FACEBOOK

Dublin Cup - harmadik hely

Dublin Cup - harmadik hely
hozzászólás, 2012.07.09.

A horvátoktól elszenvedett vasárnapi vereséggel a Dublin Cup nemzetközi felkészülési torna harmadik helyét szerezte meg a magyar válogatott. Nyilatkozatok, fotók, gólok a helyszínről.

Dublin Cup nemzetközi felkészülési torna, negyedik nap

Románia-Nagy-Britannia 17:7 (5:1, 6:1, 4:3, 2:2)
G.: Iosep 4, Radu, Kádár 3-3, Gihban, Chioveanu, Busila, Diaconu, Matei, Negrean, Georgescu, ill. Parsonage 2, Bourne, Figes, James, Parker, King

MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 8:11 (1:3, 3:5, 1:2, 3:1)
Dublin, National Aquatic center, v.: Alexanderscu (román), Brguljan (montenegrói)
Magyarország: Szécsi, Varga T., Madaras 1, Varga Dénes, Kásás 3, Hosznyánszky 2, Kiss G., Szivós, Varga Dániel 1, Stienmetz Á., Hárai 1, Vámos, Nagy V. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Horvátország: Pavics , Burics, Boskovics, Dobud, Jokovics 2, Setka, Muslim 1, Buslje 1, Sukno 4, Baracs, Hinics 1, Obradovics 1, Buljubasics 1, Krapics, Bijac. Szövetségi kapitány Ratko Rudics
Gól - emberelőnyből: 6/12, ill. 5/12
Gól - ötméteresből: -, ill. -

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A Dublin Cup végeredménye:

1. Horvátország 12,
2. Montenegró 7,
3. Magyarország 6,
4. Románia 5,
5. Nagy-Britannia 0 pont

A magyar csapat mérkőzésének lefújása után azonnal a repülőtérre indult, játékosaink - Biros Péter csapatkapitány kivételével -. ezért nem vettek részt a torna díjátadó ünnepségén.

KEMÉNY DÉNES ÉRTÉKELÉSE A TORNÁRÓL



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Hosnyánszky első gólja


Hárai gólja


Kásás első gólja


Varga Dániel gólja


Kásás második gólja


Hosnyánszky második gólja


Kásás harmadik gólja


Madaras gólja


Seinmetz Ádám nyilatkozata


- Szervusz Ádám! A repülőtéren vagyunk, nem túl vidám a társaság hangulata, ennek nyílván a mai meccs az oka, de arra kérlek, hogy az egész tornáról egy kis összefoglalót adj, légy szíves!


- Szervusz Geyza! Nem csak a mai mérkőzés, hanem azért picit a tegnapi is benne van ebben a rossz hangulatban. Ha az egész tornáról kellene nyilatkoznom, akkor a román meccs sziporkázó játékával kezdeném, ahol tényleg fantasztikusan ment a csapatnak Azután a britek ellen kicsit kiengedtünk, nehezebb volt, mint amennyire vártuk, ettől függetlenül meggyőző különbséggel tudtuk megverni itt őket. A Montenegró-meccsen pedig annak ellenére, hogy nagyon sok mérkőzést játszottunk az utóbbi időben, úgy gondolom, hogy eléggé fölpörgött a társaság, úgy éreztem belülről, hogy nagyon lelkes és pörgős volt a társaság, aztán az utolsó negyed második felében kétgólos vezetésről, ami még természetesen nem jelenti azt, hogy megvan a mérkőzés, de kikaptunk. Ez azért nem jellemző ránk. Elég sok durva hibát vétettünk és ennek volt köszönhető, hogy az ellenfél meg tudta fordítani azt a találkozót. A mai mérkőzésen pedig ott kezdtünk, ahol azon a meccsen abbahagytuk. Nagyon rossz volt az eleje és sajnos rossz döntéseket hoztunk, beleértve magamat is. Az ellenfél legjobb jövőit hagytuk lőni, akik szenzációs napot fogtak ki. Többször kiugrasztottak minket zónából is, illetve az emberhátrányos védekezésünkből. Bár a csapatban volt tartás, az utolsó negyedben fölzárkóztunk, megcsillant azért minimum a döntetlen reménye, de végül is kikaptunk, ha nem is simán. A végére szorosabb eredmény lett, aminek örülök. De be kell lássuk, hogy elfáradt a csapat és sajnos szellemileg is, ennek volt köszönhető ez a sok fatális hiba.

- Köszönöm szépen az összefoglalót Ádám.


(Lejegyezte: Tina)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Szervusz Norbi! A reptéren vagyunk, valamit kellene mondani erről a tornáról és az utolsó meccsről. Azt hiszem, te voltál a legeredményesebb játékos, 10 gólt lőttél a meccseken. Hogyan értékeled?


