FACEBOOK

Egyenlített az Eger - vasárnap lesz új magyar bajnok

Egyenlített az Eger - vasárnap lesz új magyar bajnok
hozzászólás, 2012.04.26.

Újabb remek mérkőzésen egyenlített az Eger a bajnoki döntőben. Az elsőség sorsa vasárnap, a Komjádi uszodában dől el. Fotók, videók.

Vodafone OB1, döntő, második mérkőzés

Eger-Vasas 10:7 (1:2, 4:1, 3:2, 2:2)
Eger, Bitskey Aladár uszoda, v.: Vogel, Székely B.
Eger: Szécsi, Bátori 2, Graham 2, Hosnyánszky 2, Kovács G., Seman, Biros 1. Cs.: Mezei 1, Naganuma 1, Varga II. Zs. 1, Binder, Chilkó, Bundschuh 1, Bisztritsányi (kapus). Vezetőedző: Gerendás György
Vasas: Nagy V., Decker, Boskovics 2, Katonás 1, Kiss G. 1, Steinmetz B., Steinmetz Á. 1. Cs.: Fazekas, Vörös 1, Vámos 1, Drasko Brguljan, Fülöp, Takács B.
Gól - emberelőnyből: 1/9, ill. 2/8
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kiállítás cserével: Drasko Brguljan
Kipontozódott: Bundschuh

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A döntő állása 1:1. A bajnoki cím vasárnap dől el, a Komjádi uszodában, 17 órakor kezdődő mérkőzésen.

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A SPORTKLUB GÓLÖSSZEFOGLALÓJA


Ágnes-képek


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (SportKlub és vlv):

0:1 - Kiss Gergely gólja


1:1 - Bátori első gólja


1:2 - Vámos gólja


1:3 - Steinmetz Ádám gólja


2:3 - Bundschuh gólja


3:3 - Bátori második gólja, ötméteres


4:3 - Graham első gólja


5:3 - Biros gólja


6:3 - Hosnyánszky első gólja


6:4 - Boskovics első gólja


6:5 - Katonás gólja, ötméteres


7:5 - Graham második gólja


8:5 - Hosnyánszky második gólja


9:5 - Varga II. Zsolt gólja


9:6 - Boskovics második gólja


10:6 - Naganuma gólja


10:7 - Vörös gólja


Biros Péter nyilatkozata


- Van egy remek háttér mögötted. Gratulálok, Peti, egyenlítettetek. Nagyon izgalmas és nagyon jó meccs volt. Kérlek, foglald össze.

- Én azt hiszem, hogy mindegy, milyen meccset játszunk, a lényeg az, hogy nyerjünk! Lehet izgalmas, persze, jó, hogyha a közönség szórakozik, főleg, hogy ennyien kijöttek. Köszönjük a szurkolást az utolsó hazai meccsen ebben a szezonban a szurkolóinknak! Ehhez a meccshez gratulálok a csapatnak, de az előzőhöz is, bár én úgy érzem, hogy azt is megnyerhettük volna. Saját magunk baltáztuk el az előző meccset.

- Mérges is voltál ott, a végén...

- Nem voltam mérges, mert nem lehetettem mérges senkire, inkább csalódott voltam, mert ott volt a rengeteg helyzet, amit kihagytunk. Itt viszont úgy érzem, hogy stabilan, végig hullámvölgy nélkül tudtuk játszani a mérkőzést, azt hiszem, hogy ez döntött. Most jön egy olyan meccs, ami mindenkinek élet-halál. Itt, azt hiszem, hogy majd mindenki beleadja, ami benne van. Úgyhogy tényleg gratulálok saját magunknak az egyenlítéshez, a szurkolóknak meg köszönöm az egész éves bíztatást, remélem, a Komjádiba megint eljönnek. Ennyien nem tudnak sajnos eljönni, de nagyon sokan buzdítsanak minket, és reméljük, a Vasas-tábor is eljön, hogy tényleg egy pólóünnep legyen. Majd eldől, hogy ki lesz a bajnok. Győzzön a jobbik.

- Köszönöm, gratulálok.

