FACEBOOK

Kiss Gergely és a Vasas megválik egymástól

Kiss Gergely és a Vasas megválik egymástól
hozzászólás, 2012.05.14.

Kiss Gergely, a Vasas háromszoros olimpiai bajnok játékosa nem tudott megegyezni klubjával, így elhagyja a TEVA-Vasas-UNIQA együttesét.

- Mi történt?

- A Vasas költségvetése nem tette lehetővé, hogy elfogadható ajánlatot adjanak most lejáró szerződésem után a következő évre, úgyhogy elköszöntünk egymástól.

- Ez váratlan volt, vagy számítottál rá?

- Arra számítottam, hogy nem lesz jobb a csapat helyzete, mint volt. Ez valamennyire előrevetítette annak árnyékát, hogy számomra, mint kiemelt játékos számára, nem lesznek jó hírek, amikor leülünk tárgyalni. Arra nem gondoltam, hogy ennyire nem lesznek lehetőségek a következő bajnoki évre.

- Miért csak most derült ez ki? Vagy már eddig is zajlottak tárgyalások?

- Kifejezetten kértek minket a Final Four előtt, hogy csak a vízilabdával foglalkozzunk és ne a következő évi ajánlatokkal, ehhez tartottam magam.

- És ma, amikor leültetek, azonnal ki is derült, hogy olyan messze vannak az álláspontok, hogy lehetetlen a megegyezés?

- Még a bajnoki döntő előtt volt egy előzetes egyeztetés, de akkor még csak arról volt szó, hogy ki az, aki biztosan szeretne maradni. Akkor mondtam, hogy az eddigi feltételekkel szívesen maradok, de ma kiderült, hogy ezt nem tudják biztosítani, így elválunk egymástól.

- Hogyan tovább?

- Nem tudom, egy begyulladt fogam miatt foggyökérkezelés után vagyok, lenyugszom, jön néhány nap pihenő. Igazából most az olimpia érdekel.  Nem gondolkodtam semmi máson, betartottam a kérést, a final fourra koncentráltam, ahol sajnos nem sikerült jól játszanunk.

- Jobbulást kívánok és jó pihenést a válogatotthoz való csatlakozásig!


A Vasas SC honlapján hétfő délután megjelent hír szerint "az eddigi tárgyalások értelmében bizonyosnak látszik, hogy jövőre is piros-kék színekben pólózik majd Drasko Brguljan, Nagy Viktor és Vámos Márton, akik már elkötelezték magukat, és a Komjádi uszodába teszi át székhelyét az olimpiai válogatott kerettag center Hárai Balázs is."

Biztosan távozik viszont Miho Boskovic és dr. Kiss Gergely. A horvát világklasszis családi okok miatt tér vissza hazájába, de kinyilvánította, hogy egy év múlva szívesen visszajönne, amennyiben a Vasas lehetőségei engedik és a szakmai stáb is számít rá. A balkezes, háromszoros olimpiai bajnok játékosnak pedig, az anyagi források szűkülése miatt a klub nem tudott új ajánlatot tenni, így a két fél útjai elválnak.

A klub irányítói – köztük Markovits László klubelnök és Méhes Jenő szakosztály-igazgató – a mai és holnapi nap folyamán az együttes többi tagjával is tovább folytatják az egyeztetéseket, így rövidesen kialakul az a keret, amellyel majd Földi László és Mátéfalvy Csaba megkezdheti a felkészülést a következő idényre - olvasható a klub honlapján. 

Címkék:
Kiss Gergely Vasas

7 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs35946
2012.05.29. 16:57

Egy újabb mocskos vasas módszer: http://mno.hu/stopper/feszitett-viztukor-feszult-hangulat-angyalfoldon-1079240

Rolling hozzászólása
Rolling35857
2012.05.15. 14:06

Decker Szeged.

punki hozzászólása
punki35856
2012.05.15. 13:46

Ádi talán már nem lesz terhelhető annyira az olimpia után, ezért őt második centernek kívánják megtartani. Mert a szíve kell, nagyon! És mi imádjuk Őt!!

Rolling hozzászólása
Rolling35854
2012.05.14. 19:08

Boskovics távozását sajnálom, mert bár voltak hullámzások a játékában, de összességében hozta azt, amit egy külföldi drága klasszistól elvár a klub és a szurkoló. Kiss Gergőnek voltak fantasztikus meccsei, de összességében azt gondolom, hogy nem hozta azt, amit egy háromszoros olimpiai bajnoktól elvárna a szurkoló és a klub. Lehet, hogy az edzéseken sokat segített a profi hozzáállásával, és a mezőnymunkája is jó volt a meccseken, de azt gondolom, hogy enél több kellett volna. Nincs semmi gond, volt 2 éve nálunk, korrekten játszott, és távozik. Hárai tuti jobb lesz, mint Vörös, és azért Miho és Kiss Gergő pénzéből még lehet nagyon komoly játékost szerződtetni. A kédés csak az, hogy kit. Itthon elég szűk a kínálat.

sanya05 hozzászólása
sanya0535853
2012.05.14. 17:23

Hát akkor így legyen és jöjjön Hárain kívül még az a két válogatott kerettag :D

Daret hozzászólása
Daret35852
2012.05.14. 17:08

Talán, mert más összeg kerül Kiss Gergely szerződésére, mint Háraiéra. Hallottam KG. összeget, ha az igaz, akkor abból 3 fiatal (válogatott keretbe is bekerült) tehetség pénze kijön, akik így sem aprót vinnének haza...

sanya05 hozzászólása
sanya0535851
2012.05.14. 16:47

Ha Kiss Gergőre nem volt pénzt, Háraira hogy hogy van? Ha marad Steinmetz Ádám, akkor lesz két világklasszis centerünk, ezt így csak én nem értem?