FACEBOOK

A végére kisütött a nap

A végére kisütött a nap
hozzászólás, 2012.07.15.

Győzelemmel rajtolt a magyar válogatott a londoni olimpia előtti utolsó erőfelmérőn, a margitszigeti Vodafone Kupán. A spanyolok ellen nehezen lendültünk játékba, de a vége szép lett. Az ausztrálok megverték az olaszokat. Helyszíni jelentésünk sok videóval, fotóval.

Vodafone Kupa, első nap

Olaszország-Ausztrália 9:10 (2:3, 3:2, 3:3, 1:2)
Vodafone Kupa, Margitsziget, Hajós Alfréd Sportuszoda, v.: Naumov (orosz), Brguljan (montenegrói)
Olaszország: Tempesti, Perez, Gitto 3, Figioli 1, Giorgetti 2, Felugo, Giacoppo, Gallo, Presciutti 1, Fiorentini, Aicardi, Premus, Deserti 2. Szövetségi kapitány: Sandro Campagna
Ausztrália: Dennerley, Campbell 4, Cleland, Cotterill, Younger 1, Beadsworth, Roach, McGregor 1, Whalan, Howden 2, Swift 2, Clark (kapus). Szövetségi kapitány: John Fox
Gól - emberelőnyből: 5/15, ill. 4/12
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -
Kiállítás négy percre: Gallo


vlv-képek


Magyarország-Spanyolország 9:4 (1:2, 1:0, 3:1, 4:1)
Vodafone Kupa, Margitsziget, v.: Stampalija (horvát), Flahive (ausztrál)
Magyarország: Szécsi - Varga T., Madaras 2, Varga Dénes, Kásás 1, Hosnyánszky, Kiss G. 2, Szivós, Varga Dániel, Biros 4, Steinmetz Á., Hárai. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Spanyolország: Lopez - M. Garcia, Martin, Szirányi, Molina, Minguell, Mallarach 1,  Espanol, Valles 1, Perrone 2, Perez, Xavier Garcia. Szövetségi kapitány: Rafael Aguilar
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 0/7
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/2
Kipontozódott: Minguell (17.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


A vendégek kezdtek jobban, 2:0-ra is vezettek, s az első gólig kicsit tanácstalannak tűnt a csapatunk. Szerencsére a védekezés jól ment - félidőben 2:2 volt az állás (Szecska ötméterest is védett). Biros vezérletével egyre jobban magára talált a csapat, s a vége sima lett, már parádézásra is jutott az erőből.


vlv-képek



VLV-VIDEÓK (SportKlub és vlv):


0:1 - Valles gólja


0:2 - Mallarach gólja


2:1 - Biros első gólja


2:2 - Biros második gólja


Szécsi ötméterest véd


3:2 - Madaras első gólja


3:3 - Perrone első gólja


4:3 - Madaras második gólja


5:3 - Biros harmadik gólja


6:3 - Biros negyedik gólja


7:3 - Kiss Gergely első gólja


7:4 - Perrone második gólja, ötméteres


8:4 - Kiss Gergely második gólja


9:4 - Kásás gólja



Kemény Dénes nyilatkozata


- Gratulálok Dénes a győzelemhez. Úgy indult, hogy problémák lehetnek, a vége viszont nagyon sima lett. Gondolom ez az igazán tanulságos meccs.

- Nagyon problematikus volt, mert végül is 3:3-ról lett, ha jól emlékszem, 9:4, azaz 3:3 után lett egy 6:1-es időszak. Addig se játszott rosszul a csapat hátul, de elöl nagyon dadogott a kezünkben a labda a helyzetkihasználáskor. Ez nagyon látszott az eredményen, meg a csapat nyugalmán is. Azaz a csapat ideges volt ettől és ez további hibákat szült. Bízom benne, hogy hamar rendbe rakjuk.

- Akivel eddig beszéltem, mindenki azt mondta, hogy a biztos védekezés volt az alap...

- Hát, sokszor szerencsénk is volt. Jól védekeztünk, nem azt mondom, de azért erre nem lehet bazírozni, hogy a spanyol csapat két gólt lő két negyed alatt, ebből nem indulhatunk ki. Szerencsénk is volt, mondjuk előtte meg balszerencsénk.

- A spanyolok okoztak meglepetést?

