FACEBOOK

Elődöntők: Vasas-Honvéd, Szeged-Eger

Elődöntők: Vasas-Honvéd, Szeged-Eger
hozzászólás, 2012.03.28.

Már a negyeddöntők második mérkőzésével kialakult a legjobb négy mezőnye. Eredmények:

Vodafone OB1, negyeddöntő-visszavágók:

Szolnok-Honvéd 10:11 (2:2, 2:5, 4:3, 2:1)
Szolnok, v.: Kun, Vogel
Szolnok: Decker A., Gocics 4, Nyéki 1, Komlósi, Pásztor 2, Kis G., Marnitz 3. Cs.: Kovács O., Hangay, Regős Á., Süveges. Vezetőedző: ifj. Cseh Sándor
Honvéd: Gergely, Mátyás 1, Salamon 1, Szivós 3, Tóth M. 1, Gór-Nagy 1, Hárai. Cs.: Jansik 1, Kovács R. 1, Angyal 2. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 3/6, ill. 6/10
Gól - ötméteresből: 3/4, ill. -
Kipontozódott: Jansik, Angyal

A Honvéd második győzelemével bejutott a bajnoki elődöntőbe.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A SportKlub meccs utáni videónyilatkozatai:

Angyal Dániel

Salamon Ferenc 

Kovács Róbert

VLV-VIDEÓK (SportKlub Televízió):

0:1 - Szivós első gólja


1:1 - Marnitz első gólja


1:2 - Mátyás gólja


2:2 - Gocics első gólja, ötméteres


2:3 - Gór-Nagy gólja


Pásztor kimaradt ötméterese


2:4 - Angyal első gólja


3:4 - Gocics második gólja


3:5 - Angyal második gólja


3:6 - Jansik gólja


4:6 - Nyéki gólja


4:7 - Szivós második gólja


5:7 - Gocics harmadik gólja, ötméteres


5:8 - Szivós harmadik gólja


6:8 - Pásztor első gólja


7:8 - Gocics negyedik gólja


8:8 - Marnitz második gólja


8:9 - Tóth Márton gólja


8:10 - Kovács Róbert gólja


9:10 - Marnitz harmadik gólja


10:10 - Pásztor második gólja


10:11 - Salamon gólja


Marnitz Gergő nyilatkozata

- Marnitz Gergő, aki három gólt szerzett a Szolnok színeiben ezen a mérkőzésen, de ez a három gól, a három gólod sem volt elég a győzelemhez. Miért nem?

- Sajnos nem, talán az lehetett a probléma, hogy a Honvéd megint elment két-három góllal és ezt a hátrányt ledolgozni nagyon sok energiát emésztett fel az egész csapatnak.

- Sokszor azt gondoljuk, hogy ha egy csapat hátrányból, ugye kétnegyed után háromgólos volt a hátrányotok, visszajöttetek a meccsbe, a harmadik negyedben 8:8-nál döntetlen volt, de aztán mégsem sikerült megragadni azt a pillanatot, amikor talán a mérleg nyelve felétek billent volna.

- Igen, mint mondtam, szerintem az lehetett a probléma, hogy az, hogy visszajöttünk a meccsbe, újra egyenlő volt az eredmény, ez rengeteg energiánkat elvette. Próbáltunk, aztán a végén, mikor nálunk lett volna a labda nem éltünk azzal a helyzettel és a Honvéd meg élt.

- Elfáradtatok, abban hogy vissza kellett jönni a meccsbe? Csak azért kérdezem, mert az első találkozón ugye a negyedik negyedben nyújtottátok a legjobb teljesítményt és akkor ki is mondtátok, hogy úgy néz ki, hogy fizikálisan nincs gond.

-
Fizikálisan nem volt gond most sem. Én inkább azt gondolom, hogy azok a hibák, amiket kihasznált a Honvéd, azokat, amiket megbeszéltünk, azokra kellett volna jobban oda figyelni, hogyha ezekre jobban odafigyelünk, akkor szerintem kijöhetett volna a végére, hogy fizikálisan jobbak vagyunk a Honvédnál.

- Köszönöm szépen! További sok siker!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)



Szivós Márton nyilatkozata

- A gólokat direkt erre a második meccsre tartogattad? Hiszen az első találkozón nem sikerült betalálnod.

- Nem. Nem probléma, hogy nem sikerült betalálnom, hála istennek, a többiek jól játszottak nagyon az első mérkőzésen, és most is voltak szerintem nagyon jó teljesítmények. Mindig más, ez a jó bennünk!

- Volt olyan pontja a mai mérkőzésnek, amikor esetleg egy picit megijedtél? Mondjuk 8:8-nál, amikor visszajött a meccsbe a Szolnok?

