FACEBOOK

Junior EB: nyolc között a csapat

Junior EB: nyolc között a csapat
hozzászólás, 2012.09.05.

Magabiztos győzelemmel jutott a negyeddöntőbe a magyar válogatott a franciaországi junior EB-n. Egy híján valamennyi mezőnyjátékosunk gólt lőtt a törökök ellen. Óriási meglepetések a tornán: a hollandok búcsúztatták Montenegrót, a szlovákok a görögöket. Panaszlevelet írtunk a LEN-nek az olaszok elleni meccsen történtek miatt.

Junior Európa-bajnokság (1993-as és későbbi születésűek), Canet en Roussillon (Franciaország)

Nyolcaddöntők

Magyarország-Törökország 17:5 (7:1, 2:0, 5:3, 3:1)
G.: Bedő 4, Csapó 3, Boros, Palotás 2-2, Német T., Sedlmayer, Sánta, Jansik, Tóth B. Lőrincz

HORKAI GYÖRGY szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Azt kértem a fiúktól, hogy vegyék komolyan az ellenfelet, lehetőleg kevés gólt kapjunk, sokat ússzunk, forduljuk le a törököket. Ezt megcsinálták, szép lefordulásaink voltak, szép gólokat lőttünk, úgyhogy egy pillanatig sem fért kétség a győzelmünkhöz.

A kapitány elmondta, hogy az olaszok elleni utolsó csoportmeccsen történtek nagy port vertek fel. Kiderült, hogy az olaszok győztes gólja szabálytalan volt, amit a jegyzőkönyvben foglaltak is igazolnak. Ugyanis Lőrincz ellen a kaputól nyolc méterre fújtak kiállítást - a jegyzőkönyv szerint ekkor 0,2 másodperc volt hátra a mérkőzésből. A labda kikerült a szélre, ahol Boros lefaultolta az ellenfél játékosát, ekkor adtak ötméterest. Később a török játékvezető azt mondta, hogy öt méteren belüli kétkezes blokk miatt ítélt büntetőt, de a videóról is egyértelmű, hogy ez semmiképpen "nem jön össze", még időben sem. (Ráadásul egy időben szerepelt a jegyzőkönyvben a kiállítás és az ötméteres megítélése, ami nonszensz.)  A magyar csapat a történtek miatt tiltakozó levelet írt a LEN-nek. (Mint kedden megírtuk: a mieink helyezését ez a gól sajnos nem befolyásolta, mert döntetlen esetén is az olaszok végeztek volna a csoport élén.)

A legjobb négy közé jutásért csütörtök este fél nyolckor Szerbia következik.

- Mint korábban is elmondtam, az olaszok, a szerbek, a horvátok előrébb járnak, mint mi, ennek ellenére egy meccsen mindig lehet győzni. Az olaszok ellen is volt sanszunk, biztos vagyok benne, hogy a szerbek ellen is lesz lehetőségünk. Azon múlik, hogy mennyire tudunk élni ezzel, be tudjuk-e lőni a helyzeteinket. A hangulat jó, a fiúk nagyon akarnak, az biztos, hogy meg fognak tenni mindent azért, hogy nyerjünk - mondta Horkai György.

További szerdai eredmények:

Franciaország-Spanyolország 3:10 (0:2, 2:1, 1:4, 0:3)
Görögország-Szlovákia 2:4 (0:0, 1:2, 1:2, 0:0)
Montenegró-Hollandia 4:5 (0:2, 1:1, 0:0, 3:2) (Az egyik játékvezető Székely Balázs volt)

A csütörtöki negyeddöntők párosítása:

Spanyolország-Oroszorszég
Szlovákia-Horvátország
Hollandia-Olaszország
MAGYARORSZÁG-Szerbia

Amennyiben sikerül a továbbjutás, az elődöntőben a Szlovákia-Horvátország meccs győztesével találkozunk.

1 régi hozzászólás

lézer hozzászólása
lézer37192
2012.09.06. 21:06

Sajnálom. Egyszer már tévedhetnék is.