FACEBOOK

Botrányos befejezés Szegeden

Botrányos befejezés Szegeden
hozzászólás, 2012.03.06.

Döntetlennel végződött a Szeged-Honvéd rangadó kedden este, a Vodafone OB1 18. fordulójában. A meccs vége felé a parázs hangulat alakult ki, a vendégek zsűrihiba után esett gólját megsemmisítették. Az esetet (miként a meccs összes gólját) megmutatjuk.

Vodafone OB1, alapszakasz, 18. forduló

Szeged-Honvéd 5:5 (1:0, 1:2, 2:1, 1:2)
Szeged, v.: Marosvári, Székely
Szeged: Baksa, Kiss Cs. 1, Kunac, Turzai, Kayes, Török 1, Hegedüs. Cs.: Varga P., Molnár T. 1, Juhász, Younger, Somogyi 2, Bálint G.. Vezetőedző: Vincze Balázs
Honvéd: Gergely, Tóth M., Gór-Nagy, Salamon 1, Mátyás, Hárai 3, Szivós. Cs.: Jansik D. 1, Hangody Gy., Kovács P., Kovács R., Angyal, Hangody L. Vezetőedző: Vad Lajos.
Gól - emberelőnyből: 2/9, ill. 3/10
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Angyal (a 26. percben)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE

Az izgalmas, de sok hibával tarkított meccsen a csapatok elsősorban a védekezésre koncentráltak, ezért a kevés gól. A Szeged már két találattal is vezetett, s lehetősége volt a háromgólos előnyre, ekkor azonban fordulat történt, a Honvéd feltámadt és a vezetést is átvette.

5:5-nél a vendégek kettős előnybe kerültek, s Hárai negyedik találatával újra vezethettek volna, azonban, mivel a zsűri a lejárt kiállítási idő után nem engedte vissza időben a játékba a hazaiak védőjét, így a gólt - hosszú tanakodás után - megsemmisítették, s az akciót újrajátszották onnan, hogy a kettős előny sima fórrá vált. A helyzet ezután kimaradt, s az eredmény már nem változott.

A Honvédnak 72 órája van arra, hogy óvást nyújtson be, késő esti értesüléseink szerint a klub vezetői ezen idő nagy részét ki fogják használni arra, hogy elemezzék a tévéfelvételt, s konzultáljanak szakemberekkel, valamint a szövetség képviselőivel.

VLV-VIDEÓK (SportKlub Televízió):

1:0 - Kiss Csaba gólja, ötméteres


1:1 - Hárai ejtésgólja


2:1 - Molnár Tamás gólja


2:2 - Hárai második gólja


3:2 - Török gólja


4:2 - Somogyi első gólja


4:3 - Hárai harmadik gólja


4:4 - Jansik gólja


4:5 - Salamon gólja


5:5 - Somogyi második gólja


Hárai érvénytelenített gólja


Hárai Balázs nyilatkozata


- Igazából érdemlegeset nem tudok mondani, van az a mondás, hogy szegény embert még az ág is húzza. Mérkőzésről mérkőzésre ekkora hátszéllel kell játszanunk... Én soha nem szoktam a bírókkal és a delegátussal foglalkozni, aki ismer, az tudja, de tényleg az, hogy megint megnyertünk egy mérkőzést ez ellen a csapat ellen, idén már másodszor, vagyis ebben a szezonban... Volt egy Magyar Kupa, ahol úgy érzem, hogy nem igazságosan nyertek. Most eljövünk ide Szegedre, mindenki tudja hogy anyagi nehézségekkel küszködünk, tesszük a dolgunkat, senki nem szól egy szót se, csináljuk azt amit tudunk és gyakorlatilag ez kevés.

- Kevés, pedig nagyon szépen jöttetek vissza a meccsbe. Gondolom te is elégedetlen voltál az elején, még nem találtátok a ritmust, aztán valami ott elindult bennetek. Ez mi volt? Mi volt ez az erő?

- Mindenféleképpen meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést, mi úgy jöttünk ide, hogy csak a győzelemmel vagyunk elégedettek.

- Bennetek volt a múltkori mérkőzés?

- Igen, vissza szerettünk volna vágni a Magyar Kupa-vereségért, azt a meccset nekünk kellett volna megnyernünk. Ott is egy nyert mérkőzést veszítettünk el. Itt sajnos olyan dolgok történtek, amit én, aki 12-13 éve vízilabdázom, még nem láttam, pedig nagyon sok felnőtt mérkőzésen voltam kint.

- Köszönöm szépen, hogy ezt elmondtad nekünk. További sok sikert és jobb időszakot kívánok a Honvédnak!



