FACEBOOK

Szomorú szerda: taroltak a horvátok, kiesett a Szolnok

Szomorú szerda: taroltak a horvátok, kiesett a Szolnok
hozzászólás, 2012.03.14.

Reménykedhet a Szeged, amely két góllal kapott ki Zágrábban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Vasast négy góllal verte a Jug Dubrovnik. A Szolnok döntetlennel búcsúzott az Eurokupától. Eredmények, videók, nyilatkozatok, fotók.

Bajnokok Ligája, negyedőntők, első mérkőzések

Mladost Zágráb-Szeged 8:6 (1:1, 3:4, 2:0, 2:1)
Zágráb, v.: Teixido (spanyol), Bianchi (olasz)
Mladost Zágráb: Pavics, Radu 2, I. Milakovics, Letica 2, Pavicsics, D. Zsivkovics, Udovicsics 1, K. Milakovics, Bebics, L. Bukics, Hinics 1, Mallarach, Vukicsevics 2. vezetedző: Vjeko Kobecscsak
Szeged: Baksa, Török 1, Lehmann, Turzai, Kayes 2, Kiss Cs. 1, Hegedüs, Kunac 1, Molnár T., Juhász, Younger 1, Somogyi, Bálint. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 5/13, ill. 2/7
Gól - ötméteresből: -, ill 1/1


A zágrábiak a félidőig nem tudtak előnyt kovácsolni az erős hazai pályából, elsősorban Baksa bravúros védéseinek köszönhetően. A második félidőre elfáradt a Szeged, összesen egy gólt szereztek.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):


1:0 - Radu első gólja


1:1 - Kayes első gólja


1:2 - Kayes második gólja


1:3 - Younger gólja


2:3 - Hinics gólja


3:3 - Vukicsevics első gólja


3:4 - Udovicsics gólja


4:4 - Török gólja


4:5 - Kunac gólja


5:5 - Letica gólja


6:5 - Letica második gólja


8:6 - Kiss Csaba gólja, ötméteres

BAKSA LÁSZLÓ a VLV-nek:

- Neked mindképpen szeretnék gratulálni, mert nagyon jól védtél! Az eredményről viszont te mondd meg, hogy az most jó, nem jó, elfogadható! Mi a véleményed?

- Én úgy gondolom, hogy az eredmény elfogadható, bár jobbra számítottunk. Főleg elöl voltunk bajban, de azért hátul is vétettünk néhány szarvashibát, amik szerencsére olyanok, hogy ki lehet őket javítani, és nem pedig a Mladost Zágráb által alkalmazott bravúros, meglepő dolgok. Vezettünk 3:1-re és 5:4-re is és ott sajnos valami megtört, de én úgy gondolom, hogy ez egy olyan eredmény, amit félig-meddig hazai pályán szerintem "meg tudunk oldani". Ha jól emlékszem, akkor 2009-ben 8:6-ra kaptunk ki a LEN Kupa döntőjének első meccsén idegenben, a végén pedig mi örültünk. Reménykedem, hogy hasonló lesz majd harminc nap múlva.

- Egy gólt sikerült szerezni a második félidőben. Ez minek tudható be? Elfáradtatok a sok kiállítás miatt?

- Lehetséges, mert végül a kiállítás 15:18 volt a Zágráb javára. De én úgy gondolom, hogy a cserepadunk sokkal erősebb, mint a Zágrábé, csak ez most valahogy nem jött ki. Vagy nem úgy jött ki, ahogy szokott. Mert amikor nehéz helyzetben vagyunk és szoktunk égni egy-két-három góllal, akkor általában azért van bennünk olyan tűz, meg olyan erős a kispad, hogy talpra szoktunk állni, ami komoly energiákat vesz igénybe.

