FACEBOOK

A Vasas visszahódította a bajnoki címet

A Vasas visszahódította a bajnoki címet
hozzászólás, 2012.04.29.

Drámai feszültségek között, látványos, izgalmas mérkőzésen, telt ház előtt a TEVA-Vasas-UNIQA visszahódította a bajnoki címet a ZF-Egertől. Rengeteg videó, fotó a döntőről és az azt követő ünneplésről.

Vodafone OB1, döntő, harmadik mérkőzés

Vasas-Eger 11:8 (0:2, 2:2, 5:2, 4:2)
Komjádi uszoda, v.: Németh, Székely
Vasas: Nagy V. - Decker, Boskovics 1, Katonás 2, Fazekas 1, Vörös 1, Kiss G., Vámos, Drasko Brguljan 2, Fülöp 1, Steinmetz B., Takács, Steinmetz Á. 3. Vezetőedző: Földi László
Eger: Szécsi - Gerritse, Bátori 1, Graham, Hosnyánszky 2, Kovács G. 1, Mezei, Varga II. Zs. 1, Seman 1, Binder, Chilkó, Bundschuh, Biros 2. Vezetőedző: Gerendás György
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 1/1
Gól - emberelőnyből: 4/14, ill. 4/13
Kipontozódott: Varga II. Zs. (18.p.), Kovács G. (20.p.), Decker (32.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A SPORTKLUB GÓLÖSSZEFOGLALÓJA

KATONÁS GERGŐ, STEINMETZ ÁDÁM ÉS NAGY VIKTOR A SPORTKLUBNAK

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE

E CIKKÜNK VÉGÉN CSURKA GERGELY ÉRTÉKELÉSE TELJES TERJEDELMÉBEN, MIUTÁN EGY RENDSZERHIBA MIATT ELSŐKÉNT NÁLUNK OLVASHATÓ BLOGJÁNAK LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSE


vlv-képek I.



vlv-képek II.



vlv-képek III.



Ágnes-képek


VLV-VIDEÓK (SportKlub és vlv):

0:1 - Biros első gólja


0:2 - Varga II. Zsolt gólja


1:2 - Vörös Viktor gólja


2:2 - Drasko Brguljan első gólja


2:3 - Seman gólja


2:4 - Hosnyánszky első gólja


3:4 - Steinmetz Ádám első gólja


3:5 - Kovács Gábor gólja


4:5 - Fazekas gólja


4:6 - Hosnyánszky második gólja


Szécsi védi Boskovics ötméteresét


5:6 - Katonás első gólja


6:6 - Fülöp Bence ejtésgólja


7:6 - Steinmetz Ádám második gólja


8:6 - Boskovics gólja


8:7 - Bátori gólja


9:7 - Katonás második gólja


10:7 - Drasko Brguljan második gólja


10:8 - Biros második gólja, ötméteres


11:8 - Steinmetz Ádám harmadik gólja


A meccs vége, a bajnokok öröme


Kupaátadás



Utolsó másodpercek, vízbe ugrás


Az ezüstérmek átadása


Az aranyérmek átadása


Örömpercek a B-középpel


Csatakiáltás

BIROS PÉTER a SportKlubnak

- Természetesen Biros Péter sem tud mosolyogni. Bár sokáig úgy tűnt, hogy tiétek lehet a mindent eldöntő harmadik meccs, sokáig két góllal vezettetek, de aztán a harmadik negyedben fordított a Vasas. Akkor először átvették a vezetést, de azt megtartották a meccs végéig.

- Én úgy érzem, két helyen buktuk el ezt a bajnoki döntőt. Az első meccsen, itt, amikor ugyanúgy kezünkben volt a mérkőzés, mint ez a meccs, a másodikat meg ma. Jól játszottunk, fegyelmezetten, de volt három olyan negyed, amikor több hibát követtünk el, mint a Vasas, és kikaptunk sajnos a döntőben. Nem lehet mást hibáztatni, csak saját magunkat, de azt hiszem, hogy gratulálhatok saját magunknak az egész éves bajnoki szerepléshez. Nehéz mit mondani ilyenkor, de valahogy ezzel bukhattuk el.

- A végén inkább a fizikai fáradtság volt az oka annak, hogy többet hibáztatok támadásban, vagy fejben, koncentrációban is elfáradtatok?

- Nem tudom, ezt gondolom, a játékosoktól kéne megkérdezni, szerintem inkább egy kicsit már fejben, az elbizonytalanodás, szerintem ez nyomhatta rá a bélyegét. Megpróbáljuk jövőre újra.

- Péter, jó pihenést, sok sikert az olimpián!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata


- Hosi, tudom, hogy ez most téged nem vigasztal, de valami iszonyat jó meccset játszottatok. Biztos szomorú vagy, biztos elégedetlen vagy, biztos nem tudsz még értékelni. Mi van benned? Milyen érzés?

- Olyan érzés van bennem, hogy ha az egész évet nézem, akkor azt mondom, örülhetünk, hogy döntőt játszottunk, és hogy Egerben egy ilyen szép meccsen sikerült nyernünk. De ha azt nézem, hogy az első meccsen minimális…, tehát nekünk állt a zászló, Egerben simán nyertünk, akkor már azt mondom, hogy jó lett volna meglepetést okozni, de hát nem sikerült. Gratulálok a Vasasnak. Élt a helyzeteivel a második két negyedben, megérdemelten nyertek.

- Hogy lehet, hogy az egész szezon utolsó két meccsén nyújtottátok a legjobb teljesítményt? Ez hogy lehet?

- Jó kérdés, nem tudom. Megmondom őszintén, nem tudom. zerintem bárkit megkérdezel, nem fogja tudni.

- Ebben benne van még a fejlődés lehetősége, gondolom, mert ha ezt tudjátok tartani, nem lett volna gond a BL-ben sem.

- Hát igen, hamarabb kellett volna ebbe a formába belelendülni, akkor nem lett volna gond.

- Tudsz mondani valamit a jövőről?

- Nem.

- Nincs még biztos hely?

- Még nincs.

- Köszönöm, találkozunk, remélem.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Varga II. Zsolt nyilatkozata


- Zsolt, gratulálok az egész szezonodhoz, gratulálok az ezüstéremhez. Most lehet, hogy kicsit szomorú vagy, de azért azt gondolom, ez az érem bekerül a vitrinbe.

- Persze, természetesen. Szomorú vagyok több ok miatt is. Azért is, mert nem engedték, hogy többet hozzátegyek ehhez az egri csapathoz. Gratulálok a Vasasnak mindenképpen a bajnoki címhez, nem lehet elvenni tőlük semmiképpen, és gratulálok a csapatomnak, mert fantasztikus volt, amit ma műveltek. Megpróbáltak mindent, megpróbáltak nyerni, végighajtották, küzdötték a mérkőzést. Én úgy érzem az elmúlt két mérkőzés alapján, ez a két játékvezető részt vett az előző két mérkőzésen is, és homlokegyenest másképp vezette ezt az utolsó mérkőzést. Az én játékom sem változott az előző két mérkőzéshez képest, ehhez képest ma nem is tudom, egy fél negyedet engedtek játszani, és utána pedig az utolsó páros kiállítás, ami addig sem volt a mérkőzésen és azután sem volt, megkaptam a harmadik hibámat. Próbálom ezt úgy felfogni, hogy nem személyes dolog, biztos, hogy nem, de valamiért mégis én szenvedtem el ennek a negatív részét. Még egyszer gratulálok a csapatomnak, mert tényleg küzdöttünk, és nem adtuk fel, függetlenül attól, hogy mi történt a vízben, meg a parton. Úgyhogy köszönöm szépen.

- Én is köszönöm szépen, és gratulálok.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Zoli, gratulálok, nagyon jó teljesítményt nyújtottál, ezüstérem van a zsebedben, biztosan most nem túlzottan örülsz, de kérlek, mondj néhány mondatot erről a mai mérkőzésről.

- Elsősorban szeretnék gratulálni a Vasasnak, azt mondom, hogy abszolút megérdemelten nyertek, mi kihagyogattuk a kritikus fórokat, ők belőtték. Maximális elismerésem nekik. Nagyon köszönet a Vasas-tábor sportszerű részének mind a három meccsen a sportszerű szurkolásért, mert úgy gondolom, hogy végig sportszerűek voltak.

- A végén hosszan beszélgettél rendőrökkel, az mi volt?

- Amikor éppen megtapsoltam, és meg akartam nekik köszönni a korrekt hozzáállást, akkor odajött három ember, abból egy leköpött, kettő megütött, úgyhogy kértem a rendőröket, hogy igazoltassák, az egyiket sikerült, úgyhogy akkor egy magánvádas feljelentést tettem, azt elindítunk.

