FACEBOOK

Újabb bosszantó vereség Montenegrótól

Újabb bosszantó vereség Montenegrótól
hozzászólás, 2012.07.08.

Szoros meccsen egygólos vereséget szenvedtünk Montenegrótól a Dublin Cup szombati napján. A vége felé 9:7-re még mi vezettünk, a végeredmény 9:10 lett. Helyszíni jelentésünk sok videóval és fotóval.

Sajnos egy rossz hírrel kell kezdenünk: meccs végén kapta telefonon az információt dr. Gábor Antal, a csapat orvosa, hogy Konrád János olimpiai bajnok vízilabdázónk otthonában balesetett szenvedett és combnyaktöréssel szállították kórházba. Mint Tóni bácsi elmondta, a vizsgálatok alapján mindenképpen műtétre van szükség, de erre csak négy-öt nap múlva kerülhet sor, mert a beteg véralvadásgátlót szed.

Konrád Jánosnak a csapat nevében innen is gyors gyógyulást kívánunk!


Dublin Cup nemzetközi felkészülési torna, harmadik nap

Horvátország-Nagy-Britannia 17:5 (2:2, 5:1, 5:1, 5:1)
G.: S. Sukno 4, Muslim 3, Boskovics, Barac 2-2, Hinic, rapics, Dobud, Obradovics, Setka, Jokovic

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ 9:10 (1:2, 3:2, 2:2, 4:3)
Dublin, National Aquatic Centre
Magyarország: Szécsi, Varga T., Madaras 3, Varga Dénes 1, Kásás, Hosnyánszky 3, Kiss G. 2, Szivós, Varga Dániel, Biros, Steinmetz Á., Hárai, Vámos. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Montenegró: Radics, Drasko Brguljan, Paskovics 2, Petrovics 1, Vukcsevics, Radovics 2, M. Janovics 2, N. Janovics 2, Ivovics, Klikovac, Gojkovics, Jokics, Ticsics, Draskovics 1, Sefik (kapus). Szövetségi kapitány: Ranko Perovics

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Madaras első gólja


Varga Dénes gólja


Hosnyánszky első gólja


Kiss Gergely első gólja


Hosnyánszky második gólja


Kiss Gergely második gólja


Madaras második gólja


Madaras harmadik gólja


Hosnyánszky harmadik gólja



Kásás Tamás nyilatkozata


- Tomi, ez most egy nagyon fájó vereség. Tudtok belőle tanulni?


- Tudunk. Azért nyertek a végén, mert a nagy káoszt, amit a bírók előhoztak a két csapat játékából, az egész meccsből, ezt ők bírták a végén jobban, hidegebb fejjel, türelmesebben. Végig jobban tudtak a játékra koncentrálni, és nem arra, hogy ez a két játékvezető mit művelt - akiket ezután a meccs után én eltiltanék örökre -, ők nem erre figyeltek a végén, hanem inkább a játékra, mi erre kevésbé voltunk képesek, ezért nyertek. Ezt a meccset többször megnyerhettük volna. Nem játszottunk jól, de ők se, viszont hát ezek azok a meccsek, amik így kicsit elveszik az ember kedvét a vízilabdától, mert mondom, amit a két bíró művelt, azt megmutatnám, tehát így leültetném őket a meccs után, és megkérdezném, hogy ezt most miért ítélted, azt miért ítélted ugyanabban a szituációban egészen máshogy?! Egyszerűen elképesztő volt, tehát ez már nem az a vízilabda, de mondom, ez nem kifogás, mert megérdemelten nyert Montenegró. Mi szúrtuk el, mert a végén sajnos túlságosan azzal foglalkoztunk, hogy tényleg össze-vissza fújtak, úgyhogy ebből tanulnunk kell, senkit nem okolunk, egyszerűen csak mondom, jó lenne egy kicsit érteni, hogy mi zajlik a parton. Ennyi.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Hárai Balázs nyilatkozata


- Hát Pufi, ezt a meccset elvesztettétek. Kérlek mondj egy kis összefoglalót. Nagyon kusza volt, zavaros és a végén eggyel ők voltak jobbak. Mi történt?