Somogyi Balázs nyilatkozata


- Két gólt szereztél, Balázs, ehhez gratulálok, de ez a mérkőzés mégsem teljesen a teljesítményetekről szól, és arról, hogy Hárai vagy éppen te milyen jól játszottatok, hanem valami egészen másról… De most veled nem erről szeretnék beszélni, hanem arról, hogy mit éreztetek bent a mérkőzésen, hiszen volt előnyötök, aztán pont az emberelőnyök rossz kihasználása miatt kicsit ott elkótyavetyéltétek ezt?


- Először is gratulálok a Honvédnak, és magunknak is, úgy érzem, hogy igazi rangadót játszottunk – eltekintve ettől az úgynevezett közjátéktól itt a végén. Mind a két csapat szívét-lelkét beleadta, hiszen mindkét csapatnak nagyon fontos lett volna a győzelem. Ezzel a döntetlennel szerintem egyik csapat sem elégedett.

- Te egyébként most a Szeged teljesítményével mennyire vagy elégedett? Mondjuk egytől tíz pontig mennyit adnál? Én úgy láttam, hogy azért bennetek sokkal több van. Ez nem teljesen jött még ki.


- Erre a meccsre gondolsz?

- Erre a meccsre, a maira.


- Volt akarás, volt küzdés, erős hét pontot adnék.

- Tehát van még bennetek?


- Én úgy gondolom, hogy van, csak most már be kell bizonyítanunk, hogy egyre többször ki is jön belőlünk.

- Köszönöm, belőled azért kijött, úgyhogy elégedetten mehetsz haza!


- Köszönöm.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


GERGELY ISTVÁN a vlv-nek:

- Nagyon sajnálom, hogy döntetlen lett, azt gondolom, hogy benne volt a győzelem ebben a mai mérkőzésben ismét. Nagyon büszke vagyok a csapatra, az idén nagyon jól szereplő Szeged ellen újra meg tudtuk mutatni, hogy van keresnivalónk ellenük. Ugye volt az a kis félreértés a mérkőzés közben, amikor belőttük a kettős előnyünket, vagy az előnyünket, de visszarendelték, és anullálták a gólt, ami mindig rosszul esik a támadó csapatnak. Megmagyarázták és azt mondom, hogy ha innentől kezdve ezt mindig be fogják így tartani, és konzekvensen ilyen ítéleteket hoznak, ha tényleg a szabályok betartása lesz a fő cél, márpedig az kell, hogy legyen, akkor teljes mértékben igazuk volt. Köszönöm a Szeged játékosainak azt a sportolói gesztust, amit tanúsítottak a mérkőzés után, egytől egyig sportemberek mind. Egy kis csalódást okozott Vincze Balázs nyilatkozata, de azt az indulat és az átgondolatlanság számlájára írom.

- Beszéljünk egy kicsit a meccsről. Miért volt olyan kevés gól az elején?

- Végig kevés gól volt. Azt gondolom, hogy mind a két fél óvatosan próbált támadni, inkább a védekezésre igyekezett  odafigyelni. Nem igazán jó, ha egy vízilabda-mérkőzésen összesen csak tíz gól esik, de azt gondolom, hogy mind a két csapat jól védekezett, nagyon statikus játékot játszott, és hát inkább a biztonságra törekedett, ami jelen esetben  döntetlent eredményezett.

- Amikor  elment kettővel a Szeged, akkor azért nagyon úgy tűnt, hogy vége a meccsnek. Hogy jöttetek vissza onnan, hogy még fordítani is tudtatok?

- Úgy, hogy lőttünk három gólt. :) Igazából annak ellenére, hogy kívülről úgy néz ki, hogy unalmas és statikus a játék, ez azért mindig nagyon kemény fizikai munkát jelent, rengeteg a birkózás. Ez talán még többet is kivesz a játékosokból, úgyhogy szerintem a meccs azon periódusában a Szeged egy kicsit fizikálisan alánk került, ezért tudtunk feljönni, és három gólt lőni zsinórban, s átvenni a vezetést. Ennyi.

- Most függetlenül attól, hogy tulajdonképpen a három pont már szinte a zsebetekben volt, és ebből csak egy lett, hogy értékeled ezt a döntetlent? Tehát a pontok szempontjából…