- Jó, hát azért remélem, erről a szezonról nem ez marad meg benned…

- Nézd, nagyon remélem, hogy ebből a szezonból végre el fog jutni oda a Komjádi, hogy nem tudom, hogy száz, kétszáz, háromszázezer forintból csinálnak egy plexit a kispad mögé. Nem kerül pénzbe, tehát úgy gondolom, hogy egy jobb játékos egyhavi fizetéséből meg lehet csinálni. Biztos vagyok benne, hogy a nem Vasas-játékosok közül az élvonal csapatai össze is dobnák ezt a pénzt. A szándék hiányzik. Mi végig fenyegetve voltunk. Évek óta ezt kérjük. Az, hogy tökrészeg emberek harminc centiről kurvaanyázzák a többszörös olimpiai bajnokokat, úgy gondolom, hogy ez nem egy normális és tűrendő magatartás.

- Zoli, köszönöm szépen!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Steinmetz Ádám nyilatkozata
 

- Gratulálok Ádám, azt hiszem, hogy körülbelül így képzelted ezt a mai napot eddig.

- Azt, hogy így végződjön, azt igen, azt szerettem volna. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ennek a gárdának lehetek a kapitánya, fantasztikus szívet tettünk bele, azt hiszem egy nagyon nehéz szezont zártunk, nagyon sok nehéz mérkőzésünk volt, de végül megmutatkozott az, hogy a döntő pillanatokban helyén volt a csapat esze és a szíve. Köszönöm szépen ezúttal is a szurkolóinknak a támogatást, illetőleg és nem utolsó sorban pedig a csapat támogatóinak, akik kitartottak mellettünk és remélem a jövőben is bízni fognak bennünk és a sikereinkben.

- Erről a mai meccsről azért egy mondatot érdemes lenne szólni, hihetetlen jó meccs volt, hihetetlen izgalmas volt. Hol nyertétek meg szerinted, mikor volt a döntő fordulat?

- Természetesen bár alulmaradt, de szeretnék mindenekelőtt gratulálni az Eger csapatának, nagyszerű ellenfél volt, nagyon megnehezítette a dolgunkat és nagyon nagyot küzdöttek. Igazából itt a mérkőzés második felében gyors gólokkal meg tudtuk lepni őket és aztán úgy érzem, hogy fizikálisan is föléjük kerekedtünk, beindult az a fajta gőzhenger, amit már idelent a Komjádi uszodában nem először láthatott a publikum. Ilyenkor azért nagyon nehéz ellenünk játszani.

- Ádám, sok sikert kívánok a válogatott szezonra, találkozzunk mielőbb!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: feva)



Kiss Gergely nyilatkozata
 

- Elég rég voltál magyar bajnok. Milyen érzés?

- Elég rég voltam bármilyen bajnok. Ugye két év kotori kint-tartózkodás alatt nem sikerült megnyernem a montenegrói bajnokságot, bár fantasztikus emlékeim vannak a kupagyőzelemmel és a két  Final Four-döntővel, de előtte ugye a Honvéddal sem sikerült az utolsó évben, pont a Vasasnak volt sikerszériája. Úgyhogy most már négy vagy öt év szünet után sikerült megnyerni. Nagyon örülök a hatodik bajnoki címemnek, de nem számít, hogy kinek mennyi van, az számít, hogy itt van ez a kupa, ez a miénk, amit Ádám itt behúzta a képbe... Fantasztikus volt a csapat, ahogy többször felálltunk a bajnokság során hátrányból, volt hitünk és ez a tavaszi hadjáratunk, mindenféle csapatok ellen.. ugye a "Jelasicsék" ellen, a horvátok ellen,  hogyha hülyeségeket kell beszélni akkor tudok simán. :-) Szóval többször hátrányból álltunk föl és nyertük meg a meccseket. A bajnoki döntő első meccsén és most is, 2-2 gólról kellett felállni és fantasztikus, hogy ilyen béna támadójátékkal az elején, utána pedig nagyon jó támadójátékkal a végén úgymond fölébredtünk és azt az elszántságot és akaratot, amit a meccs elejétől belevittünk, azt az eredményekben is meg tudtuk mutatni. Gratulálok az egész csapatnak.

- Köszönöm, én is gratulálok, és holnap találkozunk.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Viktor, mid van, mutasd! Egy aranyérem és a bajnokság legjobb kapusának járó díj. Gratulálok hozzá. Bajnokok vagytok, mit szólsz hozzá?

- Fantasztikus érzés! Tényleg le a kalappal a csapat előtt, hogy honnan nyertük meg a bajnokságot! Ha a mai meccsre gondolok, nem indult túl fényesen a játék és felül tudtunk kerekedni azon, hogy nem kezdtük olyan jól. Mondjuk, ezt az idén többször is bemutattuk, hogy túl tudunk lendülni a holtponton. Biztos vagyok benne, hogy a közönség is nagyon-nagyon sokat tett hozzá ahhoz, hogy mi bajnokok legyünk. Egyszerűen tényleg ezt kívánom mindenkinek, aki sportol, hogy ezt átélje. Ez fantasztikus, fantasztikus érzés volt, mondhatom, hogy minden játékosnak, Vasas-játékosnak, egri játékosnak, telt ház előtt, nem tudom 2-2500 ember előtt játszani, fantasztikus meccs volt!

- Hát idén, az idei szezonban én még ennyi embert nem láttam itt, az biztos.

- Igen, de úgy érzem, hogy ez egy igazi, teltházas meccs volt és nem akármilyen meccs volt. Vezetett az Eger, x volt, vezettünk, minden volt ebben, verekedés, vér, minden..., szóval szerintem ez egy igazi döntő volt! Örülök, hogy mi nyertünk és ez kellett ahhoz, hogy most ilyen boldogan nyilatkozzak, hogy nyerjünk. Nem szaporítom a szót, mert...

- Én viszont szaporítom egy kicsit, gyorsan a szavadba is vágok. Nehéz elmenni mellette, hogy ma is nagyon jól védtél. Ez a csapat érdeme is, én tudom, sok egyéni teljesítményekből áll össze a csapat játéka, de brillíroztál a kapuban. Te is így gondolod, hogy jól sikerült?

- Köszönöm szépen. Amióta visszatértem, nagyon jól, nagyon jó formában érzem magam. Úgy is álltam neki ennek a 2012-es évnek, hogy ez számomra egy nagyon-nagyon-nagyon jó év lesz és most nem kezdem el sorolni, de eszerint élek. Szóval a 2012-es év az én évem lesz, persze csapatjáték, meg minden, de most levonva rám, én személy szerint úgy élem meg, hogy a 2012-es év nagyon-nagyon az én évem lesz.

- Hát kívánom Viktor, hogy ez csak az első lépcső legyen akkor az idei sikereket tekintve. Nemsokára találkozunk, a jövőről még ne beszélgessünk, majd, idővel. Köszönöm szépen, ünnepeljetek, gratulálok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Katonás Gergő nyilatkozata


- Beszélj hangosan, Gergő, mert a szurkolók még titeket ünnepelnek, ami azt jelenti, hogy megnyertétek a magyar bajnokságot. Gratulálok hozzá! Mit érzel most, milyen mérkőzés volt ez a döntő?

- Hatalmas érzés, hogy nyertünk. Nagyon jó, hogy ilyen sokan kijöttek, és ilyen nagy örömet tudtunk szerezni ilyen sok embernek, és persze magunknak is. A mérkőzés egy igazi bajnoki döntőhöz illő mérkőzés volt, nagyon kemény, nagyon változatos, fordulatos meccs. Örülök, hogy a végén mi nyertünk.

- A félidőben még vezetett két góllal az Eger. Történt-e valami a félidőben, megbeszéltetek-e valamit, vagy csak higgadtan mentetek tovább, és szépen építkeztetek, és felőröltétek őket?

- Ugyanúgy próbáltuk tovább játszani. Az elején voltak hibák, helyzetek, amiket nem tudtunk jól kihasználni – azért tudott az Eger elmenni –, de tudtuk, hogy a meccsben benne vagyunk, tudtuk, hogy képesek vagyunk megfordítani, van bennünk annyi erő, nem kell kétségbe esnünk, nem kell kapkodnunk. Ennek nagyon örülök, ez a csapat érettségét is mutatja valamennyire. És a végén meg hazai pályán meg tudtuk nyerni, fizikailag már nem bírták, én úgy éreztem a vízben.

- Tudom, hogy most azt fogod mondani, illetve mindenki azt mondja, hogy a csapat nagybetűket érdemel, de én azért kiemelnélek téged is: nagyon fontos gólokat szereztél, rengetegszer szereztél labdát, jókat blokkoltál. Hogy tetszett a saját játékod – így hülyén fogalmazva?

