FACEBOOK

Következik: Vodafone Kupa

Következik: Vodafone Kupa
hozzászólás, 2012.07.13.

Szerda délután óta a Margitszigeten folytatja az olimpiai felkészülést a magyar válogatott. Jelenleg a horvátokkal készülnek közösen, vasárnaptól pedig közönség előtt "lépnek fel" - a Vodafone Kupán.

Szerdán még "egymagában" edzett a csapat - kiegészülve a keret Londonra nem jelölt tagjaival, Baksa Lászlóval, Katonás Gergővel, Kis Gáborral és Vámos Mártonnal.

Csütörtök reggel, a tornatermi foglalkozás végén Kemény Dénes mintegy háromnegyedórás monológban elemzett minden olyan kérdést, amelyet fontosnak tartott a felkészülés jelenlegi szakaszában. (Erről sajnos részleteket senkitől nem sikerült megtudnunk.)

Ezután már a horvát válogatottal közösen zajlottak a foglalkozások. A kiadós, több mint háromórás délelőtti edzést kora este kétkapuzás követte. Edzés után Benedek Tibor két tortát "varázsolt elő", s a társakkal közösen ünnepelte meg 40. születésnapját.

A szövetségi kapitányt megkérdeztük, tulajdonképpen mi okozta, hogy az idei Vodafone Kupa az eredeti július 20-21-22-i időpontról öt nappal korábbra  került, s szokatlan módon vasárnap, hétfőn és kedden játsszák a meccseket.

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Az olimpiai charta ajánlása szerint a nemzeti olimpiai bizottságok szponzorai a játékokat közvetlenül megelőző időszakban védettséget élvezhetnek. Ez nem csak egy torna névadó szponzori tevékenységét érinti, hanem azt is jelenti, hogy ebben az időszakban olimpiai részvevők nem jeleníthetnek meg olyan reklámot, amely olyan támogatót népszerűsít, amelyik nem szponzora a nemzeti olimpiai bizottságnak. Ez nem új dolog, mindig így volt, s a korábbi Unicum Kupáknál - bár erre az időszakra estek - sosem jelentett problémát. Sajnos azonban sem szóbeli, sem írásbeli megkeresés ellenére marcius eleje ota nem kaptam hivatalos választ a MOB e témában illetékesétől arra vonatkozóan, hogy a 18-ával megkezdődő "védett időszak" alatt megrendezhetjük-e a tornát következmények nélkül. Nem vállalhattam tehát a kockázatot, hogy esetleges szankció sújtsa a játékosokat, a torna időpontját előrehoztam. Az egész történet azért is furcsa, mert mindeközben a MOB legfontosabb vezetői a gondolataimat is lesik, hogy segíthessék és ne akadályozzák a felkészülést.

- Gondolom, ez az átprogramozás okozhatott némi technikai problémát...

- Bizony. Ha csak azt veszem, hogy két héttel az olimpia előtt nem egyszerű Ausztráliából ideutazni úgy, hogy az időpont majdnem egy hetet változik... De a spanyol, meg az olasz csapatnak is tele volt a naptára, otthoni, külföldi, további az olimpiára készülő valogatottakat is érintő edzőtáborozáshoz kellett igazítaniuk a Vodafone Kupa új időpontját. Köszönettel tartozom a kapitányoknak, akik készségesen segítettek megoldani a problémát.

- A magyar válogatott konkrét felkészülési tervébe hogy illeszkedik a torna?

- Tény, épphogy befejeztük a 9 meccset, most a horvátokkal edzünk, szombaton mennek el és vasárnap már kezdjük a kupát. Szakmailag nehéz a feladat, mert pihennünk kellet volna még a 9 meccs miatt, dolgoznunk is kell, ugyanakkor javulnunk az erős ellenféllel szemben, s persze nem érkezhetünk meg teljesen elfáradva a vasárnapi meccsre sem, amit még a hétfő és a kedd is követ, tehát nagyon hiányzik most a kiesett öt nap.

- Hogy dolgozik a 13-ba nem bekerült négyes az edzéseken?

- Jól teljesítenek. Tudják, hogy a munkájuk fontos, már csak azért is, mert a technikai értekezletig számolni lehet azzal, hogy bármelyikükre szükség lehet, s ez esetben nagyon jó teljesítményt kell nyújtani Londonban, ami viszont csak akkor megy, ha teljes gőzzel edzenek. Megértem, hogy ez nekik lelkileg nehéz, ők pedig megértették, hogy ennek ellenére fontos.


A Vodafone Kupa programja:

(A magyar csapat mérkőzéseit az M2 és a SportKlub is közvetíti, a fejlemények élőben lesznek nyomon követhetők a vlv-n és a vodapolo ingyenes telefonos alkalmazáson is.)

2012. július 15., vasárnap


14.00 Magyarország-Nagy-Britannia női mérkőzés
15.45 Olaszország-Ausztrália
17.30 Magyarország-Spanyolország

2012. július 16., hétfő


16.15 Spanyolország-Ausztrália
18.00 Magyarország-Olaszország

2012. július 17., kedd

14.30 Magyarország-Spanyolország női mérkőzés
16.15 Olaszország-Spanyolország
18.00 Magyarország-Ausztrália

A helyszíni belépők, illetve bérletek ára az alábbiak szerint alakul:

felnőtt jegy: 3.000,- Ft
bérlet ár a 3 napra: 8.000,- Ft
diák- és nyugdíjas jegy: 2.000,- Ft
        Bérletár a 3 napra: 5.000,- Ft (A státuszt belépéskor kell igazolni)
családi jegy (2 felnőtt, 2 gyermekjegy (6-14 éves kor): 8.000,- Ft
        Bérletár a 3 napra: 20.000,- Ft
6 éves kor alatt a belépés ingyenes.