FACEBOOK

Vasas-bravúr: 2008 után ismét final four!

Vasas-bravúr: 2008 után ismét final four!
hozzászólás, 2012.04.19.

A Vasas háromgólos előnyt csinált a Dubrovnikban összeszedett négygólos hátrányból és bejutott a BL négyes döntőjébe, ahol a Pro Reccóval találkozik. A Szeged három kihagyott ötméteres után összeroppant, ellenfele, a Mladost Zágráb a Varga testvérek csapatával, a Rijekával elődöntőzik Nagyváradon.

Bajnokok ligája negyeddöntők, második mérkőzések

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A MAGYAR CSAPATOK SZEREPLÉSÉRŐL

Jadran Herceg Novi-Primorje Rijeka 11:11 (4:4, 1:2, 2:2, 4:3) - Varga Dénes háromszor, Varga Dániel egyszer volt eredményes - meg is fogjuk mutatni mind a négy gólt a montenegrói televízió szinte élvezhetetlen minőségű adásából.

A Primorje Rijeka 23:22-es összesítéssel jutott tovább.

Varga Dénes és Varga Dániel nyilatkozata később.


Pro Recco-Budva 19:6 (5:2, 5:1, 5:0, 4:3)
Sori, v.: Taylan (török), Peris (horvát)
Pro Recco: Tempesti, Burics, Madaras 1, Figari, Kásás 2, Sukno 2, Filipovics 6, Perrone 2, Pijetlovics 2, Zlokovics 2, Prlainovics 2, Molina, Pastorino. Vezetőedző: Giuseppe Porzio
Budva: Lazovics, Dondics, Durdics, Danilovics, Ljubanovics, Bruguljan 5, Vukmirovics, Vukcsevics, Radunovics 1, Trbjevics, Jokics. Vezetőedző: Drago Pejakovic
Gól - emberelőnyből: 3/5, ill. 3/6
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

A Pro Recco 32:11-es összesítéssel jutott tovább.

KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Gratulálok a Vasasnak, fantasztikus eredmény! Nekik és a magyar vizilabdanak egyaránt -főleg az olimpia előtt.


Szeged-Mladost Zágráb 7:10 (2:3, 2:0, 2:3, 1:4)
Hódmezővásárhely, v.: Karyzna, Simon
Szeged: Baksa - Török 1, Lehmann, Varga P. 2, Kayes 3, Kiss Cs., Hegedüs 1, Kunac, Molnár T., Juhász, Younger, Somogyi, Bálint. Vezetőedző: Vincze Balázs
Mladost Zágráb: Pavics - Radu 2, Milakovics, Letica 2, Pavicsics, Zivkovics, Udovicsics 2, Milakovics 1, Bukics, Gagulics, Hinics, Mallarach, Vukicsevics 3. Vezetőedző: Kobescak Vjekoslav
Gól - ötméteresből: 0/3, ill. 1/1
Gól - emberelőnyből: 3/13, ill. 1/13
Kipontozódott: Bálint G. (26.p.), Milakovics (32.p.)
Kiállítva - cserével végleg: Török (24.p.)

A Mladost Zágráb 18:13-as összesítéssel jutott tovább.


vlv-képek


ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK:


Baksa László nyilatkozata


- Lacika, nem sikerült. A végére mintha kipukkadtatok volna. Mi történt ma?

- Nehéz ilyenkor még bármit mondani, hiszen talán alig 10 perce, hogy vége a mérkőzésnek. Nagyon-nagyon sok tanulsággal szolgált. Én úgy gondolom, hogy az utóbbi hetek, hónapok köszöntek vissza. Figyelmetlenségek, elváltások, azok a dolgok, amiket úgy gondoltuk, hogy működik, valamiért mégsem működött. Keseregni most már kár, mert vasárnap új feladat elé nézünk, ami legalább ilyen nehéz lesz. Azt mondom, hogy amikor talán kétszer-háromszor, nem tudom pontosan hányszor vezettünk egy-egy góllal, és ott kimaradtak ötméteresek, azok sorsfordítóak voltak, és ha jól tudom, mind a kétszer talán ők lőttek gólt. Úgy azért nehéz, nem tudunk egyről a kettőre lépni, de én azt mondom, hogy tisztességgel játszottunk, kitettük a szívünket-lelkünket. Ebben a helyzetben ennyire futotta most. Én úgy gondolom, hogy megérdemelten jutott tovább a Mladost Zágráb, és össze kell szedni magunkat a bronzmérkőzésekre.

