FACEBOOK

Megkezdődött a felkészülés Londonra

Megkezdődött a felkészülés Londonra
hozzászólás, 2012.05.14.

Nagy sajtóérdeklődés mellett megtartotta első edzését hétfőn a londoni olimpiára készülő magyar válogatott keret. Sokan szabit kaptak az első hétre, így a hűvös időben csak 9 játékost fotózhattak a riporterek. Kemény Dénes ismerteti a vlv-vel a nyári programot, Szivósról pedig kiderül, hogy épségben van. Fotók, videók az edzésről.

Emlékeztetőül Kemény Dénes olimpiai kerete:

Kapusok:


Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán

Mezőnyjátékosok:

Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dénes, Varga Dániel, Varga Tamás, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)

A nagyváradi final fouron részt vett kerettag vízilabdázók (a Vasastól öten, valamint a Recco és a Primorje két-két magyar játékosa) egyhetes pihenőt kaptak a kapitánytól és az ismert okok miatt Török Béla is hiányzott az edzésről, így 9 játékos végezte az első edzésmunkát, majd állta a sajtó képviselőinek rohamát. Mindenki türelmes volt, pedig az újságírók magnóval, kamerával a szó szoros értelmében sorban álltak, hogy saját anyagot készíthessenek a reménységekkel.

Mi is beálltunk a sorba.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Kemény Dénes nyilatkozata

- Dénes, megkezditek a nagy menetelést. Arra kérlek, hogy foglald össze, mik a következő állomások? Lelkileg, hogy álltok, mekkora az elszántság? Nagyon nagy dologra készültök.

- Úgy gondolom, az, hogy egy olimpiai felkészülés kezdetekor az elszántság a játékosokban nagy, az szerintem természetes. Nagyon csalódott lennék, hogyha egyetlen egy olyan játékosom is lenne, aki ne hatalmas örömmel vette volna tudomásul, hogy bekerült az olimpiai keretbe és ne nagy elszántsággal dolgozna azért, hogy ne csak a keretbe, hanem a csapatba is bekerüljön. A hangulat ennek megfelelően egyfelől elszánt, másfelől a válogatottnál megszokott módon nagyon kellemes és jó. Sok a dolgunk, nem csak a vízben, nem csak a tornateremben, hanem a támogatóinkkal és a média képviselőivel is. Ezeket terveznünk kell, hogy ne húzzuk le a lefolyóban a babát a mosdóvízzel. Úgy gondolom, hogy ebben azért már van rutinunk, dolgozunk, tisztességesen, nyugodt lelkiismerettel akarunk megérkezni Londonba és ott aztán már nem csak rajtunk múlik az eredmény. De már az előző három olimpián is így volt, ott sem egyedüli esélyesként érkeztünk.

Ami a programot illeti: két hét múlva elutazunk a tengerentúlra, játszunk öt mérkőzést a horvátokkal, az amerikaiakkal, a kanadaiakkal. Ezután jönnek a barátságos román mérkőzések Békéscsabán, Szolnokon majd a cosenzai, olaszországi myolcas torna, majd Dublin, 4 csapattal. (Csökkent a résztvevők száma, az egyik csapat váratlanul lemondta.) És aztán jön a Vodafone Kupa. Legkésőbb a Vodafone Kupa előtt - ha addig nem sikerül, - ki akarom jelölni a 13-at, hogy már az játsszon a Margitszigeten, akinek az olimpiai részvétel sikerül.

- Köszönöm szépen. Jó felkészülést kívánok.
 
(Lejegyezte: Tina)


Biros Péter nyilatkozata


- Csapatkapitány úr, elkezdődött a nagy menetelés. Arra kérlek, kicsit foglald össze, hogy állunk, milyen reményeink lehetnek, nekünk, szurkolóknak a londoni olimpia előtt?

- Reménye, az mindenkinek van, úgy érzem. Aki bekerült ebbe a 19-es csapatba, meg a szurkolóinknak csak egy dolog foroghat a fejében, hogy megnyerjük ezt az olimpiát. Azt hiszem, hogy csak ennek van értelme, úgy készülni, hogy megnyerjük. Remény? A remény, az nagyon jó eddig, tényleg nagyon erős keretünk van. Mind a 19 játékos, aki itt szerepel, eldönthet mérkőzést dönthet el az olimpián, a felkészülések során, úgyhogy van kihez nyúlni, van bőven erő ebben a csapatban. Ugye most csak egyelőre 11-en vagyunk, de nemsokára az egész keret itt lesz, úgyhogy onnantól kezdve lehet nem csak a fizikai résszel, hanem a csapategységgel is foglalkozni, hogy minél jobban összeálljon szellemileg is ez a garnitúra, ne csak testileg. Erősek leszünk.

- Hogy látod, az előző három olimpiához képest hogy utazunk most? Kész lesz a csapatunk? Az ellenfelek erősebbek, mint a korábbi három olimpia idején?

- Én úgy érzem, ez a csapat már nagyjából kész van. Megint ugyanazokat kell elővenni, mint amik eddig voltak, azokat a kis apró dolgokat. Amik nem működtek, azokon kell csiszolni, amik működtek, azt meg kell tartani. Én az Európa-bajnokság előtt azt mondtam, hogy két csapat van, amely kiemelkedik az Európa-bajnoki mezőnyből, a magyar és a szerb. Sajnálom, hogy nem tudtunk ott összecsapni. Úgy érzem, az mérvadó lett volna. Az állításomat még mindig tartom, úgyhogy jó lesz az a két felkészülési meccs, amit játszunk egymás ellen, ízelítőt kaphatunk egymásból.