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Zoli, gratulálok! Ez hihetetlenül izgalmas meccs volt, és meg is érdemeltétek a győzelmet. Mesélj, te hogy élted meg belülről?

- Én úgy gondolom, hogy ez pont olyan döntő volt, amilyennek egy döntőnek lennie kell. Az, hogy többgólos lett a győzelem, tényleg csak a végén vált biztossá, tehát nem az volt, hogy már mentünk nyolc góllal, és feljöttek háromra, hanem csak a legvégén sikerült egy icipicit meglépnünk. Gratulálok a Vasasnak is, borzasztó jó csapattá váltak a szezon végére, bár talán végig azok voltak. Magunknak is gratulálok, mert mi is azzá váltunk, mi nem voltunk végig azok. Úgyhogy egyetlenegy győzelemre állunk a bajnoki trófeától, ez volt a célunk, hogy kiegyenlítsük az esélyeket. Egy meccs a Komjádiban, Vasas-tábor előtt, Eger-tábor előtt, tényleg azt mondom, hogy szeretettel várunk mindenkit!

- Sok sikert kívánok, találkozunk vasárnap este.


- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Steinmetz Ádám nyilatkozata


- Ádám, nem ezért jöttetek ide, gondolom, ünnepelni szeretettek volna. Ez most így sikerült. Mi történt a mai mérkőzésen? Mi volt az, ami miatt ennyire simán tudott nyerni az Eger?


- Azért brusztos mérkőzés volt, a vége nyílt szét. Gratulálok az Egernek, abszolút kihasználta a ma esti különös játékvezetői felfogást. Igazság szerint nem is szeretnék többet erről a mérkőzésről beszélni. Azáltal, hogy megnyertük az alapszakaszt – többek között azzal, hogy az Eger ellen is pozitív mérleget nyújtva az első helyen végeztünk, most volt lehetőségünk, hogy kétszer játsszunk otthon, vasárnap ugye el fog dőlni a bajnoki cím. Én arra szeretnék kérni mindenkit, aki nekünk szurkol, és a mi győzelmünket szeretné a vasárnapi mérkőzésen, hogy jöjjön ki, álljon a csapat mellé, és demonstrálja azt, hogy mennyire szeretné, hogy a TEVA-Vasas-UNIQA visszahódítsa a bajnoki serleget az idén!

- Azt mindenképpen megkérdeztem volna – a meccsről akkor ne beszéljünk –, hogy egy ilyen mérkőzést jobb minél hamarabb elfelejteni, vagy érdemes elővenni, elemezni a hibákat, amiket elkövettek? Mert azért nyilván voltak olyan szituációk, ahol…


- Természetesen igen, nem akarom felmenteni sem magamat, sem a csapattársaimat. Ma este a már említett játékvezetői felfogáshoz nem tudtunk kellőképpen alkalmazkodni, elsősorban ennek köszönhető a vereségünk. De minden mérkőzés más, és még egyszer mondom, vasárnap hazai pályán be fogjuk bizonyítani, hogy jobbak vagyunk az Egernél. Ez nekem meggyőződésem, nem csak a kincstári optimizmus beszél belőlem. Most az, hogy hat mérkőzésen egy döntetlen és egy vereség a mérleg, ez nem jelenti azt, hogy automatikusan az ölünkbe hull a bajnoki serleg. Kőkemény küzdelem lesz, állunk elébe!

- Köszönöm, Ádám, vasárnap találkozunk!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vámos Márton nyilatkozata


- Hát Marci ezt elvesztettétek, efölött kár lenne vitát nyitni. Mennyire vagy most elkenődve?


- Abszolút nem vagyok elkenődve, ugyanis vasárnap lesz egy javítási lehetőség, ahol megpróbáljuk. Nem is javítási lehetőség, rosszul mondtam, hanem meg tudjuk nyerni a bajnokságot vasárnap ennyit mondok csak.

- Ott viszont már nektek is élet-halál, itt lehetett volna nyugodtan játszani, miért nem sikerült ma?

