FACEBOOK

Strandvízilabda - Kásás Tamás fővédnökségével

Strandvízilabda - Kásás Tamás fővédnökségével
hozzászólás, 2012.06.18.

A háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás fővédnökségével rendezik meg az idei, 13. országos strandvízilabda-bajnokságot, amelynek négy állomása lesz, az úgynevezett szuperdöntőt pedig a Margitszigeten bonyolítják le, július 15-én.

 

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Ambrus Tamás főszervező elmondta, hogy szombaton a balatonfüredi jachtkikötőben indul a sorozat, június 30-án az egri termálfürdő a színhely, a harmadik tornának július 7-én Nyíregyháza, a negyediknek pedig július 14-én Balatonlelle ad otthont.

A szuperdöntőt július 15-én tartják, méghozzá a Vodafone Kupáért kiírt nemzetközi "normál" vízilabdatorna keretében.

Elhangzott, hogy a hétvégi nyitótornán a londoni olimpiára címvédőként készülő magyar válogatott néhány tagja is jelen lesz, és Kemény Dénes szövetségi kapitány külön engedélyével bemutatómeccset játszik.

Kásás Tamás elmondta, örömmel vállalta a fővédnökséget, és méltatta a strandpólót, mint a normál vízilabda olyan változatát, amelyet kifejezetten nyárra találtak ki. "A rendes vízilabdának is ilyennek kellene lennie" - mondta.

A strandvízilabdát 11x15 méteres kispályán játsszák, egy-egy csapatot egy kapus és három, bármikor cserélhető mezőnyjátékos alkot. A játék rendkívül pörgős, nem időre megy egy-egy mérkőzés, hanem - mint a teniszben - szetteket kell nyerni.


Az MTI tudósításához csak annyit tehetünk hozzá: mivel a vlv (a szövetségen kívül) a mai napig egy fia támogatót sem tudott szerezni az olimpia előtti külföldi nagy tornák tudósítására, de még a zsinórban negyedik aranyérmének megszerzésére készülő csapat londoni szereplésének helyszíni tudósítására sem - mi aztán tudjuk, mit jelent, ha megbízható, a teljesítmény iránt elkötelezett cégek, intézmények állnak egy ilyen rendezvény mögé. Úgyhogy ide is írjuk a támogatók nevét: Diapolo, Weltauto, DiVino borbár, Havaianas, Sun City, Magyar Vízilabda Szövetség, Nyíregyháza - Nagykállói strand, Egri Termál- és Strandfürdő, BL Bavaria Yachtklub, Vitorlás Étterem, Balatonfüredi Önkormányzat, Balatonlellei Önkormányzat.

A XIII. Országos Strandvízilabda-bajnokság programja:

Június 23., 10.00 - Balatonfüred BYC kikötő, a Vitorlás étterem mellett
Június 30., 10.00 - Eger, Termálfürdő
Július 7., 10.00 - Nagykállói Strand - Nyíregyháza
Július 14., 10.00 - Balatonlelle - BL Bavaria Yacht Klub


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Ambrus Tamás a strandvízilabda-sajtótájékoztatón


Kásás Tamás a strandvízilabda-sajtótájékoztatón


Katona Norbert a strandvízilabda-sajtótájékoztatón


Wiesner Zsolt a strandvízilabda-sajtótájékoztatón



1 régi hozzászólás

Szalus hozzászólása
Szalus36047
2012.06.20. 00:28

Nem tudja valaki véletlenül, hogy szombaton kik lesznek ott a csapatból???