FACEBOOK

Szegedi előny a bronzcsatában

Szegedi előny a bronzcsatában
hozzászólás, 2012.04.22.

Sima győzelmet aratott hazai pályán a Szeged a Honvéd felett a bajnoki bronzéremért folyó küzdelem első mérkőzésén. Folytatás szerdán, Budapesten. A meccs után "lecsapott" a MACS: tíz játékost szólítottak azonnali doppingvizsgálatra.

Vodafone OB1, kisdöntő a harmadik helyért, első mérkőzés

Szeged-Honvéd 14:8 (3:1, 5:2, 3:3, 3:2)
Szeged, v.: Kun, Füzesi
Szeged: Baksa, Török 2, Varga P. 1, Kunac 2, Molnár T. 1., Juhász 1, Turzai 1. Cs.: Lehmann, Kayes, Kiss Cs. 2, Hegedüs, Younger 2, Somogyi 2. Vezetőedző: Vincze Balázs
Honvéd: Lévai, Hangody Gy., Mátyás 1, Kovács R., Szivós, Gór-Nagy 3, Hárai. Cs.: Jansik D., Salamon 3, Kovács P., Tóth M., Angyal, Hangody L. 1. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 3/9, ill. 4/11
Gól - ötméteresből: -, ill. 2/3

Maga a meccs kevés szót érdemel, a Szeged simán nyert. A mérkőzés vége felé Gór-Nagy Miklós sérülést szenvedett, jobb kezének gyűrűsujja kiugrott a helyéről, ezzel szerdai játéka erősen bizonytalanná vált. A mérkőzés után váratlan doppingvizsgálatra megjelentek a Magyar Antidopping Csoport (MACS) munkatársai, a Honvédtól négy, a Szegedtől hat játékost kértek vizsgálatra, többek között azt a Gergely Istvánt is, aki nevezve volt a meccsre, de nem játszott, a vendégkaput végig Lévai Márton védte.

GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Azt tudom mondani, amit ilyenkor szoktak: a harmadik helyért folyó küzdelemben mindig két csalódott csapat vesz részt és az nyer, amelyik jobban tudja rendezni a sorokat. Ebben a Szeged egyértelműen fölénk nőtt, amiben biztosan szerepet játszik az is, hogy ők megfelelő jövőképpel rendelkeznek, mi pedig sajnos nem állunk így, s a sorainkat sem tudtuk rendezni, úgyhogy megérdemelt hazai győzelem született. Nagyon bízom abban, hogy összeszedjük magunkat, szerdán az utolsó mérkőzésünket játsszuk hazai pályán, jó lenne győzelemmel búcsúzni a Kőér utcától. Dolgozunk ezen, igyekszünk lelket önteni egymásba.

TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Két nagyon jól felkészült csapat feszült ma egymásnak. Szerencsére sikerült meglépnünk a Honvédtól, de azért derekasan tartották magukat végig. Nagyon remélem, hogy már csak egy mérkőzésünk van, vagyis szerdán nyerünk a Kőér utcában. Úgy gondolom, hogy ha sikerül megszereznünk a bronzérmet, akkor nem lesz okunk szégyenkezésre.

A következő mérkőzés szerdán 19.00 órakor lesz a Kőér utcában.