- Szerintem egész mérkőzés alatt nyilván vannak mindig apró hibák, de úgy érzem hogy most már kicsit összeszedettebben játszottunk, mint eddig. A végére sajnos nem tudom, mind a két csapat talán fejben elfáradt és egyre agresszívebb lett, amiből Montenegró jött ki jobban. Sajnálom, mert még kettővel is vezettünk a végén és úgy érzem, hogy az egész mérkőzésen sokkal jobban játszottunk mint Montenegró és mi érdemeltük volna meg a győzelmet. Hát így alakult.

- Lehet ennek tanulsága valami?

- Persze, lehet... az olimpián ugyanerre lehet számítani majd, hogy ugyanígy fognak bíráskodni és ugyanez a kaotikus helyzet lesz a mérkőzés végén is. Nem tudom hogy lehet erre készülni, de készülni kell, mert sajnos az utóbbi világversenyeken mindig ilyen pici nüanszokon múlott a mérkőzés és ma is ez volt.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Norbi, foglaljuk össze mi történt ma este?

- Hú, hát elég sok minden. A legfontosabb az, hogy végül kikaptunk, mondhatom, hogy megint, úgy, hogy azért közel voltunk a győzelemhez, vagy legalábbis.. sőt, volt olyan hogy a kezünkben volt 9:7-nél, de elrontottuk. Ami amiatt is gond, hogy azért most mégiscsak kétszer kikaptunk tőlük egy hét alatt és az olimpián fogunk velük találkozni.

- Mi volt ez a zűrzavar a végén? Belenyúltak-e a bírók a meccsbe? Mennyit számított ez?

- Hát, nem gondolom, nem gondolom. Azt mondom, hogy végig összevissza fújtak, vagy hát sokat fújtak, kicsit fölöslegesen is, kompenzáltak, de ezzel nem szabad foglalkozni, ez a vízilabdához tartozik. Tehát hogyha megyünk 9-7-re, akkor nyilván adni fognak nekik esélyt. Azt mondom, hogy ez már... ez így van, de ki kell védekezni, vagy attól még ki lehet védekezni. Ugye 9:7 volt nekünk és onnan elvesztettük 10:9-re. Tehát ez azért egyértelműen a mi hibánk, még úgy is, hogy lehet játékvezetőkkel foglalkozni... de nem, nem, ez a miénk volt 95 százalékban.

- Azt tudod hogy mi a hiba?

- Hát. tudjuk, beszéltünk ezzel kapcsolatban most sokat, vagy legalábbis amennyi időnk azóta volt... Tudjuk, azt gondolom ettől függetlenül ez bosszantó. Tehát tudjuk, négy éve tudjuk, nagyon sok fontos meccset vesztettünk így és még egy kis időnk van, hogy ezt kijavítsuk, de azt mondom, hogy tényleg kicsi. Ez nem egy ki-ki meccs volt, de azért fontos, jó meccs egy hasonló ellenféllel, ezeknek nem is tudom, 80 százalékát elvesztettük 2008 óta. Tehát így nem lehet.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Zoli, én is nagyon sajnálom, de gondolom, hogy nem jobban, mint te. Mi történt ezen a meccsen? Olyan kusza volt a vége, hogy néha nem is értettem, hogy mi zajlik.

- Hát igen. Nézd, volt, hogy mi se… Ennek ellenére azt mondom, hogy iszonyatos szerencsénk volt, hogy ezt itt és most megkaptuk, mert mindamellett, hogy érthetetlen volt, amellett minket is megzavart. Na, most, hogyha erre felkészülünk, és tudatosan nem hagyjuk magunkat megzavarni, hanem ahogy Dénes mondta, reagálunk az érthetetlen ítéletekre, játékkal és nem szavakkal vagy idegeskedéssel, akkor ezeket a meccseket meg lehet nyerni. Biztos vagyok benne, hogy Londonban is inkább így fognak ellenünk fújni, minthogy semlegesen vagy nekünk fújnának, úgyhogy ez egy nagyon jó lecke volt. Borzasztóan örülök, hogy ez itt és most kijött, és nem ott, esetleg egy csoportmeccs után beszélgettünk volna ezekről a dolgokról, amiket most itt megtapasztaltunk, mert lehet, hogy akkor már késő lett volna beállítani az agyunkat erre a rendszerre. Be kell állítanunk úgy, hogy pontosan tudjuk, hogy lehet megtartani a kétgólos előnyt egy ilyen mérkőzésnek a végén, úgyhogy nem kell feltalálnunk a spanyolviaszt, csak alkalmazni az eddigieket