- Ez a két gól ez jobb, mint a három, ami volt közte. Azt, hogy a harmadik és a negyedik negyedben mi történt, majd a sok-sok videózás megválaszolja. Egy kicsit felelőtlenek voltunk elöl, nem azt csináltuk, amit kellett volna. Tudtuk, hogy át fog állni a Mladost a harmadik negyedben és Udovicsics elkezd bekkelni. Azt, hogy ott belőttük a labdákat, lehet, hogy nem kellett volna. De egy hosszabb elemzés után ki fog derülni, hogy mit is kellett volna másképpen csinálni. Zágrábban ki lehet kapni 8:6-ra úgy, hogy természetesen mi jobb eredményt szerettünk volna elérni. Most ennyire futotta, de maradt esélyünk a visszavágóra, mert képesek vagyunk arra, hogy a Zágrábot megverjük három góllal.

TÖRÖK BÉLA a VLV-nek:

- Ha azt vesszük alapul, hogy Zágrábban játszottunk, idegenben, egy oda-visszavágós mérkőzés első meccsén, akkor nem olyan rossz ez az eredmény, a kétgólos hátrány abszolút ledolgozható. Megkönnyíthettük volna a saját dolgunkat, de én úgy gondolom, hogy ettől függetlenül nem kell elkeserednünk, mert ez annyira nem rossz eredmény.

A Zágrábnak nincs oka megnyugodni, mi pedig nemhogy nem adjuk fel, hanem szerintem az, hogy három góllal nyerjünk Szegeden, abszolút reálisnak tűnik, meg tudjuk csinálni! Nem a levegőbe beszélek. Volt sajnos a mai meccsen egy háromperces rövidzárlatunk a félidőnél, ott tudtak meglépni. Ha a támadójátékunkat helyrerakjuk, akkor az gólokban fog megmutatkozni. Egy kis koncentrációval, kis változtatással gólokkal jobbak leszünk.

Köszönjük azoknak aki szurkoltak nekünk és azoknak akik kilátogattak Zágrábba. Azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy megtettünk mindent és ez a további meccseken is így lesz. Megteszünk mindent, hogy megérje kilátogatni a mérkőzéseinkre. Azt hittük, hogy őrület lesz, meg katlan! Nem az lett, sőt! Gyakorlatilag olyan hangulat volt, mintha otthon játszottunk volna. Folyamatosan a mi szurkolóink hangja hallatszódott, ami nagyon jó érzés volt.


Jug Dubrovnik-Vasas 12:8 (4:2, 1:1, 3:2, 4:3)
Dubrovnik, v.: Sztavridisz (görög), Savarese (olasz)
Jug Dubrovnik: Vican, Vranjes, Sutics, Janovicsć 1, Jokovics 4, Pavlovics, Markovics 1, Buslje 2, Karacs 2, Dobud 1, Macan, Obradovics 1, Goreta. Vezetőedző: Veszelin Gyuho
Vasas:
Nagy, Decker Á., Boskovics 1, Katonás 1, Fazekas 1, Vörös, Kiss G. 2, Vámos 2, Drasko Brguljan, Steinmetz Á., Takács B., Steinmetz Á. 1. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 8/13, ill. 5/12
Gól - ötméteresből: 2/3, ill. 0/1

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-fotók




VLV_VIDEÓK (SPORT TELEVÍZIÓ és vlv):


1:0 - Jokovics első gólja, ötméteres


2:0 - Dobud gólja


2:1 - Boskovics gólja


2:2 - Vámos első gólja


3:2 - Obradovics gólja


4:2 - Nikola Janovics gólja


4:3 - Fazekas gólja


5:3 - Markovics gólja


5:4 - Vámos második gólja


6:4 - Jokovics második gólja


7:4 - Buslje első gólja


8:4 - Jokovics harmadik gólja


8:5 - Steinmetz Ádám gólja


8:6 - Kiss Gergely gólja


9:6 - Karacs első gólja


10:6 - Karacs második gólja


10:7 - Kiss Gergely második gólja


11:7 - Buslje második gólja


12:7 - Jokovics negyedik gólja


12:8 - Katonás gólja


Steinmetz Ádám nyilatkozata

- Ádám, eltelt már jó fél óra a meccs vége óta, de még mindig idegesek vagyunk mind a ketten. Először is légy szíves mondd el, hogy mi történt!
 