- Én azt hiszem, hogy egy nagyon erős csapat, bárkivel fog játszani az olimpián, mindenkinek nagyon nehéz meccse lesz. Nem okoztak meglepetést, a saját játékosaim okoztak meglepetést. Nagyon látszik a csapaton a négy horvát közös edzés, sokat kivett belőlünk, de hát ez egy ilyen időszak most. Panaszkodtam a 12 napos 9 meccses időszakért, most azt kell mondjam, hogy ezt ki kell terjesszem egészen a végéig, de utána azért lesz tíz napunk, hogy fölfrissüljünk.

- Köszönöm szépen, gratulálok.

(Lejegyezte: Danna)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Gratulálok, Gergő! Az eredmény ugyan 9:4, de ez nem mutatja, hogy volt 3:3 is a harmadik negyed vége felé. Izgalmas volt?


- Köszönjük a gratulációt, és köszöntök mindenkit! 2:2 volt a félidő, ami azt jelzi, hogy nagyon jól védekeztünk, viszont gyengén és pontatlanul támadtunk ahhoz képest, amit tudunk. Sok kapufa volt, és kevés igazán jó lövés ment a kapura az első félidőben. Aztán ezt meg tudtuk oldani a második félidőben, és a kettőhöz képest hét gólt lőttünk a harmadik és negyedik negyedben. Ez nagy előrelépés volt a meccsen, és el is döntötte, hiszen a védekezésünk stabil maradt. Nagyon gratulálok a fiúknak, a csapatnak a védekezéshez!

- Az időjáráshoz mit szólsz? Elég szeszélyes…


- Örülök, hogy nem volt vihar, és nem esett az eső – ez már egy jó jel, pozitívabb dolog.  De kár, hogy felhős volt meg hűvös, mert így vizesen, bugyiban rohangálni meccs közben, nem olyan könnyű, az embernek figyelni kell a savasodásra meg a megfázásra. De nagyjából sikerült megoldanunk, ha nem is a meccs elejétől fogva, de a felétől biztosan.

- Nem tudom, hogy láttátok-e a tiéteket megelőző mérkőzést, de az eredményt bizonyára tudod. Meglepődtél? Mire számíthatunk ez alapján holnap?


- Az ausztrál válogatottat lebecsülni - nagy hiba. Nem tartozik a legjobb négy-öt válogatott közé a világon, de pont olyan csapat, amely oda tudja tenni magát egy meglepetéshez is akár. Nem nagyon tudtuk nézni, mert megbeszélésünk volt, meg melegítenünk kellett – természetesen a saját dolgunkkal foglalkoztunk. De az, hogy sok gólt lőttek, az is figyelmeztető jel mindenkinek.

- Köszönöm Gergő! Jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata


- Szervusz Hosi, gratulálok a győzelemhez, kicsit nehezen indult, de a vége nagyon sima lett. Hogy értékeled a mérkőzést?

- Nehezen indult, edzésben vagyunk, viszont annak nagyon örülök, hogy ilyen jól védekeztünk. Négy gólt kaptunk egy jó spanyol válogatottól, ez a cél, így lehet csak eredményt elérni.

- Volt keménykedés a vízben? Mert voltak összetűzések, sérülés…

- Semmiféle keménykedés nem volt. Volt egy véletlen füles, amibe belenézett az egyik spanyol játékos, ez előfordul. Onnantól elkezdtek mindenre kiállítást adni, olyan dolgokra is, amiket szerintem senki nem értett, de ők úgy gondolták, hogy így lehet megfogni a meccset.

- Szirányi ellen milyen volt játszani?

- Nem "kerültünk egymásra", úgyhogy nem tudom. Majd ha esetleg az olimpián játszunk egymással, akkor kiderül.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Zoli, gratulálok. Egy nagyon sima győzelem lett, de közben azért izgultunk is. 0:2 volt, hiába védekeztetek jól, azért nagyon szoros volt sokáig.


- Én úgy gondolom, hogy bármennyire szoros, ha ez a csapat jól védekezik, a védekezésre koncentrál, és nem arra, hogy gólt lőjön, akkor fog gólt lőni. Látszott, ugye kettőnél tartottunk a félidőben, aztán kilenc lett a vége. Ebben a csapatban bármikor benne van, hogy akár egy negyed alatt is lövünk hat gólt. Úgyhogy borzasztóan örülök, hogy ennyire koncentráltan védekeztünk, odafigyeltünk, tényleg úgy éreztem, hogy nagyon jól működik a gépezet, pont úgy, ahogy kell.