- Köszönöm szépen.

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Somogyi Balázs nyilatkozata


- Balázs, nagyon sajnálom, de gondolom, hogy nem jobban, mint te. Mi volt ezen a meccsen? Foglald össze, kérlek.

- Nagyon nehéz összefoglalni. Igazság szerint nagyon-nagyon csalódott vagyok, főleg a saját teljesítményem miatt. Amikor a legjobban kellett volna, sosem tudtam hozzátenni. Nagyon szerettük volna, nagyon szerettünk volna bejutni a négyes döntőbe, sajnos nem sikerült.

- Hol ment el? Min ment el? A végére elfogyott az erő?

- Nem, én úgy gondolom, hogy lélektanilag..., ugye én kezdtem, kihagytam az ötméterest. Egy ilyen meccsen ez nem fér bele.

- Nincs még vége a szezonnak…

- Így van, még van egy bronzmérkőzés, amit mindenféleképpen saját becsületünk tiszteletére hoznunk kell.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Molnár Tamás nyilatkozata


- Papesz, ez a meccs csúnyán ment el. Volt esélyetek nagyjából félidőig, vagy még azon túl is. Mi volt?

- Kritikus pillanatokban nem tudtuk átvenni a kezdeményezést, megragadni a pillanatokat, és átlendíteni a csapatot, hogy az eredmény után menésből nekik, a Mladostnak kelljen elkezdeni rohanni. Igazából, ha csak ránézünk a statisztikára: három ötméterest kihagytunk, az egyiket 6:5-nél, utána rögtön centergólt kaptunk, azt hiszem, hogy az volt a fordulópontja a mérkőzésnek, de hát az eredmény nem tükrözi azt, ami ebben a mérkőzésben benne volt. Sajnálom, hogy így alakult. A közönség, tényleg fantasztikus volt, lehetett érezni, óriási energiákat adott a mérkőzés elején a csapatnak, ami meg is alapozta a mérkőzés hangulatát, ebből kellett volna építkeznünk, és akkor jó lehetett volna.

- Szerinted mikor fog legközelebb a Szeged BL Final Fourért játszani?

- Nem tudom, de most nem ezen kell morfondírozni, jön a bronzmeccs. Nagyon sajnálom, hogy ez elment, mert tényleg nagyon szép lehetőség lett volna a csapatnak, és minden esély meg is volt rá.

- Köszönöm szépen, Papesz. Jó pihenést!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Török Béla nyilatkozata


- Béla, egy rövid összefoglalót és értékelést kérnék.

- Kiestünk a BL-ből is, sajnos nem tudok pozitívan nyilatkozni erről a meccsről. Mindig szoktuk mondani, hogy ebből lehet tanulni, meg majd építkezünk, meg mit tudom én. Itt már ebben a sorozatban megint csak nincs javítási lehetőség. Nem jutottunk a legjobb négybe, ami igazából azt mondom, hogy egy tényleg igazán nagy dolog lett volna. Saját magunkat vertük meg, három darab ötméterest kihagyni egy ilyen meccsen nem lehet megengedni. Nincs is miről beszélni, én úgy gondolom, a végeredmény nem mondanám, hogy reális, mert azért itt a végén már mindenki tudta, hogy minden mindegy. Nekik még akkor is bejöttek a helyzeteik, nekünk aztán tényleg semmi nem jött be itt a végén. Az elején meg nem tudom, dadogott a labda. Nem tudok okosat mondani.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Hegedüs Gábor nyilatkozata


- Gábor, egy nagyon nagy siker küszöbén voltatok, de itt megbotlottatok. Mi történt?


