FACEBOOK

Eger: Gór-Nagy, Salamon, Lőrincz

Eger: Gór-Nagy, Salamon, Lőrincz
hozzászólás, 2012.05.18.

Bajnoki és kupaérem, valamint a legutóbbinál jobb nemzetközi szereplés a cél a ZF-Egernél az új szezonban. Hosnyánszky, Binder és Naganuma távozik, Gór-Nagy, Salamon érkezik és a nagy tehetségként számon tartott ifiválogatott Lőrincz előrelép a felnőtt keretbe.

Hosnyánszky Norbert, Binder Szabolcs és a japán Naganuma Acusi távozott a bajnoki ezüstérmes ZF-Eger vízilabdacsapatától.

Az érkezők listáján az olimpiai kerettag Gór-Nagy Miklós és a szintén ex-honvédos Salamon Ferenc szerepel. A felnőtt keretben számítanak a saját nevelésű, ifjúsági válogatott Lőrincz Bálint játékára is. Két háromszoros olimpiai bajnok díszpolgár - Szécsi Zoltán és Biros Péter -, illetve a világbajnok Varga II. Zsolt mellett három légiós és reményteljes fiatalok alkotják még a keretet.

Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke pénteken sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy 15-20 százalékkal kisebb költségvetéssel vágnak neki a következő bajnokságnak. A cél a bajnoki és Magyar Kupa-dobogó, valamint a sikeres nemzetközi szereplés. A klub két főtámogatója továbbra is Eger önkormányzata és a névadó szponzor ZF Hungária Kft. Habis László, Eger polgármestere kiemelte, hogy a városban ezután is első számú sport a vízilabda. "Szívvel-lélekkel azon vagyunk, hogy Egerben a vízilabda mindig is erős legyen" - jelentette ki.

Gerendás György vezetőedző megszakítás nélkül a kilencedik szezonjának vág neki az egri kispadon:

"A papíron erősödött riválisokkal szemben kell helytállni. Kialakult egy csapat, olyan játékosok állnak rendelkezésemre, akik a legjobb korban vannak. A támogatás kevesebb, de az értékeket próbáljuk megtartani. Minden közösségnek szüksége van hősökre. A vízilabda értékarányosan olcsó sport. Más városok, más sportágakban hatalmas pénzeket mozgósítanak. Az nagyon fontos, hogy a várostól a klubvezetése kapja meg a biztonságot."

A ZF-Eger 2012-13-as kerete:
Szécsi Zoltán, Bisztritsányi Dávid (kapusok)
Biros Péter, Varga II. Zsolt, Bundschuh Erik, Wiwo Gerritse, Bátori Bence, Kevin Graham, Kovács Gábor, Mezei Tamás, Lukas Seman, Chilkó Márton, Gór-Nagy Miklós, Salamon Ferenc, Lőrincz Bálint.

A szakmai stáb:

Gerendás György vezető edző, Tóth Kálmán edző, Major Attila szárazföldi edző, Eszlári Gergő masszőr


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Gyuri hívott fel. Amikor öt éve eljöttem, (meglepő, hogy ilyen rég volt...,) jó kapcsolatban maradtunk, s most megkérdezte, mi lenne, ha "visszahelyezném a székhelyemet". Az igényeink találkoztak, úgyhogy elég könnyen ment a dolog, szerencsére. Szívesen jöttem vissza.

- Mennyi időre szerződtél?

- Egy évre.

- Milyen lesz szerinted az új Eger?

- Itt talán nem voltak akkora mozgások, mint a többi csapatnál. Azt gondolom, hogy nagyon erős csapat az Eger. Megfogalmaztak itt bizonyos minimális elvárásokat, de én magasabbra teszem a mércét, úgy gondolom, hogy a bajnoki döntő a cél. A hivatalos elvárást bőven teljesíthetőnek tartom, s a magyar vízilabdás mindig a legkomolyabb célt akarja elérni, ez köztudott.

- Hogy van a sérült ujjad?

- Tornáztatom, járok gyógytornára, napról napra jobb, szerintem semmi gond nem lesz. Ma már lőttem egy párat kapura, Szecskának lőttem is egy gólt, de hát tudom, hogy ennek nincs nagy sportértéke :-). Szépen lassan javul, bízom benne, hogy az amerikai és a kanadai edzőmeccsekre már teljes értékű leszek.

MTI/vlv/egrivizilabda.hu

1 régi hozzászólás

Csillag hozzászólása
Csillag35884
2012.05.19. 11:58

Izgalmasabb az átigazolási piac mint a bajnokság.Minden nap figyelem ki merre tart. A kis csapatokról tudunk valamit?