FACEBOOK

Bajnokok Ligája Final Four: Nagyváradon!

Bajnokok Ligája Final Four: Nagyváradon!
hozzászólás, 2012.03.24.

Nagyvárad adhat otthont a vízilabda Bajnokok Ligája idei négyes döntőjének - tudta meg az egyelőre nem hivatalos hírt a vlv. A negyeddöntők visszavágója előtt még két magyar csapat reménykedhet a részvételben.

A LEN vezető testülete, a Büro spliti ülésén döntött arról, hogy Nagyváradnak adja a Bajnokok Ligája idei négyes döntőjének rendezési jogát - értesült szombaton a vlv. Az információ Gyárfás Tamástól, az Európai Úszószövetség alelnökétől származik, s hivatalosan valószínűleg hétfőn hozzák nyilvánosságra.

A négyes döntőnek tavaly Róma adott otthont, s akkor olyan híreket lehetett hallani, hogy a következő években "stabilan" az olasz főváros lesz a házigazda. Ahogy közeledtek az idei küzdelmek a végkifejlethez, úgy vált egyre bizonytalanabbá az idei helyszín. Mivel Rómában a FF tervezett időpontjában, május 11-12-én nagyon erős teniszverseny lesz, vélhetően ezért vetődött fel új helyszín keresésének gondolata. Információnk szerint szóba került Palermo, Párizs, a csodálatos környezetben lévő Rijekai Kantrida uszoda, de még Málta is.

A mostani döntés a földrajzi közelség miatt természetesen kedvező a magyar csapatoknak, már csak be kellene jutni a torna részvevők közé...

Emlékeztetőül a negyeddöntők állása "félidőben":

Mladost Zágráb-Szeged 8:6

Primorje Rijeka-Jadran Herceg Novi 12:11

Jug Dubrovnik-Vasas 12:8

Budva-Pro Recco 5:13


A visszavágók időpontja április 18., szerda. A Final Four május 11-12-én (péntek-szombat) lesz.

Mint annak idején megírtuk, a negyeddöntők sorsolásakor már a négyes döntő párjairól is döntöttek, hiszen a Mladost-Szeged győztese a Rijeka-Herceg Novi továbbjutójával játszik majd, s ennek megfelelően esetleges Vasas-továbbjutásnál a Pro Recco lesz az elődöntőbeli ellenfél.

A legutóbbi hat Final Four helyszíne és győztese:

2011: Róma - Partizan Belgrád

2010: Nápoly - Pro Recco

2009: Rijeka - Primorac Kotor

2008: Barcelona - Pro Recco (A Vasas harmadik lett)

2007: Milánó - Pro Recco

2006: Dubrovnik - Jug Dubrovnik


Legutóbb 2008-ban, Barcelonában nyert Final Four-érmet magyar csapat, a Vasas, bronzot...


... de már akkor a Pro Recco volt az egyeduralkodó