FACEBOOK

Vereség az első amerikai meccsen

Vereség az első amerikai meccsen
hozzászólás, 2012.05.27.

Az időeltolódás miatt nyilvánvalóan átállási gondokkal küszködő magyar válogatott vereséggel kezdte amerikai útját. Azevedo hat gólt lőtt a meccsen, amely Amerika-szerte látható volt az NBC Sports élő közvetítése révén.

USA-Magyarország 12:9 (5:2, 2:0, 3:3, 2:4)
Newport Beach
USA: Moses, Varellas 2, Hudnut, Powers 2, A. Wright, Alexander, Beaubien 1, T. Azevedo 6, Bailey, Hutten 1, J. Smith, C. Lapin, Mann, Buckner. Szövetségi kapitány: Terry Schröder
Magyarország: Baksa, Katonás, Madaras, Varga Dénes, Kásás 1, Hosnyánszky, Kiss G. 2, Kis G., Varga Dániel, Biros 2, Steinmetz Á., Hárai, Varga T. 2, Vámos 2, Nagy V. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 9/16, ill. 5/12

A 18-as keretből tehát Szécsi, Gór-Nagy és Szivós nem szerepelt. A kaput az első két negyedben Baksa, nagyszünet után Nagy Viktor védte.

A mérkőzés alakulása:

1:0,1:1,2:1,3:1,4:1,4:2,5:2/6:2,7:2//7:3,8:3,8:4,9:4,9:5,10:5/10:6,10:7,11:7,12:7,12:8,12:9




Fotók: Paul Bersebach, The Orange County Register


KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Sajnos betartottuk a szurkolók felé tett "ígéretemet", miszerint ennyi felkészülés után még nem fogunk tudni jól játszani. Védekezésben is és támadásban is sokat kell javuljunk, de két hónappal az olimpiai előtt, úgy gondolom, megvan erre minden esélyünk.

Mindenképpen megtiszteltetés, hogy egyenes élő adásban országos tévécsatorna adta a meccset, az a csatorna, amely majd az olimpiát is közvetíteni fogja az USA-ban.

Egyébként telt ház volt, sok-sok magyar szurkolóval, de hogy Amerikában mennyire komolyan veszik a vízilabdát, el kell mondjam, hogy az eddigi USA-beli meccseinken a magyar szurkolók többségben voltak, most sokan, de kisebbségben. Remélem, hogy a mostani állapotunkhoz képest holnapra jobbat fogunk nyújtani és azokban a játékfázisokban, amelyekben a rövid felkészülés miatt túlzottan gyengélkedtünk, a csapat fontos játékosainak lesz valamilyen "reakciója".

KISS GERGELY a vlv-nek:

- Nagyon jó hangulatú meccsen, telt ház, sok magyar szurkoló előtt játszottunk, nyitott medencében. Végig vezetett az USA, megérdemelten nyertek. Igazából nagyon nagy hibákat nem követtünk el, csak mindenben 10-20 százalékkal gyengébbek, lassúbbak voltunk, mint amilyenek leszünk mondjuk két-három hét múlva. Tegnap érkeztünk, utána úsztunk egy hosszabbat, és most is, a meccs után még lesz egy alapozó edzésünk.

- Az amerikaiak nagyon felszívták magukat, érezték, hogy itt a nagy lehetőség legyőzni a magyar csapatot?

- Igen, volt integetés, őrjöngés a közönség felé, úgymond "mutassuk meg, hogy a magyarokat meg tudjuk verni", de amúgy sportszerű meccs volt, sok szép góllal.

- A horvátok ellen mi várható?

- Sokkal jobb játék, de sok minden más még nem.


VARGA TAMÁS a vlv-nek:



- Szervusz Csuvi. Kikaptatok ugyan, de köszöntelek abból az alkalomból, hogy négy év szünet után pont az Egyesült Államok ellen tértél vissza és két gólt is dobtál. Légy szives mondd el: milyen volt? Hogy ment neked? Milyenek az érzéseid?

- Ugye, vegyesek az érzéseim. Azért is, mert igen így van, lőttem két gólt, de ami sokkal fontosabb ennél,az az, hogy szerettem volna ha úgy jövök vissza, hogy győzünk. De természetesen nagyon nehéz volt nekünk ez az utazás, az átállás. Egy nagyon erős, masszív munkában vagyunk, azért nem gyakoroltuk agyon magunkat, ami teljesen normális, mivel hát, nem erre készülünk. Nem most kell csúcsformában játszanunk. Természetesen mehetett volna jobban, ha a fórkihasználásunk elől egy picit jobb és a hátrányvédekezésünk picit jobb, akkor akár 4-5 góllal is tudtunk volna nyerni. De azért az, hogy ennyire nem megy a lövés nagyon sok játékosnak, ez nem véletlen. Megmondom őszintén, azért mert nekem bement az a kettő, én sem vagyok még csúcsformában. Mind a kettő olyan volt, hogy bepréseltem igaziból, tehát nem az a klasszikus Csuvi-átlövésgól volt, bepréseltem mind a kettőt a jobb kezéhez. Én sem vagyok még jó lövőformában, meg a csúcsformám közelében sem. Fizikálisan egész jól éreztem magamat a vízben, azt kell hogy mondjam, tényleg, de fog ez javulni, csapatszinten is és mindenhogyan, ebben biztos vagyok, ezt az Egyesült Államokat mi meg fogjuk verni.

- Akkor nem kell aggódnunk ettől az eredménytől? Mert közben azért elég nagy különbségek voltak meccs közben.