- Kikaptunk Dubrovnikban 4 góllal, hogy is mondjam, elég nagy hátrányba kerültünk a két meccsig tartó párharcban. Nehéz dolgunk lesz Budapesten. Számítottunk rá, hogy nyilván nem fogjuk megkapni a hazai pályát, minthogy Dubrovnikban játszottunk. Pozitív dolgot említve, talán annyi, hogy a fiatal játékosaink többször jól fel ismerték, hogy a Dubrovnik őket hagyja lőni és nagyon szép gólokat lőttek, eredményesek voltak, úgyhogy örülök, hogy egyre jobb formába lendülnek.
 
- Amikor azt kérdeztem, hogy mi történt én egy konkrét esetre gondoltam, de örülök, hogy mindjárt a meccset is értékelted. Mi történt a piros lapod előtt?
 
- Nem tudom ki kell-e fejtenem bővebben, röviden csak annyit mondanék, hogy a mérkőzés után a delegátus azt mondta, hogy a játékvezető hibázott és azt mondta, hogy ezt le is írja a jegyzőkönyvbe. Elméletileg tehát bele került a jegyzőkönyvbe, innentől kezdve tehát ennyi.
 
- Úgy tudom, azzal nem mentek semmire.
 
- Nem megyünk semmire, igen. Nehéz, hogy Boskovicsot kipontozzák, engem jogtalanul kiállítanak. Akkor már elmondom bővebben, úgy érzem, hogy az adott szituációban már a kiállításom is megkérdőjelezhető volt, pláne, hogy 8-as számot mutatott be a játékvezető többször egymás után. Idestova 15-16 éve 13-as sapkában játszom, úgyhogy nem éreztem, hogy én vagyok a kiállított játékos. Majd erre még kaptunk egy 5 méterest, amire kipontozódtam. Ez mind rendben van, lehet tévedni, csak akkor állítson ki, de vonja vissza az 5 méterest. Erre nem volt hajlandó, én, mint csapatkapitány nekem van jogom egyedül, hogy kommunikáljak a játékvezetővel, különösen ilyen kétes szituációban, majd még kiállított végleg cserével is. Ennek nincsen jelentősége, vagyis ebből a szempontból nincs, mert még egyszer mondom, hogy nem vagyok eltiltva, hiszen a delegátus szerint a bíró hibázott, úgyhogy ez nem von következményeket maga után. Kiss Gergő és én is játszhatunk a budapesti visszavágón.
 
- Ha már te mondtad a budapesti visszavágót, 4 gól a hátrány, van-e egyáltalán bármilyen esély?
 
- Igen, azt kell, hogy mondjam, nem szeretném, ha olyan optikája legyen a dolognak, hogy mi most itt a játékvezetésre panaszkodunk, igazán azt kaptuk, amit várhattunk. Nem volt sok időnk felkészülni, sajnos eléggé sűrű bajnoki illetve BL-programunk van. Nagyon kevés idő volt felkészülni a világ egyik legjobb csapata ellen. Ennek ellenére a megbeszélt taktikai dolgokból többet nem valósítottunk meg. Hátrányban, ha jól emlékszem négy olyan gólt is kaptunk, persze eggyel kevesebben vagyunk az igaz, nem lehet megakadályozni, hogy senki ne lőjön kapura, de annak ellenére, hogy volt egy taktikánk, azt nem sikerült valóra váltani, különösen hátrányban. Összegezve: én azt hiszem, hogy valóban kell keresni a hibát, hogy fel tudjunk készülni maximálisan, most lesz egy hónap a visszavágásig. Nem reménytelen a továbbjutás, de borzasztóan nehéz lesz.
 
- Köszönöm szépen.
 