- Köszönöm szépen, Zoli.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Varga Dániel nyilatkozata


- Dani, egy hajszálon múlt ez a meccs, de ez nem az első hajszál. Mire jutottatok? Megvolt már a beszélgetés a meccs után. Min múlott? Tudtok-e ezen változtatni?

- Ezt a témát ragadnám meg, hogy a hajszállal mi a helyzet, mert ezek a hajszálak azok elég sokszor álltak már a győzelem és a kudarc közé, és túl sok az ilyen hajtincs, a hajszálak nem véletlenül kerülnek oda. Beszéltünk sok mindenről, azt hiszem hogy hasznos volt a megbeszélés, illetve a hasznosságának az lesz a mutatója hogy hogy játszunk a későbbiekben. Nem csak a holnapra gondolok, hanem főként Londonra. Vannak tipikusan visszatérő hibák, amiket most már tényleg itt az idő hogy kijavítsunk, de azért ezen a meccsen meg kell említeni azt, hogy több olyan egyéni hiba is volt, ami egy egygólos különbségű meccsen nem fér bele, hiszen mindegyik gólt ér, vagy gólt ért volna ha, mármint a számunkra gólt ért volna, hogyha nem követjük el. Hát jó sok tanulság van. Pont.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)


A magyar csapat vasárnap a torna zárómérkőzésén, egyben döntőjén száll vízbe, magyar idő szerint 16.30-kor, Horvátország ellen.

12 régi hozzászólás

qqcska hozzászólása
qqcska36277
2012.07.09. 21:57

ne haragudj - részemről én befejezem. miért? 1. elég messze kanyarodtunk a Magyar-Montenegro felnőtt meccstől, márpedig az ifikről egyenlőre nincs itt szó (remélem az EB alatt lesz, szerk.???) 2. nem szeretnék ifi játékosok neveivel dobálózni ilyen nyilvánosság előtt, márpedig te elég erősen elindultál a személyeskedés irányába (pl. Lőrincz - hát ha ő koxol, akkor megeszem a fejem, mert látszani nem látszik...) 3. olyan szinten vagy/látszol elfogultnak, ami már a hittel ér fel - hittérítő pedig nem vagyok (lásd az utolsó három meccset - ha nem az ÚVSE ellen, akkor a BVSC ellen \"rendezik le\", hogy ne a Vasas legyen a 2., ill. a válogatási elveket - főleg a csókos) néhány pontosítás ismét: a 3. fordulóban irányított sorsolás van (az erősebbek a végén játszanak egymás ellen, és figyelembe veszik mindhárom korsosztályt), a VADA egyébként WADA, az ÚVSE pedig a saját meccseit fel szokta venni, régen még online közvetítésük is volt (tudomásom szerint a szövetség nem tervezett ilyet) soha nem árt több forrásból tájékozódni, mielőtt saját véleményt alakít ki az ember nehéz kérdésekben.