- Pontosan, meg végig volt bennem egy feszültség. A Szolnok egy nagyon jó csapat – ezt már bizonyította többször is az idény folyamán –, de egy góllal, úgy gondolom, hogy ma jobbak voltunk, és azért nem véletlen, hogy elvertük őket az elmúlt három mérkőzésen. Én úgy gondolom, hogy megérdemelten jutottunk be az elődöntőbe, és egy nagyon nehéz feladat vár ránk, aminek szeretnénk megfelelni.

- Az elődöntőben a Vasas az a nehéz feladat, ami rátok vár.

- Pontosan, jól mondod, a Vasas :-)

- Figyeltelek a mérkőzést megelőzően, a többiek már régen a vízben voltak, te pedig még üldögéltél, magad elé meredtél… Mit csináltál?

- Azt hadd ne mondjam most el, mert nem szeretném a nézőket ezzel untatni.

- Pedig engem annyira érdekelne, lehet, hogy őket is. A többiek már rég melegítettek és labdáztak, amíg te üldögéltél. Feltűnő volt.

- Mondjuk úgy, hogy nem tudtam még bemenni a vízbe különböző okok miatt.

- Oké, rendben, köszönöm szépen! További sok sikert!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Szentes-Vasas 9:15 (2:4, 2:5, 3:2, 2:4)
Szentes, v.: Dodog, Petik A.
Szentes: Horváth T., Szabó B. 3, Józsa, Weszelovszky, Németh D. 1, Szabó Z. 1, Szőke 1. Cs.: Araczki, Tóth P. 2, Pellei, Lázár, Nagy M. 1. Vezetőedző: Lukács Dénes
Vasas: Barabás, Decker Á. 2, Katonás 2, Fazekas 1, Kiss G. 2 Steinmetz B. 2, Steinmetz Á. 2. Cs.: Vörös 2, Vámos 1, Fülöp 1, Takács B. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 4/7, ill. 2/5
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Németh D.

A Vasas is már a második találkozón elérte a továbbjutáshoz szülséges két győzelmet.

Debrecen-Eger 12:13 (3:2, 2:2, 2:4, 5:5)
Debrecen, v.: Vojvoda, Juhász Gy.
Debrecen: Mitrovics, Bugajcsuk 2, Varga T. 5, Misics, Vindisch 1, Létay 4, Simon A. Cs.: Kistamás, Hegedűs, Tóth Zs. Vezetőedző: Gyöngyösi András
Eger: Szécsi, Bátori 1, Hosnyánszky 1, Kovács G. 1, Naganuma, Varga II. Zs. 1., Biros 4. Cs.: Gerritse 2, Mezei, Seman 3, Binder, Chilkó, Bundschuh. Vezetőedző: Gerendás György
Gól - emberelőnyből: 4/8, ill. 6/9
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Bundschuh
Kiállítás cserével, végleg: Gerritse

Az Eger két győzelemmel a legjobb négy közé jutott.

FTC-Szeged 7:15 (1:3, 2:2, 3:5, 1:5)
Népliget, v.: Marjay, Molnár O.
FTC: Kosztrov, Simon R., Illés, Kincses, Polovics, Paján 1, Ernyey 3. Cs.: Francsics 1, Manhercz 1, Szöllősi 1, Schatz, Sánta Mocsári. Vezetőedző: Ambrus Tamás
Szeged: Baksa, Kiss Cs., Hegedüs 2, Kunac 2, Molnár 4, Somogyi, Bálint G. 2. Cs.: Török 2, Lehmann, Varga P. 1, Kayes 2, Turzai, Younger. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 2/4, ill. 2/6
Gól - ötméteresből: 1/2,, ill. 1/1
Kipontozódott: Simon R.

Második győzelmével a Szeged is az elődöntőbe jutott.

Az elődöntők programja

Első mérkőzés:

Április 10., kedd

18.00 Szeged-Eger (Szegeden!) vlv, vodapolo

Április 11., szerda

19.30 Vasas-Honvéd (Komjádi) vlv, vodapolo

Második mérkőzés:

Április 12., csütörtök

18.30 Eger-Szeged (Eger, Bitskey) - SportKlub, vlv, vodapolo

Április 13., péntek

18.30 Honvéd-Vasas (Kőér utca) - SportKlub, vlv, vodapolo

Harmadik mérkőzés (amennyiben szükséges):

Április 14-15. (a pontos időpont még nincs meg):

Szeged-Eger (Szeged)

Vasas-Honvéd (Komjádi)

A döntőbe jutáshoz ismét két győzelem kell, az első és az esetleges harmadik találkozón az (alapszakaszban jobb helyezést elért) elöl álló csapat a pályaválasztó.