(Lejegyezte: Tina)


Miho Boskovics nyilatkozata

- Nagyon nehéz mérkőzés volt és nem örülök az eredménynek. Szerintem maximum két góllal nyerhetett volna a Dubrovnik. Elég agresszíven játszottunk a meccs kezdetén, de néhány kiállítást ajándékoztunk nekik, amiket kihasználtak és megléptek. A bírók is hibáztak, de mit tudunk tenni? Semmit. Koncentrálunk a következő bajnoki mérkőzésekre és közben készülünk a visszavágóra. Ha valami történik és a Jug nem lesz jó formában, talán történhet csoda. Ma a maximumot adtuk ki magunkból, de az eredménynek nem örülünk. A bíróknak volt rossz döntéseik, de nem csak a mi kárunkra, hanem a másik csapat kárára is.

- Van még valami esély a Final Fourba jutásra?

- Az esély csekély, de természetesen sportemberek vagyunk, ezért megpróbáljuk megnyerni a második mérkőzést. Ha a Jug nem játszik jól, meg kell próbálnunk csodát tenni.

- Végezetül áruld el, hogy érezted magad ebben az uszodában?

- Jól éreztem magam. De kaptam három kiállítást. Az egyik..., mindegy. De mit tehetnék? Vízilabda-játékos vagyok és nem mindig könnyű vízilabda-játékosnak lenni...



Kiss Gergely nyilatkozata


- Hát, Gergő... mit lehet kérdezni?

- Sok mindent lehet kérdezni és sok mindent lehet válaszolni, van rövid meg hosszú verzióm, ami a meccs óta megfogalmazódott bennem. Elsősorban szeretném kifejezni úgymond a sajnálatomat, hogy a Szolnok nem jutott tovább, teljesen meg voltam győződve, hogy ők továbbjutnak, valamint ha beszélek a harmadik kupacsapatunkról, akkor a Szeged eredménye szerintem reménykeltő. A mienk pedig nagyon nehéz, mert bár 2:2, 5:3, 6:4, 8:6 volt, a negyedik negyed elején -2 volt, ott lehetett volna szép eredményt elérni, azt gondolom, hogy a -2, a -1 vagy a döntetlen nagyon jó eredmény lett volna, ehelyett -4 lett. Sajnos Ádám, Miho Boskovics és én kipontozódtunk a véghajrában, így aztán nehéz volt a fiúknak, akik nagyon jól küzdöttek és gratulálok nekik azért, hogy nagyon küzdöttek ebben a végjátékban. Viktor szerintem fantasztikusan védett a 12 gól ellenére. Volt körülbelül négy-öt olyan helyzet, amikor azt a kis pluszt kellett volna hozzáraknunk védekezésben, blokkolásban és a blokkolás előtti helyezkedésben, amivel a Viktor nagybetűs napjává tehettük volna ezt a mai napot és akkor hét-nyolc gólt kap, vagy nyolc-kilencet, mindegy. Úgyhogy ezeknek a hibáknak köszönhetően kaptunk ki négy góllal, mert azt hiszem, hogy nem engedtek volna minket nyerni semmiképpen sem. Azért kezdtem a saját hibáinkkal, önkritikusan, de amikor 17:10 a kiállítási arány vagy amikor kipontozzák a három fontos támadójátékosát a csapatnak, akkor nyilván nem lehet teljesen véletlenekről beszélni. Amellett, mondom, egy egy-két gólos vereség azt jelentette volna, hogy nagyon jól játszunk, így négy góllal egy küzdős, de nem jó játékot hoztunk. Hajtottunk, de pont azok az apróságok, amiket tudtunk meccs előtt, hogy az emberelőny-, emberhátrány-szituációkban fog eldőlni sok minden, ott voltunk sokszor pontatlanok és a végén meg két átlövésgól is becsúszott hátul. Ezeket kell kijavítanunk, nagyon sok idő van a következő Dubrovnik-meccsig, úgyhogy tényleg nem is szeretnék még erről beszélni, mert négy gólt be lehet hozni egy fantasztikus rohammal, egy huszáros játékkal, saját közönség előtt, saját pályán, de lesz még egy Szolnok- meg egy Szeged-meccsünk most, amire figyelnünk kell, úgyhogy ma estétől most már tényleg arra kell koncentrálnunk.

