FACEBOOK

Magyar-román - két sajtótájékoztató

Magyar-román - két sajtótájékoztató
hozzászólás, 2012.06.19.

Ilyen még nem volt! Magyar-román vízilabdameccsről egy napon két városban is sajtótájékoztatót tartottak. Nem mellesleg a két csapat - közönség előtt - komoly kétkapuzást is véghez vitt kedden este.

A londoni felkészülési folyamat részeként szerdán és csütörtökön is megmérkőzik egymással a magyar és a román válogatott. Kedden délelőtt Szolnokon, este Békéscsabán tartottak beharangozó sajtótájékoztatót.

Az olimpiára utazó keretbe kerülés szempontjából a hazaiak számára fontos felkészülési találkozó lesz a csütörtöki magyar-román férfi vízilabda-mérkőzés Szolnokon – jelentette ki az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a hazai sportági szövetség főtitkára a Tisza-parti megyeszékhelyen, az MTI tudósítása szerint.

Nemcsik Balázs elmondta: a válogatott jelenleg az ötkarikás játékok előtti, rendkívül kemény, tízhetes felkészülés felénél tart, így a szolnoki összecsapás hasznos erőfelmérőnek számít a magyar csapat és Kemény Dénes szövetségi kapitány számára. A pólósok szempontjából a találkozó komoly tétmeccs azért is, mert az itt nyújtott teljesítmények alapján újra bizonyíthatják: ott a helyük a londoni olimpiára utazó keretben.   A főtitkár méltatta a mérkőzés megrendezéséhez biztosított feltételeket, hangsúlyozva: Szolnokon több labdajáték is óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Ezek egyike a vízilabda, mellyel együtt a válogatott is nagy népszerűségnek örvend a megyeszékhelyen.   

Mohi Zoltán, a házigazda Szolnoki VSC ügyvezető igazgatója a tájékoztatón a csütörtöki összecsapás jelentősége kapcsán úgy fogalmazott: az olimpiai felkészülés időszakában sok város áll sorba azért, hogy vendégül láthassa a magyar csapatot. Szolnokon ez immár hagyomány, hiszen 2010-ben a németekkel mérkőzött meg a Tiszaligetben, négy éve pedig a románokkal találkozott itt a magyar válogatott. Így a mostani meccs akár ez utóbbi visszavágójának is tekinthető – tette hozzá.     

Emlékeztetett: Szolnok mindkét nemzeti csapatban "érdekelt", hiszen mind a hazaiak, mind a vendégek gárdájából ketten-ketten - Hosnyánszky Norbert és Kis Gábor, illetve Georgescu és Negrean - a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP legénységét erősítik, a román együttes szövetségi kapitánya, Kovács István pedig a klub szakmai igazgatója.     

Mohi Zoltán közölte: a csütörtök 18 órakor kezdődő mérkőzésen 1200 ülőhely várja a szurkolókat, a beléptetés 16 órakor kezdődik. Jegyek ekkortól 1500 forintért a helyszínen, illetve aznap 9 és 15 óra között elővételben az egyesület székházában kaphatók.


A szolnoki sajtótájékoztató idején a fiúk még a margitszigeti medencében edzettek, majd megebédeltek, beültek a Volvo Autó Hungária által rendelkezésükre bocsájtott Volvókba, és Békéscsabára utaztak.

Itt az esti edzés nyilvános volt, mintegy 150-200 strandoló nézte végig a lelátón és a medence partján a magyar és a román csapat edzését, amely a bemelegítő úszás után nagyon kemény kétkapuzással folytatódott.

Előbb azonban Kemény Dénes és Kovács István, valamint a két csapat egy-egy legendás játékosa, Szécsi Zoltán és Kádár Kálmán állt a sajtó nyilvánossága elé.

Természetesen szóba került annak pikantériája, hogy a két válogatott ugyanabba a londoni csoportba került, így nagyon fontos találkozót vívnak egymás ellen az olimpián.

A békéscsabai Árpád fürdő nagymedencéjének partján mobil lelátókat is felállítottak, így mintegy 1500-2000 néző figyelheti majd a hivatalos mérkőzést.

A sajtótájékoztatón is elhangzott, hogy egyelőre a román és a magyar válogatott is a felkészülés meghatározott szakaszánál tart, még nem olimpiai formájukat hozzák, de a szerda este 18 órakor kezdődő találkozó ennek ellenére kemény, látványos, szórakoztató vízilabdát ígér.

A sajtótájékoztató végén a rendezvény egyik fő szponzora egy-egy üveg különleges pálinkával ajándékozta meg a két szövetségi kapitányt. (Csak a közelben állók hallották, hogy amikor a "Jó olimpiai szereplést kívánok!" jókívánság elhangzott, s a pálinkát tartalmazó zacskó egy kézfogás kíséretében gazdát cserélt, Kemény Dénes mormogó hangon megjegyezte: Hát csak nem gondolja, hogy ez kitart az olimpiáig...)

Este hatkor kezdte meg edzését a két csapat, s a szárazföldi bemelegítés után jó félórán át a vízben is keményen szoktatták magukat az ezt követő komoly terheléshez. Kétkapuzás következett, a klasszikus szabályok szerint: emberelőnyben szerzett gól esetén újra a gólt lövő csapat támadhatott, létszámfölényben. A románok sok ügyes megoldást produkáltak, de gyakran hangzott fel a taps a lelátóról magyar gólokat követően is. Szokás szerint a pontos eredményt senki nem tartotta számon, mindenesetre öt-hat góllal mi voltunk a jobbak és ez biztató.

A Magyarország-Románia barátságos mérkőzés szerdán este 18.00 órakor kezdődik Békéscsabán, az Árpád Gyógy- és Strandfürdő nagymedencéjében. A találkozót a megszokott módon élőben közvetítjük oldalunkon és a vodapolo okostelefonos alkalmazás felhasználóinak, s a meccs góljait várhatóan már csütörtökön megmutatjuk a Csaba Televízió jóvoltából.



vlv-képek a sajtótájékoztatóról és a kétkapuzásról


VLV-VIDEÓK:


Kemény Dénes és Kovács István a békéscsabai sajtótájékoztatón


Kiss Tibor alpolgármester a békéscsabai sajtótájékoztatón


Szécsi Zoltán és Kádár Kálmán a békéscsabai sajtótájékoztatón

2 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk36050
2012.06.20. 20:39

Köszönjük a jelzést, javítottuk a betűhibát.

DS hozzászólása
DS36048
2012.06.20. 13:47

T. Szerkesztő, a cikkben jól szerepel Kádár Kálmán, de a videóknál hibásan Kádás Kálmán. Bocsi