FACEBOOK

Benedek Tibor egy évre a Camogli vezetőedzője

Benedek Tibor egy évre a Camogli vezetőedzője
hozzászólás, 2012.05.31.

Nem sokáig maradt munka nélkül a játékospályafutástól néhány hete visszavonult Benedek Tibor. A Pro Reccótól búcsúzó háromszoros olimpiai bajnok egy évre szóló vezetőedzői szerződést kapott a Reccóhoz (földrajzilag és egyébként is) nagyon közel álló, első osztályú Camogli csapatánál.

- Tibor, miért pont Camogli?

- A Camogli-felkérés egy napon érkezett a Recco felmondásával március végén, tehát nehéz azt mondani, hogy a kettő nem kapcsolódott össze. Bár a két klub hivatalosan csak utánpótlás-szinten dolgozik együtt, de elkerülhetetlen, hogy a Recco olykor ne szóljon bele a felnőtt csapat életébe. Mint mondtam korábban, nem terveztem még játékoskarrierem befejezését, de ezt a lehetőséget komolyan kellett vennem.

- Ezek szerint a Recco gondolt arra, hogy a közelben maradj?

- A klub már egy évvel korábban felajánlotta, hogy dolgozzam Pino Porzio mellett másodedzőként a Reccóban, de akkor inkább a játékot választottam. Vezetőedzőnek lenni egy első osztályú klubban „pályakezdőként” – ez már egy sokkal izgalmasabb feladat. Sokat tanultam az elmúlt években a válogatottnál és úgy érzem ez a kihívás tökéletes most nekem. Az olimpiával néhány hónap múlva véget ér egy ciklus, így nekem is tovább kell lépnem.

- Kihívásról beszéltél, de mennyire lesz kihívás ez a feladat, hiszen a Camogli nem tartozik a legjobbak közé?

- A csapat még alakulóban van, de két verzió képzelhető el. A tavalyi fiatal csapat játszik tovább, akik Emil Nikolics horvát edzővel (ex Jug Dubrovnik) a középmezőnyben végeztek. Ehhez a csapathoz a kétéves eltiltását letöltő, 36 éves Andrea Mangiante csatlakozik majd. A külföldiekről egyelőre semmit sem tudok még. A másik lehetőség teljes mértékben a Recco jövőbeli csapatszerkezetén múlik, amit nagyban befolyásol az esetleges új nemzetközi klubbajnokság, a Szuperliga és az uniósok olaszországi játékjogának kérdése. Ennek következményeként akár Reccós játékosok is érkezhetnek hozzám. Nekem mindkét lehetőség megfelel, bármilyen elvárásnak meg tudok felelni, egész életemben ezt gyakoroltam. Ha nagyobb lesz a felelősségem, mert jobb lesz a csapat, akkor azért szép feladat, ha pedig fiatalokkal dolgozom, akkor meglepetésre készülünk majd.

- Köszönöm szépen, és sok sikert kívánok! 

5 régi hozzászólás

V7 hozzászólása
V735972
2012.06.01. 12:30

utánpótlás egy részével :)

V7 hozzászólása
V735971
2012.06.01. 12:29

Sok Sikert Kívánok Benedek Tibornak! Ezek szerint az olasz utánpótlással egy részével Ő fog foglalkozni? Mit írtátok a Camogli és a Recco hivatalosan csak utánpótlás-szinten dolgozik együtt! Várható esetleg fiatal, tehetséges Magyar játékos érkezése Camogliba? Vagy cask külföldieknek lesz szerencséjük Tiborral dolgozni, edzeni?

B (régi) hozzászólása
2012.06.01. 10:39

Tibi a Camogliban akár játékosedző is lehetne.

APREAND hozzászólása
APREAND35961
2012.05.31. 23:40

És így veszítjük el értékeinket,itthon nem kellenek,erre nincs pénz ,de főleg sport diplomácia,összetartás...és még sorolhatnám. Neked szivből :Hajrá Tibi.Erről Te nem tehetsz.Érthető oda mész ahol várnak ,megbecsülnek és igénylik tudásodat.Itthon nincs szükség Rád,ezek szerint.Lassan sokan BT-vel együtt Recco,Camogli...stb szurkolók leszünk.Hasonló sikereket Neked legalább mint játékos pályafutásod alatt.

BT hozzászólása
BT35958
2012.05.31. 10:22

Így lettem Camogli-drukker.