FACEBOOK

BL - visszalép a Vasas?

BL - visszalép a Vasas?
hozzászólás, 2012.09.05.

Az UNIQA váratlan távozásával kialakult költségvetési űrt mind ez idáig nem tudta betömni a Vasas, s ha péntekig nem történik valami ez ügyben, akkor a bajnoki címvédő, a legutóbbi BL final four részvevője nem indul a rangosabb európai klubtorna következő versenysorozatában.

Erről a Vasas SC honlapjának nyilatkozott szerdán Markovits László klubelnök.

"- Ahogy eddig is, ezután is annyit fogunk vállalni, amennyit a későbbiekben teljesíteni tudunk, természetesen némileg rizikózva annak érdekében, hogy a legtöbbet hozzuk ki abból a pénzügyi keretből, amivel számolhatunk. Azt őszintén bevallom, hogy korábban sokkal bátrabban vállaltam fel a szezon kezdetén bizonyos mértékű költségvetési hiányt, bízva abban, hogy az év során majd pótolni tudjuk, és ez az elmúlt tíz évben sikerült is. Most azonban az elmúlt év tapasztalatai sokkal elővigyázatosabbá tettek, az UNIQA kilépése következtében pedig a jelenlegi hiány lényegesen jelentősebb annál, mint amit a múltban sokszor felvállaltunk. Ezért úgy gondoljuk, hogy ha péntekig nem találunk olyan megoldást a helyzetre, amely biztosítja az indulásunkat, akkor költségvetésünk racionalizálásának egyik részeként inkább visszalépünk a BL-től, és lehetőséget adunk egy másik magyar együttesnek a szereplésre. Ezt így tartjuk becsületesnek, sem minthogy majd a sorsolás után lépnénk vissza, és hoznánk mindenkit kellemetlen helyzetbe.

- Ez mellbe vágó döntés lenne, de nem példa nélküli…

- Nekünk sem könnyű ezt a döntést meghozni, de ne felejtsük el, hogy idén a Pro Recco és a Rijeka sem nevezett a sorozatra. Ez azért történhet meg az általános gazdasági válságon túl, mert ha őszinték vagyunk, a sportág számos anomáliája is nehezíti a helyzetet. Rettenetesen aggasztónak tartom például, hogy a vízilabdában nemzetközi klubszinten nincs szabályozva a televíziós közvetítések folyamata, így nem kötelező közvetítési jelet adni, ezáltal nem tudnak jelentős tévés pénzhez jutni a klubok, márpedig komoly tévés bevételek, valamint a hozzátartozó „igazi” szponzoráció nélkül nincs sansza a sportágnak fennmaradni. A nemzetközi és nemzeti szövetségeknek, az egyesületeket bevonva, megoldást kell találnia a sportág újjáépítésére. Ha ez nem következik be, akkor meg merem kockáztatni, a profi vízilabda el fog sorvadni.

- Van kiút a jelenlegi helyzetünkből?

- Több szálon keressük a megoldást, magam is kíváncsian várom, hogy a remélt összefogás milyen eredményhez vezet."

Eddig az idézet a Vasas honlapjáról.

A vlv úgy tudja, hogy a játékosokkal hivatalosan még nem közölték, milyen változásokkal jár számukra az Uniqa távozása. A vezetők optimizmust sugallnak, ám a probléma valószínűleg súlyosabb annál, mintsem hogy az év "korrekt befejezése" lenne veszélyben. Úgy tudjuk, máris fizetéselmaradások vannak, s veszélybe került a Vasas részvétele a jövő hét végére beharangozott debreceni felkészülési tornán is.

Információnk szerint csütörtökön dől el a bajnoki címvédő sorsa, a mintegy tíz napja folyó intenzív tárgyalásoknak holnap be kell fejeződniük ahhoz, hogy biztonságosan vállalni tudják a BL-szereplést.

7 régi hozzászólás

peterszky hozzászólása
2012.09.06. 21:25

Igazából nem értem, milyen tv-s pénzekről beszél, ki az, akit érdekel a vízilabda Európában (világon)? Na ugye.

Rolling hozzászólása
Rolling37191
2012.09.06. 14:30

Abban igaza van Markovitsnak, hogy a magyar sport előbb-utóbb összeomlás előtt áll, mert a korábbi struktúra már nem működik, illetve csak ideig-óráig működik, új és működő struktúra pedig nincsen. Abban is igaza van, hogy az olimpia mindenke felett van, és mindenki a túlélésre játszott és játszik. A gond ott van, hogy csak hülye ötletei vannak, de azok nem valósíthatóak meg, és már 10 éve csak ebből él. Ő az egyik legnagyobb túlélő. Magyar szinten közepes, nemzetközi szinten jelentéktelen sportoló volt, aztán lényegében úgy ült be a Vasas SC. elnöki székébe, hogy semmit, vagy szinte semmit nem dolgozott előtte életében.

balzs hozzászólása
balzs37190
2012.09.06. 14:16

qqcska, erre gondoltam: http://www.vlv.hu/news/6747/felzudulast-kelto-markovits-javaslatok

pösze hozzászólása
pösze37189
2012.09.06. 14:05

Nem tudom, hogy ki, milyen szinten felelős a kialakult helyzetért, de egyszerűen méltatlannak és elfogadhatatlannak tartom, hogy a Vasasnak nincs szponzora (a TEVA-n kívűl, akiknek minden dicséret kijár), annak ellenére, hogy rangadóin többezer ember szurkol - többen, mint sok vezető NB1-es focicsapatnak. Ráadásul a vizilabdát a tévében is rengetegen nézik. Szóval nem áll meg az sem, hogy nem eladható sportág. Egy csomó külföldi multi cég semmilyen módon nem támogatja a hazai sportot, pedig degeszre keresi magát itt- nem akarok példákat mondani, de pl. hol vannak a multi áruházláncok a magyar sport támotása ügyében??????

Rolling hozzászólása
Rolling37188
2012.09.06. 09:19

Markovits több mint 10 éve elnöke a Vasasnak, vagyis nem mondható, hogy kezdő lenne. Semmilyen problémát nem tudott ezen idő alatt érdemben és megnyugatató módon megoldani, mindig csak siránkozik, és a nehéz külső körülményekre panaszkodik. Valóban nem egyszerű a helyzet, de 3 ciklus alatt már tudni kéne kezelni a problémákat, vagy ha nem, akkor meg szépen félre kellene állni. Az a legnagyobb baj, hogy számára az elnöki pozició megélhetés, és minden körülmények között ragaszkodik hozzá. Ha így folytatódik, akkor a Vasas póló is a kézilabda, röplabda, foci, stb. sorsára jut.

qqcska hozzászólása
qqcska37187
2012.09.05. 23:19

balzs, mi volt ez a nyilatkozat London előtt? lemaradtam...

balzs hozzászólása
balzs37185
2012.09.05. 20:31

Hihetetlen ez az ember, az olimpia előtt bejelenti hogy reméli hogy nem jól szerepel a válogatott az olimpián, és miután ez a reménye \"sikeres\" panaszkodik hogy nincs pénz... Szégyen hogy ilyen emberek vannak a magyar vízilabda közelében, az ilyenek miatt vannak a legnagyobb problémák a sportágban!