- Természetesen, de most nézd, hangsúlyozom még egyszer, egyrészt nem erre a mérkőzésre készültünk, tényleg, mi egy nagyon kemény alapozásnál vagyunk még jelen pillanatban, amellett még hozzájött ez az utazás. Gondolj bele, én még életemben nem játszottam így meccset, hogy ennyi volt a kettő közötti regenerációs idő, egy éjszaka, úgy, hogy előtte szinte 48 órát előtte nem aludtam. Természetesen, biztos hogy ez jobb lesz. Én, saját magamról tudok csak jelen pillanatban beszélni, erőállapotban jól éreztem magam a mérkőzésen, a lövéseimen még van nekem is mit csiszolni, meg mindannyiunknak, na de hát még az elején vagyunk a felkészülésnek. Biztos vagyok abban, hogy ez csapatszinten is jobban fog működni, az emberhátrány és sokkal-sokkal jobban fog működni az emberfór. Mert amúgy én azt éreztem, hogy nagyon jól fogtuk a szorosat, nem hajigálták be centerbe fault nélkül a labdát, a kapusok védték amit lehetett, tehát effektíve ez a része abszolút, nem volt rossz. Én az gondolom, nagyon sok gólt kaptunk hátrányból, azt érzem hogy a hátrányunk volt nagyon gyenge és fór pedig ennél jobban fog menni, abban ezer százalékig biztos vagyok.

- Hogy érzed magad a válogatottban? Olyan minden, mint amire számítottál?

- Semmi nem változott, minden olyan mint 2008-ban. A játékosok ugyanolyan aranyosak, kedvesek, ugyanolyan jó a hangulat, ugyanolyan nagy szeretet övezi tényleg ezt az egészet, mint ahogy volt 2008-ban is. Dénes nagyon zseniálisan vezényli ezt, ezeket a dolgokat pszichésen is és mindenhogyan, ahogyan kell. Most a mérkőzés után is egy olyan megbeszélést tartott, olyan monológot mondott, hogy tényleg le a kalappal. Ezekből lehet erőt meríteni mindenkinek és fogunk is, biztos.

- Jól van, Csuvi, jó pihenést kívánok és holnapra sok sikert a horvátok ellen.

- Igyekszünk, hogy már holnap jobb legyen.

(Lejegyezte: Danna)


A magyar csapat hétfőn (magyar idő szerint keddre virradóra, 2 órakor) Horvátországgal játszik.


A magyar csapat érkezésének napján megrendezett mérkőzésen:

USA-Horvátország 7:8 (0:3, 4:2, 1:1, 2:2)
Newport Beach, v.: Redding, Rotsart (mindkettő egyesült államokbeli)
USA: Moses, Varellas, Hudnut, Powers, Wright 2, Alexander, Beaubien, Azevedo 2, Bailey 1, Hutten, Smith 1, Krumpholtz, Stevens, Mann, Buckner 1. Szövetségi kapitány: Terry Schröder
Horvátország: Pavics, Burics, Boskovics 1, Dobud 2, Jokovics 1, Karacs, Markovics, Buslje 1, Sukno 2, Baracs, Hinics, Obradovics, Vican, Buljubasics 1, Setka, Krapics. Szövetségi kapitány: Ratko Rudics

11 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk35945
2012.05.29. 15:29

Jó, hát egyszer próbáltam meg, azt mi lett belőle...

Daret hozzászólása
Daret35944
2012.05.29. 14:41

szerk, a sapkaosztást bízzuk inkább a kapitányra ;)

szerk hozzászólása
szerk35933
2012.05.29. 01:00

Rolling, az észrevétel jogos volt, de BT-nek is igaza van, sapkaszámok szerint írtam be, de aztán kicseréltem a két nevet. A két Varga egyként \"Varga D.\"-ként szerepelt, az én figyelmetlenségem volt, hogy először rosszul osztottam nekik sapkát...

szerk hozzászólása
szerk35932
2012.05.29. 00:57

Én is úgy gondolom, hogy nem fogják, a játékosok meg meccs közben sajnos vízben lesznek... :-)

KerbiT hozzászólása
KerbiT35931
2012.05.29. 00:51

Köszönöm. Akkor marad a játékosok fb. oldala, és esetleg twitter, az amik részéről, bár nem hiszem, hogy a Magyar- Horvátot is kiírnák..

szerk hozzászólása
szerk35930
2012.05.29. 00:38

Jelen állás szerint mi is csak telefonon, meccs után tudjuk meg az eredményt. Viszont utána lesznek nyilatkozatok is.

KerbiT hozzászólása
KerbiT35929
2012.05.28. 21:13

Igen, lesz, ha jól tudom magyar idő szerint hajnali 2 kor kezdődik. Többet én sem tudok. Lehet valahol nézni élőben, esetleg írásos közvetítés itt a vlv-n vagy máshol?

Szecska89 hozzászólása
2012.05.28. 20:52

mai meccsről nem tud valaki valami konkrétat, egyáltalán lesz?

BT hozzászólása
BT35927
2012.05.28. 17:41

@Rolling: szerintem nincs feltüntetve a kezdő, csak sapka szám szerint vannak felsorolva. (És valószínűleg Dani és Dumi helyet cserélt a felsorolásban.)

gulyasandrea84 hozzászólása
2012.05.28. 16:44

Sok sikert kívánok nektek fiúk, majd az Olimpián! Hajrá Magyarok!!

Rolling hozzászólása
Rolling35925
2012.05.28. 13:23

Ha az első két negyedben Baksa, aztán Nagy Viktor védett, akkor miért Nagy Viktor van kezdőként és Baksa csereként magadva az összeállításban?