- A mait úgy, hogy ellentétben a tegnapival, ahol abszolút meccsben voltunk, sőt vezettünk 9:7-re, ma végig futottunk az eredmény után. Elmentek az elején 3:0-ra és aztán volt, hogy feljöttünk egyre, volt, hogy feljöttünk kettőre, de egyszerűen mentünk végig utánuk. Ez nekik adhatott egy magabiztosságot, mi pedig talán inkább kapkodtunk, tompák is voltunk. Ettől függetlenül nincs semmi, ha az ellenfél elmegy 3:0-ra, de nem ez volt az a nap, amikor ezt vissza tudtuk hozni. Talán az is benne volt, hogy 12 nap alatt játszottunk most 9 meccset és a végére egy kicsit elfáradtunk, de ez sem lehet indok. Tehát nem voltunk elég higgadtak, hiányzott valami. Az ilyen csapatok ellen pedig különösen nehéz ez.

- Az egész tornáról mondj valamit, gondolom hasznos volt.


- Hasznosnak hasznos volt, bár nagyon fárasztó. Annyiból mindenképp hasznos volt, hogy látjuk a hibáinkat továbbra is, és hát van mit javítani. Továbbra is a délszláv csapatok ellen..., valahogy..., azt sem mondom, hogy nem megy olyan nagyon, mert azért ma is lőttünk 8 gólt, de továbbra is sok gólt kapunk, ezen mindenképpen javítani kell.

- Pedig úgy indult azt hiszem Olaszországban, hogy védekezésben már nagyon jók voltatok.

- Azt gondolom, hogy lényegesen fejlődtünk amúgy védekezésben és ez különösen igaz például egy olasz csapat ellen, de majd meglátjuk a Vodafone Kupán, a spanyol csapat ellen. De nem feltétlen fekszik nekünk ez a dél-szláv játék, amit évek óta tudunk, ettől függetlenül továbbra is mondom, hogy nem verhetetlenek, annál is inkább, mivel rajtuk keresztül vezet az út. Tehát lehet, hogy már a negyeddöntőben találkozunk velük, úgyhogy meglátjuk.

- Köszönöm szépen Norbi.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dénes nyilatkozata


- Dumi, hazaérkeztünk. Erről a mai meccsről légy szíves mondj néhány mondatot, milyen volt, hogy történtek a dolgok?


- Emlékeim szerint eléggé átgázoltak rajtunk, illetve sokkal jobban kezdtek, inkább így fejezném ki magam. Mi futottunk az eredmény után tulajdonképpen végig, kialakult egy nagyobb különbség és ezt már nem tudtuk visszahozni. Nagyon szervezetten és fegyelmezettek játszottak a mi kissé szétszórt játékunk ellen. Nagy kontraszt volt.

- Az elején ment el szerinted?

- Igazából végig jobbak voltak, inkább a végén volt az, hogy mi visszajöttünk és lőttünk gólokat, de ez már lehet, annak is betudható, hogy ők már kicsit kiengedtek.

- Az egész tornáról a rövid összegzésed?

- Nyílván az utolsó két meccs a mérvadó és sajnos azokat elvesztettük, ez semmiképpen sem ad jó szájízt, főleg, hogy Montenegróval a csoportban találkozunk, és most kettőből kétszer kikaptunk. Személy szerint nekem is van olyan pillanata a meccsnek, amiből tanulok, illetve már tanultam is. Abból a szempontból jó, hogy ez még mindig csak egy felkészülési torna volt, és ha lehet, akkor ilyenkor jöjjön az ilyesmi, de már nincs sok hátra, most kell, hogy kicsúcsosodjon a forma.

- Köszönöm szépen Dumi.


(Lejegyezte: Tina)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Gergő, a csapatkapitányi statisztikád romlott az elmúlt két napban... Arra kérlek, foglald össze kicsit, hogy ez a két meccs, ami fontos volt azért, hogy alakult, miért alakult így?