qqcska hozzászólása
qqcska36275
2012.07.09. 20:07

térképész, biztosan állított jövőképpel nem tudok vitatkozni, mert ha tudnék, akkor inkább a lottóznék... szerintem neked is finomítani kéne ezeken a kijelentéseken, de ez csak magánvélemény. akkor az ominózus ifi meccs: Vogel-ről nem alkotnék véleményt, mivel nem ismerem a munkáját annyira (a tesója viszont tipikusan az a bíró, akinek arckisebbítésre lenne szükség...). egyébként a BVSC nem itt lett tutti 2., hiszen volt még hátra 6 forduló - amiből a Vasas az uccsó hármat bebukta... és elég sima meccseken. abban igazad van, hogy a bíróküldésnél figyelhetett volna az MVLSZ, de nem ezen múlott (szerintem). igazad van Székely Csucsu edzőségének kérdésében - ő viszont az öreg Kemény egyik szíve csücske lehet(ett), ahogyan én ezt cikkekből/nyilatkozatokból levettem. amúgy gondolj bele: Székely, ha akart volna, sem ugorhatott volna el a felkérés elől... ifi válogatott: na itt kicsit sok a pontatlanság. Petlyánszki már március vége óta nem dolgozik a válogatottnál. kezdetben ott volt, hiszen sem Horkai, sem Varga Zsolt nem ismerte a teljes mezőnyt, ő igen. Első edzéseken kb. 50 (!!) játékos volt ott ősszel, ez szűkült le a jelenlegi 16-18-ra! szerintem ha a haverok gyerekeit akarta volna betenni, nincs ekkora bohóckodás. termlszetesen biztos van szubjektivizmus a kiválasztásban, de véleményem szerint minimális. és dolgoznak mint állat: egész évben minden héten 4-5 közös edzés, felnőtt csapatokkal és most nyáros a felnőtt válogatottal is játszottak - Horaki munkamániás edző. (a kis) Salamon és Besenyei is kerettag - nem tudom kit hiányolsz a csapatból. (a Vasasnál a bajnokságban lehet játszatni akinek az apukája fizet, de a válogatott azért más...) szóval a válogatottak (felnőtt, ifi) esetében várjuk meg a versenyeket - az ifiknél pedig méginkább várjuk meg az EB-t. addig próbálj meg te is relaxálni, és nem szórni rájuk a szennyet és mocskot, még ha élvezed is.

qqcska hozzászólása
qqcska36262
2012.07.08. 23:44

hát azért Montenegro-tól az utánpótlás bajnokságig eljutni érdekes egy logika (már ha van, és nem csak az indulat...) sajnos kikaptunk - van ilyen... néhány lelkes károgó rögtön elindította a kórust, pedig augusztus második fele még messze van! Minden meccsből lehet és kell tanulni, remélem a fiúk fognak és az olimpián egy országnak ( és nemzetnek) fognak örörömet okozni! ha meg nem sikerüll, akkor köszönjük meg a \"nagy generációnak\" a 3 aranyérmet, és az okosak elkezdhetnek vartyogni, hogy miként kellett volna tenni, hogy összejöjjön a 4. arany (és hozzászólásaikat kimásolhatják a Rio-i olimpiáig, mert akkor is csak ezt fogják tudni szajkózni - mondjuk kiváncsi leszek, hogy akkor is hiányolni fogják-e Gergely PIstát...) térképész - szerintem többet kellene még beszélgetni, meccsre járogatni és a bajnokság eredményeit végigböngészni, hogy igazából képbekerüljél az ifiket és a BVSC-t illetően... (pl. ha a bekk és center elkezd verekedni, majd mindkét csapat teljes létszámban a vízbeugrik, arról mennyiben tehet a bíró???? akinek a fia csak néha és perceket játszik, mert nem fér be a BVSC csapatába...) egyébként megkérdezheted kollegádat, miért küldtek el tavaly a Vasasból egy utánpótlás edzőt, és menjél le nézz meg egy Faragó \"edzést\"... Horkait és csapatát (ami még keret egyenlőre) már most, ezen a fórumon kikezdeni, egyszerűen aljasság - még nem is játszottak meccset... mielőtt bárki okoskodik, nézze meg az elérhető video-interjúkat Horessel, és hasonlítsa össze az eddigi felkészüléseket (Csucsu, Petyes) a mostanival - ég és föld.