- Én úgy gondolom, hogy mi kontrolláltuk majdnem a harmadik negyed végéig a mérkőzést. Nem mondhatjuk egy szóval sem, hogy nem a mi kezünkben volt a továbbjutás. Megvoltak a lehetőségeink, a védekezés, úgy gondolom, hogy nagyon jól működött, és hát tényleg nem lehet azt mondani, hogy nem volt a kezünkben a továbbjutás.

- Min ment el?

- A kihagyott lehetőségeken. Nagyon sok lehetőségünk volt tényleg a mérkőzés alatt, talán hogyha gólra váltunk abból a 7-8 lehetőségből kettőt-hármat, és megvan a kétgólos előnyünk, akkor másképp alakult volna az utolsó negyed. Az utolsó negyed már nem tükrözi a mérkőzés képét, így már ugye a kétgólos hátrány miatt kapkodás alakult ki, próbáltunk kockáztatni, ebből jobban jött ki a Zágráb, és okosan tartva az eredményt, növelve is az előnyét, megnyerte itt is a mérkőzést.

- Nem lehet, hogy a nemzetközi rutin hiányzott? Azért ez a Zágráb most már négy, öt, hat éve majdnem minden évben Final Fourt játszik, és még ha gyengébb is, nagyon rutinosan csinálták, amit csináltak.

- Így van, nagyon okosan játszottak. Azt, amit ők tudnak, azt játszották, nem volt semmi meglepetés, de azt nagyon jól tudják. Két nagyon jó centerük van, világklasszis bekkel. Tényleg jól játszanak. Én úgy gondolom, hogy ennek ellenére mi is játszottuk a játékunkat, és azért aki látta ezt a mérkőzést, nagyon jól tudja, hogy a mínusz három ellenére azért nem egy ilyen jellegű mérkőzés volt. Még egyszer azt mondom, hogy megvolt az a hét-nyolc lehetőség, amit ha gólra váltunk, én biztos vagyok benne, hogy másképp alakul, de nem tudtunk két góllal elmenni. Tehát ha egy gólunk volt is, az a lélektani határ, hogy meglegyen a két gól, az nem sikerült a mérkőzés alatt, ez tett minket szerintem egyre idegesebbé, és a végén kapkodóvá. Nagyon sajnálom, mert egy óriási sikernek a küszöbén voltunk, ahogy mondtad.

- Így most keretbe foglaltad a beszélgetést. Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Várható: a meccs góljai a DigiSport közvetítéséből.


Vasas-Jug Dubrovnik 16:9 (3:3, 5:1, 5:3, 3:2)
Komjádi uszoda, v.: Bock (német), Csirics (szerb)
Vasas: Nagy V. - Decker, Boskovics 2, Katonás 4, Fazekas 1, Vörös 2, Kiss G. 1, Vámos, Drasko Brguljan 2, Fülöp, Steinmetz B. 1, Takács, Steinmetz Á. 3. Vezetőedző: Földi László
Jug Dubrovnik: Vican - Vranjes 1, Sutic, Nikola Janovics 2, Jokovics 2, Pavlovics, Markovics, Buslje, Karacs, Dobud 3, Macan, Obradovics 2. Vezetőedző: Veselin Duho
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 1/1
Gól - emberelőnyből: 8/15, ill. 5/14
Kipontozódott: Steinmetz B. (32.p.), Takács (26.p.), Buslje (24.p.)
Sárga lap: Kiss Gergely (26.p.), Dobud (26.p.)

A Vasas 24:21-es összesítéssel jutott tovább.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


Ágnes-képek


VLV-VIDEÓK:


Katonás Gergő nyilatkozata - Sport2


- Természetesen a mérkőzés egyik hőse, Katonás Gergely is érkezik. Öt gólt dobtál, Gergő, a mai mérkőzésen. Fantasztikusan játszottatok, azt hiszem, hogy bármelyik kezedbe vetted a labdát, mindenhonnan betaláltál.