- Nem is maradt kérdeznivaló. Azért azt megkérdezem, hogy a piros lapot miért kaptad? Reklamálásért?

- Igen.

- Jogos volt?

- Annyiban igen, hogy nem sértettem meg a bírót, de a 17:10-es kiállítási aránynál, amikor kidőlt a fél kezdőnk, akkor nem bírtam tovább, hogy ne tegyem szóvá az eredményjelzőn lévő kiállításszámot. Azért volt nehéz, mert nyilván kussolnunk kell, ez egy olyan sportág, ahol kinézni sem szabad, alá-fölé rendeltség van a szabályok szerint is. Nagyon sok labda nélkülit kaptunk a mérkőzés azon középső szakaszában, amikor mindig jöttünk volna föl és idegileg tényleg fárasztó és nehezen mérhető, hogy nyolc méternél van a labda álló játékos kezében és három méteren csicsergés van, mindenki nézi, hogy mi történik és megy ki egy játékos. Ez nehéz mentálisan, de föl kell tudni dolgozni, mert mondom ez egy ilyen alá-fölé rendeltségi viszonyon alapuló sportág.

- Köszönöm szépen Gergő!

(Lejegyezte: feva)



Katonás Gergő nyilatkozata


- Gergő, először is azt szeretném megkérdezni, hogy a térded hogy van?


- Fáj egy kicsit, de javul. Bevettem gyógyszert, így a meccs alatt nem nagyon éreztem.

- Ezt akartam kérdezni, hogy zavart-e játék közben?


- Egy kicsit zavart, de erre nem lehet fogni semmit, úgyhogy erről inkább ne is beszéljünk.

- Jó, értékeljük egy kicsit, illetve te értékeld légy szíves egy kicsit ezt a meccset! Az eredmény, az nem olyan, mint amire számítottunk – őszintén szólva –, és nem is tudom, hogy ezek után még lehet-e arra gondolni, hogy érdemes-e még a visszavágóra nézőket hívni.


- Szerintem mindenképpen érdemes nézőket hívni a visszavágóra. Nem tartom egyáltalán lehetetlennek, hogy a továbbjutás szempontjából megszorongassuk a Dubrovnikot. Nem lesz könnyű. Valószínűleg a körülmények nem úgy fognak alakulni a számunkra, mint ahogy számukra alakultak itt, de képesnek tartom magunkat arra, hogy harcoljunk a továbbjutásért az otthoni meccsen.

- Erről a meccsről két mondatot, légy szíves! Hogy történt ez, volt-e közben esélyetek? Egyszer volt két gól a különbség, és még támadtatok is…

- Igazából a körülmények elég kedvezően alakultak a számukra. Mikor mi támadtunk két gól különbséggel a meccs második felében, akkor igazából sok jóra nem számíthattunk, de inkább egy kontrára – nem tudom, hogy abból a támadásból éppen mi lett. Szerintem ilyen kritikus szituációkban olyan ítéletek voltak, amik abszolút nekik kedveztek. Erre lehetett számítani, csak amikor sokadszorra is ezt kapod, akkor az előbb-utóbb a legacélozottabb csapatot is megtöri, meggyengíti. Mi sem bírtuk el, sajnos, azért alakult így a vége.

- Köszönöm szépen, Gergő!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vámos Márton nyilatkozata


- Marci, gondolom, hogy furcsa érzések lehetnek benned, mert ez a meccs a te meccsed is lehetett volna, két parádés gólt lőttél, de ez, hogy finoman fogalmazzak, nem volt elég...


- Nem volt elég és úgy gondolom, hogy maradt bennem 1-2 talán 3 gól is. Ez van, nézünk tovább, a következő meccs a Szolnok, ott is egy ilyen játékot szeretnénk hozni, ha nem jobbat. Emberhátrányban egy kicsit koncentráltabban fogok játszani és meg kell verni a Szolnokot mindenképpen, mert ez a bajnokság végére döntő lehet abban, hogy ki lehet az első.

