FACEBOOK

Dublin Cup – a kapitány mérlege

Dublin Cup – a kapitány mérlege
hozzászólás, 2012.07.09.

Két győzelem, két vereség a dublini felkészülési torna mérlege. Úton hazafelé értékelésre kértük a szövetségi kapitányt.

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- A román meccsen érződött a csapaton a három nap pihenő, és a frissítő edzések hatása, benne volt szerintem a vasárnapi cosenzai meccs rossz emléke, és „túlzottan pozitív” is lett az eredmény, de nem baj. Az angolok ellen nem összeadódott, hanem összeszorzódott a reggeli meccsidőpont és a gyengébb tudású ellenfél lustító hatása, és ez így együtt sok figyelmetlenségben nyilvánult meg, elsősorban a védekezés terén. Mondjuk, a kapott gólok fele belefér az angoloktól, és hogyha nincsen 8, csak 4, akkor egyértelműen többet is lövünk, mert minden egyes labdaszerzés az angolokkal szemben - gólszerzési lehetőség. Tehát lehetett volna lényegesen jobb az eredmény, de ezt én megértéssel fogadtam. Arra megkértem mindenkit, hogy az egyéni kirívó hülyeségein gondolkodjon el, mert hogy most belefért az angolok miatt, az egy dolog, de más meccsen majd nem fog.

Nem tudom, hogy megtették-e, de Montenegró ellen igazából azért veszítettünk, mert miközben sok jó dolgot csináltunk, alig tudok felmenteni játékost, akinek ne lett volna olyan egyéni, kottából kilógó hibája, ami vagy egyedül vagy valamelyik társ hibájával együtt vagy nem lőtt, vagy kapott gólt eredményezett. A lényeg az, hogy sokkal jobban játszottunk velük szemben, mint előtte hat nappal, de bármennyire is jó lett volna ezt látni az eredményben, ez nem sikerült, mert az utolsó két percben két borzasztó banális, elkerülhető gólt kaptunk, és nem tudtuk kapitalizálni az addigi játékunkat. Az a csapat, amelyik 29 perc alatt kap hét gólt, nem kaphat három perc alatt hármat, ez egyértelmű, illetőleg ha kap, az ennyibe kerül. Magáról a játékról, azt kell mondjam, hogy a csapat a jó játéka, meg a rossz játéka között, valahol középúton volt.

A horvát mérkőzésen pedig én egy kedvetlen horvát csapatot láttam az első percekben, s a játékosaiknak mi hoztuk meg a kedvét. Először a kihagyott gólhelyzetekkel, majd utána a bekapott gólokkal. Ha az ember sokáig nem lő, holott ott van a kezében a lehetőség, akkor előbb-utóbb kap. Aztán a horvátok belelkesedtek. Vitte is őket a hév, és 5:4-nél megint csak volt egy háromperces black out, amikor is kaptunk zsinórban három gólt három perc alatt, ezért kellett 8:4-gyel forduljunk a félidőben. A kapuscsere szerintem egy kicsit feldobta a csapatot, ez általában segíteni szokott. Nem azért, mintha Zolit hibáztatnám, hanem azért, mert a csere egy kicsit megzavarja az ellenfelet. Most ez bejött, Viktor jól tartotta a frontot. Talán egy perccel a vége előttig összesen két gólt kapott, pedig voltak azért helyzeteik. És az, hogy elkezdtünk nem kapni gólt, azt eredményezte, hogy elkezdtünk lőni, és volt tényleg egy jó időszak, amikor az utolsó negyedben a csapat megpróbálta a lehetetlent. Még labdánk is volt a 10:9-hez, emberelőny, ki is játszottuk ziccerig csak egy a sarokba beálló játékos hasát találtuk el. Mondjuk mentségére legyen szólva a csatárnak, hogy háttal állt a kapunak, és úgy húzta, tehát ő nem érzékelte, hogy ott a sarok előtt áll egy védő, ha látja, valószínűleg nem ezt csinálja, na mindegy, ez már csak folklór. A lényeg: a horvátok elleni meccsen az volt a legszembetűnőbb, hogy azok a játékosok, akik az előző napon halványabbak voltak, jobban elkapták a fonalat, és fordítva: akik eddig húzóemberek voltak, azok most visszaestek, tehát összességében a csapat jó néhány játékosa hullámzik. Szerencsére volt ma olyan pozitív teljesítmény, amit eddig nem nagyon láttunk. Sajnos olyan is volt, aki a múlt héthez képest, annak ellenére, hogy közben kihirdettem a londoni 13-at, jelentősen visszaesett, mind a négy meccsre. Na, hát ezen el kell gondolkozni az egyénnek, mert ez nem fog beleférni sem a társakkal szemben, sem magával szemben. Úgyhogy ennyi.

