FACEBOOK

Märcz Tamás az olasz válogatott keretben!

Märcz Tamás az olasz válogatott keretben!
hozzászólás, 2012.05.23.

A 37 éves Märcz Tamás, Sydney olimpiai bajnoka meghívást kapott a világbajnok olasz válogatott olimpiai keretébe. A játékos 11 éve EB-bronzzal búcsúzott a magyar válogatottól, s most ismét világversenyre készülhet, immár olasz színekben.

Märcz Tamás a KSI-ben kezdte pályafutását, a perth-i vb-ről ezüstéremmel térhetett haza, Sydney-ben tagja volt az olimpiai aranyérmes magyar válogatottnak. Világkupa-győztes, Európa-bajnok, négyszeres magyar bajnok a BVSC-vel, kétszeres olasz bajnok a Savona, illetőleg a Pro Recco színeiben.

Egy év egri kitérőt leszámítva 2000 óta olasz klubokban játszik, 2009 óta kettős állampolgár.

MäRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Néhány héttel ezelőtt keresett meg az olasz szövetségi kapitány, hogy szeretné, ha csatlakoznék a londoni olimpiára készülő olasz válogatott kerethez. Néhány nap gondolkodás után úgy döntöttem, hogy igent mondok a felkérésre. A magyar válogatottba 11 évvel ezelőtt hívtak utoljára, azóta egy év kivételével az olasz bajnokságban játszottam. Olaszország a több mint egy évtizedben sokat adott számomra, és még ha a hazám mindig is Magyarország marad, Olaszországot második otthonomnak tekintem. Kaptam egy olyan lehetőséget, ami játékoskarrieremben szinte biztosan utoljára adódik. Örülök, hogy az általam nagyon tisztelt Alessandro Campagna-val adódik lehetőségem dolgozni, és hogy úgy gondolja, csapata segítségére lehetek céljaik elérésében. Amennyiben az utazó csapatba is bekerülök, megtiszteltetés lesz számomra, hogy újra a világ legrangosabb vízilabdatornáján vehetek részt.

- A keret most 21 tagú?

- Igen. Benne van a jelenleg sérült Aicardi is.

- Milyen poszton számítanak rád?

- Mindenképpen az lehet hasznos az olasz válogatottnak, hogy sok poszton is bevethető vagyok.

- Gondoltál-e arra, hogy Londonban, a csoportkör után összekerülhetünk? Ezt hogy viseled?

- Pillanatnyilag ezzel nem akarok foglalkozni.

- A családban, barátoknál mit szóltak itthon?

- Sokan gratuláltak, mivel ez a beválogatás az éves teljesítményemnek is köszönhető.

- A jelenlegi csapatodból csak te vagy a keretben - ezt hogy értékeled?

- Úgy gondolom, hogy voltak jó egyéni teljesítmények nálunk, de az olasz válogatott a tavalyi világbajnok csapatra, és a korábbi bő keret már kipróbált játékosaira épül. Elképzelhetőnek tartom, hogy ha most nem is került be senki rajtam kívül a válogatott keretbe a csapatomból, az olimpia után esetleg lesz majd más meghívott is.

- Hogy látod, milyenek az esélyeid az olimpiai csapatba kerülésre?

- Szerintem egy-két helyen változtathat Campagna a tavalyi sanghaji csapaton. Világbajnokot kell kiszorítani az utazó tagsághoz, de úgy gondolom, ha meghívott, akkor van számomra esély.

- Hogy fogadta az olasz sajtó a hírt? Azt látom, hogy ott a fotód az olasz vízilabdás oldalakon :)

- Ugyan a Sky televíziótársaság leadott egy hosszabb riportot ezzel kapcsolatban, de azért nem volt túl hangos sajtója. Sajnos a vízilabdának eleve nincs nagy hírértéke Olaszországban.

- Sok sikert kívánunk neked az olasz válogatottban - egészen a magyarok elleni meccsig! :-)

Az olasz válogatott 21 tagú olimpiai kerete:

Christian Presciutti, Marco Del Lungo (Brescia), Valentino Gallo, Amaurys Perez (Posillipo), Matteo Aicardi, Goran Volarevics, Valerio Rizzo (Savona), Märcz Tamás (Acquachiara), Maurizio Felugo, Niccolò Figari, Pietro Figlioli, Deni Fiorentini, Massimo Giacoppo, Alex Giorgetti, Niccolò Gitto, Federico Lapenna, Giacomo Pastorino, Stefano Tempesti (Pro Recco), Arnaldo Deserti (Bogliasco), Stefano Luongo (Camogli), Daniel Premus (Jadran Herceg Novi).


Märcz Tamás tavaly feljutáshoz segítette a másodosztályú Acquachiara csapatát, s jól helytálltak az első osztályban is, bejutottak a play off-ba és a hatodik helyen végeztek
Címkék:
Märcz Tamás

1 régi hozzászólás

buvar-kn hozzászólása
2012.05.24. 20:29

Gratulálok és sok sikert !!Csak ne írj történelmet mer Kemény tökön szurja magat :/