- A spanyolokról mi a véleményed? Egy kicsit sötét lovak voltak eddig, nekem legalább is…

- Ők a felkészülésnél továbbra is azok szoktak maradni, tehát az olimpián ugyanúgy számolni kell velük, mint az előzőeken is.

- Milyenek voltak itt a körülmények? Hihetetlen időjárás-változás volt másfél órán belül. Ez titeket nem zavart?

- Nézd, mi így is, úgy is vizesek leszünk. A nézők..., hát sajnos, akik korán jöttek, hogy jó helyen üljenek, azok eláztak, de legalább a meccset eső nélkül tudták végignézni.

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk. Köszi.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Kásás Tamás nyilatkozata


- Gratulálok, Tomi. Itt a végén feltetted a koronát. Egy kicsit a meccset értékeld, légy szíves. Nagyon nehéz volt? Nehezebb, mint gondoltad?

- Ilyen tipikus első meccs volt a tornán. Főleg, hogy a spanyolokkal nagyon régen nem játszottunk, kicsit elfelejtettük, hogy milyenek is, milyen a játékstílusuk, és döcögősen kezdődött. Mondom, olyan tipikus első meccs a tornán, talán ez a nagy közönség is egy kicsit lemerevített minket, aztán utána fölszabadultunk, és ami nagyon nagy pozitívum a meccsen, az a védekezésünk volt. Nagyon jól zártunk hátul, jó kapusteljesítmény volt, úgyhogy ennek nagyon örülök, mert ez lesz az alapja majd a játékunknak.

- A spanyolokat egy kicsit elkerülitek mostanában, nagyon rég játszottunk velük. Ők milyenek?

- Gyorsak, próbálnak fordulni, bebujkálnak, ugye nem annyira nagytermetű játékosok, ezért próbálnak kompenzálni sokmozgásos játékkal, és kellemetlenek. Mindig kellemetlen ellenfél, de ma tényleg jól játszottunk, hátul főleg.

- Köszönöm szépen, gratulálok.

- Köszi.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Biros Péter nyilatkozata


- Péter, gratulálok a győzelemhez is, meg a személyes teljesítményedhez. Azért négy gólt dobni egy válogatott meccsen, gondolom, mindig öröm. Általában onnan lehet észrevenni, hogy komoly a meccs, hogyha örülnek a gól után a játékosok, és te most örültél rendesen, majdnem mindegyik gólnál. Milyen volt? Nehéz volt ez?

- Általában most már minden válogatott meccs nehéz. Azt kértem, hogy kezdjünk el már nagyjából úgy játszani, olyan tűzzel, olyan elánnal, mint az olimpián szeretnénk. Örüljünk a másik jótettének, a rosszért ne szóljunk, úgyis szólnak majd mások érte. Úgyhogy úgy érzem, jó volt a reakció erre a beszélgetésre, jól játszottunk. Igazából azt mondtam, hogy hátul, ami a legfontosabb lesz majd az olimpián, ott jól teljesítsünk, azt hiszem, az az alapja az egésznek. Elöl persze kimaradtak helyzetek, de hát ez benne van. Nem lehet 24:3-ra nyerni, szeretnénk vagy a közönség szeretné. Az olimpián egy-kétgólos meccsek lesznek ide-oda, remélem ide lesz a legtöbb. Úgyhogy ezekre kell felkészülni, én úgy érzem, hogy amilyen állapotban vagyunk, most már azért megvan a tizenhárom játékos, Dublinhoz képest sokkal jobban játszunk, kicsit tudtunk pihenni. Úgyhogy én úgy érzem, hogy jók vagyunk, jók leszünk, csak ne higgyük el, hogy ez munka nélkül működni fog.

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk. Jó pihenést, Peti!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


A torna további programja:

2012. július 16., hétfő


16.15 Spanyolország-Ausztrália
18.00 Magyarország-Olaszország

2012. július 17., kedd

14.30 Magyarország-Spanyolország női mérkőzés
16.15 Olaszország-Spanyolország
18.00 Magyarország-Ausztrália

1 régi hozzászólás

ladorjan hozzászólása
2012.07.16. 16:45

Ezek szerint vannak hangok, hogy most már meg lehet állni, vagy mit jelent Biros nyilatkozata, hogy nehogy elhiggyük, hogy munka nélkül is megy? Ő tényleg csapatkapitányhoz méltóan játszott, de támadásban többen adósak a jó (hát még az egyenletesen jó) teljesítménnyel!