FACEBOOK

Újabb médiaedzés a szigeten

Újabb médiaedzés a szigeten
hozzászólás, 2012.05.21.

Már csak Török Béla hiányzik, így 18 játékos edzett hétfő reggel a sajtó nyilvánossága előtt a Margitszigeten, tehát beálltak a sorba a nagyváradi BL final four magyar szereplői is. Helyszíni riportunk hét videónyilatkozattal és sok fotóval.

Második edzéshetét kezdte meg a londoni olimpiára készülő magyar válogatott. A munkába bekapcsolódott a csapat négy idegenlégiósa és a Vasas összes játékosa. Ők kilencen a nagyváradi BL FF miatt kaptak egy hét pihenőt.

A hangulat a megszokott volt, s amennyire meg tudjuk ítélni, az edzéspenzumot is előírásszerűen teljesítette mindenki.

A média most valamivel kisebb számban képviseltette magát, mint a múlt héten, az "abszolút startnál" és legtöbben Kásás Tamás véleményére voltak kíváncsiak. Természetesen mi is. Megtudtuk tőle és Madaras Norbitól, hogy egyelőre nincs rendezve jövő évi klubszereplésük - a Reccónál várható némi változás - de a legnagyobb esély arra van, hogy ugyanott folytatják, ahol most, május második felében abbahagyták.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Kemény Dénes nyilatkozata


- Dénes, túlvagytok az első héten, a felkészülés első hetén. Ugyan csonka csapat volt, de kérdezem, hogy mik a tapasztalataid és milyen így együtt az egész társaság?

- A leglényegesebb az, hogy a lelkesedés, az akarat és a humor egyszerre itt van az edzésen. Nagyon motivál engem a csapat, a játékosok nagyon motiválnak, úgy, hogy már eleve nagyon motivált voltam. Ez nagyon jól esik, jól tudunk dolgozni. Az első hét az úgy látszik, hogy sikeres volt annyiban, hogy a hosszabb pihenőből érkező játékosok ezzel a plusz egy héttel egy szintre kerültek azokkal, akik csak egy hét pihenőt kaptak és a mai edzés abszolút homogén módon zajlott a játékosokat nézve, úgyhogy tudunk dolgozni – így alakult.

- Mennyire voltak fáradtak azok, akik ma jöttek először, panaszkodtak?

- Olyan pólós nincs, aki nem panaszkodik, az hogy indokolt-e vagy sem, azt nem mindig lehet tudni. Ez sem igaz, mert sokat egyáltalán nem panaszkodtak. Aki panaszkodott, aztán nagyszerűen produkált, úgyhogy kiderült, lebukott, nem volt oka, hogy panaszkodjon. :-)

- Még nem dőlt el Török Béla ügye. Mire számítasz, mire vársz, mit szeretnél?

- Török Béla azért került be a keretbe, mert komoly esélyt látok arra, hogy beverekedje magát a 13-ba. Ez most változatlan attól, mert van ez az ügy. Mindenki tudja, hogy nem doppingolt. Azt, hogy ő csinált-e olyan hibát, ami miatt olyan felfüggesztést kapott, ami miatt majd nem játszhat az olimpián, ezt most már nem én fogom eldönteni, hanem szerda délután 14 órakor a bizottság hoz egy határozatot, én ahhoz alkalmazkodni fogok, ennyit tehetek.

- Ezen a héten milyen program vár a fiúkra?

- Egyidejűleg készülünk az olimpiára, meg a jövő heti meccsekre, sőt, a vasárnaptól kezdődő meccsekre. Azért nagyon nem akarunk leégni, annak ellenére, hogy nyilván sokkal fontosabb cél az olimpia, mint ezek a mérkőzések. De azért válogatott meccsre magyar csapat nem mehet úgy be a vízbe, hogy ne vegye komolyan. Ahhoz, hogy komolyan vehessék a játékosok, ahhoz, hogy ezt elvárhassam tőlük, ezen a héten kell célzott edzéseket is végeznünk és ezt meg is fogjuk tenni, de nem felejtjük szem elől a távolabbi céljainkat.

- A VLV-re már többet írtak Amerikából magyarok, akik már a jegyet is megvették az USA elleni meccsekre. Mit üzensz nekik?

- Azt üzenem, hogy örülünk, ha szurkolni fognak nekünk. Nem az első eset, hogy tengerentúlon sok magyar zászló van a lelátón és ez még inkább az előbb elmondottakat erősíti bennem, hogy miközben készülünk az olimpiára, közben készülünk a jövő heti meccsekre is.

