FACEBOOK

Egerben ,,iskolai tantárgy,, lesz a vízilabda

Egerben ,,iskolai tantárgy,, lesz a vízilabda
hozzászólás, 2012.03.22.

Az Egri Vízilabda Klub sajtótájékoztatóján csütörtökön bejelentették, hogy a pólóval ismerkedő gyerekek számának növelése érdekében megállapodást kötnek az Eszterházy Károly Gyakorló Iskolával, a diákok mostantól testnevelés óra keretében tanulhatják meg a vízilabda alapjait.

Elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy az utánpótlás-csapatoknál kiváló szakemberek foglalkoznak a sportolókkal, munkájukat egészségügyi és  táplálkozási tanácsadó stáb segíti.

Bárány Attila ügyvezető elnök tájékoztatása szerint több mint egri 150 gyerek játszik jelenleg a különböző korcsoportos bajnokságokban. Hosszú távú cél, hogy növekedjen a pólósok száma, minél több gyerek ismerje meg a sportág szépségeit, s közülük a legsikeresebbek élsportolókká, akár olimpikonokká váljanak. A klub ehhez minden segítséget meg kíván adni, annál is inkább, mert a látvány-csapatsportokra vonatkozó adókedvezménnyel új dimenziók jelentek meg a magyar sportban.


- Sikeres sportfejlesztési tervet nyújtottunk be. A cégek is támogatták elképzeléseinket. - nyilatkozta a klubelnök. - Nagy előrelépés, hogy a kiváló szakembereket meg tudjuk becsülni. Tóth Kálmán edző irányításával felkészült stáb foglalkozik a gyerekekkel. Jobb körülményeket szeretnénk teremteni, sokkal sűrűbben versenyeztetni, edzőtáboroztatni a csapatokat. Minden játékos számára biztosítjuk a szükséges sportfelszerelésekhez való hozzájutást.  Az utánpótlás képzésben Halmos Péter vezetésével egészségügyi stábot hoztunk létre, amely egészségügyi és  táplálkozási tanácsokkal is szolgál. Az edzőképzést is elindítottuk Eger városában.

- Az utánpótlásfejlesztési program akkor működik sikeresen, ha rendelkezésre áll a kellő infrastruktúra - folytatta Bárány Attila.  A vízfelelület terén Egerben korlátlan lehetőségek vannak. A Bitskey és Bárány-uszodák, a strand 50-es medencéje nyáron kiváló lehetőség. A téli időszakban óriási előrelépés történt. A klub az  Eszterházy Károly Főiskola és az Eger Termál Kft. együttműködésével, a TAO-s támogatás felhasználásával a strand 50 méteres medencéje felé a közeljövőben sátor kerül, amely következő télen már üzemszerűen fog működni. A fejlesztés széles távlatokat nyit az egri vizessportoknál. Előre tekintünk, célunk, hogy az Egri Vízilabda Klub a hagyományaihoz méltóan szerepeljen - hangsúlyozta a klubelnök.

Lugosi Dénes az Eger Termál Kft. igazgatója a  sátras medencével kapcsolatban elmondta, hogy a  beruházást TAO-s forrásokból az Eszterházy Károly Főiskola hajtja végre. A kezelő és üzemeltető pedig a Eger Termál Kft. lesz. A sátor mérete 66x30x10 méteres. A közel 30 milliós beruházás három héten belül kezdetét veszi, a téli szezonra már használható lesz.  Az Eger Termál Kft. fontosnak tartja, hogy mind az Egri Vízilabda Klubbal, mind a Főiskolával szoros kapcsolatot alakítson ki. 

Az Egri Vízilabda Klub és az Eszterházy Károly Gyakorló Iskola együttműködési megállapodást kötött, melyet Sándor József  igazgató és Bárány Attila ügyvezető elnök láttott el kézjegyével.

Bárány Attila: - Azért választottuk ezt az iskolát, mert a tanulás terén is kiváló eredményekkel büszkélkedhetnek. Tanulás és vízilabdázás magas szinten. 2012. szeptemberétől a második osztálytól felmenő rendszerben indul a program. Konkrét életpálya modellt szeretnénk állítani. Általános iskola, majd középiskola és , főiskola a tanulás és vízilabda jegyében. Hosszú távra tervezünk. A sportág népszerűsítése érdekében április 7-én Nyílt Napot szervezünk a Bitskey-uszodába, ahol alsótagozatos diákok és a szüleik számára bemutatjuk miért érdemes ezt a csodálatos sportágat választani.

Sándor József: - Amikor 2005-ben az átszervezés után megfogalmaztuk az iskolai céljainkat, abban a kommunikációt, az egészséget és sikerességet határoztuk el. Alapelv, hogy minden első osztályos diák megismerkedett az úszással. Szoros együttműködés alakult ki az Egri Vízilabda Klubbal. Több diákunk pólózik, a Sulipólóban is sikeresek voltunk. A Köznevelési Törvény meghatározta a mindennapos testnevelés szabályait. A három óra hagyományos testnevelési óra mellett két órát sportegyesületeknél végzett munkával lehet kitölteni. A most aláírt együttműködés  értelmében 2x2 órát az uszodában tölthetnek a diákok. Kiemelném, hogy az Egri Vízilabda Klub vállalta az uszodába történő szállítást, a szakképzett edzőket és az állandó és folyamatos felügyeletet. Örömteli, hogy a fiatalok télen már a sátor alatt edzhetnek majd.

Bárány Attila a sajtótájékoztatón röviden értékelte a férfi csapat szereplését is. Mint mondta, a bajnokság előtt a minimális elvárás a négy közé jutás volt. Most eldőlt, hogy a harmadik helyen végeztek az alapszakaszban. A Debrecen elleni negyeddöntőben a cél, az elődöntőbe jutás reálisan teljesíthető. A négy között bármi előfordulhat, de mindenképpen nehéz meccsekre számít. - Teljes odaadással dolgozunk, hogy megvédjük a bajnoki címet. A rájátszás egy más sport, kiélezett küzdelem várható.

(forrás: egerwaterpolo.hu)

1 régi hozzászólás

Tomute hozzászólása
Tomute35337
2012.03.23. 13:43

Hajrá EGER! :-) (Hajrá \"kettes\" suli! :-))