.: Milos Korolija 2, Misics, Letica, Weszelovszky, ill. Subotics, Rackov, Dedovics, Stefan Mitrovics, Basara, Jokics

A Varga Tamást vállsérülés miatt nélkülöző hazaiak nem bírtak a szerbekkel, de végig szoros meccset játszottak, az utolsó percben is esélyük volt az egyenlítésre.

VLV-VIDEÓK:

Marnitz Gergő gólja

Weszelovszky gólja

Nincs gól


FTC–Eger 4:8 (1:3, 1:0, 1:2, 1:3)
G.: Fülöp, Szöllősi, Illés, Ernyey, ill. Gerritse, Mezei 2-2, Bátori, Graham, Seman, Bundschuh

A lelkesen játszó zöld-fehérek sokáig szorossá tudták tenni a meccset, de a végét nem bírták, fegyelmezetlenségeiket, hibáikat könyörtelenül megbüntették az egriek.

VLV-VIDEÓK:

Mezei első gólja


Pijetlovics véd


Kimaradt kettős előny


Fülöp Bence gólja


Gerritse második gólja


Mezei második gólja


A torna teljes programja

11 régi hozzászólás

dossantos hozzászólása
2012.09.15. 01:05

olvastam én is annak idején, de azt bizton merem állítani, h amikor ez a cikk született, abszolút nem volt még lefutott ez a ki mit közvetít dolog... ;) akkor én is megijedtem, de megnyugtattak, hogy még nem kell pánikolni... azóta nem tudom, h van-e újabb fejlemény... majd érdeklődök kicsit

balzs hozzászólása
balzs37328
2012.09.14. 23:24

http://sportgeza.hu/sport/2012/08/17/sportkozvetitesek/ \"A Digisport vízilabda-bajnokik és európai kupameccsek tudósítását vállalta.\"

dossantos hozzászólása
2012.09.14. 23:18

hogy ezen a tornán az utolsó meccseket közvetíti a digi, talán még nem jelent egyet azzal, h a bajnokságot is ők fogják közvetíteni...

stanchi hozzászólása
stanchi37326
2012.09.14. 21:53

A SportKlub szerződése lejárt és nem akarta tovább közvetíteni a vízilabdát! Így lett Digi...

balzs hozzászólása
balzs37325
2012.09.14. 20:50

A Debrecen-Eger meccsen ki lőtte a harmadik egri gólt, mert csak Kovács és Bundschuh neve mellett szerepel gól? Egyébként Salamon sem játszott ma még. A digis témához csak annyit írnék, hogy a műholdas tv-jük mindenhol fogható az országban, tehát úgy senki nem járhat vele, mint a sportklubbal, ami csak a tré hóm-on nézhető. (\"A teljes becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,6 százalék, a második a Digi, amelynek piaci részesedése 23,6 százalék, a harmadik a Magyar Telekom, piaci részesedése a vizsgált hónapban (július) 22,7 százalék volt.\"

pösze hozzászólása
pösze37324
2012.09.14. 20:08

Sajnos nálunk elérhetetlen a Digitévé, a UPC nem fogja a Digisportot adni, ettől kezdve lemondhatok kedvenc sportom nézéséről. Majd nézhetek szar magyar focit, uncsi forma 1-et, meg még uncsib amerikai focit...köszi. Vagy talán még az a megoldás, ha az onlinetévét megostromoljuk egy digisport streamért?

qqcska hozzászólása
qqcska37323
2012.09.14. 20:05

a Digit kell szidni: olyan pénzt kér a szolgáltatóktól, ami nekik nem éri meg (a jelenlegi árakon), és ártárgyalás nincs... ráadásul európai szinten többmilliós előfizetője van, így komoly partnernek tekintik - Mo. csak egy kicsike falat...

Rolling hozzászólása
Rolling37322
2012.09.14. 19:26

Nem biztos, hogy a Digit kell szidni. Szerintem sokkal inkább a különböző szolgáltatókat, mert nem hajlandók felvenni a Digi Sportot a kínálatukba. Én jelenleg az UPC-nél vagyok, de ha így folytatódik, akkor lecserélem őket a Digire.

pösze hozzászólása
pösze37321
2012.09.14. 16:06

A DIGI lesz a végső csapás a vízilabdának...párszázezer, elsősorban vidéken élő ember élvezheti ezentúl a meccseket...egyszerűen elképesztő, amit a szövetség művel. Miért nem volt jó a hozzáértő és lelkes, a vízilabdát valóban szerető Sportklub?...:-(((((

Krisz hozzászólása
Krisz37320
2012.09.14. 15:23

Remek, gratulálok az illetékeseknek!Ez a rohadt digi elviszi a vízilabdát is! Kérdem én, hányan maradnak le így a magyar bajnoki meccsekről? Egy biztos, sokan nem láthatjuk emiatt a mérkőzéseket........Pedig tudtommal elő van írva, hogy minimum hány tévénézőhöz kell eljutnia a közvetítéseknek.....Köszönjük szépen !!!

baluka hozzászólása
baluka37319
2012.09.14. 12:16

igaz az a hír, hogy a bajnokságot is a Digisport közvetíti majd? ha igen akkor mennyi meccset?