- Köszönöm szépen Dénes. Jó munkát a hétre!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Szervusz Norbi, köszöntelek itthon! Milyen volt az első edzés?


- Szia! Jól telt! A hangulat szempontjából tökéletes, azon kívül szokásos. Kicsit nehéz, de ennél még nehezebb is lesz!

- Hogy telt neked az egyhetes pihenőd?

- Az nem egyhetes volt. Ha az utolsó meccstől nézzük, akkor még picit több is, de abban volt egy visszaút Reccóba, ott egy-két nap készülődés, lakáspakolás, aztán egy nap hazaút, úgyhogy sokat nem pihentem, itthon dolgokat intéztem, de szombaton és vasárnap már nem volt semmi dolgom. Két nap pihenő volt igazából.

- Van már benned feszültség?


- Nincs. Az még odébb van. Most a dolgos hétköznapok vannak, most ezekre kell figyelni, és a lehető legjobban megcsinálni.

- Más jellegű dolgokkal kell foglalkoznod még? Mondjuk a jövő évi szezonod egyengetésével… vagy az már kialakult?


- Nem alakult ki, de kilencven százalék, hogy nem változik semmi, és a Reccóban játszom szeptembertől megint. De igazából ott csak tegnap nyerték meg a bajnokságot, mostantól élesedik a dolog. Sok mindent lehet hallani: nem lesz annyi játékos, más lesz picit, de azt gondolom, kilencven százalék, hogy ott fogok játszani.

- Norbi, jó munkát kívánok!


- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Kásás Tamás nyilatkozata


- Szervusz Tomi!

- Helló.

- Milyen itthon?

- Jó, köszönöm.

- Milyen volt az első edzés?

- Jó volt, hosszú volt, rávezető edzésszerű valami. Jól esett.

- Mit csináltál Nagyvárad óta?

- Hát semmit, kint maradtam még egy pár napot Reccóban, volt még egy pár dolgom, azt el kellett intézni. Utána hazajöttem, igazából nem voltam sehol nyaralni, tehát vártam a hétfő reggeli edzést.

- Majd Olaszország, meg Írország…

- Igen, meg Amerika :)

- Meg Amerika. Jó, hát milyen a társaság? Gondolom, mindenkit ismersz.

- Mindenkit, senkinek nem kellett bemutatkoznom, úgyhogy jó volt. Még idényeleji a hangulat, legalábbis nekünk, akik most érkeztek meg, ugye a többiek már egy hete edzenek. Jó volt, igazából most még semmilyen érzésem nincsen. Majd lesz.

- Nincsen feszültség benned…

- Hát feszültség, az még nincs, persze.

- Jó, a te jövő évi szezonod hogy alakul? Tudni már?

- Fogalmam sincs.

- Ezzel is most kell még foglalkozni?

- Most nem foglalkozom vele, úgyis majd ahogy esik, úgy puffan. Nem tudom, mi lesz még, tényleg. Még a kintiekkel is kell beszélnem, nem tudom.

- Jó, Tomi, köszönöm szépen. Jó munkát kívánok!.

- Köszi.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Üdvözlök, minden kedves nézőt, aki követni fogja vagy követte eddig is a válogatott szereplését. A pihenő jól telt, a családdal tudtam tölteni, el tudtunk menni pár napra még Horvátországba is pihenni, illetve tudtam találkozni a családdal és barátokkal, úgyhogy hasznos volt, meg tartalmas. Azonkívül pedig nagyon jó visszajönni a válogatottba, a világ legjobb 50 vízilabdázója közül itt van tizenvalahány és ez nagyon nagy élmény mindig. Annak ellenére, hogy azt hiszem ez már a 19. nyaram itt a válogatottban vagy a 18., mindig nagyon várom. Már a hétvégén úgy készültem, hogy miket kell levinni majd, orvosi papírok, szerelés… stb, majd edzésre. Tehát az agyammal már rakosgattam össze a mozaikokat mi kell ahhoz, hogy hétfő reggel tudjak maximálisan koncentrálni az edzésekre és ez nagyon jó érzés, mert a magyar válogatott tagjaként képviselhetem a hazámat a felkészülés alatt és azután remélem majd az olimpián is.

- Kicsit váratlan volt a hír, hogy szakítottál a Vasassal, lehet tudni arról valamit, hogy hol folytatod, vagy még folynak a tárgyalások?

