FACEBOOK

Dublinban a csapat - Így nyert autót Pufi!

Dublinban a csapat - Így nyert autót Pufi!
hozzászólás, 2012.07.05.

Megérkezett Dublinba, a csütörtökön kezdő nemzetközi torna helyszínére a magyar válogatott. A csapatot kifejezetten hűvös idő fogadta. Úti riport.

Késő délután indult a gép, s bár Kemény Dénes és Hosnyánszky Norbert egyenesen a nagy érdeklődéssel kísért Vodafone Kupa-sajtótájékoztatóról érkezett Ferihegyre, a becsekkolásra várva több stábbal ismét találkoztak, ugyanis az operatőrök, riporterek követték őket, hogy további játékosokkal is interjút készítsenek.

Tikkasztó melegben szálltak fel a gépre a fiúk, és hűvös, fázós, de napsütéses időben szálltak ki Dublinban, majdnem este 8 órakor. De közben sok minden történt. Először is ezúttal olyan légitársasággal utazott a csapat, amelynél az ülések nincsenek "kiosztva", helyfoglalás az érkezés sorrendjében. Nem tudom, hogy csinálták a fiúk, de mire én beléptem a fedélzetre, valamennyi kurrens helyen (értsd: vészkijáratnál lévő és minden olyan más széksor, ahol hosszan ki lehet nyújtani a lábat) magyar vízilabdázó ült. Méghozzá valamiféle rangsor alapján, amiben természetesen az életkor és ezzel együtt az olimpiai bajnoki címek száma is szerepet játszott. Nyilván spontán alakult ez így, de talán ez is ebben a szép.

Az utazás simán zajlott, attól eltekintve, hogy Hárai Balázs majdnem nyert egy Fiat autót. Az történt, hogy a légikísérők az út során jótékony célú sorsjegyeket kínálgattak. Két euróba került és a főnyereménye egymillió euró, de kocsit, készpénzt és valenciai utazást is lehet nyerni.

A sorsjegyen hét kis piktogramot kell láthatóvá tenni lekaparással, s ha valamelyik jelből három is van valakinél, akkor nyeremény üti a markát.

Na ez a valaki volt Hárai Pufi, aki három autójellel is büszkélkedhetett, ami a sorsjegyen lévő tájékoztatás szerint egyértelműen azt jelenti, hogy egy Fiat 500s gépkocsi boldog tulajdonosa lesz. A  gép elején zajló történések minden utas figyelmét felkeltették, természetes, hogy a vlv munkatársa előrerohant, hogy megtudja a részleteket. A fiúk elmondták, hogy most hosszabb technikai folyamat kezdődik, a sorsjegyet le kell adni és utána bonyolult ügyintézést követően szállítják Pufinak az autót.

Mival magyar válogatott vízilabdázókról van szó, elég egyértelműnek tűnt, hogy valami nem stimmel a dologban. Egy kis ráhatás után sikerült rekonstruálni a történteket.

Pufi több sorsjegyet vett, s az egyikből kézzel szépen kikanyarítota az autós kisképet, majd annak hátoldalát benyálazta és így ráragasztotta egy másik sorsjegy valamelyik jelére, amivel ott három autója lett. Ezután a mellette ülő Szivós Marcival és Varga Dumival eljátszották a nagy győzelmet: kezükkel többször a levegőbe bokszoltak, s hangjelzéssel is tudtára adták a körülöttük ülőknek, hogy rendkívüli esemény történt. A stewardessnek átadták a sorsjegyet, s ő persze nem akart hinni a szemének. Először azért, mert tényleg három kocsi volt egymás mellett, másodszor viszont már azért, mert látta, hogy primitív hamisítványról van szó. A sorsjegyet mosolyogva visszaadta, s ezután következett, hogy a vlv munkatársát próbálták megetetni a sztorival. (Mellesleg Kásás Tamás fejcsóválása és morgolódása mellett: "Megint bulvárosodik a vlv...") Ám a trükk most sem sikerült. Talán egyszerűen azért, mert senki sem hiszi el, hogy valakinek két egymást követő napon ilyen mázlija van: bekerül az olimpiai csapatba, majd nyer egy kocsit...


Elsőként Szivós Márton gratulált Pufinak a "nyereményhez"

Dublinba érve kétszer tapsolt a fedélzetet zsúfolásig megtöltő utazó közönség. Először, amikor a pilóta simán letette a gépet, majd akkor, amikor köszöntötte a repülőn tartózkodó magyar vízilabda-válogatottat, sok sikert kívánva a dublini tornára.

Végül jött a jelenet a betonon: a gép személyzete összehozott egy csapatképet, de természetesen azért, hogy ők álhassanak középen, a sportolók előtt... :-)

Rövid buszozás után megérkezett a csapat a szállodába, amelyről majd külön is írok, most mindenesetre annyit, hogy a környéke olyan, mintha egy mesekönyvből emelték volna ki.

Csütörtök este, magyar idő szerint 18.30-kor Romániával kezdjük a tornát.

A délelőtti edzésen várhatóan kiderül, hogy milyenek a helyi körülmények, lesz-e mód élő közvetítésre. (Streamről, tévéközvetítésről továbbra sem tudunk, pontosabban úgy tudjuk, hogy ilyen nem lesz.)

A Dublin Cup programja

vlv-képek az érkezésről

2 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs36199
2012.07.05. 16:27

A montenegróiaknak jó lenne visszavágni, a horvátokat megverni, a románoktól, de főleg a britektől pedig világraszóló \"bravúr\" lenne kikapni, szóval az az 5. hely... A legjobb lehet az egészben a \"kifejezetten hűvös idő\". :) Bár mostanság az egri uszodában is csak az olimpiára készülő női úszóválogatott forralja a vizet. :) Hajrá magyarok!

ladorjan hozzászólása
2012.07.05. 13:13

Pufi valószínűleg jobban örül most a csapatba kerülésnek, mint egy nyeremény-kocsinak, a legborúlátóbb jóslatok szerint is az 5. (stabil pontszerző) hely biztos... :))