Nem csináltunk még soha ilyet, hogy 12 nap alatt 9 meccs, és ráadásul ebből azért, akárhogy vesszük, több mint a fele topcsapat ellen volt. Most ugye sok mindenki emlegeti az érem-, vagy aranyérem-esélyeseket, és ezek között ugye az olasz, a délszláv csapatok, meg a magyar neve hangzik el rendszeresen, hozzá lehet még nyilván mást is gondolni, de hogyha azokat vesszük alapul, akiket aranyérem-esélyesnek tartanak, azok közül néggyel játszottunk, kettő ellen győztünk, két csapattal szemben pedig veszítettünk. Úgy gondolom, hogy most egy nagyon precíz, komoly felkészülési terv ideje jön el, mert most már tényleg látni, hogy mik az utolsó szükséges előrelépések, egyénileg és csapatszinten is!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)

9 régi hozzászólás

ladorjan hozzászólása
2012.07.12. 22:58

B(régi) mi ez az összefüggéstelen sületlenség, milyen gyengeséggel való szembenézésről beszélsz? Most a felkészülési tornák eredményeire oda kell figyelni, vagy csak a VB-re, EB-re? Az ottani szereplések (de még a tabellák sem) nem azt mutatták, hogy mélyen lecsúsznánk az élvonalhoz képest. Én nem értem, tényleg sikk az olimpia előtt lesajnáló hozzászólásokat tenni, hogy aztán - az esetleges negyedik győzelem elmaradása utána - bölcs Nátánként lehessen tetszelegni?

B (régi) hozzászólása
2012.07.11. 13:21

Ja, megverték őket majdnem. A németek is majdnem megverték őket a januári EB-n a csoportban (az is 13:12 lett), aztán a szerbek megnyerték a tornát, a németek meg tévén nézik majd az olimpiát... Nyilván ha kapaszkodót keresünk, akkor lehet találni. Csak miért kell keresni? Mert itt tartunk. Ez a baj... De mondok jobbat, mi tízzel vertük a románokat, akik megverték Montenegrót, úgyhogy mi legalább tízzel jobbak vagyunk Montenegrónál. Hülyeség ez a keresztbemagyarázás, de hasznos azoknak, akik önigazolást keresnek, mert gyengék szembenézni a valósággal.

ak47 hozzászólása
ak4736285
2012.07.11. 11:36

Kedves VLV szerk! Ha tudtok majd az olimpia ideje alatt, foglalkozzatok nagyobb mértékben a LIVESTREAM-mel, mert külföldön dolgozom, de semelyik meccsről nem szeretnék lemaradni, az M1-et meg nem lehet elérni külföldről! Milyen szemétség nem?! :) Úgyhogy ha tudjátok valahova az oldalsávba be tudnátok nekem biggyeszteni a LIVESTREAM-et? :) az nagyon jo lenne! de ha nem is megyünk ilyen olimpuszi magasságokba, csak mindig jellezétek! hű olvasótok vagyok aki naponta 20szor megnézi az oldalt hátha történt valami frissítés...:) Előre is nagyon szépen köszönöm HAJRÁ MAGYARORSZÁG

V7 hozzászólása
V736283
2012.07.11. 11:03

Ez korrekt értékelés a Kapitánytól! Ezek a meccsek, valóban sok mindent megmutatnak, hogy hol lehet még fejlődni. Pl.: a montenegróiak és a horvátok ellen, ha jól emlékszem csak 1 centergólt dobtunk. És csak egyszer hoztuk el a labdát a negyedek elején! Ezért több támadás jut az ellenfeleknek, többet kell védekezni, és több kiállítást is kapunk!

ladorjan hozzászólása
2012.07.11. 10:02

Az eredmények azt mutatják, hogy mi sokkal jobbak vagyunk, mint a szerbek! Meg kell csak nézni, a spanyolországi tornán az a Kanada, amit mi simán vertünk, 12 gólt lőtt, és majdnem megverte a szerbeket, nem?

Koma hozzászólása
Koma36281
2012.07.10. 20:00

Az a helyzet, hogy kisebb csodának kellene történnie az olimpiai győzelemhez, de én akkor is megemelem a kalapom a csapat előtt, ha dobogón végeznek! Most abszolult sok esélyes a bajnokság, de lehet, hogy pont ez a mi szerencsénk! Bízom az amcsikban, hogy eltakarítják az utunkból a horvátokat, montenegró is elvérezhet, nekünk már csak a szerbeket kell elkapni(ez már az első meccsen meglehet)! Magyarul, akár mi is nyerhetünk! Ez a verseny lesz a legnehezebb, de akár hogy is lesz, nekem már annyi örömet szolgáltattak a fiúk az utóbbi tizen.. évben, hogy örülni fogok annak, amit éppen nyújtanak, és jól fognak játszani , az biztos! Hajrá Magyarok/ \" Nem lehet mindíg nyerni, de hátha sikerül újra..\"

B (régi) hozzászólása
2012.07.10. 16:06

Hit, bizalom, remény. Ez maradt, az eredmények ugyanis nem minket igazolnak...

Constans hozzászólása
2012.07.10. 12:53

Most kell előjönni a kapitány zsenialitásának! Felrázni és csúcsra vinni egy picit talán leült társaságot. Én a magam részéről bízom benne és az egész csapatban. Hajrá MAGYAROK!!!!

ladorjan hozzászólása
2012.07.09. 16:11

Így, hogy a meccsek történéseit csak kivonatolva olvashattuk, illetve láttuk, csak tippelni lehet a halvány teljesítmény gazdájára, Szivós, Varga Dani? Mitől lesz majd kevésbé hullámzó a teljesítmény? Kicsit tartok tőle, hogy nagyon erőltetett menet volt a tervezett három torna, és pont az olimpián nem lesznek frissek a fiúk!