- Annyira váratlan volt, hogy nem volt másik tervem. Azt kérték a vezetők, hogy a Final Fourig ne tárgyaljunk más csapatokkal és ugye ezt már nyilatkoztam, hogy betartottam. Ennek ellenére a hazaérkezés másnapján közölték velem, hogy nem tudnak megtartani. Úgyhogy ez annyira új szitu volt, hogy a pihenőt inkább a családdal töltöttem és nem kezdtem el ezen nagyon gondolkodni. Nyílván az embernek nem megy ki a fejéből, esténként ott volt, hogy mi lesz ősztől, de most ez a két-két és fél hónap nagyon fontos lesz az olimpiáig az életemben, úgyhogy ezzel foglalkozom. Ha addig nem alakul semmi, akkor nem alakul. Nyilván fogom tájékoztatni a kedves sportszerető közönséget, hogy ha tudok valami konkrétumot mondani.

- Azért a telefonod nem volt kikapcsolva és gondolom mikor olvasták a hírt mindenhol az országban, néhányan szerintem felhívhattak téged olyanok is, akiknek van szava, hogy más csapatnál szerződtessenek. Volt ilyen, ajánlatot kaptál már?

- Nézd, ha nézzük a magyar élmezőnyt, akkor Budapesten nincsen nagyon jó csapat már sajnos. Vidéken van két-három normális csapat és mivel két hét hátrányban voltunk a csapatkeresés szempontjából a Final Four miatt Vasas játékosok, és azt hittük, hogy együtt is maradunk ezért nekem ez nem volt így perspektíva, hogy tárgyalgassak másokkal, hiszen ezt kérték a vezetők. Közben a többi élcsapat kialakította nagyjából a keretét, tehát a két szék közül a pad alá helyzet van egyelőre, hogyha ez máshogy lesz tájékoztatok mindenkit.

- Akkor külföldben lehet gondolkozni ezek szerint.

- Kizárásos alapon lassan igen.

- Köszönöm szépen Gergő. Jó munkát kívánok!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dénes nyilatkozata


- Szervusz, Dumi! Amikor legutóbb beszéltünk, Nagyváradon, elég fáradt voltál – akkor ért véget a szezon. Nem sok időd maradt pihenni. Mit csináltál, hogy töltötted?

- Tevékenykedtem, evvel-avval foglalatoskodtam, mindent igyekeztem elintézni, ami felhalmozódott az egész évben – illetve most meg volt törve ezzel az eindhoveni Európa-bajnoksággal, tehát akkor tudtam itthon lenni –, szóval ami azóta felhalmozódott, azokat intéztem.

-  Úgy tudom, eldőlt a sorsotok klubszinten, maradtok Rijekában…

- Igen.

- Elégedett vagy ezzel?

- Igen.

- Jó, akkor jön a válogatott: mennyire vagy már felspannolva, mennyire foglalkoztat az egész nyár és a nyár vége?

- Kellőképpen, azt hiszem. Úgy jöttem le, hogy most akkor elkezdődik a legfontosabb világversenyre a felkészülés, és eszerint csinálom az edzést. Tehát nagyon örültem, hogy végre keményen edzhetek, mert az év vége felé ugye feltorlódtak a meccsek, és nem volt részem kemény edzésben, csak ilyen tili-toliban, ami ugyanúgy leszívott, viszont értelme nem volt. Most végre volt valami, ami megmozgatott, és ez tetszett.

- Itt, amikor lejöttél ma az első edzésre, ért valami meglepetés, vagy erre számítottál? Ilyen légkörre, ilyen hangulatra, ilyen munkára?

- Igen, jó volt a légkör, de ez itt megszokott, máshogy nem is működne. Meglepetés nem ért.

- Az amerikai úttól mit vársz?

- Remélem, hogy hasznos lesz. A két amerikai meccs – azt hiszem, kettőt játszunk –, az mindenképp, a kanadaiban nem vagyok biztos, de majd meglátjuk.

- És még játszotok a horvátokkal is egy meccset.

- Akkor az még jobb :-)

- Dumi, nagyon jó felkészülést kívánok, és találkozunk! Szia!

- Köszi szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kis Gábor nyilatkozata


- Szervusz Kicsi! Azt hiszem, nálad helyénvaló a kérdés, hogy azzal kezdjem, hogy hogy vagy?

- Üdvözlöm a kedves olvasókat, nézőket. Köszönöm szépen, jól vagyok, minden rendben. Jól érzem magam az edzéseken. Van, amikor kicsit nehézkes, de ez mindig is így volt, nem is vártam mást.

- Tudsz csinálni mindent, ugye?

- Persze, abszolút, mindent.

- Van-e rajtad súlyfelesleg?

- Van.

- Mennyi?