- Péter, nagyon jó felkészülést kívánok, és hát gondolom, érzitek, hogy mennyire szorít nektek az egész ország.

- Köszönjük. Mi is szorítunk magunknak. :-)

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


  
 Hárai Balázs nyilatkozata

- Szervusz, Pufi! Megkezdődött az olimpiai felkészülés. Elég nagy fába vágod a fejszédet te is. Mik a reményeid, hogy készülsz, mire számítasz, mit szeretnél elérni? Bár ezt úgy nagyjából sejtem…

- Szia! Üdvözlöm a kedves nézőket, olvasókat! Mindenkinek az az álma, hogy olimpiára kijuthasson, és hogy olimpiai bajnok legyen, ezért vagyok itt én is. Ez a mindennapokban fog engem segíteni annyira, hogy a száz százalékot tudjam nyújtani magamból – néha még lehet, hogy az is kevés lesz, azon felül is kell. Tehát célom és céljaink vannak.

- Hogy látod a centerposzt esélyeit? Ugye három játékos versenyez, nem tudjuk, hogy hány helyért, de minimum kettőért, és mind a három játékos nagyon jó.

- Ez így van, mind a három center nagyon jó!:-) Szerintem, aki jobban fog játszani, aki többet tud odarakni edzésen, a mérkőzéseken, a hivatalos meccseken is, az a két center fog menni. Igazából itt szerintem a három közül senkinek sincs se előnye, se hátránya. Ki fog derülni.

- Egy személyes természetű kérdést hadd tegyek fel: elterjedt a hír, hogy a Vasasba igazolsz…

- Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom a hírt. Szerintem a következő hetekben lesz minden csapatnak a sajtótájékoztatója, és abból ki fog derülni.

- Köszönöm szépen, Pufi! Jó felkészülést kívánok, és sok sikert!

- Köszönöm szépen!

(A Vasas honlapján délután közzétették, hogy Hárai Balázs a piros-kékekhez igazolt)

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


  
Baksa László nyilatkozata
 

- Laci, elérkezett ez a pillanat, megkezdődött az olimpiai felkészülés. Milyen érzésekkel vágsz neki, mit remélsz, mit vársz magadtól, a csapattól?


- Köszöntöm a VLV nézőit! Utoljára, amikor találkoztunk, azt mondtam, hogy várom azt a napot. Nos, túl sokat nem kellett várni, mert már másnap kijelölte Dénes a keretet és itt lehetek. Nagyon örülök, hiszen úgymond ezért dolgoztam. De a fő esemény majd csak most jön, az hogy bekerüljek a csapatba. Ha pedig már bekerültem a csapatba, akkor megnyerni a saját első érmemet, a csapat pedig a negyedik érmét. Úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon sok teendőm van még addig. Jó esélyeket látok arra, hogy bekerüljek, úgy gondolom, hogy csak rajtam fog múlni, az hogy benne leszek-e a 13-ba.

- Tényleg csak rajtad múlik. A személyes sorsod hogy alakul, függetlenül az olimpiától, hol fogsz játszani jövőre?


- Szegeden fogok játszani. Úgy gondolom, hogy ott a csapat nagy részének olyan szerződése volt, hogy még erre az elkövetkezendő évre is szól. Ehhez eddig jön egy erősítés, de úgy tudom és úgy hallottam, hogy terveznek még erősítést más játékossal is. Gondolom, ez majd be lesz jelentve. Csak azt tudom mondani, hogy hasonló, ha nem még erősebb és még jobb Szeged lesz. Remélem, hogy nem csak egy hat hónapos Szeged, hanem mondjuk egy 10 hónapos.

- Köszönöm szépen és sok sikert a felkészüléshez.


- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Tina)



Szivós Márton nyilatkozata


- Nagyon hideg van!:-)

- Igen, ez egy jó kezdés volt, valóban nagyon hideg van. Köszöntelek itt a Széchy-uszodában, a medence partján…

- Szia!

- Nem tudom, hallottad-e a hírt, de összetörted a térded, és körülbelül hat hetet ki kell hagynod.

- Mint ahogy látod, a hírek igaznak bizonyultak, hiszen minimum hat hetet kell kihagynom, és azt hiszem, hogy operálnak is… :-) Akik ezt terjesztik, azok úgy gondolom, hogy saját dugájukba dőltek most. Tény, hogy beütöttem a lában másfél héttel ezelőtt, és így egy picivel jobban oda kell, hogy figyeljek egy-két mozgásra, de hál’istennek annyira nem tragikusak a dolgok.

- Jó, akkor térjünk vissza a komolyabb dolgokra: megkezdődött a felkészülés. Szeretném, ha elmondanád, hogy milyen érzéseid vannak? Milyen várakozás van benned, mennyire vagy elszánt? Gondolom, hogy körülbelül mennyire…

- Nagyon elszánt vagyok! Nagyon örülök, hogy elkezdődött a felkészülés ma. Megmondom őszintén, egy kicsit vártam. Egy hosszú, kemény felkészülés vár ránk – azt gondolom, hogy ez elengedhetetlen ahhoz, hogy sikert érjünk el Londonban. A célom természetesen az, hogy beverekedjem magam az utazó 13-ba. A legfőbb cél pedig az, hogy a dobogó legmagasabb fokára felálljak, fel tudjak állni, a fiúkkal együtt.

- Mennyire látsz esélyt az elsőre és a másodikra?

- Mind a kettőre jó esélyt látok.

- Köszönöm szépen, Marci! Jó munkát kívánok!

- Köszi! Hello!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)