- Jó hát ez egy csapatjáték nem mindent neked kell csinálni. Hogy látod, nagyon messze van hál, isten a visszavágója ennek a meccsnek, lehet ott keresnivalótok még?


- Persze, hogy lehet, körülbelül egy hónap van a visszavágóig, mindenképpen lehet és kell is nem három napot, hanem majd legalább egy hetet készülni rájuk. Ahogy mondtam az előző nyilatkozatomban, kevés volt ez a három nap, lehet keresnivalónk mindenképp. Jöjjenek a nézők és meglátjuk, hogy mi lesz!

- Ez biztos. Köszönöm szépen.


(Lejegyezte: Tina)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Viktor, lebiggyesztetted a szádat és ez azt jelenti, hogy nem vagy elégedett. Mi ennek az oka?


- Szerintem te is, meg mindenki tudja. Úgy érzem, igazából most tértem vissza pszichésen és mindenhogyan, mert kihagytam 3-4 hónapot, most érzem úgy, hogy visszatértem a "való világba". Iszonyú nehéz mérkőzésen vagyunk túl és nem jártunk sikerrel. Nagyon szomorú vagyok, nagyon elkeseredett, ideges is, bár most már valamelyest megnyugodtam. Kicsit talán túl is pörögtem a meccsen, mondjuk, nem érzem úgy, hogy emiatt kaptam volna gólt. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült győznünk, de így meccs végén azért kijavítanám arra, hogy nem sikerült kevesebb mínuszt csinálni. Eszembe jut Tóth Sanyi bácsi egykori edzőm kis mondókája, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Úgyhogy nem lehetetlen, hogy mi továbbjussunk a Final Fourba, ezt el kell hinnünk, és úgy kell készülnünk a visszavágóra, ami otthon lesz. Biztos, hogy nem lesz egyszerű, mert ezek után valószínű nem lesz egyszerű öt góllal nyerni otthon, de nehezítsük meg mindenkinek a dolgát. Szerintem különben tényleg tovább tudunk jutni. Bravúr kell hozzá, az biztos, de egyelőre ma este le kell zárni ezt, ez a múlt, ezen változtatni nem tudunk. Vasárnap Szolnok, úgyhogy holnap reggel már mindenki Szolnokra készülhet fejben és a lelkünket kicsit tudjuk kezelni, hogyha vasárnap jó játékkal nyerni tudunk. Sokkal több minden nem jut az eszembe per pillanat.

- Köszönöm Viktor.


(Lejegyezte: Tina)



Budva-Pro Recco 5:13 (1:4, 2:3, 2:3, 0:3)
Budva, v.: Koganov (azeri), Strinz (német)
VK Budva m:tel
: Zubac, Durdic, Konatar, Danilovic 1, Ljubanovic (cap), Ticic, Brgulijan 2, Radovic 1 su rig, Vuckevic, Milosevic, Brkevic Jokic, Radunovic 1. Vezetőedző: Drago Pejakovic
Pro Recco: Tempesti, Burics 1, Madaras, Lapenna, Kásás 1, Sukno 1, Filipovics 1, Perrone 3, Pijetlovics 4, Fiorentini1, Prlainovic 1, Molina, Gennaro. Vezetőedző: Giuseppe Porzio
 Gól - emberelőnyből: 3/6, ill. 3/8

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Nagyon sima lett. Én előtte azt mondtam hogy 4-5 góllal jobbak vagyunk, de végül még nagyobb lett a különbség. Most készülhetünk a hétvégi Final Fourra!