- Szerintem jelen pillanatban egy 5-6 kilóról beszélhetünk. Már azért szabadultam meg a múlt hét óta. Van rajtam súlyfelesleg, sajnos. Ez köszönhető annak is, hogy fél évig nem edzettem az elmúlt egy évben, úgyhogy sajnos nekem ez mindig gondot jelentett. Mármint nem gondot, hanem nekem mindig ilyen volt a szervezetem, a fizikai felépítésem, küzdök vele, és meg fogom oldani.

- Itt milyen a légkör? Milyenek a csapattársak? Mindenkit ismersz, új ember nincs. Hogy érzed magad köztük?

- Hát persze, mindenkit ismerek, szinte majdnem mindenkivel játszottam is együtt. Jól érzem magam köztük, itt mindig jó lenni, főleg az elmúlt időszak után jó egy kis változás. Úgyhogy a válogatottnál mindig jó, csak mindig fárasztó. :)

- Volt egy meglepő hír a múlt héten, egy Hosnyánszky nevű vízilabdázó Egerből Szolnokra szerződött. Volt ebben szereped? Mit szóltál hozzá?

- Nagyon örülök neki :) Mondjuk én már hamarabb tudtam, mint a múlt hét, de tényleg, Norbi nekem az egyik, ha nem a legjobb barátom. Úgyhogy mi eddig együtt, mint sportolók, nagyon sikeresek voltunk, mind a játékban, mind az eredményekben. Nyertünk a Vasassal együtt két bajnoki aranyat, meg egy Magyar Kupát, az Egerrel is nyertünk, amikor Egerbe mentünk, egyet. Aztán különváltunk, akkor egyikünk se nyert, de most jövőre újra együtt leszünk, úgyhogy nyerünk majd megint.

- Jó, hát azért nyáron is nyerjetek valamit, jó?

- Ez így van.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm én is.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Varga Dániel nyilatkozata


- Szervusz, Dani, köszöntelek a Margitszigeten! Milyen érzés újra itt lenni?

- De kivágtad ezt a kérdést! :-) Szia!

- Sokat gondolkodtam rajta :-)

- Jól van, jó kérdés… Köszönöm a kérdésedet, nagyon örülök, hogy itt vagyok. Egyrészt, mert itt lehetek a 18-ban, másrészt meg ez egy nagyon jó közeg, nagyon jó helyszínen, és elkezdtük az olimpiai felkészülést – nem utolsó sorban ez is nagyot dob a hangulaton.

- Tudtál pihenni azért az egy hét alatt?

- Igen, tényleg jól sikerült. Tudtam mindent csinálni, a hivatalos ügyektől kezdve a félhivatalosokon át a saját kényelmemet szolgáló dolgokig bezárólag. Tehát jól sikerült az elmúlt hét.

- Gratulálok a rijekai szerződésedhez! Mennyi időre szól?

- Két évre állapodtunk meg. Szerződés még nincsen, de lényegében megegyeztünk, tehát két évig játszom még Rijekában biztosan.

- Milyen válogatott szezonra számítasz? Nagyon sokat fogtok játszani, 19 meccs lesz Londonig, és ugye Londonban meg lesz egy torna…

- Igen. Ha jól emlékszem, Peking előtt is nagyon sok felkészülési meccset játszottunk, és segítette a jó formánkat Pekingre. Én azt hiszem, hogy ezt az oldalát kell nézni ennek a nagyszámú mérkőzésnek is. Hozzáteszem, hogy ezek talán még keményebbek lesznek – hogyha az ellenfeleinket megnézzük, akkor az élvonal képviselőivel is játszunk többször. Szerintem ez jó. Ha fáradtság adódna ebből, akkor szerintem a szövetségi kapitány ezt úgyis felismeri, és egy kicsit lazít a gyeplőn. Azt, hogy sok meccs van, inkább csak kihívásként fogom fel, illetve a fejlődésünk egyik eszközének.

- Most hogy látod, kik a legnagyobb riválisok Londonban?

- Én úgy gondolom, hogy a tradicionálisan erősebb – tehát a szerb, horvát, montenegrói, olasz – közül bármelyik kikerülhet az ezüstérmesek közül, és van további négy-öt olyan csapat, amelyik ezeket megverheti – de azért nem gondolom, hogy a véghajrában három meccset zsinórban tud nyerni. És itt akkor magunkról nem beszéltem, mert magunkkal szemben az elvárás a cím megvédése.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


1 régi hozzászólás

Daret hozzászólása
Daret35889
2012.05.21. 18:48

Örömmel látom, hogy nőtt a támogatók köre!