FACEBOOK

Románia ellen - a továbbjutásért

Románia ellen - a továbbjutásért
hozzászólás, 2012.08.01.

A fiúk együtt nézték meg Gyurta aranyát. Kell is a lelki erő, mert fontos találkozót játszik válogatottunk csütörtökön az olimpiai torna csoportkörében. Az ellenfél Románia, s a várva várt első győzelemmel bebiztosíthatjuk a továbbjutást a negyeddöntőbe.

Kedden délelőtt egy távoli uszodába szállították a mieinket, ott volt a mai vizes edzés, amely mintegy másfél órán át tartott. Természetesen a nap során videózás is szerepelt a programban, és a megbeszélések sem maradtak el. Úgy tudjuk, hogy nemhogy letargia nincs az első két meccsen elszenvedett vereség miatt, hanem kifejezetten együtt vannak a fiúk, jó erőben érzik magukat és nagyon várják az újabb bizonyítási lehetőséget.

Délután csak az olimpiai falu konditermében volt egy laza, egyórás foglalkozás, majd este a falu éttermében a mieink közösen nézték meg az úszódöntők elejét, Gyurta Dani aranyérmét. "Kirázott minket a hideg" - mondta olimpiai bajnok informátorom, akit persze megkérdeztem, nem akar-e a vlv-n keresztül üzenni Daninak. - Majd gratulálok itt neki személyesen! - szólt a válasz, és tulajdonképpen, tényleg... :-)

A román csapat ellen nem számíthatunk sétagaloppra. Kovács István csapata nem dédelget nyolc közé jutási álmokat, de nagy ellenfeleik közül egyet szeretnének "elkapni", erősen reméljük, hogy ez nem pont a magyar csapat lesz. (A londoni tornán először magabiztosan győzték le a briteket, majd szoros meccset játszottak az amerikaiakkal, mindössze két góllal kaptak ki.)

Raduékkal az idén háromszor találkoztunk, egyszer Békéscsabán (14:7), egyszer Szolnokon (19:6), egyszer pedig a dublini felkészülési tornán (16:6). Ezeknél azonban szorosabb mérkőzésre kell szerdán számítani, hiszen a felkészülési találkozókat a románok tényleg gyakorlásra szánták (Kovács István például igyekezett lehetőséget adni a sokkal gyengébb képességű második számú kapusnak is), s természetesen sokat számít majd, hogy most igazi tétmeccsen próbálnak ellenünk meglepetést okozni keleti szomszédaink.

A találkozó magyar idő szerint 16.30-kor kezdődik, s a közvetítésről csak az eddig megszokott információt ismételhetjük: a Magyar Televízió élő adása mellett a vlv, valamint a vodapolo telefonos szolgálatás olvasói a megszokott módon követhetik nyomon nálunk a fejleményeket.


Kedden váltottunk pár szót Szirányi Balázzsal, spanyol válogatott játékosával, akitől elsősorban arról érdeklődtünk, mennyire viselte meg őket a horvátok elleni pontszerzésüket megakadályozó bírói ítélet, szabályosnak tűnő góljuk érvényesítése.

- Úgy tudom, született valamilyen beadvány, de nem biztos, hogy ez óvás, lehet hogy csak hivatalos panasz. Nem foglalkozunk már a dologgal, motivációs szempontból számunkra az a meccs döntetlen volt. Egyébként jó formában várjuk a folytatást.

- Hogy tetszik az olimpia, van valami különleges élményed?

- Igen. A mai edzésen megcsípett egy darázs, vagy méhecske. Nem tudom, hogy került az uszodába, véletlenül ráléptem :-).

- Gyors gyógyulást és sikeres szereplést!


A torna csütörtöki programja (időpontok magyar idő szerint):

11:00 Spanyolország-Ausztrália
12:20 Kazahsztán-Görögország
15:10 Montenegró-Szerbia
16:30 ROMÁNIA-MAGYARORSZÁG
19:20 Nagy-Britannia-USA
20:40 Olaszország-Horvátország


Az olimpiai falu sokféle nemzeti ételféleséget kínáló hatalmas étterme, itt nézték meg ma a fiúk Gyurta aranyérmét  - Mátéfalvy Csaba telefon-felvétele

8 régi hozzászólás

AlonSolya hozzászólása
2012.08.02. 13:35

ÓÓÓ nagyon klassz! Nem tudtam :) Köszönöm! :)

Gábor hozzászólása
Gábor36585
2012.08.02. 13:30

Kedves AlonSolya! ITT A PROGRAM: http://www.eurovisionsports.tv/london2012/epg/index.html ÉS ITT NÉZHETED MAGYAR IDŐ SZERINT: 15.10-TŐL (magyar idő szerint) - nagy meccs lesz! (de ha megnézed a weboldalt, itt szinte bármit nézhetsz élőben vagy felvételről) Jó szórakozást! http://www.eurovisionsports.tv/london2012/index.html?video_id=1310

AlonSolya hozzászólása
2012.08.02. 13:03

A Szerbia-Montenegró meccset lehet valahol nézni?

Daret hozzászólása
Daret36583
2012.08.02. 11:27

A lányok érmesek lesznek! Ügyesek, fiatalok, akarják, és megérdemlik. A fiúk is érmesek lesznek, van annyi tapasztalatuk, hogy behúzzák a végén! Nem kell előre senkit sem temetni. Viszont az Olimpia után, ha nem gondolkodnak el az illetékesek a sportág jövőjéről, akkor nem lesz jövője a sportágnak. Nem csak itthon nem lesz, de külföldön sem. Még a mai tizenévesek generációja kifut, utána már csak szabadidősport lesz belőle.

szamárhegy hozzászólása
2012.08.02. 07:53

Gyurta aranyérme tényleg szenzációs volt, de leesne a három olimpiai aranyérem a férfi válogatott nyakából, ha néha rászánnának (a korlátlan Internetes lehetőségből...) pár mondatot a szakág szintén olimpiai résztvevő női csapatára, esetleg gratulálnának nekik időnként, vagy ilyesmi? Ha, már Szirányi Balázs... :)

szamárhegy hozzászólása
2012.08.02. 07:46

Sok sikert Szirányi Balázsnak, kivéve persze ellenünk :) , aki követi a sportágat (pl. Jászberényi interjúk) sose írna le ilyen személyeskedő, kéretlen-felháborító \'lehazaárulózó\' szavakat.

hungaryy hozzászólása
2012.08.02. 02:06

kedves szekesztő! ez a véleményem! nem sértő ez, csak reális! hajrá magyar válogatott!

szerk hozzászólása
szerk36578
2012.08.02. 01:48

Hungaryy, ha már regisztráltál, olvasd el a moderációs alapelveket is, alul találod. Elég az első egy-két mondatot...