FACEBOOK

Köztársasági elnök a kedd délelőtti edzésen!

Köztársasági elnök a kedd délelőtti edzésen!
hozzászólás, 2012.05.22.

Illusztris vendége volt kedden délelőtt a londoni olimpiára készülő magyar válogatottnak. Áder János köztársasági elnök látogatta meg a fiúk vizes edzését és több mint egy órát töltött a parton Kemény Dénes társaságában, figyelve a munkát.

Hogy a protokolltudósítások szóhasználatával éljünk: a szövetségi kapitány tájékoztatta a vendéget az olimpiai felkészülés menetéről, a londoni tornát megelőző időszak fő állomásairól.
 
A látogatás egyébként abszolút nélkülözte a protokolláris formaságokat, a sajtó nyilvánossága nélkül zajlott le, s kifejezetten baráti látogatásnak tekintette "mindkét fél".

Az államfő nagyjából 2000 óta a magyar csapat egyik leglelkesebb híve, személyes kapcsolata a szövetségi kapitánnyal ennél is régebbre nyúlik vissza. Kemény Dénes többször volt vendég Áder János által vezetett csornai pódiumbeszélgetésen, s kikapcsolódásra is utaztak már együtt az elmúlt években.
 
KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:
 
- Örülök, hogy eljött, János régi lelkes és elfogult szurkolónk. Az elmúlt 12 évben rendszeresen tartottuk a kapcsolatot, barátságunk sosem a betöltött funkciók függvénye volt. A délelőtti három és fél órás edzésből egy órát végig tudott nézni, így képet kaphatott arról, hogy az eredmények mögött milyen szintű munka áll.
 
A rendkívüli látogatás természetesen feldobta a fiúkat is. Edzés közben pedig sok mindenről esett szó. Szóba került például a horgászat is, amely kérdéseinek megvitatásába az edzés közben Biros Péternek is lehetősége adódott pólóshoz illő módon megválaszolni egy elnöki kérdést:

- Mennyi ideig fárasztottad a húszkilós pontyot, Péter?

- Melyiket...?
 
A köztársasági elnököt egy, a csapattagok által is viselt felszereléssel lepték meg, mire Áder János azt találta mondani, hogy akkor legközelebb már a nadrágot és a köpenyt is hozza az edzésre. Ezt nem kellett volna, ugyanis Varga Dániel azonnal leütötte a magas labdát és jelezte a vízből, hogy jó, de akkor fél 9-re jöjjön, ne fél 11-re!
 
Áder János a program végén kedves szavakkal köszönt el. Mondandójának lényege az volt, hogy ő mint szurkoló, a barátai nevében is arról biztosíthatja a fiúkat, hogy bármilyen eredményt érnek el Londonban, neki ez marad a világ legjobb csapata, hiszen az már önmagában világcsúcs, hogy három olimpiai aranyat nyertek egymás után.

1 régi hozzászólás

ladorjan hozzászólása
2012.05.24. 13:54

Biztos lesz, aki úgy értékeli, hogy az elnök úr sütkérezni ment a válogatott népszerűségébe, de egyrészt, akkor mondjuk a Volvo-kupára ment volna, másrészt aki hallgatta a beiktatási ceremóniát, láthatta, nem az a fajta ember. Vele egyetértve, ez a világ legjobb csapata. Aki ezt vitatja, attól megkérdezném, hogy vajon melyik az, ha az elmúlt években egy árva olimpiai bajnokságot sem tudott nyerni.