- Igen, az első két, könnyebb mérkőzés, a román és az angol után jött ez a montenegrói és horvát. A montenegrói abszolút a kezünkben volt, meg kellett volna nyernünk. Nem tudom, ahhoz képest milyen lett volna a mai. A horvátok ellen nekem olyan érzésem volt picit, mint tavaly a VB-bronzmeccsen, hogy akartunk, készültünk meccs előtt, és aztán az elején úgy tűnt, hogy átgázolnak rajtunk. Most 10:8-nál volt egy emberelőnyünk, amikor 10:9-re feljöhettünk volna. A horvát meccs egyébként nagy ellentéte volt a montenegrói meccsnek, ahol végig mi vezettünk, és aztán ők hajráztak le minket. Itt nekünk kellett volna egy tökéletes hajrát nyújtani. Viszont egy tökéletes hajrával visszahozhattuk volna a meccset, de belecsúszott ott is egy-két butaság. Én nagyon elégedetlen vagyok sok mindennel, főleg nyilván egyénileg, magamban keresem ezeket a dolgokat. (– Köszönöm, nem kérek csokit, Marci. :) ) Viszont három héttel vagyunk az olimpia előtt, tehát sem a hibákat nem szabad elpalástolni, vagy magunkat becsapni, sem pedig pánikolni nem szabad. Nem szabad a külvilágra figyelnünk, a külvilág véleményére, aki nem ismer minket, nem ismeri a helyzetet, és nem szabad túlságosan egyik végletet sem tényleg "engednünk". Úgyhogy önkritikusan és várva az újabb munkás időszakot, amikor edzünk keményen, próbálok feltöltődni azon az egy-két szünnapon, mert most 12 nap alatt 9 meccset játszottunk, volt öt vagy hat nehezebb edzésünk, és háromszor utaztunk. Hogyha ezt összeadjuk, akkor az egy elég masszív szűk két hét volt.

- Köszönöm szépen, a következő két napra pedig jó pihenést.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)

10 régi hozzászólás

ladorjan hozzászólása
2012.07.09. 23:01

Megnézve a gólokat, ez a meccs azért volt fontos, mert Kása magára talált. Eddig is voltak megvillanásai, egy-egy jó passz, beindulás, de a horvátok ellen megjött a lövőkedve, és ebből következően (bár ez a tyúk-tojás esete) az önbizalma, és ez remek hír!

balzs hozzászólása
balzs36274
2012.07.09. 16:36

Köszönöm a választ!

ladorjan hozzászólása
2012.07.09. 16:16

OK, várjuk a gólokat, az utolsó negyed azért némileg vigasztaló volt.

szerk hozzászólása
szerk36271
2012.07.09. 15:53

Az olimpián van döntetlen a csoportban, utána pedig már ki-ki meccsek lesznek, mindenképpen döntésre kell jutni. Biros az utolsó két meccsen nem játszott, elkapott valami gyomorfertőzést, a montenegró-meccs élő közvetítésében megírtuk. Még hátra vannak a horvát meccs magyar góljai és a tegnapi fotók, emg itt-ott ki kell egészíteni a kitről küldött anyagokat (jegyzőkönyv, stb). Ja, és a magyar csapat az eredményhirdetés alatt már az uszoda előtt várta a buszt, mert indultak a repülőtérre.

balzs hozzászólása
balzs36270
2012.07.09. 15:00

Igen ez így előfordulhat, és logikusnak is tűnik, de ez valami új szabály, az olimpián is így lesz? (Tudtommal eddig csak a világligán volt így, vízilabda szabályként sehol máshol nemzetközi szinten.)

KerbiT hozzászólása
KerbiT36269
2012.07.09. 13:07

Szerintem azért lett a Románoknak 5 pontjuk mert \"csak\" 5-ösökkel verték Montenegrót, így a győzelemért 2-t kaptak csak, MNE pedig a vereség ellenére is kapott 1-et, miután a rendes játékidő végén X volt.

dossantos hozzászólása
2012.07.09. 12:55

várjuk ki a végét... még ez az anyag sem teljes, Dénes pedig nem sűrűn csinál olyat, h egy torna alatt és után sem értékel... Peti kapcsán vmelyik nap az volt itt, hogy vmi rosszat ehetett, attól fáj a hasa, ezért nem játszott... de hazajött tegnap ő is, és mivel ő nem játszott a horvátok ellen sem, nyilván neki nem volt túl sok teendője a meccs után, így ő részt vett a díjátadón, a többiek meg gondolom ez idő alatt még zuhany, öltözés, pakolás stb. (egyébként a vlv fb-profilján már vannak is erről képek, már h a díjátadóról, nem a zuhanyról, öltözésről...) :D MNE-HUN-ROM hármasnál meg ugye körbeverés volt, és az 5-6-7 pont gondolom vmi logikus szisztéma alapján jött ki, h a 3 6pontos csapat meg legyen különböztetve, tudom is én gólkülönbségek v akármi alapján... biztos nem csak hasraütés alapján lett montenegrónak 7 pontja, a románoknak meg 5...

Pedró hozzászólása
Pedró36267
2012.07.09. 11:34

Dénes miért nem nyilatkozik? Mi van Birossal? Lesérült? Nem is jött haza a többiekkel?

balzs hozzászólása
balzs36266
2012.07.09. 11:29

Hogy lehet Montenegrónak 7 pontja, mikor ők is csak 2 meccset nyertek (kikaptak a románoktól)?

sculler hozzászólása
sculler36263
2012.07.09. 07:52

Fordítva lett kíírva az eredmény (sajnos)!