- Nagyon örülök neki természetesen személyesen is, hogy jól ment – álszent lennék, ha azt mondanám, hogy nem jó érzés. De a csapatteljesítmény egyéni teljesítményekből áll össze, én hozzátettem a magamét, úgy érzem, ma – mint ahogy mások is nagyon sokat hozzátettek –, és a végén egy nagyon szép eredmény kerekedett ki belőle.

- Mi a következő napok, hetek, hónapok programja? Hogy készülsz?

- Holnap ugye válogatott elfoglaltságunk van, ott megpróbálok megfelelni természetesen a legjobb tudásom szerint. Utána meg a Final Fourra fogunk készülni. Nincs még vége a szezonnak számunkra, és ott is szeretnénk szép eredményt elérni.

- Köszönöm szépen, Gergő! Gratulálok még egyszer, nemsokára találkozunk!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vámos Márton nyilatkozata


- Gratulálok az újdonsült magyar bajnoknak! Mit érzel most?

- Azt nem tudom most leírni. Sosem nyertem még semmit, és most megtudtam, hogy milyen érzés magyar bajnoknak lenni, és ez leírhatatlan érzés.

- De mondj valamit, milyen érzés?

- Nem tudom leírni, tényleg. Az, hogy kijött 2500 ember, abból 80 százalékuk, gondolom, hogy nekünk szurkolt, és hogy meccs végén beugráltak, mindenki gratulált… Nem tudom leírni, Geyza, most.

- Nagyon nehéz meccs volt?

- Nagyon nehéz meccs volt. Az elején vezettek, de voltunk – meg még vagyunk is – olyan jó csapat, hogy nem adtuk fel, és végig küzdöttünk.

- Meddig fogsz ma ünnepelni?

- Ugye holnap megyünk Szabadkára, ezt te jól tudod... Igyekszem nem elázni nagyon...

- Jó ünneplést kívánok, és holnap találkozunk!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vörös Viktor nyilatkozata


- Vöri, gratulálok, bajnokok vagytok. Mit érzel, hát ezt szeretted volna végülis, nem is kérdés, hát persze ezért mentetek a vízbe, mindenki ezt szerette volna, de azért meg kellett érte dolgozni rendesen.

- Először is engedd meg, hogy hadd gratuláljak az Egernek ezért az évért, amit ők produkáltak itt a végére, nagyon sokan leírták őket, úgy gondolom, hogy ilyen 3-4. helyezett csapat lesz és ők ezt abszolút megcáfolták és bebizonyították, hogy igenis számolni kell velük. Itt is az elején ugye küzdöttek, hajtottak, sőt…, talán a végére ők egy kicsit elfáradtak és be tudtuk darálni őket. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült, nagyon akartuk ezt. Úgy gondolom, hogy a final fourra még rárakunk egy pontot, úgyhogy boldog vagyok nagyon.

- Volt-e olyan pillanat a mérkőzésen, mondjuk amikor a félidőben kettővel ment az Eger, amikor egy kicsit megijedtél vagy volt-e olyan pillanat, amikor már tudtad, hogy megvan ez a bajnoki győzelem?

- Amikor tudtam, hogy megvan, az a vége előtt volt tíz másodperccel. Félidőben, megmondom őszintén, egy kicsit elgondolkodtam, hogy most mi lesz itt, hogy az Eger vezet, de hittem is úgymond a csapatban, mert százmilliószor bebizonyítottuk már, hogy vesztes helyzetből is fel tudunk állni, úgyhogy én abszolút hittem. Gratulálok a csapatnak, hogy egymásban hittünk az egész évben, ez tényleg rárakta az i-re a pontot.

- És még mindig nincs vége a szezonnak, még van hátra egy final four. Mit lehet még ebből a szezonból kihozni, hiszen még az is hozzá tartozik. Vagy az már csak örömjáték lesz?

- Szerintem a Recco ellen kell örömjátékot csinálnunk, most sok Vasas szurkoló kijön, úgyhogy ha másért nem, értük, a vízilabda szeretetéért. A Recco az Recco, a Reccónak van kitalálva ez a BL, mi megpróbáljuk tőlük elvenni.

- Mit tervezel az elkövetkezendő hetekre, hónapokra?

- Még van két hét a final fourig, most remélem Lacitól kapunk két-három nap pihenőt, hogy ki lehessen józanodni és aztán meg jön egy nagyobb pihenő, úgyhogy ennyi.

- Így gondolod? Én egy kicsit próbáltam célozgatni, hogy mire számíthatsz itt, elfoglalt leszel-e a nyáron. Vagy ilyenekben nem gondolkodsz, hanem majd ahogy esik úgy puffan?

- A remény hal meg utoljára, azt mondom, szívem mélyén nagyon-nagyon szeretném, de…. Szeretném, maradjunk annyiban, hogy legyen úgy, ahogy mondom.

- Még egy kérdés. Erre csak akkor válaszolj, ha publikus már. A jövődről, a klubjövődről lehet-e valamit tudni, maradsz-e, mész-e, van-e szerződésed, satöbbi?

- Lejár a szerződésem, én nem figyelem úgy ezt.

- Jó, oké, majd kiderül. Köszönöm. Gratulálok, ünnepeljetek!

(Lejegyezte: feva)



Fülöp Bence nyilatkozata


- Gratulálok, nagyon jól áll a kezedben a kupa meg kell, hogy mondjam. Amiről szeretnélek kérdezni az egy sorsdöntő gól. Elmesélnéd?


- Hát az egy ejtés volt. De ahogy nagyon sokszor elhangzott: ebben a csapatban, a Vasasban nem csak az időseknek illetve a tapasztalt játékosoknak kell fontos gólokat lőni. Hanem pont azért, mert nem figyelnek a fiatalokra, ők is tudnak lőni, ahogy Fazekas Tibi is tette és nekem is sikerült. Ott voltam és beejtettem. Annyi a lényeg, hogy ez a csapat erejéből jött, én tudtam, hogy most én be fogok menni, s ha én kapura lövöm azt a labdát, az bent lesz. Bizalmat kaptam és sikerült is.

- Szívből gratulálok és nagyon jó, sikeres pályafutást kívánok

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte. P. Kenéz Tünde)



Emberfór-extra
(Szerverhiba miatt Csurka Gergely blogbejegyzése kivételesen itt, a vlv.hu-n olvasható először)

Ismét Vasas: a legjobb csapat nyert


A barométer – mint a második meccs után írtam – nem csupán a csütörtöki parti lefújását követően állt címvédésre, de még a harmadik negyed közepén is: ennél többet az Eger nem tudott kihozni ebből a párharcból, és a szezonjukat látva meglehet, már ez is több, mint amire néha gondolhattak. Végül mégis a Vasas lett a bajnok, leginkább azért, mert jobb csapat, sőt, momentán a legjobb Magyarországon, játékosanyagban is, meg egyébként is.
Először is essünk túl a nehezén, a játékvezetésen, elvégre Gerendás György is erre helyezte a hangsúlyt, mondván, nem érti, miért változott meg a bírói felfogás az első két meccshez képest – elvégre akkor nem hajigálták ki a játékosokat nyakra-főre, míg most, a harmadik meccsen azért ment az osztás rendesen. Az egriek mestere közölte: szerinte nyilván a szövetség nyomta errefelé a játékvezetőket, hiszen mindketten vezettek már a fináléban (Németh az első, Székely a második felvonásban), és másként fújtak.

