FACEBOOK

Az Aréna várja a küzdelmeket

Az Aréna várja a küzdelmeket
hozzászólás, 2012.07.20.

A már Londonban tartózkodó Csurka Gergelytől kaptuk a fotót: a dekorációs munka is befejeződött, "versenykész" állapotban várja az vízilabdatornák kezdetét az olimpiai versenyuszoda. Bemutatjuk a létesítményt.


Íme a vízilabdauszoda, immáron teljes díszben. Az összes olimpiai létesítmény közül ez készült el elsőként, most már "fel is van öltöztetve". Minden molinó, díszítőelem a helyén van, azaz teljes pompában várja a sportolókat - egyébként az amerikaiak voltak az elsők, akik edzettek. Na jó, még van egy apró hiba: a medence aljára szánt ötkarikás molinó nem tapadt le rendesen, ezt még meg kell csinálniuk a következő napokban, de egyébként minden és mindenki fogadásra kész! - tájékoztatta a vlv-t a helyszínről Csurka Gergely.

Az ötezer néző befogadására képes Vízilabda Aréna ideiglenes létesítmény. Mindössze 13 hónap alatt épült fel, s könnyen megkülönböztethető a többi versenyhelyszíntől ezüst színű borításáról és felfújható tetejéről, ami újrahasznosítható műanyagból készült.

Az ék alakú építmény a férfiak és a nők vízilabdatornájának versenyhelyszíne lesz. A bemelegítő- és a versenymedencékben mintegy 3 millió liternyi víz várja a sportolókat. A játékokat követően az építményt lebontják, elemeit máshol használják fel az Egyesült Királyság területén, ezzel is példát mutatva, ráirányítva a figyelmet az újrahasznosítás fontosságára, s arra, hogy az építési hulladék mennyiségének csökkentése környezetünk védelmét szolgálja.

Az uszoda az olimpiai park keleti főbejáratánál található, az AquaCenter mellett. A megfelelő helykihasználás érdekében a két épület jó néhány melléképületét közös hátfal osztja meg. A nézők egy sor rámpán keresztül juthatnak el a belső előcsarnok szintjére viszonylag rövid utat megtéve.

A lejtős tető felfújható, újrahasznosítható PVC párnákból készült, amelyek extra szigetelést nyújtanak és csökkentik a páralecsapódást. Az anyag 6710 négyzetmétert fed le.

Az épület szerkezetét egyedi ezüst membránnal borították be, szilánk alakú áttetsző paneljei és aszimmetrikus formája különösen előnyössé teszi a konstrukciót a vízilabdamérkőzések televíziós közvetítése számára.

A versenymedence 37x23 méteres, és 2 méter mély, a bemelegítő medence 33x21 méteres, és 2 méter mély.

A létesítményben az alacsony nyomású csapok és zuhanyzók, és a "víz nélküli toaletöblítés" használatával 40 százalékkal csökkentik a vízfelhasználást.

Az épületben 98 helyiség található a nézők, sportolók, hivatalos személyek, a résztvevők családtagjai, a média és a szervezők számára. Lejtős megközelítéssel 43 nézőhelyet alakítottak ki tolószékesek számára.

Hát itt kezdi meg szereplését a magyar csapat jövő vasárnap, magyar idő szerint 16.30-kor, Szerbia ellen.

AZ OLIMPIAI VÍZILABDATORNA TELJES MENETRENDJE

Címkék:
London Aréna

2 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk36369
2012.07.21. 16:29

A vlv munkatársa csütörtökön indul Londonba.

ladorjan hozzászólása
2012.07.21. 16:19

Ezek szerint Csurka Gergely személyében van tudósítója a VLV-nek, nagyszerű! Hihetetlen, hogy egy hét múlva már magyar-szerb meccs van, gyerünk fiúk, adjuk meg az alaphangot!