FACEBOOK

Madaras (Pro Recco): ,,Becsületbeli ügy,,

Madaras (Pro Recco): ,,Becsületbeli ügy,,
hozzászólás, 2012.08.21.

Madaras Norbert újabb egy évig az olasz Pro Recco játékosa marad. Kevesebb pénzt keres majd, mintha hazajönne, de a dolgot becsületbeli ügynek is tekinti, hiszen ez lesz a kilencedik éve a Ligúr-tenger partján.

Norbi telefonon már az olimpia előtt megegyezett a Recco jelenlegi vezetőivel, így a Játékok alatt nem kellett foglalkoznia azzal, hogy mihez kezd magával a következő klubszezonban.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Maradok, mert végül úgy alakult, hogy lesz csapat - igaz, nem kettő, mint tavaly, hanem csak egy, amely az olasz válogatott reccós játékosaira épül. Az ezüstérmes csapat kilenc tagja játszik továbbra is ott.

- Ki lesz a két idegenlégiós?

Portrénk 2004.10.23-án, Siracusában készült.
Madaras Norbert aznap játszott először a
Pro Recco csapatában, bajnoki mérkőzésen

- Csak az egyikben vagyok biztos, az én vagyok! A másodikat nem tudom, lehet, hogy Ivovics, lehet, hogy Felipe Perrone, egyelőre erről nincs információm.

- Hogy történt a tárgyalás, hiszen közvetlenül az olimpia előtt nagyon viharossá váltak a viszonyok a klubodnál.

- Telefonon beszéltem velük, még az olimpia előtt, többször is. Az első beszélgetésünkkor csak néhány napot kérték tőlem, hogy ha lehet, még ne kötelezzem el magam más csapatnál, szeretnének megtartani, én lennék az egyik idegenlégiós a szabályok szerint engedélyezett kettő közül. Néhány nap múlva, kiderült, hogy mindenképpen lesz csapat és én már akkor eldöntöttem, az olimpia alatt nem is foglalkoztam ezzel. Úgy mondtam igent, hogy nem is tudtam a pontos kondíciókat. Azt jelezték, hogy az eddigi feltételekhez hasonlóak többé nem lesznek.

- Hát, azt gondoltam, hogy jóval kevesebb pénzért maradsz, mint amennyit eddig kerestél...

- A felénél is kevesebbért. De ez részben becsületbeli ügy a számomra, hiszen pályafutásom nagy részét náluk töltöttem, nyolc évet. Sokat kaptam a klubtól, tartozom ennyivel, hogy ha marasztalnak, akkor segítsek. Természetesen mindenki jóval kevesebbet kap, mint eddig, és a jövedelem egy része prémiumként, teljesítményhez kötött. Úgy jöttünk haza májusban, hogy visszamegyünk, s nekem egyébként is pont jó lesz ez a következő szezon arra, hogy átgondoljam, hogyan tovább.

- A döntésed előtt beszéltél a többiekkel, az olasz játékostársakkal? Egyeztettetek?

- Amikor engem kerestek az olimpia előtt másfél héttel, rögtön felhívtam Stefano Tempestit, hogy ő mit gondol, és hogy ők maradnak-e. Azt mondta, igen, szeretnének maradni, és úgy gondolják, hogy amit mondanak a Recco-vezetők, az úgy is lesz.

- Honnan van pénze a Reccónak? A város szerzett vagy a régi szponzorok nyúltak mélyebbre a zsebükbe?

- Ez jó kérdés! Valaki azt mondta, hogy még Volpi "hagyott itt" pénzt a folytatáshoz, más azt, hogy az eddigi szponzorok közül valaki többet ad. Én többször megkérdeztem, hogy az, amit mondnak, hogy vállalnak, biztos-e, azt mondták erre: úgy, mint eddig. Én pedig eddig mindig mindent megkaptam, csak a legutolsó havi fizetéssel tartozik a klub, ez ügyben még nem tudjuk, mi van.

- Szinte hihetetlen, hogy mind a kilenc olasz olimpiai ezüstérmest sikerült megtartani ilyen körülmények között!

Az olasz válogatott színeiben olimpiai ezüstétmet nyert pro reccós játékosok:

Giacomo Pastorino, Stefano Tempesti (kapusok)
Maurizio Felugo, Pietro Figlioli, Deni Fiorentini, Massimo Giacoppo, Alex Giorgetti, Niccolò Gitto, Matteo Aicardi (mezőnyjátékosok)

- Volt, aki azért maradt, mert már nem tudott hova elmenni, volt, akit sok minden köt a Reccóhoz, a lényeg, hogy így végül is egy jó csapat maradt együtt. Nyilván az egész helyzet elég különös, s azok a külföldiek jártak a legrosszabbul, akiknek szerződésük volt és mégis menniük kell.

- A Jadranska Ligában elindultok, vagy ott sem?

- Nem, csak az olasz bajnokságban és az Olasz Kupában.

- Mikor kell kimenned?

- Szeptember 10-én vagy 11-én kezdünk edzeni.

- Ki lesz az edző?

- Riccardo Tempestini, aki eddig a Pro Recco női csapatának munkáját irányította. Korábban Bresciában és Firenzében volt edző, nálunk valószínűleg olyan "mindenes" lesz, mint eddig Pino Porzio volt.

- Milyen lehetőséged lett volna még? Itthonról kaptál ajánlatokat?

- Igen, ezeket meg is kell köszönnöm! Több csapat azonnal hívott, amikor úgy tűnt, hogy egyáltalán nem lesz Recco. Volt néhány nap, amikor úgy is gondoltam, hogy haza fogok jönni, jó ajánlatot is kaptam, különösen ahhoz képest, hogy "késő volt", és nyilván nem volt egyszerű előteremteni pénzt. Valószínűleg több pénzt kerestem volna, ha hazajövök, mint most Reccóban fogok. De mondom, ez a számomra most nem anyagi kérdés.

- Lehet tudni, hogy kik hívtak itthonról?

- Lehet, akikkel már konkrét ajánlatig is eljutottunk, az a Szolnok és a Debrecen volt.

- Akkor most felteszem a kulcskérdést: a válogatottsággal mi lesz, Norbi?

- Kétszavas válaszom van: nem tudom! Majd kialakul bennem, és egy későbbi interjúban szívesen kifejtem!:-)

- Köszönöm a beszélgetést, sikerest klubszezont kívánok, újabb olasz bajnoki címmel!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


1 régi hozzászólás

hiribi hozzászólása
hiribi37032
2012.08.22. 21:21

Norbi Nagy szüksége van a magyar válogatottnak rád. Fantasztikusan játszottál Londonban. Ilyen kiegyensúlyozott személyiségre minden csapatnak szüksége van. Hajrá!!!