- Hála istennek, így volt. Köszönöm szépen a gratulációt. Igazság szerint ez egy álom, tehát azért egy Jug Dubrovnikot hét góllal megverni úgy, hogy idegenben néggyel kaptunk ki... Sokan leírtak minket, mi hittünk magunkban, és úgy látszik, láttad, volt is alapja.

- A második negyedtől kezdve gyakorlatilag egyértelmű volt, hogy ez össze fog jönni. Persze volt benne izgalom, de tényleg teljesen összeállt a csapat, és nem tudtak mit kezdeni veletek.

- Igen, nagyon jól játszottunk, alig-alig hibáztunk, ez volt a kulcsa, és sikerült a Dubrovnikot elbizonytalanítani, ez igen nagy dolog, mert a világ egyik legjobb csapata, és hét góllal megverni őket, még egyszer mondom, ez álomszerű.

- Milyen volt a vízben érezni egyébként ezt, a tanácstalan tekintetet látva, és érezve, hogy a játékban egyszerűen nem találják a mai formájukat?

- Ez már csak emeli az önbizalmat, tehát amikor látod az ellenfél arcán, hogy azt se tudja, hol van, tényleg, remegő szájjal, remegő kézzel fogják a labdát, akkor az még jobban spannol minket, és hát ezért lett a végén gyakorlatilag egyértelmű.

- Jó kis töltet volt a bajnoki döntő, meg természetesen a FinalFour előtt.

- Hogyne, abszolút. Felfelé ívelő formában vagyunk, úgyhogy a lehető legjobbkor, az idény végére vagyunk a legjobb állapotban. Nagyon bízom benne, hogy nem lesz gond a bajnoki döntőben sem.

- Köszönöm szépen, gratulálok, fantasztikusan játszottál, és a csapatnak is gratuláció.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Steinmetz Ádám nyilatkozata


- Ádám, szívből gratulálok, iszonyatosan nagy meccset játszottatok, nagyon megvertétek a Dubrovnikot, káprázatos volt, gyönyörű volt látni, hogy minden összejött elöl-hátul. Hogy élted te meg ezt a mai mérkőzést? Te már sok mérkőzést megéltél a Vasasban, ez egyike lehet a legszebbeknek, ha jól gondolom.

- Köszönöm szépen, 9 éve szolgálom a TEVA-Vasas-Uniqua csapatát, nagyon sok szép sikert, győzelmet éltem át a Bajnokok Ligájában is. Talán ez az eddigieknél is szebb, hiszen gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával sikerült lejátszanunk ezt a visszavágót és olyan fanatizmus volt a csapatban, hogy öt góllal kellett nyerni, nyertünk héttel és úgy, hogy a Dubrovnik az utolsó negyed második felében gyakorlatilag feladta a találkozót. Tehát ez egyszerűen a legszebb álmaimban nem jött volna elő, tényleg nagyon büszke vagyok a csapatra. Le a kalappal! Erőt tudtunk meríteni a Honvéd elleni elődöntőkből és hát meghosszabbítottuk így a szezonunkat, s remélhetőleg ezzel
a final fouros szerepléssel ráfújtuk a habot arra a tortára, amit most már szeptember óta alakítgatunk.

Nem állunk meg, ma még ünnepelünk, örömködünk, de holnaptól már készülünk az Eger elleni bajnoki döntőre. Nekünk az idei szezonban ez volt az elsőszámú célkitűzésünk, hogy Angyalföldre visszahozzuk a bajnoki serleget. Ezenkívül csak annyit szeretnék mondani, hogy ma nem telt meg a Komjádi uszoda, nagyon sajnálom hogy azok akik eddig buzdítottak bennünket, úgy gondolták hogy ez a csapat esélytelen a továbbjutásra. Nagyon remélem, hogy most rászolgáltunk arra, hogy a döntőben a hazai meccsünkre, vagy esetleg meccseinkre itt fantasztikus hangulatban pólózhassunk.