Most vezettek úgy, ahogy a nemzetközi meccseken szokás

Nos, ez igaz. Az első meccsen volt 21 fór, a másodikon 17, a harmadikon 27. Mivel érzékeny a téma, beszéltem több olyan szakemberrel, akinek mindannyian adnánk a véleményére, és ez alapján a kép egyértelmű. A döntő első két összecsapáson olyan felfogásban vezettek, ahogy amúgy szeretnénk – ám a nemzetközi felfogáshoz képest ez a megközelítésük idegen. Ahogy az egyik tekintély mondta: hiába örvendenénk, ha ilyen férfias csatákat láthatnánk, amelyet nem kell szétfújni, ugyanakkor a játékosok sem kezdenek el alattomoskodni – attól még a nemzetközi színtéren itt Takács és Fülöp, amott Binder és Bundschuh az adott támadás 20. másodpercben repülne ki (mint ahogy a BL-meccseken repültek is), mert egyszerűen nem engedik azt, hogy erőből próbálják semlegesíteni a centert, függetlenül attól, hogy nem ütik, nem rúgják, nem tartják kettős járommal a víz alatt. (Azaz bármennyire is „szerettem“ a bíráskodást az előző posztokban, „pont jár“ annak a kommentelőnek is, aki jelezte, hogy annyira azért nem lehet jó, ha nem vág a nemzetközi trendbe.) Mindent egybevéve: egymás között hiába tűnt megfelelőnek a sípolás színvonala, tudjuk, Gianni Lonziék mást preferálnak. (Jelzem, 2000 előtt nagyjából ez az ideális fújás ment, aztán azt mondták, mostantól a bírók ne szóljanak bele, erre jött a szerbek brutális harcmodor váltása, és irány a ló túloldala, azaz félünk a verekedéstől, és állítsunk ki mindenre, amiből botrány lehet; ehhez társul még a színészkedés, csapkodás, fröcskölés, amiben semmi férfias nincs, de ettől még ez a helyzet.)
Azt egyébként az egriek is elismerik, hogy az adott stílusban korrekten fújtak, akadtak hibák is, de ide is, oda is tévedtek, azaz nem a konkrét ítéleteken múlt; ha a Vasas nem találja meg a fonalat 4-6 után, akkor azért mondhatták volna, hogy az első negyedben 0-1-nél gyanúsan nem engedték el Steinmetz Ádámot, illetve egy visszahúzásnál Biros Petit nem állították ki, mert az lett volna a második hibája, és érződött, hogy ezzel Székely pontosan tisztában volt az első negyed hetedik percében...). Mivel azonban a Vasas megtalálta a fonalat, és nyert, így az egriek kritizálhatnak, hiszen Fazekas gólja garantáltan renonsz volt, bár előtte Kovács Gáboré is gyanús volt – és persze Varga Zsolt kipontozódása is ügydöntőnek tűnt (az egyetlen páros kiállítás volt a meccsen, pedig ezzel az erővel még lehetett volna négy).

Fülöp extra gólja: ott fordult meg minden (plusz a nap is segített)

Mindazonáltal és összességében az angyalföldiek jobb csapatot alkotnak, amit nemzetközi eredményességük is bizonyít, ráadásul az idei hét Vasas-Eger párharcban csak egy hevesi siker született – és ez sem véletlen. A kulcshelyzetekben elkezdett dadogni az egriek kezén a labda, bántóan rossz passzok mentek emberelőnyben, úrrá lett rajtuk a feszültség, miközben a Vasas kulcsemberei az ügydöntő pillanatokban azért nagyon odatették magukat, avagy régóta tudjuk, a kapufáról azoknak a labdái mennek be, akik igazán kiérdemelték. No most úgy lett 4-6-ról 8-6, majd 9-7, hogy három lövés is a lécről ment be (Fülöp, Boskovic, Katonás). A fordulópont pedig egyértelműen Fülöp Bence tízméteres ejtése volt: ez volt az a gól, amitől úgy istenigazából megindult a Vasas. Jogosan, hiszen az, hogy az amúgy zseniálisan védő Szécsinek sikerül egy ilyen gólt löbbölni, és nem Brguljannak, Boskovicnak, Kiss Gergőnek, hanem az ifjú állóbekknek – szóval, az úgymond műsoron kívüli, hasonlóan ahhoz, amilyen góllal Steinmetz Barna döntötte el az első meccset (az is kapufás ejtés volt). Ilyen extrát az Eger nem tudott hozzátenni a játékhoz, nekik nem volt efféle pluszgóljuk, és hát tegyük hozzá, centerből sem voltak annyira hatékonyak, mint 1. a Vasas, 2. tavaly, amikor még Kis Gabi náluk játszott. (Az egriek szezonjára leginkább ez nyomta rá a bélyegét, amúgy. A mostani meccsre pedig még az is, hogy a lemenő nap végig a szemükbe sütött a második félidőben: ez a Komjádi nagy hátránya délutáni meccseken, a Vasasnak meg az előnye, node ennyit számít, ha valaki nyeri az alapszakaszt.)

Kiss Gergőék beleadtak mindent a második félidőben

Kiss Gergő amúgy arról beszélt egy tálca, szadai cukrászdából érkezett süteménnyel a kezében – a zserbó tényleg parádés –, hogy csütörtökön jól látszott, igen, elfáradtak, egyszerűen nem tudtak úgy pörögni, mint a Jug meccsen. És a meccs első felében most is volt némi bénultság rajtuk, ám a félidei mínusz kettőnél azt mondták, ez a szezon utolsó bajnokija, innentől már minden mindegy, azaz beleadtak apait-anyait: „az adrenalin át is lendített minket a holtponton, a harmadik-negyedik negyedben egyszerűen nem éreztem semmiféle fáradtságot, csak mentem én is, a többiek is, aztán amikor volt az a lefordulás a végén, amiből Drasko gólt lőtt, és amivel eldőlt, akkor jött az, hogy na most viszont belefulladok, ha nem megyek ki.“
Most még van tizenegy napjuk a regenerálódásra, és hogy újra felpörögjenek, hiszen nekik hátravan a Recco elleni, nagyváradi BL-elődöntő. Sok jó dolog történt a Vasassal az elmúlt hetekben-hónapokban, reménykedjünk.

CSURKA GERGELY - Emberfór-blog

55 régi hozzászólás

macskakoXIII hozzászólása
2012.05.06. 17:21

ja,meg egy dolog : kb Te is 8 eve jarsz egri vizipolora ??? Tdod ,mikor a B.vasut elkoltozott Egerbe

macskakoXIII hozzászólása
2012.05.06. 17:20

xavi ! Te mi a banatrol beszelsz ????????????? A cso rossz vegen voltatok mult vasarnap . nem jo nyelni ,de ...

Xavi Hernandez hozzászólása
2012.05.05. 15:07

Tisztelt Vasas Szurkolók ! Maradjunk annyiban, hogy a Domino-éra utáni bajnoki elődöntőkben és döntőkben az utolsó 2 alkalomtól eltekintve csak a bírók hathatós segítségével tudtatok nyerni Eger ellen, láttam ott voltam. Pl. Marjay-Kiszelly páros ténykedése a \"vízbelökős\" meccsen. Ennyire önzőnek és elfogultnak nem szabadna lenni. Ha az Egernek fújnak kicsit mindjárt sírva fakadtok és átkozzátok az ellenfelet és szurkolóit. Ez undorító !

kiskun968 hozzászólása
2012.05.04. 19:45

\"- Nézd, nagyon remélem, hogy ebből a szezonból végre el fog jutni oda a Komjádi, hogy nem tudom, hogy száz, kétszáz, háromszázezer forintból csinálnak egy plexit a kispad mögé. Nem kerül pénzbe, tehát úgy gondolom, hogy egy jobb játékos egyhavi fizetéséből meg lehet csinálni. Biztos vagyok benne, hogy a nem Vasas-játékosok közül az élvonal csapatai össze is dobnák ezt a pénzt. A szándék hiányzik. Mi végig fenyegetve voltunk. Évek óta ezt kérjük. Az, hogy tökrészeg emberek harminc centiről kurvaanyázzák a többszörös olimpiai bajnokokat, úgy gondolom, hogy ez nem egy normális és tűrendő magatartás.\" zolikám, remélem az sem normális tűrendő magatartás, hogy a középső ujjadat a közönség felé mutatod, még ha intelligens diplomázott, 3x olimpiai bajnok vagy... ha kéred a videót vagy a fényképet erről szívesen elküldöm neked vagy akárkinek..

jozsi47 hozzászólása
jozsi4735707
2012.05.02. 16:48

Amúgy meg egy a lényeg .2012 vízilabda bajnokcsapata:A TEVA-VASAS-UNIQA. VASAS:18 EGER: 1

jozsi47 hozzászólása
jozsi4735705
2012.05.02. 15:51

Amúgy meg egy a lényeg .2012 vízilabda bajnokcsapata:A TEVA-VASAS-UNIQA. VASAS:18 EGER: 1

jozsi47 hozzászólása
jozsi4735704
2012.05.02. 15:47

A Vasasra nézve lenne szégyen,ha egy olyan emberforma képződmény,mint amilyen te vagy balzs,bármilyen meccsen nekik szurkolna.Ezért kérlek,hogy soha de soha ne változtass ezen a szokásodon.

balzs hozzászólása
balzs35688
2012.05.02. 12:58

Nem nézek focit, és nem gondolom hogy ezt kellene profizmusnak tekinteni, még kis betűvel sem, pláne nem naggyal... Van sok sportág, amitől lehetne példát venni a pólónak, akár szervezés, akár marketing, akár a szabályok terén, de a foci legkevésbé sem az!