- 3:1-nél kaptunk egy-két buta gólt, fel tudott állni az Eger, ha ott egy kicsit meg tudjuk fogni, megszorongatjuk őket, akkor úgy gondolom, meg lehetett volna nyerni a meccset, nem a végén, mert ami itt most, nem akarok rosszat mondani a játékvezetésre, se jót, mert jót nem tudok, úgyhogy ennyi.

- Az Eger azért jól játszott, ezt ismerd el! Meglepett a játékuk?

- Nem, hát erre készültünk, hogy szoros lesz egész pályán és hogy letépik a fejünket, de meglátjuk... A Komjádiban felvesszük a kesztyűt és meglátjuk, hogy az mire lesz elég. Ennyi.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Vörös Viktor nyilatkozata


- Hát Vöri, ez nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztétek. Foglald össze, te hogy látod ezt a mai meccset belülről.

- Én azt gondolom, hogy az erő dominált. Hagyták ezt a kemény játékot, ez nekünk nem fekszik sajnos. Azt gondolom, hogy a hazai pályát megkapták, reméljük, hogy majd a Komjádiban mi is megkapjuk.

- Mégis elég lényeges volt a differencia a múltkori, meg a mostani játékotok között. Mit lehet ilyenkor tenni? Ki kell ezt a meccset elemezni, vagy nagyon gyorsan el kell felejteni? Vasárnapig kevés az idő.

- Ebből a meccsből is tanulni kell, minden meccsből tanulni lehet. Annyi szerintem, hogy egyértelműen, keményen fel kell vennünk a kesztyűt, mert az Eger az életéért fog küzdeni a Komjádiban, ugyanúgy mi is. Mondom, ebből a vízilabdából, ha ezt annak nevezhetjük, nem biztos hogy mi jövünk ki jól. Meg kell tanulnunk ezt is, most tudnék csúnya szavakat mondani hogy mi kell hozzá, de én azt gondolom hogy képesek vagyunk rá és vasárnap sikerülhet.

- Köszönöm szépen, vasárnap találkozunk.

(Lejegyezte: Danna)


HOSNYÁNSZKY NORBERT a SportKlubnak:

- Érkezik a mérkőzés egyik legjobbja, Hosnyánszky Norbert, aki két gólt vállalt az Eger tíz találatából a mai mérkőzésen, és akiről sokat beszélgettünk már a mérkőzést megelőzően is. Szia Norbi, gratulálok a mai teljesítményedhez, kísértetiesen hasonlított az egy évvel ezelőttihez. Akkor a döntő első mérkőzésén nem sikerült gólt szerezned, most kettőt is, és szakkommentátorunk, Szabó Zoltán, azt mondta, hogy te voltál a meccs embere. Mi történt három nap alatt veled?

- Köszönöm szépen, Zolinak is. Hát ez egy ilyen sport, az ember belekerül néha egy ilyen örvénybe, ami nekem sikerült az első meccsen, de ki kell ebből jönni, és ugye ez Gerendás Gyurinak is köszönhető, beszélgettünk, hogy ez előfordul egy sportoló életében, ki kell jönni ebből, és akkor minden megy tovább. Örülök, hogy nyertünk.

- Gerendás Gyuri egyébként azt mondta, hogy mindenkivel beszélgetett az első mérkőzés után, de te voltál az, aki leginkább magába zárkózott, de ő biztos volt benne, hogy nagyon jó teljesítménnyel rukkolsz elő.

- Igen, én magamba tudok fordulni, én elszomorodom egy rossz teljesítmény után, főleg, hogyha nem nyerünk, de sikerült kijönni belőle, köszönhetem ezt a csapatnak, mondom még egyszer, Gyurinak, és szeretném megtartani a harmadik meccsre, ezt a formát.

- A harmadik meccsen találkozunk a Komjádiban. Köszönöm, gratulálok a mai győzelemhez!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


KISS GERGELY a SportKlubnak:

- Érkezik Kiss Gergely, aki a mérkőzés első gólját szerezte, és talán úgy tűnt, hogy lendületbe jön itt a Bitskey uszodában is a Vasas, de aztán ez a lendület most nem tartott olyan sokáig, mint a Komjádiban, és végül is háromgólos vereséget szenvedtetek. Mi volt a baj ma, Gergő?

