FACEBOOK

Továbbjutott a Primorje Rijeka

Továbbjutott a Primorje Rijeka
hozzászólás, 2012.04.23.

A Primorje Rijeka vasárnap este hazai pályán, a mindent eldöntő harmadik meccsen, végig vezetve 8:6-ra legyőzte a Mladost Zágrábot és bejutott a horvát bajnokság döntőjébe, ahol a Jug Dubrovnik lesz az ellenfele. A vasárnapi mérkőzésen Varga Dénes két gólt rámolt be Pavics kapujába.

Horvát bajnokság, elődöntő, harmadik mérkőzés

Primorje Rijeka-Mladost Zágráb 8:6 (2:1, 2:0, 2:3, 2:2)
Rijeka, Kantrida uszoda, v.: Peris, Savinovics
Primorje Rijeka: Car, Glavan, Pakvalin, Krapics 1, Varga Dénes 2, Frankovics, Muslim 1, Jelaca, Varga Dániel, Baracs, Setka 1, X. Garcia 3, Buljubasics. Vezetőedző: Zoran Roje
Mladost Zágráb: Pavics, K. Milakovics 1, Radu 1, I. Milakovics, Bukics, Pavicsics, Zsivkovics 1, Udovicsics, Bebics, Perics, Hinics 1, Mallarach 2, Pisk, Vukicsevics. Vezetőedző: Vjekoslav Kobescsak
Gól - emberelőnyből: 5/13, ill. 5/14
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. -

A Primorje 2:1-gyel jutott a bajnokság döntőjébe, amelyet a Jug Dubrovnikkal vív meg. A döntő az egyik csapat harmadik győzelméig tart és a pályaelőny a Dubrovniké.

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- A rendes játékidőben eldőlt. Végig vezettünk, de azért volt szoros is. Folyamatosan jöttek fel, de mindig tudtunk újat nyújtani. Természetesen örülünk, s nem csak a döntőbe jutásnak, hanem annak is, hogy Tiskivszki csapattársunknak megszületett a második fia.

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Nagyon feszes, kemény meccsen nyertünk, végig vezetve. A kapusunk, Car egészen fantasztikusan védett. Elképesztő, hogy a két nap alatt sikerült mindkétszer úgy megtelíteni az uszodát, hogy sok néző be sem jutott, ráadásul a második mérkőzés ugye vasárnap este volt, ami nem hagyományos meccsidőpont. Ez tovább fokozza a győzelem és a döntőbe jutás miatti örömünket.

- Elfáradtatok?

- Én személy szerint nagyon-nagyon fáradt vagyok, szerintem legutóbb 1983. szeptember 25-én lehettem ilyen fáradt.

- Miért, mi történt akkor?

- Akkor születtem... Annyit tennék még hozzá, hogy sok szeretettel gratulálok a kollegináknak a Triesztben megszerzett olimpiai kvótához!