FACEBOOK

Mire lesz jó az angolok elleni meccs?

Mire lesz jó az angolok elleni meccs?
hozzászólás, 2012.08.03.

Legkönnyebb csoportmeccsére készült pénteken a magyar válogatott. Ezt tükrözte a délutáni foglalkozások intenzitása, amely a londoni torna alatt talán utoljára volt nagyon erős. Késő este Varga Dánielt faggattuk a pénteki eseményekről és a britek elleni meccsel kapcsolatos elvárásokról.

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Ma volt az utolsó olyan nap az olimpián, amikor erősebben lehetett edzeni. Ez azt jelenti, hogy bár délelőtt egy "individualistább" jellegű edzés volt, tehát a megszokottnál jobban rábízták az egyes emberekre, hogy mit csináljanak. Délután volt egy egyórás súlyzós edzés, amelynek során azért mindenki jól "beledörrentett". Az ezt követő vizes edzést masszívabb lábtempó illetve rövid, de nagyon erős, intenzív, fárasztó úszás jellemezte. Jól jelzi egyébként az edzés intenzitását, hogy délután labdát nem is kaptunk...

- Majd kaptok szombaton.... Volt megbeszélés, videózás, vagy az angolok elleni meccsre így külön nem készültetek?

- Azt mondom, hogy se többet, se kevesebbet nem csináltunk a holnapi meccsre készülve, mint a korábbi mérkőzések előtt. A szokásos volt a munkamenet, mondom, igazából az edzés intenzitása volt eltérő az eddig megszokottól, mármint hogy erősebb volt.

- Te személy szerint mit szeretnél látni, tapasztalni a holnapi meccsen a csapattól?

- A legfontosabb az, hogy jól védekezzünk végre. Ami elsősorban kevés gólt jelent, de én úgy gondolom, fontos, hogy a védekezés során ne csak csapat-, hanem egyéni sikerélmények is legyenek. Gondolok itt a jól sikerült, hatékony blokkokra, a visszasegítésekre, sokkal több labdaszerzésre és minden olyan elemre, ami a védekezést segíti.

- Van esetleg olyan megfogalmazott cél, hogy hány gólnál többet nem szabad kapni?

- Nem beszéltünk ilyesmiről. Azt hiszem, inkább az a feladat, hogy az ötödik meccsünkre, amit az USA ellen vívunk, olyan lendülettel menjünk oda, hogy az első pillanattól kezdve jól tudjunk játszani. Ezt pedig már a holnapi mérkőzésen lehet és kell megalapozni.



Magyar-brit zászlócsere Dublinban

Az ellenfélről el kell mondani, hogy a rendező jogán indulhat a tornán, nem tartozik a sportág nemzetközi középmezőnyéhez sem, de természetesen nagyon komolyan veszik az olimpiai szereplést. A felkészülés utolsó néhány hónapjára szaktanácsadóként szerződtették Kásás Zoltánt, aki másodedzőként a kispadon is segíti a szövetségi kapitány munkáját.

Nemrégiben a dublini felkészülési tornán találkozott a két csapat, s 13:8-as magyar győzelem született.

Dublinban készült interjúnkban ezt mondta Kásás Zoltán a britek olimpiai elvárásairól:

- Bármennyire büszke ország Anglia, azt ők nagyon jól tudják, hogy vízilabdázásban sansztalanok. Nagy dolog, hogy egyáltalán részt vehetnek a tornán, nem lehet más céljuk, mint a tisztes szereplés. Azt próbálom megmagyarázni nekik, hogy többféleképpen lehet kikapni, úgy is, hogy jó érzéssel jönnek ki a vízből, meg úgy is, hogy nem...

- Megtanítod őket veszíteni? :-)

- Mondjuk, ez elég bután hangzik, de ilyesmiről is szó van. Azért ők jóval hátrébb vannak a sportág élmezőnyénél, körülbelül a második vonal alján, meg kell tanulniuk még küzdeni is. (...) Minden mérkőzés használ, de azért az olimpiát illetően valóban nem lehet más cél, mint tisztességesen szerepelni. Nincs feladatkitűzés, hiszen kit vernének meg a csoportban? Még Románia is erősebb náluk. Fejlődhet a brit vízilabda, s ennek a korosztálynak nagy szerencséje, hogy részt vehet az olimpián, mert ezt angol vízilabdázó nagyon régen mondhatta el magáról.

A briteken látszik is a fejlődés, a londoni tornán első meccsükön a románoktól 13:4-re kaptak ki, majd a szerbek elleni 7:21 következett (figyelemre méltó a hét lőtt gól). Csütörtökön az USA-val játszottak és sikerült megint hét gólt dobniuk úgy, hogy már csak 13-at kaptak.

Mint a hazaiak minden meccse, a szombati találkozó is a napi program utolsóelőtti felvonása lesz, a találkozó magyar idő szerint 19.20-kor kezdődik.

A teljes szombati program (időpontok magyar idő szerint):

11:00 Montenegró-Románia
12:20 Horvátország-Ausztrália
15:10 Görögország-Spanyolország
16:30 Olaszország-Kazahsztán
19:20 MAGYARORSZÁG-NAGY-BRITANNIA
20:40 Szerbia-USA

OLIMPIAI ALOLDALUNK

2 régi hozzászólás

pösze hozzászólása
pösze36660
2012.08.04. 15:15

T. lézer! Van abban valami, amít írtál, én is kíváncsi lennék például arra, hogy miért nem ment eddig a játék, milyen a csapaton belüli hangulat, sőt mindenre ami a csapatot érinti....Egyébként továbbra is : Hajrá Magyarok!!!!!

lézer hozzászólása
lézer36659
2012.08.04. 13:02

Csurka Gergely,és Szabó Zoltán részére: Olvastam az Önök jegyzetetit,és egy régi szovjet vicc jutott az eszembe,ime: A mama fáradtan megy haza a tizedik emeleti panellakásba, s a lépcsőházban, a másodikon találkozik a fiával. - Hova mész, Tolja? - kérdi tőle. - Apa leküldött az újságoshoz. Azt mondta, neki vegyek egy Pravdát, neked egy Izvesztyiját, a nővéremnek egy Komszomolszkaja Pravdát, magamnak pedig egy Krakagyilt. Mama dühbe gurul, s hazaküldi a gyereket, mondván, tiszta pénzkidobás, majd hallgatják a rádiót. Kutyagol felfele tovább, s a nyolcadikon újból találkozik a fiával, aki lefele fut, de meg is magyarázza, miért. - Apa azt mondta, neki vegyek egy Pravdát, a nővéremnek egy Komszomolszkaja Pravdát, magamnak egy Krakagyilt, Te pedig majd a rádióval törlöd ki a feneked. Szivesen olvasnék,önálló gondolatokat,esetleg egy kis tényfeltárást,az ami most történik,hogy K. D. mondatait átfogalmazva megjelentetik,az nem újságirás,tessék egy kicsit dolgozni,ez még egy iskolai újságbnál is kevés lenne,kérem nézzenek a tükörbe,és fejezzék be a hülyitést,nem csak a miénket,hanem a saját magukét is!