FACEBOOK

Reuters és torta

Reuters és torta
hozzászólás, 2012.06.14.

Rendben folytatja margitszigeti felkészülését a magyar válogatott. Az elmúlt napokban a szokásos erőfejlesztő edzések voltak napirenden, s a monotonitást csak olyan események törték meg, mint a Reuters hírügynökség munkatársainak látogatása, majd Kemény Dénes születésnapja.

A korábbi menetrend szerint tölti napjait az olimpiára készülő magyar válogatott. Reggel fél kilenckor a Gilda Max "összes termeiben" ébresztő jellegű kondiedzés - időnként és páronként ökölvívással fűszerezve, majd át a szigetre, ahol jó két óra következik a vízben - nem termálban és nem lábáztatás céljából. (Újabban Gór-Nagy Miki kap könnyítést, mert kicsit "recseg-ropog" a válla, de a többiek mind teljes értékű munkát végeznek.)

A közösen elfogyasztott ebéd után édes a pihenés, majd délután újra egy kis tornaterem, aztán este fél nyolcig megint a medencés edzés.

És ez így megy minden nap.

Szinte felüdülés volt a Reuters munkatársainak megjelenése. A világ legnagyobb hírügynökségének videoriportjában szerepelni olyan nagyságrendű publicitás, mint a CNN-ben sugárzott riport volt a magyar vízilabdázásról. A stábot elkísérte a Reuters magyarországi fotótudósítója, Balogh László is, aki különleges fotókat készített - gondolom, nem túlzás annak nevezni a víz alatti csapatképet...

Nagymúltú, profi cég ez a Reuters, jól tudják ők, hogy mekkora értéke lesz egy ilyen riportnak kevesebb mint két hónap múlva.

A csütörtök esti edzésről Biros Péter és Kásás Tamás - igazoltan - kicsit előbb távozhatott. Kikászálódtak a medencéből és bementek az öltözőbe, ahonnan viszont hamarosan két, tűzijátékot produkáló tortával és némi pezsgővel tértek vissza. Ekkor köszöntötte a születésnapos szövetségi kapitányt a társaság.

- Megint megleptek, nem számítottam rá, őszintén szólva nem is értem, hogy tudták észrevétlenül becsempészni ezeket a dolgokat. Aranyosak voltak nagyon - mondta Kemény Dénes késő este a vlv-nek.

Persze nem magyar vízilabdázókról beszélnénk, ha nem kísérelték volna meg felhasználni saját céljaikra a meghitt hangulatot: búcsúzáskor úgy köszöntek el, hogy akkor ugye hétfőn találkozunk... :-)

Azonban vagy Kemény Dénes szíve nem lágyult meg kellőképpen az ünnepléstől - vagy nem ivott elég pezsgőt a szövetségi kapitány, mindenesetre gyorsan szertefoszlatta a hiú reményeket: szó sincs rendkívüli pihenőnapról, péntek reggel minden ugyanúgy folytatódik, ahogy eddig zajlott a hét. Természetesen...


A hvg.hu rendhagyó gratulációja Kemény Dénes 58. születésnapján.