- Köszöntök minden kedves nézőt. Elsősorban az volt a baj, hogy bejött az Eger taktikája, nem tudtunk ellene mit csinálni. Mégpedig az, hogy kemény szorost játszanak, víz alá döngölős szorost, és emberelőnyben is ehhez képest jól álltak hozzánk képest, és különösebben nem tudtunk újítani itt Egerben, most.

- Pedig úgy tűnt, hogy talán most ugye időtök lesz erre a mérkőzésre egy picikét figyelni, hiszen ti a múlt héten játszottatok egy nagyon fontos Euroliga-mérkőzést a Jug Dubrovnik ellen, ott vagytok a Final Fourban a legrangosabb európai kupasorozatban, de talán ma egy picit frissebbnek is tűnt az Eger, mint ti.

- Igen, ez így van. Nem is tudok sokmindent hozzátenni, fel kell töltődnünk a mindent eldöntő vasárnapi meccsre, ami a saját uszodánkban lesz. Reméljük, hogy ha ilyen játékfelfogásban játszik majd az Eger, akkor ennek lesz majd valami látszatja is, de nekünk is sokkal jobban kell játszani természetesen.

- Gergő, köszönöm szépen, találkozunk vasárnap a Komjádi uszodában.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


 

 

6 régi hozzászólás

Gábor hozzászólása
Gábor35546
2012.04.29. 20:27

Daret! Sajnos leülhetek és egyes, mert: Ezt írta de magistris: \"nem is merem feltételezni, hogy a csürhét nem engedik a Gerendás Gyuri mögé = feltételezem, hogy a csürhét beengedik a Gyuri mögé...szóval tartom, hogy igazam van,a Te példamondatod is szerintem engem támaszt alá.. DE MINDEZ LÉNYEGTELEN, HISZEN BAJNOKOK LETTÜNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Daret hozzászólása
Daret35537
2012.04.29. 09:36

Gábor, ne etesd a trollt! És te is vedd elő vasárnap délelőtt azt a javasolt nyelvtankönyvet, mert a mondat helyes (tartalmilag és értelmét tekintve is), csak értelmezned kéne! Példamondat: \"Nem is merem feltételezni, hogy nem leszel ott a mai meccsen!.\" = Ott leszel a mai meccsen, ennek ellenkezőjét el sem tudom képzelni. Ha még mindig nem érted, akkor leülhetsz, egyes!

Gábor hozzászólása
Gábor35536
2012.04.28. 21:30

Kedves demagistris ! A hozzászólásod stílusa (taknyos, csürhe) a futballszurkolók megnyilvánulásait idézte, a tartalma pedig egyszerűen nem igaz ( meccsenként 3 gól plusz...). Az utolsó mondat pedig végképp alátámasztja, hogy nem vagy egy entellektüel,mert tartalmilag is elszúrtad a mondandódat. Miután azt akartad írni, hogy \" mered feltételezni, hogy a a csürhét nem engedik a Gerendás Gyuri mögé\", azzal. hogy a \"nem is\" szavakat odatetted a \" merem\" szó elé, a mondat azt jelenti, hogy továbbra is legyen ott a tábor közvetlenül a Gyuri mögött. . Kérlek szépen kicsit olvasgass és nyelvtanozz a vasárnapi meccs előtt. Üdvözöl a csürhe egyik tagja

Daret hozzászólása
Daret35534
2012.04.28. 21:00

demagistris, nem kell feleslegesen szítani a feszültséget!

punki hozzászólása
punki35532
2012.04.27. 12:57

Természetesen hajrá VASAS!! Remélem a döntő 3 meccséből legalább egyen engedik JÁTSZANI a pólót és nem a vizibirkózásnak adnak teret!! Mert az olimpián nem a vizibirkózás szerepel a műsorban, hanem a póló!!!

balzs hozzászólása
balzs35530
2012.04.27. 10:54

Szép volt fiúk, gratulálok ehhez a szenzációs játékhoz és a győzelemhez, csak így tovább az utolsó meccsen is! Hajrá Eger!