Primorje Rijeka-Jadran Herceg Novi 12:11 (2:2, 2:3, 6:3, 2:3)
Rijeka, v.: Galkin (orosz), Borrell (spanyol)
Primorje Rijeka: Car, Buljubasics 1, Paskvalin 1, Krapics, Varga Dénes 2, Frankovics 2, Muslim, Jelaca 2, Varga Dániel 1, Baracs 3, Setka, Garcia, Radics. Vezetőedző: Zoran Roje
Jadran Herceg Novi:
Scsepanovics, Sekulics 2, Sarics 1, Tesanovics, Vidovics, Latinovics, Krizman 4, Gojkovics 4, Premus, Banicsevics, Beltrame, Tomasevics, Kandics. Vezetőedző: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 4/11, ill. 4/6
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 2/2


Eurokupa elődöntő, visszavágó

Szolnok-Sabadell 10:10
(3:5, 1:1, 3:3, 3:1)
Szolnok, v.:  Van Der Loo (holland),  Neszterov (bolgár)
Szolnok: Decker A., Pásztor 3, Nyéki, Komlósi, Kis G. 1, Marnitz 2, Gocics 2. Cs.: Gárdonyi, Hangay Z., Negrean 2, Regős, Süveges, Kovács O. Vezetőedző: Cseh Sándor
Sabadell: I. Aguilar, Nastran, Carrilo 2, Soler, Párez 1, Ma. Cuk 4, Marsall 1. Cs.: Carabi 1, C. Sánchez, Millan, Motos, Echenique 1. Vezetőedző: Gabriel Hernández
Gól - emberelőnyből: 5/14, ill. 4/13
Gól - ötméteresből: 3/1, ill. -
Kállítva cserével, végleg: Carrilo (27. p.)
Sárga lap: Cseh Sándor (16. p.).

19:18-as összesítéssel a Sabadell jutott az Eurokupa elődöntőjébe, a Szolnok búcsúzott a kupasorozattól.

DECKER ATTILA a VLV-nek:

Nagyon el vagyok keseredve! Nekünk ez volt a legfontosabb meccsünk a szezonban és talán ezt szúrtuk el a legjobban...Lerohantak minket a spanyolok, ahogy a spanyolok általában szokták, és ennek másfél negyeden keresztül nem találtuk az ellenszerét, ezalatt kaptunk hat gólt. Nagyon sok szakmai dolog van, amibe most nem megyek bele. Az a szörnyű, hogy kint jobban játszottunk, mint itt. Most kicsit talán mélyponton van a csapat. Lehet mondani, hogy influenzások vagyunk, de ez nem mentség a sportban, senkit sem érdekel, ha holnap kinyitja az újságot. Össze kell szedni magunkat és menni tovább. Azt, hogy ki hogy fogja tudni feldolgozni azt nem tudom, az biztos, hogy én elég nehezen élem meg. De nem tudunk mit csinálni, ki kell beszélni magunkból, túl kell tenni magunkat rajta. Nem szabad bűnbakokat keresni, mert ez együtt szúrtuk el.

Mindenesetre úgy gondolom, hogy a négybe jutni egy ilyen sorozatban az sem egy rossz dolog, de nyilván ha már idekerül az ember, akkor nagyon éhes lesz és többet akar. A mérkőzés utáni megbeszélésen a klub vezetése gratulált a szereplésünkhöz.


A másik ágon:

Savona-Posillipo 8:4 (2:2, 3:0, 1:1, 2:1)

A Savona 16:15-ös öszesítéssel jutott tovább.

Az Eurokupa döntője április 18-án és május 2-én lesz.

4 régi hozzászólás

pösze hozzászólása
pösze35292
2012.03.16. 08:55

Tisztelt Gábor! Mindennel amit írtál egyetértek, picit nagyobb hangsúlyt helyeznék a közönség \"hatására\", mert az valóban csodákat tud művelni és arra nagyon szükség lesz. Én már azzal is elégedett lennék, ha a Vasas 2-3 góllal nyerne, mert ez az én olvasatomban már azt jelenti, hogy csakis a bíróknak \"köszönhetjük\" a kiesésünket. Hajrá Vasas! Hajrá Szeged! Hajrá Magyarok!