Alsóház

Kaposvár-BVSC 11:10 (3:1, 2:3, 3:3, 1:2, 2:0, 0:1) - hosszabbítás után
G.: Bereczki 3, Burburan, Bakó, Balogh Z. 2-2, Juhász-Szelei, Maár, ill. Deme 4, Szabó P. 2, Borsós, Szűcs, Rajna P., Hőna

A Kaposvár másodszor győzött, így megnyerte a párharcot.

Pécs OSC 10:11 (1:1, 4:3, 2:2, 1:2, 1:1, 1:2) - hosszabbítás után
G.: Bóbis 4, Müller 2, Hoppál, De Blasio, Hangay R., Takács J., ill. Benczur, Szécsi D. 3-3. Zentai, Tiba 2-2, Baghaturia

Az OSC is második győzelmét szerezte meg.


Páros mérkőzések az 5-8., a 9-10., a 11-12. helyért

A játéknapok: április 10. és 15. között.
 

Marnitz Gergő, aki három gólt szerzett egyébként a Szolnok színeiben ezen a mérkőzésen, de ez a három gól, a három gólod sem volt elég a győzelemhez. Miért nem?
 
Sajnos nem, talán az lehetet a probléma, hogy a Honvéd megint ugye elment két-három góllal és ezt a hátrányt ledolgozni nagyon sok energiát emésztet fel az egész csapatnak, úgy hogy talán ez lehetet a probléma.
 
Sokszor azt gondoljuk, hogy ha egy csapat hátrányból, ugye kétnegyed után háromgólos volt a hátrányotok, visszajöttetek a meccsbe, a harmadiknegyedben 8-8-nál döntetlen volt, de aztán még sem sikerült megragadni azt a pillanatot, amikor talán a mérleg nyelve felétek billent volna.
 
Igen, mint mondtam, hogy szerintem az lehetett a probléma, hogy az hogy visszajöttünk a meccsbe, hogy újra egyenlő volt az eredmény ez rengeteg energiánkat elvette. Próbáltunk, aztán a végén mikor nálunk lett volna a labda nem éltünk azzal a helyzettel és a Honvéd meg élt.
 
Elfáradtatok, abban hogy vissza kellett jönni a meccsbe? Csak azért kérdezem, mert az első találkozón ugye a negyediknegyedben nyújtottátok a legjobb teljesítményt és akkor ki is mondtátok, hogy úgy néz ki, hogy fizikálisan nincs gond.
 
Hát fizikálisan nem volt gond most sem. Én inkább azt gondolom, hogy azok a hibák, amiket kihasznált a Honvéd azokat, amiket megbeszéltünk, azokra kellett volna jobban oda figyelni, hogy ha ezekre jobban oda figyelünk, akkor szerintem az hogy fizikálisan jobbak vagyunk a Honvédnál, az szerintem kijöhetett volna a végére.
 
Köszönöm szépen! További sok siker!
 
(Lejegyezte Romanek Brigitta)

7 régi hozzászólás

Rolling hozzászólása
Rolling35366
2012.03.30. 14:16

Tudom, hogy idén az olimpia mindent visz. Ugyanakkor egy kicsit furcsa számomra, hogy a bajnokság versenykiírása mennyire leszarja a klubok érdekeit. A Szolnok 2 meghatározó játékosa nélkül kellett, hogy kiálljon a Honvéd ellen. Ki tudja, mi lett volna a végeredmény egyébként. A Vasasnál nem fog játszani ugyancsak a Honvéd ellen Brgulján. Az Eger sem kompletten áll majd ki a Szeged ellen. Vagyis több csapat kénytelen nem a legjobb összeállításban játszani pont a legfontosabb időszakban. Ezzel lényegében a bajnokság értéke is megkérdőjeleződik.elni. Valahogy oda kellett volna erre figy

balzs hozzászólása
balzs35365
2012.03.29. 21:26

hm úgy látszik eltűnt amit írtam... folytatva a Komjáditól.... max 500 néző, Szeged sátorbontás? Talán az elődöntők már elég rangosak ahhoz hogy több néző/szurkoló ott lenne élőben a meccseken, jó lenne őket így az olimpia évében nem elzavarni, hanem inkább minél több embert csábítani a meccsekre, hogy teltházas/sátras mérkőzések legyenek.

balzs hozzászólása
balzs35364
2012.03.29. 21:23

És mi a helyzet a megengedett nézőszámokkal? Komjádi

szerk hozzászólása
szerk35363
2012.03.29. 19:57

hm, hát az is kijavult.

Daret hozzászólása
Daret35361
2012.03.29. 17:14

És a Vasas-Honvéd Kőér? :)

szerk hozzászólása
szerk35360
2012.03.29. 16:03

Az természetesen Eger-Szeged (éberségi próba volt!)

Daret hozzászólása
Daret35359
2012.03.29. 15:27

Szerk! Szeged-Eger meccset hogyan rendezhetnek a Bitskeyben?