macskakoXIII hozzászólása
2012.05.02. 11:57

balzs ! Ami peldakat a magyar polobol hoztam ,azok megtortentek ,bar lehet hogy te akkor meg nem eltel ... Foci peldak : lehet ,hogy cantonara sem emlekszel, de a Barca-real 2 hete volt . CSAK MINT PROFIZMUS es nem profizmus kontrasztot akartam erzekeltetni veled,de ugy latom nem esett le . mind1,szaladj ki a sarki boltba,vegyel egy 100 db-os PZS-t, s bogd ki magad

cowk hozzászólása
cowk35650
2012.05.01. 14:38

tudod mit, balzs? ennek semmi ertelme, rad is hagyom. budos szot nem ertettel meg a mondandombol, vagy direkt, akkor nem vagy vitapartner; vagy veletlenul, akkor meg olyan buta vagy, hogy nem erdemled meg a \"szep magyarsaggal, ekezetek nelkul\" irt soraimat.

balzs hozzászólása
balzs35646
2012.05.01. 14:27

cowk, nem a klub meccsekre hanem a válogatottra gondoltam, hogy Nagy Viktornak nagyobb esélye legyen a válogatottba kerülésre. Soha nem írtam, és nem is fogok ilyet hogy a magyarok ellen fogok szurkolni, csak azt hogy nem fogok a vasasnak, tehát az ellentmondás ott van hogy kiforgatod amit írok! Amiket itt felsoroltál szép magyarsággal ékezetek nélkül: \"primitiv, adot nem fizeto, iszakos csocselek vagy, ahogy azt az egesz sleppeddel ujra es ujra bebizonyitod\", ezt elnézted mert ők nem az egri szurkolók, hanem a vasas tábor tagjai, de úgy látszik ez a módszeretek ráfogni a másikra azt amit ti csináltok, illetve vagytok: verekedés, vízi birkózás, és most már a szurkolók viselkedése is... ez tényleg érvrendszer és ebben aztán nincs ellentmondás...

cowk hozzászólása
cowk35633
2012.05.01. 13:39

balzs, honnan tiltjak el szecsit? nektek iden (tavaszi-nyari szezonban) mar nincs meccsetek, tudod.. :-) arra tovabbra se kaptunk magyarazatot, hogy szecsi hogy kerult a palank szurkoloi oldalara. kozlod, hogy a magyarok ellen fogsz szurkolni, majd azt allitod, hogy en pocskondiazom a magyarokat? na latod, errol beszeltem, amikor az ostoba, primitiv, gyermeteg ellentmondasaitokat figuraztam ki. ervrendszered nulla, abban a pillanatban, hogy sarokbaszoritanak csak csapkodni tudsz, mint egy sertodott gyerek. a tobbiek legalabb csondben lapitanak (daret, tomute, stb). az meg aranyos, hogy magyarnak hivod magad. nem vagy te magyar, kisbaratom. rovasirast lobogtato, primitiv, adot nem fizeto, iszakos csocselek vagy, ahogy azt az egesz sleppeddel ujra es ujra bebizonyitod :-) B-t kell ideznem: inkabb orulj neki, hogy 1552 utan buszkek lehettek valamire, meg ha csak ezustosen is csillog - ROTFL

balzs hozzászólása
balzs35626
2012.05.01. 13:00

macskakoXIII! Leírtad a lényeget hogy mire ment ki az egész: a szóbeli provokáció és a köpködés nem volt elég, azért kellett megütni Szécsit hogy hátha visszaüt és elintézhetitek hogy eltiltsák... Azt hiszem hogy erre mondják hogy az aljasságnak nincs határa! Azzal hogy foci példákat hozol egy vízilabda meccsre és úgy állítod be az angyalföldiek minősíthetetlen bunkóságát mintha Gerendás és Szécsi lenne érte a hibás csak magadat minősíted. cowk, te pedig ne Magyarországon pocskondiázd a magyarokat, hanem menj egy olyan országba ahol ezt értékelik! Hajrá magyarok! (és nem a vasas)

macskakoXIII hozzászólása
2012.05.01. 11:34

Na,de tul sok szot fecsereltem mar a szecsi -gerenda doura !! SZEP VOLT FIUK,BAJNOKCSAPAT !! HAJRA VASAS !!!! remelem a FINAL FOUR /amit gerenda es szecsi is TVben neznek ,ismet ,megint,mindig :)))) / is jol sikerul a VASAS szamara !! Udv a normalis egrieknek /egyet szemelyesen ismerek ,nagyon jo arc / ,s EZER BARATI OLELES A VASAS csaladnak !!

macskakoXIII hozzászólása
2012.05.01. 11:30

aztan a lilak berantottak az elso sorba,s megagyaltak . Utana csondben volt ... akkor nem lazadt,hogy plexi kispad,stb . 2000 majus /?/ . Na,ekkor rohogtem a legnagyobbat . FTC- BVSC bajnoki donto,mindent eldonto meccs,Nepliget FTC uszoda . Ott irdd es mondd ,azon klub szurkoloi anyaztak ,ahol 20 evet toltott /igen ,Gerenda Fradi neveles /. Ott sem reklamalt plexi kispadert ... Ugorjunk akkor vissza 2004 -be. Az elso alapszakaszi meccsen az addig nem is letezo egri tabor imigyen vonult be a Komiba: angyalfoldi ciganyok,stb . A valasz a parkoloban adatott meg ... 2005 majus,bajnoki elodonto ,VASAS nyert ! Egy egri venember belokte a birot . Sztori vege : a VASASt buntettek meg rendezesi hianyossagokert . Hm ... /Megjegyzem VASAS meccsen 20 eve nem loktek be birot,akkor egy VASAS-UTE meccsen a Hajos fedettben tortent ilyen dolog . / 2006 : bajnoki elodonto ,VASAS nyert ! gerenda tettleg bantalmazta a VASAS technika vezetojet . Na,most mindezek utan ,meg O akarja osztani a lapot ,hogy hova alljon a VASAS tabor a Komiban ?? Ott allunk jo 30 eve. szecsi : netan szinvak a srac ??? Ha igen kezeljetek ki az olimpiaig ,nehogy ,amikor a magyar csapat eherben jatszik ,ne adj Isten a kek sapkasnak dobja ki a lasztit ... Meccs utan miert nem a SARGA-KEK /most eppen ,volt mar lila-feher,piros-kek,kek-feher / egri taborhoz ment oda ,miert a PIROS-KEK VASAS taborhoz ?? Tenyleg szinvak a manus ?? Kereste a balhet,megtalalta ! Ideznek az egyik kedvenc rockbandamtol / AC-DC / : ,,IF YOU WANT BLODD YOU\'VE GOT IT \" . Visszaterve szecsire : egy suliba jart velem,ha tudtam volna 1985-ben ,hogy ez lesz a csavobol,lehet hogy ,,lesegitem \" a 3.emeleti tornaterem elotti igen hosszu lepcson ... Profizmus : egy profi sportolo s edzo nem torodik az ellenfel szurkoloinak bekiabalasaival !! Ld. : 2 hete Barca-real . 100.000 ember anyazta Mourinhot es C.ronaldoot. oket nem erdekelte ,tettek a dolgukat ,s nyert a Madrid. Ha azzal torodtek volna mit pofazik a jonep,tuti elbukjak a meccset,mert a lenyegrol terelte volna el a figyelmuket : A MECCS !! Megint szecsi : ismet egy pelda. jo 15 eve egy angol bajnokin Eric cantona a MU centere nem birta elviselni,hogy egy ellenfel drukker anyazza,kiment,s karaterugassal lerugta a manust . Canto buntetese : 20.000 GBP + 2 honap kozmunka volt . szecsit is megbuntetik remelem !! MIT KERESETT A VASAS tabor elott 10 perccel meccs utan ????????????????????

macskakoXIII hozzászólása
2012.05.01. 11:12

Gaboka ! Csak egy kerdes Hozzad ?? Miota is jarsz polomeccsekre ?/ Kb . 2004 ota ,mikor a szonyi ut lekoltozott a Bitskeybe ?? Elotte is megvolt mar a gyonyoru uszoda,megis UVMK meccsen 2-300 ember lezengett . Miert ?? Nem csak Neked,hanem sok tarsadnak ,akik kb. 8 eve kovetik a polot , 10 eve azt sem tudtak hogy nez ki egy mikasa laszti . Kis multidezes,Gerendastol kezdve . 1993 ,Komi,bajnoki donto : UTE - BVSC . Gerenda ott is hepciaskodott,aztan a

qqcska hozzászólása
qqcska35602
2012.05.01. 01:30

gabóka, lassan a testtel... utánanéztem (már amennyire lehet): az Egerben tudtommal Bundschuh és Chilko a saját nevelésű játékos, a Vasasban pedig Takács, Fazekas és Fülöp. azt nem állítom, hogy ők nyerik meg a meccseket, de Takács régóta stabil kerettag, játszik is (akárcsak Bundschuh), Fazekas pedig kezdi bejátszani magát. az Egerben Chilko nem játszik olyan sokat... Fülöp előtt pedig még hosszú út áll, de az az ejtés gól... egyébként egyik csapat sem lehet nagyon büszke a jelenlegi ificsapatára - talán az Eger jobban áll (mármint jövőbeli lehetséges OB I-es játokost illetően)