Gábor hozzászólása
Gábor35289
2012.03.15. 12:00

Az irományomban lévő kérdőjelek eredetileg idézőjelek voltak.... kérem szíveskedjetek ezeket így értelmezni, ha megtiszteltek azzal, hogy elolvassátok a szöveget...

Gábor hozzászólása
Gábor35288
2012.03.15. 11:56

Vasas-drukker lévén először a dubrovniki meccsről: Nagyon sajnálom a történeteket, de a visszavágón - természetesen a CSODÁBAN BÍZVA, A CSODÁRA VÁRVA én is ott leszek a Komjádiban. Szerintem a vereségünknek ?mindössze? két összetevője van, egyrészt a Vasasnak ennél jobb napot kellett volna \"kifognia\" másrészt - és ez a jóval nagyobb \"összetevő\" - a hazai medence lejtése , a \"hátszél\"...Az a sportdiplomácia, amelyhez hasonlóra képtelenek vagyunk mi magyarok, pedig ennek a \"titoknak\" a birtokában az elmúlt 10 évben nem egy (2004: Honvéd) hanem szerintem két vagy három alkalommal nyert volna magyar klub Euroligát és a Vasas sem csak egyszer ( 2008 Barcelona) lett volna benn az Euroliga Final Fourjában... Tiltakozott például Sztavridisz személye ellen valaki a meccs előtt? Egy ennyire szubjektív sportágban ezek sorsdöntő \"momentumok?, mert még egy jó (jobb) formában lévő csapatot is ?mentálisan kivégez? az olyan bírói felfogás, amely a legjobb játékosokat - Kiss Gergely,Miho Boskovics - a \"lehető leghamarabb\" kipontozza, a vége felé a \"biztonság kedvéért\" eltávolítja Steinmetz Ádámot is, nehogy \"véletlenül\" mondjuk csak 2 gól maradjon a különbség... Én nagy tisztelettel azt kérem az illetékesektől, hogy szíveskedjenek elérni ? ne az egyenlő elbírálás elvét - tanuljunk a dubrovnikiaktól! - mert az sajnos kevés a - 4 miatt 1.) Sztavridisz-féle bíró április 18-án nemhogy a medence partjára, de még a Komiba se léphessen be (mert ez esetben kár még csak lejátszani is a meccset) 2.) kapjuk meg mi is a ?dubrovniki hátszelet? Budapesten (ne legyünk szégyenlősek, ezzel csak ?kiegyenlítenénk? a dubrovniki hátrányt) Az 1-2 pontok leírtakhoz kell még 3. ? egy brutálisan szakszerű? felkészülés 4. egy ?nagyon jó? este (remekül játszó Vasas és nagyon jó közönség) 5. egy ?gyengélkedő? ? vagy mondjuk így - ?csak közepes? Dubrovnik Csupán ez az 5 feltétel kellene az 5 gólos győzelemhez ?A 3-5 pontokban leírtak megoldhatók, az 1-2 pontokban leírtakat pedig intézze el végre a sportdiplomáciánk! A Szegednek van esélye, hogy odahaza ledolgozza a 2 gólos hátrányt, ha nagyon jó napot fognak ki ( ennek időzítése egy \"nemes feladat\" lesz Vincze Balázsnak aki ezt meg is tudja oldani) és tisztelet a Zágrábba kilátogató szegedi szurkolóknak akik hazai hangulatot varázsoltak az uszodába! A Szolnok minden elismerést megérdemel, hogy idáig eljutott, nagyszerű meccset játszottak egy nagyon jól játszó Sabadellel, tényleg csak egy kicsin múlott, hogy nem lett hosszabbítás... Nagyon jó úton járnak, érdemes lesz Szolnokon a jövőben is pólómeccsekre járni!

balzs hozzászólása
balzs35287
2012.03.14. 21:23

Szolnok-Sabadell: http://www.digisport.hu/video/8348 és Mladost-Szeged: http://www.digisport.hu/video/8349 összefoglaló. Sajnálom hogy kiesett a Szolnok, a Szeged még továbbjuthat, bár horvát bíróra horvát csapat ellen aligha számíthatnak...