anya hozzászólása
anya36247
2012.07.08. 15:58

Erdekes, de igaz, hogy a volt polosok nyomjak a gyerekeiket. Es tenyleg vegig kene nezni, hogy a jelenlegi olimpiai keretbol kinek a csaladjaban van polo mult...Szerintem csak Kasa es Marci, a tobbi 11 szulei nem poloztak. De lehet, hogy nincs igazam.Arrol nem is beszelve, hogy nem kis problemat okozott, hogy egyikuk eddig meg nem olimpikon... Amugy pl a BVSC legeredmenyesebb utanpotlas edzojet a napokban lehet, hogy eppen azert rugta ki a klubvezeto, mert a fiat nem jatszatta az EB-n...Akkor most mit tegyen az edzo? Na de a lenyeg, hogy ebben a csapatban benne van az ujabb arany lehetosege a Montenegro meccs eredmenyetol fuggetlenul. A cel az kell, hogy 1 vagy 2 halyen vegezzunk a csoportban es igy a Horvat-Olasz kettost elkerulve siman 4-ben legyunk. Az utan mar csak 2 meccset kell nyerni, amire ez a csapat vitan kivul alkalmas. Lehet oregezni stb, de ezek az idosebb jatekosok ha felszivjak magukat meg tudjak nyerni az utolso 3 meccset Londonban :)

anya hozzászólása
anya36246
2012.07.08. 15:55

Erdekes, de igaz, hogy a volt polosok nyomjak a gyerekeiket. Es tenyleg vegig kene nezni, hogy a jelenlegi olimpiai keretbol kinek a csaladjaban van polo mult...Szerintem csak Kasa es Marci, a tobbi 11 szulei nem poloztak. De lehet, hogy nincs igazam.Arrol nem is beszelve, hogy nem kis problemat okozott, hogy egyikuk eddig meg nem olimpikon... Amugy pl a BVSC legeredmenyesebb utanpotlas edzojet a napokban lehet, hogy eppen azert rugta ki a klubvezeto, mert a fiat nem jatszatta az EB-n...Akkor most mit tegyen az edzo? Na de a lenyeg, hogy ebben a csapatban benne van az ujabb arany lehetosege a Montenegro meccs eredmenyetol fuggetlenul. A cel az kell, hogy 1 vagy 2 halyen vegezzunk a csoportban es igy a Horvat-Olasz kettost elkerulve siman 4-ben legyunk. Az utan mar csak 2 meccset kell nyerni, amire ez a csapat vitan kivul alkalmas. Lehet oregezni stb, de ezek az idosebb jatekosok ha felszivjak magukat meg tudjak nyerni az utolso 3 meccset Londonban :)

tiszavirág hozzászólása
2012.07.08. 15:49

gyurex72 Ilyen apróság,hogy, ha a kapitányhoz oda megy egy 11 éves fiú,és veszi a bátorságát ,és tisztelettel kér egy aláirást akkor nem azt a választ kapja, hogy: \"neked nem adok\". Más,azt gondolom,ha Kicsi a Vasas-ban játszik most ott van a keretben. Volt egy, Vasas kupa mérkőzés,és Kemény a Háraival nézte a mérkőzést,ott már eldőlt,hogy Hárai utazik,és az is hogy a Vasas-ban folytatja,árúkapcsolás!:-) Csurka G kérdezném,a Háraira hány kontrát fújtak tegnap? Szivós,két itthon nézett Olimpia után ki kellett vinni,nem tehette meg a Szivós családdal,itthon nincs is vele gond,mert itthon megkapja a támogatást,kint meg jókat mosolyognak rajta a birók,mikor bemutatják a kontrát. Csókosak a válogatottban is,akkor mit vársz az utánpótlástól,vagy az OB 1-től. Sporterkölcs? Az van!,minden szinten!!!

gyurex72 hozzászólása
2012.07.08. 14:01

1. Ez egy felkészülési torna 2. Akik már ilyenkor farkast kiáltanak, azok tulajdonképpen kinek is szurkolnak?!! Fel kell ébredni, a 4. címvédésre készül a Magyar Válogatott, és mindenkinek tudnia kell, hogy ez nagyon-nagyon-nagyon nehéz lesz, szinte a lehetetlen kategória. De, nagyon-nagyon erős válogatottunk van, amely képes erre. Nüanszokon fog múlni, hogy melyik éremért játszunk majd, és én úgy érzem, hogy ott leszünk a döntőben. A károgók, és zavart keltők pedig gondolkodjanak el azon, hogy rájuk mennyire van szükség ezekben a nehéz hetekben, mert nagyon nagy feladatra készülnek a srácok, ráadásul már történelmet írtak, de a történetnek (szerintem)még nincs vége....