B (régi) hozzászólása
2012.04.30. 21:41

;)

cowk hozzászólása
cowk35600
2012.04.30. 21:36

B: :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D hangosan rohogtem thx

B (régi) hozzászólása
2012.04.30. 21:21

Persze, hogy úgy szeretitek az Eger fővárosi nevelésű játékosait, mintha tősgyökeres egriek lennenék, hiszen alapvetően nekik köszönhetitek, hogy 1552 után ismét büszkék lehettek valamire. Szécsiről meg csak annyit, hogy beilleszkedett a vidéki közegbe.

cowk hozzászólása
cowk35598
2012.04.30. 21:15

gaboka, buntetojogi felelosseged tudtan belul fenyegetozol, vagy kivul? :-) gondoltam azert kullogtatok el szo nelkul, mert nem uszhatjuk meg - a mit is, lol? :-D dramai, amit leirtal, csak nem most nezted meg a 300-at? :-D meg csapatorok sincs, cdak egy bvsc vagytok par oligarchaval a hatatok mogott.

kiskun968 hozzászólása
2012.04.30. 21:10

Szar dolog hogy nem jött össze, de hát ez van. Fejlődtök, idén már szereztetek tán 3 pontot a nemzetközi porondon. 7 meccsből meg egy összejött... Gratula.

kiskun968 hozzászólása
2012.04.30. 21:08

Gabóka Te tán nem a BVSC ment át hozzátok??? Miről beszélsz???

kiskun968 hozzászólása
2012.04.30. 20:07

Szecska Te meg mit vártál??? Odamész heccelni azokat, akiket leprolizol, részeg disznózol? Lehetsz háromszoros olimpiai bajnok, de akkor is bunkó maradsz... Szégyellem, hogy egy suliba jártunk, na meg azt is, hogy ott volt aki megtanított írni,olvasni... Gondolom Ő is proli, mint én.....

cowk hozzászólása
cowk35586
2012.04.30. 20:06

gaboka, balzs: es az hogy all ossze a nagymagyaroskodo, rovasirasos, hatrafele nyilazo bullshitetekkel, hogy egy magyar csapat ellen szurkoltok a bl-ben? :-) ebbol alltok ti: ostoba, ertelmetlen, ellentmondasos gyulolkodesbol es masodosztalyu vizilabdabol. hatraltatjatok a magyar vizilabdat a jelenletetekkel. ti vagytok ennek a sportnak a rakfeneje, irmagotokat is ki kellene irtani innen. erdekes, tegnapig csak a bajnoksag szamitott nektek, most meg csak a final four. nezzetek a tablara :-)

kiskun968 hozzászólása
2012.04.30. 20:04

Itt van egy korrekt értékelés Bíros Petitől: - Én úgy érzem, két helyen buktuk el ezt a bajnoki döntőt. Az első meccsen, itt, amikor ugyanúgy kezünkben volt a mérkőzés, mint ez a meccs, a másodikat meg ma. Jól játszottunk, fegyelmezetten, de volt három olyan negyed, amikor több hibát követtünk el, mint a Vasas, és kikaptunk sajnos a döntőben. Nem lehet mást hibáztatni, csak saját magunkat, de azt hiszem, hogy gratulálhatok saját magunknak az egész éves bajnoki szerepléshez. Nehéz mit mondani ilyenkor, de valahogy ezzel bukhattuk el. Nekem ehhez már semmit nem kell hozzáfűznöm... üdv kiskun

B (régi) hozzászólása
2012.04.30. 19:56

Egri nézőpontból kicsit árnyalnám balzs megállapítását, miszerint a Vasas a Szövetség csapata lenne. A Vasas természetesen csak akkor a Szövetség csapata, ha megnyeri a bajnokságot. Tavaly, amikor kétszer annyi fórt kapott az Eger a bajnoki döntő egri meccsén, akkor inkább az Eger volt a Szövetség csapata, de ezt valahogy nem tette szóvá Egerből senki. A Final Fourban meg mindenki annak drukkol, akinek akar. Te a tévé előtt a Reccónak, én pedig a helyszínen a csapatomnak.

Rebo hozzászólása
Rebo35583
2012.04.30. 18:51

Szecska ! Tudom, hogy nagy elvárás veled szemben, de talán emlékszel arra, ki mondta azt, hogy \" vasárnap hábvoru lesz a Komjádibam \". A jelek szerint valóban balhét akartatok. Meg lehet sértödni azon, hogy nem engedték a játékvezetők az alattomos egri játékot ( mint a két első meccsen ), de erre fogni a vereséget nevetséges. Voltak tévedések, mindkét fél kárára, de ezeket kizárólag Te és Gerenda nem birta kulturáltan elviselni. Egyébként nem hiszem el, hogy bárki tettlegesen bántott volna, mivel annyi újságíró és kamera volt, hogy ezt nyilván észrevették volna, Egy jó újsáígíró egy ilyen sztorit biztosan nem hagy ki és már tele lenne a sajtó a 3x olimpiai bajnok bántalmazásával. Egyébként az üvegekkel dobálás mnennyiben felel meg a kulturált szurkolói magatartasnak ? Mindamelett amennyiben tlényleg megütött valaki, akkor azt valóban végleg ki kell tiltani az uszodából. Ha nem akkor Téged igen hosszu idóre el kell tiltani. Érdekelne, hogy Kemény Dénes mit látott az eseményekről.

Xavi Hernandez hozzászólása
2012.04.30. 18:15

sokszor előfordult, hogy igen erős támogatást kapott a Vasas a bíróktól, még a Bitskeyben is. Jobb lenne nem sírni és gyalázkodni, emiatt az egy meccs miatt. És nem kellene sajnálni azt az egy bajnoki címünket. Mindezek ellenére sok sikert a Final Four-ban !

Xavi Hernandez hozzászólása
2012.04.30. 18:01

Bocs, hogy egri létemre bele merek itt szólni a nagyok dolgába,csak pontosítanám,amit Gerendás mondott a bíráskodással kapcsolatban: alapvetően az volt a baja, hogy a korábbi meccseken jóval kevesebb emberfórt volt, mint most. Csak a tárgyszerűség kedvéért: az elmúlt 7 évben elég soksz

mikasa hozzászólása
mikasa35579
2012.04.30. 17:59

Tavaly sem érdemeltétek meg a bajnoki címet! Ha nem kaptok 5 kiállítással többet Egerben, akkor simán másodikak lettetek volna. A nemzetközi szereplésetekről nem is beszélve. Rajtatok röhögött az egész vízilabda társadalom. Csak zakók voltak, igaz azok méretesek! Biztos fáj nektek, hogy nem adták ismét oda a bajnokságot, de ez van! Amit Gerenda művelt, és nem történt érte semmi, köszönjétek meg a szövetségnek. Ti birkózni akartok a vízben, a Vasas vízilabdázni! Írtok itt minden baromságot össze-vissza, ahelyett, hogy elismernétek, hogy a jobbik győzött! Csak a Vasas!

