FACEBOOK

hozzászólás, 2010.12.10.

Jövő kedden a két részvevő klub székhelye között nagyjából félúton, Triesztben rendezik meg az európai Szuperkupáért kiírt gálamérkőzést, az Euroliga-győztes Pro Recco és a LEN Kupa tornáján első helyen végzett Cattaro összecsapását.

A Pro Recco eddig háromszor nyerte el a díszes trófeát, miként a Mladost Zágráb és az orosz CSZKA Moszkva. Amennyiben tehát az olasz csapat nyer, négy Szuperkupa-győzelmével a vízilabdatörténelemben is Európa trónjára lép.

Az olasz bajnok idén májusban Nápolyban szerezte vissza az Euroliga elsőséget a Primorac Kotor 9:3-as legyőzésével, míg a Cattaro a Savona ellen két meccsen, összesítésben 15:14-es eredménnyel (a második meccsen hosszabbítás után) nyerte el a LEN Kupát.

Az olasz eltitcsapat nemzetközi keretét hat nemzet játékosai alkotják, jobbnál jobb nevek: Tempesti, Felugo, Figlioli, Pastorino (olaszok), Burics (horvát), Nikics, F. Filipovics (szerbek), Zlokovics, Ivovics (montenegróiak), Molina (spanyol) és természetesen Benedek Tibor csapatkapitány, Kásás Tamás és Madaras Norbert.

A Cattaro a LEN Kupa-győzelem óta alaposan meggyengült. Az egyik sikerkovács, Varga Tamás hazatért, mások is távoztak, igazi nemzetközi sztár nincs is a jelenlegi csapatban. Ennek ellenére érdemes figyelni őket, hiszen Varga Tamás új csapata, az FTC éppen a címvédővel játszik a LEN Kupában, s a december 18-i kotori visszavágóra 11:5 ös hazai győzelem sikerélményével utazhatnak majd a zöld-fehérek.

Az európai Szuperkupáért kiírt mérkőzésnek a trieszti Bruno Bianchi uszodában, amely rendszeres helyszíne az olasz válogatott edzőtáborozásának (amolyan itáliai Balatonfűzfő).

A találkozó kedden este 20.30-kor kezdődik az azeri Mark Koganov és a görög Nikolaosz Sztavropulosz bíráskodása mellett. A meccset feltehetően a montenegrói tévé és az olasz sportadó is közvetíti, de jövő heti programjuk még nem ismert.


VLV-emlékkép a 2008 decemberi Szuperkupa-döntőről, a Pro Recco két sztárja, Madaras Norbert és Kásás Tamás a Sturm Csehov felett aratott győzelem után