ladorjan hozzászólása
2012.07.08. 13:12

Biztos, hogy sok a probléma a sportágban, de egyelőre elfedik a viszonylagos eredmények. Én nagyon drukkolok a negyedik olimpiai aranynak, szerintem a srácok megérdemlik, és utána van helye (ideje) az építő, mélyre ásó kritikának. Attól tartok, hogy sokaknak érdeke a status quo, ezért - mint az élet más területeinl is - szinte lehetetlen megváltoztatni. A térképész által leírt szituáció biztos jelez rendellenességet, de valószínűleg az ilyet teljesen megszüntetni nem lehet. Azonban én láttam a junior válogatott egy-két edzését, még Csucsuval, ami nagyon tetszett, követendőnek tartom, hogy pl. Steinmetz Barna (mv.) foglalkozott a védőkkel. Igaz, hallottam olyat is, hogy személyi ellentét (ellenérzés) miatt hagyott ki játékost a keretből a jelenlegi junior kapitány, ami nyilvánvalóan káros jelenség.

B (régi) hozzászólása
2012.07.08. 13:04

Érdekes egyébként ez a hasfájós megbetegedés sztori. Olaszországban Udovicsics és Pijetlovics esett ki valami hasonló miatt, itt Zlokovics és Biros Peti. Asszem talán csak a horvátok nem takargatják a lapjaikat. Legalábbis náluk nem látok hiányzót.

B (régi) hozzászólása
2012.07.08. 12:39

Ez a meccs sajnos rávilágít arra, hogy még mindig nem sikerült megtalálni a választ arra a kérdésre, hogy a hajszálak miért nem a mi javunkra döntenek. Pedig kb. hat éve keresi rá a választ mindenki, aki valamennyire is érintett a vízilabdában. Ha minden áron és hagyományos magyar kispolgári kényszerrel ebben is, mint minden kudarcban pozitívumot, lelki megnyugvást akarnánk keresni ahelyett, hogy magát a problémát néznénk, akkor azt lehetne mondani, amit Szecska is nyilatkozott, hogy a lehető legjobb pillantban jött ez a pofon, ettől most már aztán igazán, de tényleg észhez kell térni. Csak hát ilyen pofonok csattannak nyolc éve és még mindig csak készülünk rájuk, nem pedig elkerüljük. Ami pedig igazán elkeserítő, az az, hogy most már Montenegrótól is úgy kapunk ki, ahogy Athén óta a szerbektől. Egy kicsin múlik csak, de nem a mi javunkra. Térképésznek hajrá, gyerünk tovább ezen a kemény és őszinte kritikus úton! Hadd ismerje meg minden vízilabdaszerető, hogy milyen pitiáner belterjes bagázzsá kezd át- illetve visszaalakulni a honi vízilabda! Az utánpótás helyzetének romlásában, a züllésben pedig igenis vizsgálni kell az elsőszámú utánpótlás vezető felelősségét.

ladorjan hozzászólása
2012.07.08. 11:36

Ha ezt im úgy érti, hogy a - nyilatkozatokban is elhangzó - jelenlegi bírói gyakorlat szerint a vezető csapat ellen rendre megadják a felzárkózás esélyét, akkor egyetértek. Felkészülési tornákon veszünk részt, és úgy néz ki, hogy jó úton vagyunk, legalábbis, nem vagyunk lemaradva a vetélytársaktól, ez az egy gól az olimpián lehet (lesz) fordítva is! Azt persze bele kell kalkulálni, hogy a játékvezetés nem minket fog támogatni, és ezt el kell bírjuk.

im hozzászólása
im36235
2012.07.08. 10:53

AZért azt be kell látni, hogy a válogatott az utóbbi egy-két évben bőven tett azért, hogy egy hajszálnyi segítséget se kapjanak a partról. Úgy látom, augusztussal végleg elmúlik a \"világ dicsősége\".