APREAND hozzászólása
APREAND35578
2012.04.30. 17:29

Vizlabda szurkoló társak(akik társak)! A fiamnak mutattam a forumon hozzá szólásokat,és véleménye röviden az volt \"apa ez már közelit a foci szinthez\". Ne tegyük,tegyétek ezt.Mutassuk meg hogy ez egy más sport,itt nem az indulatok és személyeskedések a fő témák hanem az igazi férfias sport. Mert: \" a lányok babáznak,a fiuk fociznak,a férfiak pedig vizlabdáznak.\"

punki hozzászólása
punki35577
2012.04.30. 17:03

Apreand! Én Veled egyetértek! balzs: hogy te kinek fogsz szurkolni otthonról az senkit nem érdekel!! Én kint fogok Nagyváradon szurkolni a VASAS-nak és te ezt láthatod, hallhatod! És nem először a FF történetében!! A helyszínen!! Még a kommentátoroknak is feltűnt, hogy Birost nem állítják ki másodszor is az első negyedben, amire mindenki mást simán kiállítottak volna, így tudott végig a vízben maradni. Varga Zsolti már régóta összetéveszti a pólót a birkózással! Ennyi! Meg taktika is, hogy kit visznek be centerbe ! De erről a te szinteden nem tudok beszélni, úgy se értenéd meg!!

szamárhegy hozzászólása
2012.04.30. 16:40

Apreand, Steinmetz Ádám harcra, győzelemre buzdító hozzáállása nekem is feltűnt. Apróságokon múlt, nagyszerű csapatmunkát végzett az Eger csapata, de ilyen apróságként megmaradt bennem, ahogy Graham Biros háta mögé érkezett pontatlan passzára Biros Peti szigorúan :) ránézett Graham-re, feleslegesnek és a figyelmet elterelő, zavaró megnyilvánulásnak éreztem B.Peti részéről, egy döntőn nem nevelni kell, hanem biztatni, magaddal húzni, nevelésre, csiszolgatásra ott vannak a munkás hétköznapok.

qqcska hozzászólása
qqcska35575
2012.04.30. 13:58

balzs - ismered a vízilabda szabályait?? Steinmetz Ádám a Vasas CSAPATKAPITÁNYA, és mint ilyen, ő beszélhet a bírókkal, a többiek nem! (pl. Szecska sem, aki az ominózus Fazekas gólnál elindult a bírók felé, majd rájött, hogy nem ő a csk. egyébként mielőtt leírod: szerintem is benézték a bírók azt a gólt - de ha azt leszámítjuk, akkor is nyert a Vasas.)

APREAND hozzászólása
APREAND35574
2012.04.30. 13:36

Igen Tisztelt egri ás vasas szurkolók! Előre bocsájtom hogy az egernek szurkoltam.Örrömmel tölt el hogy a vidéki (ahogy szokták mondani)felleg várrak komoly erőt képviselnek a hazai sport életünkben. Ettől elvonatkoztatva,szerintem is (és itt tegyük félre a lentebb leirt ,sokszor már indulatos hozzászólásokat) a vasas megérdemelten nyert az idén.Valmi kis plussz érezhetően volt bennük mind végig. Örüljünk hogy ilyen szinvonalas vizilabdánk van.A vélemények persze mind két oldalról a maguk szemszögéből igazak is lehetnek. De eggyet ne felejtsünk,hogy ahogy Dénes szokta mondani az eredménytjelző tábla az nem hazudik. Gerendás egyik kedvencem az edzők soraiból,nem szabad a birói felfogással foglakozni,sajnoz ez így van,nálunk is és nemzetközi szinten is.Nem a kimagasló vizlabda multjukkal váltak és válnak játékvezetőkké.De egy 2-3 gollal vezető csapat ,ilyen szinten akkor se veszteht el meccset,ha nem jobb az ellenfele. Egy kis epizódot jegyeznék meg ami nekem feltünt még egri vezetésnél,a S.Ádám (időkérésnélvagy szünetnél)ahogy buzditotta biztatta szinte kergette győzelembe csapatát,a sikertől éhesen szinte kivetközve magából orditott.Nos szerintem ez (nem azt mondom hogy nem volt meg )de nem látszott az egrieken(gondolok itt pl. a Biros Petire). De ne sértödjetek meg se egriek se vasasosok ,ez csak egy vélemény és nem biztos hogy az igazsság!! Olyant meg elolvasni se szeretnék és az nem sportszerű szurkoló aki ezért a nemzetiközi kupán nem a vasasnak szurkol.Akkor az olimpián pl. ha a Nagy Viktor véd,gondolom az ilyen személy a szerbeknek fog szurkolni..Nos rajta.! Hajrá Magyarok.

macskakoXIII hozzászólása
2012.04.30. 12:20

balzs !A 3 dontot tekintve szamod ki a foraranyt ,o.k. ?? utana dumalunk . FINAL FOUR : na ,latod kishaver ,ez egy olyan dolog ,amit az egri jatekosok eddig mindig csak televizion keresztul kovettek ,s iden sincs ez maskepp ... A VASAS 2008 utan ismet ott van !! Ennyi . udv

balzs hozzászólása
balzs35572
2012.04.30. 12:15

Gratulálok az Egernek, mert ők voltak a jobbak és megérdemelték volna idén is a bajnoki címet. Megérte hisztizni csütörtökön földinek, csak egy szavába került és a szövetség újra megnyerette a vasassal a bajnokságot, és még mondja azt valaki hogy a vasas nem a szövetség csapata. A legutóbbi szurkolói megnyilvánulásokat most még tudták fokozni a ,,kulturált\'\' szurkolók Szecska megtámadásával, steinmetz ádám pedig mikor gyakorlatilag letámadta a bírót az nem érdemelt végleges kiállítást, de 2 egrit azért sikerült kipontozni, ez már biztos tetszett földinek és a ,,vasas-csalás\'\' többi tagjának is. Remélem ezek után senki nem várja azt tőlem ,hogy nagybetűvel írjam a vasas nevét és azt sem hogy a vasasnak szurkoljak a Final Fourban, remélem Madaras Norbiék szétverik a vasast Nagyváradon.

macskakoXIII hozzászólása
2012.04.30. 12:07

Hello Mki! Bajnok a VASAS,a tobbi csak duma !! nezzuk a hevesiek nyilatkozatait. Gerenda birozik,nem meglepo . Osszel az alapszakaszi meccsen Egerben 16-10 volt a for az Eger javara,a VASAS Miho nelkul jatszott ,s megis elhoztunk egy x-et a Bitskeybol . Akkor nem birozott Gerenda pajti ?? Miert ?? ADATOK,TENYEK : iden beleertve a BL meccseket is 7 alkalommal talalkozott az Eger es a VASAS ! Eger egyszer gyozott ... Mirol beszelunk gyerekek ??? Szecsi : / egykori iskolatarsam meg az altalanosbol / bekerdeztem nala a Koerben ,a honved - VASAS 2. meccs elott ,hogy nem eg a kepe,hogy elarulja azt a kornyeket ahol felnott ??? Mindezt bemutatkozva,kulturaltan tettem meg . Neki allt feljebb ,mert erezte hogy nekem van igazam . Aztan az asszony elrancigalta onnan ... Kultura : masodik meccsen az egri taborbol bedobtak valamit a VASAS padhoz,Gerenda szinten flakont a vizbe . Semmi nem tortent,ugye ?? Ja,s a kedvencem : besutott a nap a Komiba . Gyerekek ,aprilis es szeptember kozott a komiba mar 1975 ota besut a Nap . Ha jol emlekszem akkor adtak at az uszodat . Hosit nem zavarta mig nalunk volt ?? Most zavarja ??/ kakan csomo !!! Meg egy erdekesseg : a BL ben kulfoldi sporikkal sem a Szegedet,sem a VASASt nem tudta megverni az eger . Mindez csak magyar sporikkal sikerult ... Egyeb kerdes ???????????????? BAJNOK A VASAS ! Udv !

cowk hozzászólása
cowk35570
2012.04.30. 09:06

Daret, Te, meg az egriek intellektualis szakosztalya, nem akarjatok kivenni innen ezt a hulyet? kinos..

Xavi Hernandez hozzászólása
2012.04.30. 08:52

Punkinak üzenem: Véleményemet nem erre az egy meccsre alapoztam. Sajnos többször előfordult az elmúlt 7 évben, még a Bitskeyben is az, amit most Földi ezután az egy meccs után megkifogásolt. Konkrétan 2-3 emberelőnnyel többet kaptunk. De az egriek emiatt soha nem sírták el nyilvánosan bánatukat, mint most a Vasas \"lányok\". Így aztán mehetünk az olimpiára a szerbek, horvátok, montenegróiak ellen, akik köztudottan nem kisasszony pólót játszanak. Ja, és egyes Vasas szurkolók már \"bizonyítottak\" Egerben is a legutóbbi bajnoki címük megnyerése alkalmával. No ez teljesen megérdemelt volt.

szamárhegy hozzászólása
2012.04.30. 08:47

A Vasas megérdemelten nyerte a döntőt, a tegnapi meccs hektikus , ideges, helyzeteket kihagyó hangulatához végül jobban alkalmazkodott, de az első mérkőzés színvonala, folyamatossága,stílusa tetszett a legjobban. Nagy gratuláció a Vasasnak, remélem sikerül egyben tartani ezt a csapatot, a légiósok is nagyon jó arcok, 1-2 évig még maradhatnának. Mindent bele Nagyváradon!

