FACEBOOK

Szivós: Szeged!

Szivós: Szeged!
hozzászólás, 2012.05.10.

Egy évre az A-Híd Szeged Beton csapatához szerződött Szivós Márton, a magyar válogatott keret tagja. Ezt csütörtökön sajtótájékoztatón jelentették be Szegeden.

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek: 

- A Szeged érdeklődött a terveimről, sikerült megállapodnunk és jövőre a Szeged játékosa lehetek. A Szeged csapatában minden megvan, ami ahhoz kell, hogy sikeres legyen, gondolok itt a játékosállományra, a csapat erejére, a szakmai vezetőkre és nem utolsó sorban a támogatók és a vezetők elkötelezettségére. Szeretnék a Szegeddel történelmi sikert elérni. Úgy gondolom, hogy erre reális esélyünk van.

- Mennyi időre írtál alá?
 
- Egy éves szerződést írtam alá.
 
- Milyen szerepet szánnak neked a csapatban?

- Természetesen beszéltem a szakmai dolgokról Vincze Balázzsal, nem ugyanazt kell csinálnom, mint a Honvédban kellett, hiszen a csapat struktúrája is más, mint a Honvédban volt. A Balázs által felvázolt szakmai elképzeléseket jónak tartom, és meg tudok felelni azoknak.

- Gondolom leköltözöl Szegedre, ezzel életmódváltás is jár.
 
- Igen, természetesen. Azért olyan nagyon nem jár életmódváltással, hiszen Szeged nem egy kis falu. Nem gondolom azt, hogy amit Pesten csináltam eddig azt Szegeden ne tudnám megcsinálni.
 
- Van a társaságban ahová mész, olyan ember, akivel különösen szeretsz együtt játszani?
 
- Természetesen a döntésemet azért az is megkönnyítette, hogy Molnár Tamás Papesz és Kiss Csaba a Szeged játékosa. Két nagyon jó barátom és már mondták is, hogy várnak és mindenben a segítségemre lesznek.
 
- Mivel lennél elégedett az új szezon végén?
 
- Azt gondolom, hogy a történelmi siker már a döntő is lehetne, de magyar vízilabdázó nem elégszik meg azzal, hogy döntőt játszik. Én maradéktalanul akkor lennék elégedett, ha a Szegeddel jövőre egy nagyon csillogó éremmel lennénk gazdagabbak.
 
- A más okokból is emlékezetes Szeged-Honvéd meccsen volt egy kis afférod Vincze Balázzsal...
 
- Így van. Ez a bajnokság végén történt az egyik alapszakaszbeli mérkőzésen, aminek döntetlen lett a végeredménye és szerintem ez befolyásolta a rájátszást is. Azóta a dolgokat sikerült Vincze Balázzsal megbeszélnünk és rendeznünk. Mind a ketten megállapítottuk és be is láttuk azt, hogy két sikerre éhes, győzelemért küzdő sportemberről van szó. Ha az kellett volna, hogy berántsam a vízbe, hogy mi jöjjünk ki győztesen, akkor berántottam volna. Biztos vagyok benne, hogy ha az kellett volna a Szeged részéről, hogy ők tudjanak nyerni, akkor Balázs beugrott volna a vízbe. Ettől függetlenül nem titkolt célom, hogy a jövő évben berántsam a vízbe Balázst, csak más apropóból.

- Marci, nagyon szépen köszönöm, sok sikert a jövő évre!

(Lejegyezte: Tina)


Elmondták a sajtótájákoztatón, hogy Varga Péter csapatkapitány gerincsérve kiújult, így őt kedden megműtik.


Debrecenben csütörtök este, szintén sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a válogatott keretbe behívott Varga Tamás és a szerb válogatott kapus, Braniszlav Mitrovics is marad a klubnál.

A Debreceniek nagy terveket szövögetnek. A nemzetközi kupaszereplés jogát már kivívták, az Eurokupában biztosan indulhatnak, de elképzelhető, hogy sikerül a BL mezőnyébe bekerülniük.



Címkék:
Szivós Márton

3 régi hozzászólás

punki hozzászólása
punki35839
2012.05.14. 00:34

Kár, hogy a Marci annyira megünnepelte ezt, hogy lehet, hogy megint nem jut ki az olimpiára!

Rolling hozzászólása
Rolling35768
2012.05.10. 16:56

Nem is olyan régen boncolgattam a Honvéd témát azzal kapcsolatban, hogy mi várható. A három verzió közül úgy néz ki, hogy a kettes jön be, vagyis nem marad együtt a csapat vidéken pl. Kecskeméten, de a játékosok itthon maradnak és ezzel a jobb csapatok erősödnek, de a bajnokság összszínvonala egy jó csapat eltűnésével gyengül. Az külön jó hír, hogy a Szeged az egyik csapat, amelyik erősödik, és talán a legjobb játékossal.

baluka hozzászólása
baluka35767
2012.05.10. 14:00

Köszönjük Marci ezt a 11 évet, hiányozni fogsz. Sok sikert neked Szegeden. Hajrá Honvéd!!