- Köszönöm szépen Ádám, gratulálok még egyszer.

- Köszönöm én is.

(Lejegyezte: Danna)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Gergő gratulálok, nagyon megvertétek a Dubrovnikot. Te már sok nagy meccset játszottál életedben, ez most beíródik-e oda abba a kis könyvecskébe közéjük?

- Annyira ráhibáztál, mert azt szerettem volna mondani, hogy 34 és fél évesen megéltem életem egyik legszebb klubélményét ezzel a mérkőzéssel. Ahogy vezettünk 8 góllal, vagy nem is tudom mennyivel, fantasztikus volt a csapat tagjának lenni ma is, ahogy a Honvéd ellen is, meg az alapszakasz végén, ahogy végigvittük ezt az egész folyamatot idáig. És nem elégszünk meg magunkkal, nem leszünk elégedettek, hanem igenis nagyon kritikusak maradunk és folytatjuk tovább ezt a munkát. Nem akarunk ilyen buta hibába esni, hogy most megelégszünk magunkkal, de ebben a pillanatban nagyon boldog vagyok és köszönöm a szurkolóknak, fantasztikus hangulat volt. Köszönöm a fiúknak, hogy szinte mindent meg tudtunk csinálni, amit elterveztünk, amit taktikailag kifundáltunk a Dubrovnik játékával szemben és szinte minden sikerült. Az első negyedben ugye 3:3-ig a Jug belőtte a fórjait, ezzel a három góllal tudták tartani a lépést, utána pedig már szétnyílt a meccs, már hamarabb is vége lehetett volna egy picit, de ne legyünk elégedetlenek, mert tényleg egy szuper meccs volt.

- Final Four. Egy mondat erejéig térjünk rá, nagyon soká lesz még, de azért ezzel a játékkal nektek ott van komoly keresnivalótok.

- Hétfőn bajnoki döntő. Maradjunk ennyiben, aztán majd beszélünk még.

- Köszi szépen, gratulálok.

(Lejegyezte: Danna)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Viktor, megcsináltátok, brillíroztatok, csodálatosan játszottatok, nagyon nagy meccs volt. Hogy látod?

- Ugyanígy. Komolyan mondom, fantasztikus érzés, nem akárhogy csináltuk meg. Tízzel is verhettük volna a Jug Dubrovnikot hazai pályán, egyszerűen lemostuk őket!. Nagyon-nagyon büszke vagyok a csapatra, nagyon-nagyon büszke vagyok a szurkolóinkra, hogy ilyen hangulatot varázsoltak a Komjádi uszodába, ez nagyon fantasztikus!

- Mikor érezted, most mondtad, hogy érezted, hogy akár tízzel is meg lehetett volna őket verni, agyon lehetett volna őket verni, így is agyonvertétek őket, de te mikor érezted azt, hogy itt lehet keresni valótok, a 3. percben, a 2. percben, az első pillanatban: Mikor?


- A meccs elején, nem tudom. :-) Egyszerűen egész nap olyan érzés volt bennem, hogy itt ma nyerni fogunk. Mondjuk olyan érzés volt, hogy nagyon nehezen, éppenhogy fogunk nyerni. A végeredményből simának tűnik, de elképesztő, hogy mit dolgoztunk ezen a meccsen. Tényleg mindenki, aki a vízben volt, aki nem volt a vízben az is, szívét-lelkét beletette a medencébe, hogy nyerjünk. Úgyhogy le a kalappal mindenki előtt, nagyon büszke vagyok, elképesztő jó érzés, nem tudom tényleg szavakba önteni.

- Csak a többieket dicsérgeted, de azért én megdicsérlek téged is, nagyon jól ment a védés, ragadt hozzád a labda, gondolom te is így érzed, hogy nem volt ott probléma. Gratulálok még egyszer, most másról ne beszéljünk, ünnepeljetek, örüljetek!


- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Vörös Viktor nyilatkozata
 

- Nagyon gratulálok, iszonyatosan megvertétek ezt a Dubrovnikot. Mit érzel, játszottál-e már ennyire jó meccset itt a Vasasban? Emlékszel-e ilyen meccsre, mikor volt utoljára ilyen érzés?


- Amióta itt vagyok a Vasasban ez volt az első ilyen meccs. Nem tudom, nehéz most mit mondani, mert annyira boldog vagyok, hogy ebben a csapatban játszhatok. Ebben a csapatban akkora erő van, hogy nem tudom ezt az erőt, honnan merítettük, mert amit most csináltunk hátul is, elől is, arra egyszerűen nem tudok mit mondani.

- Nem is kell… Hogyha holnap és holnapután lenne a Final Four meg is nyernétek, annyira jók vagytok most?


- Most ezek után azt mondjam, hogy nem? Persze megnyernénk, jó ez most nagyképűség, de most azt mondom a Recco kösse fel a gatyáját :-)

- Így legyen Vöri, köszönöm szépen, gratulálok!


(Lejegyezte: Tina)


Várható: a meccs góljai a Sport2 közvetítéséből.

6 régi hozzászólás

DS hozzászólása
DS35460
2012.04.19. 20:01

Gratulálok a Vasasnak, végre úgy játszottak, ahogy sokszor kellene. Remélem, hogy ez a kezdete egy sikersorozatnak, itt nemcsak a Vasasra és a final fourra gondolok, hanem a magyar válogatottra és Londonra is.

Vitya hozzászólása
Vitya35459
2012.04.19. 14:24

aki bármilyen infoval rendelkezik a Nagyváradi mérkőzésekről, mint pl. jegyelővétel, mikortól, mennyiért, az ne tartsa magában!!!!

Koma hozzászólása
Koma35458
2012.04.19. 13:37

Végre kijött a csapatból ami benne van! Boldogok vagyunk fiúk! Ez önbizalmat ad(bár most nem volt ilyen gond), a későbbiekre, pláne idegenben kell majd kamatoztatni! Féljenek tőlünk a többiek! A horvát csapatnak nagyon kellett már ez a zakó, hiszen az utóbbi időben már-már mumussá váltak klub, és válogatott szinten is! Hajrá Magyarok!!

pösze hozzászólása
pösze35457
2012.04.19. 13:14

Nincs lehetetlen a sportban, a győzni akarás, a bátorság, a betartott taktika hozza magával a szerencsét is... Ezen a napon a Vasas bárkit meg vert volna, olyan volt az egész, főképpen a 2. negyedtől, mint egy lavina, amelyet a horvátoknak semmi esélye sincs elkerülni...:-)

B (régi) hozzászólása
2012.04.19. 11:01

A Honvédot már egy ideje kompenzálják az őket sújtó korábbi ítéletek miatt, és ennek sajnos mi ittuk meg a levét a bajnoki elődöntőben. Meg amúgy is olyan édi kis csapat ez a Honvéd, sok kedves fiatal gyerek, miért ne segítenék meg őket a partról?

Rolling hozzászólása
Rolling35455
2012.04.19. 08:49

Még egyszer óriási gratuláció a Vasasnak. A Szeged sajnos nem tudta átlépni az árnyékát. Nagy kár, mert ki tudja, mikor lesz megint ilyen esélye a Final Four-ra, ráadásul olyankor, amikor szinte hazai pályán lesz az. A Szeged jó csapat, de csak egy igazi klasszis játékosa van, és ilyen szinten ez kevés. A jó kiegészítő játékosok közül néhányat klasszisra kellene cserélni, amit persze könnyű mondani, de sokkal nehezebb megvalósítani. Más. Nézem a jegyzőkönyveket, és azt látom, hogy nagyjából minden meccsen egál körül fújtak a bírók az ítéleteknél. Ugyanakkor itthon általában mindig billen az egyik csapat felé az ítéletek száma. Ez az arány a Vasas-Honvéd párharc során majdnem dupla volt a Honvéd javára. Azért ez egy kicsit elgondolkoztató dolog.