szamárhegy hozzászólása
2012.04.30. 08:41

punki, Lehetnél egy picit önkritikusabb... Tapasztalatom (általában pár méterre tőlük szoktam a Vasasnak szurkolni) szerint a Vasas magban max. 5-6 ember, de az stabilan részeg és/vagy \'nehezen értelmezhető\' mentális állapotban szurkol. Egy Vasas-JUG derbin tévedésből két elegáns horvát nő odakeveredett és mivel meccs közben érkeztek megálltak a feljárónál a Vasas magnál és persze szolidan örültek a JUG góloknál. Erre 2-3 \'szurkoló\' lekurvázó stílusban magából kikelve üvöltött velük közvetlen közelről, hogy takarodjanak innen. Nagyon szégyelltem magam vendéglátóként, magyarként és nagy kár , hogy a sok száz, esetleg pár ezer abszolút normális, sportszerető, korrekt szurkoló közül nem lehet ezeket az embereket kizárni illetve, hogy környezetükben lévő haverok nem fogják vissza őket.

cowk hozzászólása
cowk35565
2012.04.30. 08:20

Ati, ha tenyleg megutottek szecskat az valoban baromi nagy gaz, csak en errol se teljesen vagyok meggyozodve, ez az \"elottem termett 3 ember\" szoveg nagyon defektes, foleg, miutan en lattam, hogy senki se ment at a palankon (konyorgom, harom biztonsagi allt kozottuk), hogy kerult oda? nos, en ket faszit lattam beszaladni, az egyik egy hatvan-hetven kilos szetvarrott, nagyon-reszeg srac volt; a masik meg egy magat futtballszurkolonak kepzelo, tipikus londsdale-everlast vonalas, tesztoszteron tultengesben szenvedo khm \"ideges\" srac. ez pont kettovel tobb a nullanal, amennyi ilyen esetnek egy vizilabda meccsen tortennie kene. ember, lattal te mar vasas futballszurkolot? ;DD gyere, menjunk ki egy vasasmeccsre, rohogni fogsz, de komolyan.. ha csak a vizilabda taborok szamitanak? lehet. de nem ugy van ez, hogy a bajnoki cim szamit? esetleg a BL? nezzetek a tablara pls..

punki hozzászólása
punki35562
2012.04.30. 03:24

Xavi Hernandeznek üzenem: azért, mert ismered, nem túl normálisnak nézett ki a barátod. Ne legyen főváros-vidék fóbiád. Az vakvágány, tévút! Ugye Te is belátod, hogy volt mit elsírni a csütörtöki meccsel kapcsolatban!!

punki hozzászólása
punki35561
2012.04.30. 03:20

ati ultras! Mi nem szeretnénk sem bebizonyítani azt, hogy ki van előttetek, és ki nincs, és azt se, hogy telibever-e minket valaki, vagy nem. Mi a medenceparton sportszerűen szeretnénk szurkolni, békességben a meccs előtt és után meginni az italunkat veletek és együtt szidni a bírókat, ha hibáztak. Jól szurkoltatok, sokan voltatok, de összesen 1000 Ft-os úti-, és jegyköltséggel ennyien mentünk volna mi is Egerbe! És mi is szeretjük a csapatunkat nagyon! Hajrá VASAS!!!

punki hozzászólása
punki35560
2012.04.30. 03:14

Én -JÓZANON- bent voltam a vízben, nem sokat láttam a dologból. De elmondták, hogy a következő történt pontosan: Szecska,(előzmény: aki már tavaly is lelumpenproletározta a VASAS szurkolóit, többek közt azt a fiút is, akinek az anyukája tanította Szecskát a betűvetésre a XIII. kerületben-Angyalföld-Újlipótvárosban, idén megint beszólt és lerészegdisznózta egy Honvéd-VASAS meccsen a Kőérben a szurkolóinkat), most odament a VASAS-szurkolókhoz provokálni. Erre az egyik szurkoló odaszólt neki, hogy majd 100 év múlva lesztek bajnokok, de azt Te már nem éred meg (megy el tőletek a Hosi is Szolnokra pl.) Erre a Háromszoros Olimpiai Bajnok Szécsi Úr??? lek...anyázta a szurkolótársamat, és behívta a vízbe , hogy ott játsszák ezt le! Mivel a k...anyázást a szurkolótársam nehezen viselte az egyik elkapta a HOB Szécsit. De nem úgy kapta el, hogy átment a kerítésen, hanem a HOB Szécsi Úr?? ment oda emberkedni, hogy ezt ketten játsszák le, ne a szurkolótábor védelme mögött tegye ezt a szurkolótársam. Mondjuk én biztos elfogult vagyok , de szerintem nem volt túl sportszerű a viselkedése a HOB Szécsi Úr???-nak. Szerintem. De ezeket az afférokat el lehetne kerülni, ha a Gyuri nem állandóan a VASAS-táborral foglalkozna, csakúgy ahogy a Szécsi se! Érdekes, hogy más magas hőfokon égő edző, mint pl. a Tojással, vagy a Vad Lajossal, vagy akár a Vincze Balázzsal a VASAS tábor jóban van, mert ők nem szidják a szurkolókat és nem állítanak valótlanságot. Szóval jó lenne, ha a Gyuri is a sporttal foglalkozna és nem a szurkolókkal . (az a 60cm különösen nevetséges kitétel volt))

punki hozzászólása
punki35559
2012.04.30. 02:56

Szép volt fiúk! Köszönjük ezt a varázslatot!! Köszönjük azt, amit Miho Boskovics úgy fogalmazott, hogy ez nem egy vasárnap volt , hanem egy VASASNAP!! EGY ARANYVASÁRNAP!! (köszönet érte a röpis lányainknak, akik a póló után másfél órával lettek bajnokok szintén!!) Gyönyörű nap volt ez nekünk!!! KÖSZÖNJÜK!! HAJRÁ VASAS!!!

qqcska hozzászólása
qqcska35558
2012.04.30. 01:45

azért ez nagyon gyenge - mindent rögtön a bíróra fogni... és mindenki összeesküdött ellenetek... és az a szemét szurkolótábor... én láttam mindekettők - hát egyik sem magfiziusok gyülekezete, egyik sem vethet a másik szemére semmit. a 3. negyed elején 5:3-ra vezetett az Eger - addig nem csaltak a bírók? onnan lett 9:7 a Vasas javára - ez mind a 2 pirosingesnek köszönthető?? vagy csak annyi, hogy fejben/szívben összeszedte magát a Vasas és jobban bírta a végét?

ati ultras hozzászólása
2012.04.30. 01:06

Figyelj Cowk! Ha Te is azt látod amit mi részeg egriek akkor te is felháborodtál volna. Szecskát konkrétan fejbe verte egy vasas szurkoló. Aki beszaladt az egyedül telibever titeket nyuszikat. Ti is csak akkor vagytok nagyok ha a focidrukkerek is ott állnal mögöttetek. Amúgy ha csak a vízilabda táborok számítanak akkor mi vagyunk előttetek!!!!!!! Ez tény !!!!!!

Xavi Hernandez hozzászólása
2012.04.30. 00:18

Elsírták bánatukat a Vasas játékosok és edzőjük a csütörtöki meccs után, és a bírók ma ezt méltányolták a meccsen. Nehogy már 2x egymásután vidéki csapat nyerjen !

Xavi Hernandez hozzászólása
2012.04.30. 00:14

Speciel, aki beszaladt ismerem és beszéltem vele ma este, Szecskát akarta megvédeni az általam igen tisztelt Vasas szurkolóktól. Cowk, először talán egy kis önkritikát kellene gyakorolnod.

cowk hozzászólása
cowk35554
2012.04.29. 23:40

igazan sportszeru a nyilatkozat szecskatol. mondjuk ahogy en lattam, a kemenymagtol 5 meterre kifele kotottek bele (en speciel csak azt lattam, h binder rancigalja, majd veri a vasas szurkolokat) es ott rohadtul senki nem volt reszeg =D ellenberger az egri szurkolok tapsolni nem tudtak olyan eke ittasak voltak, ketszer futott be onnan valami pias gyeszno az uszoda teruletere, ilyet vizilabdan en meg nem lattam.. a lenyeg, hogy egy haromszoros olimpiai bajnok kurvaanyazik az interneten ;-D

kerczaildi hozzászólása
2012.04.29. 22:26

Gratulálok a Vasasnak, jó bulizást, jó pihenést, aztán mindent bele a BL-ben. Hajrá! Üdvözlettel: Kerczaildi.

Xavi Hernandez hozzászólása
2012.04.29. 21:03

Köszönjük az MVLSZ-nek, a Vasas vezetőinek és játékosainak a hozzájárulásukat ahhoz, hogy az elmúlt évben bajnokok lehettünk, mi vidékiek is. Egyébként elég undorító eljárás volt ez a mostani ! Sok siker a Final Four-hoz !