- Nekünk élet-halál kérdése volt, hogy ez a plusz két pont meglegyen, és a Szeged ne tudjon ellépni, fel tudtunk volna csúszni a második helyre, ami a rájátszás szempontjából nekünk sokkal jobb lett volna, mint a harmadik, vagy a negyedik hely. Sajnos most ez így alakult, én nem tudok hibáztatni ezért tényleg senkit. Visszanéztük a tv-ben, és a szabály az szabály, ebben valóban igazuk van. Csak hát azért vagyunk csalódottak, mert mi lőttük a gólt, és én megmondom őszintén, hosszú pályafutásom alatt nem nagyon láttam ilyet, hogy elveszik a támadó csapattól a gólt, amikor a bíró már befújta és megadta.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Kaposvár-Eger 11:16 (2:5, 1:4, 5:3, 3:4)
G.: Papp G. 3, Bakó 2, Bereczki, Gyurováth, Clayton Snyder, Balogh Z., Horváth D., Burburan, ill. Hosnyánszky 5, Gerritse 4, Bátori 3, Naganuma 2, Chilkó, Lőrincz

Március 7., szerda

Szentes-Debrecen 6:9 (3:4, 1:2, 1:1, 1:2)
G.: Weszelovszky, Szabó B., Tóth P., Szabó Z., ill. Varga T. 4, Hegedűs, Misics 2-2, Vindisch

OSC-FTC 7:7 (1:2, 2:2, 3:2, 1:1)
G.:Benczur 3, Pecz G., Szécsi D., Kiss Gy., Galambos, ill. Deutsch 2, Paján, Székely, Kincses, Czigány, Varga I. Zs.

BVSC-Vasas 7:17 (1:4, 1:5, 1:7, 4:1)
G.: Kotsidis 2, Deme, Szabó P., Rajna, Borsós, Laczkovics, ill. Decker Á. 4, Fazekas, Vámos, Kiss G., Steinmetz Á., Drasko Brguljan 2-2, Fülöp, Katonás, Boskovics

Pécs-Szolnok 4:8 (2:2, 0:5, 2:0, 0:1)
G.: Müller, De Blasio, O,Regan, Scholefield, ill. Kovács O. 3, Gocics, Georgescu, Hangay Z., Regős, Negrean

Az alapszakasz állása 18 forduló után:

H Csapat M Gy D V Gk Pont
1.  A-H Szeged Beton 18 14 3 1 61 45
2.  TEVA-VasasUNIQA 18 14 2 2 115 44
3.  ZF-Eger 18 14 2 2 82 44
4.  SzolnokiD-KÖZGÉP 18 13 3 2 95 42
5.  Groupama Honvéd 18 13 2 3 90 41
6.  Debrecen 18 9 1 8 30 28
7.  FTC FisherKlíma 18 5 3 10 -45 18
8.  K-M-CS&K Szentes 18 5 1 12 -55 16
9.  BVSC- Zugló 18 3 1 14 -83 10
10.  Kaposvári VK 18 3 1 14 -101 10
11.  Orvosegyetem SC 18 2 2 14 -96 8
12.  PVSK-Füszért 18 2 1 15 -93 7

A góllövőlista élmezőnye:

1. Weszelovszky (Szentes) 51,
2. Szivós (Honvéd) 49,
3. Varga T. (Debrecen) 41 gól




10 régi hozzászólás

Daret hozzászólása
Daret35239
2012.03.08. 14:19

Tegnap kaptam egy fülest. Nem olyat! :) Ha az infó beigazolódik, akkor a bírók mérkőzésbe való belenyúlása nem a véletlen műve. Irányítva vannak, hogy kit, melyik helyre kell kihozniuk az 1-8-ban, különös tekintettel a 4-5. helyre szeretnének 2 konkrét csapatot tenni, hogy meccseljék le maguk között a továbbjutást a 4-be. Figyeljétek csak a mérkőzéseket, és az eredményeket...

polo hozzászólása
polo35235
2012.03.08. 08:36

Pietrosz2! Én csak arra akartam utalni, hogy kivétel erősíti a szabályt.Elismerem, hogy a kupadöntő vitatható módon végződött, de az inkább a kivételek közé tartozik, ha megnézed a többi TV-s meccsét a Honvédnak és persze nem vagy elfogult, akkor neked is feltűnhetett néhány részrehajlás.

qqcska hozzászólása
qqcska35234
2012.03.07. 23:22

gondoljunk bele a következőbe: bajnoki döntő... a csapatok felállnak... bemutatják a játékosokat... a 2 pirosinges pedig: Marjai Zsolt és Marosvári Attila dr.!!! brrrrrrr... pedig nem elképzelhetetlen - akárhogy fújnak a sporik, mindig 50% feletti az osztályzat - ui. tudomásom szerint ha ennél gyengébb osztályzatot kap, akkor az automatikus \"eltiltás\" egy időre a bíráskodástól. ez pedig PÉNZKIESÉST jelentene, amit kínosan igyekeznek elkerülni az ellenőrök (holló hollónak... ?)

s67 hozzászólása
s6735232
2012.03.07. 17:24

Pietrosz2 ! Vincze Balázs a nyilatkozatában szerintem arra utalt , hogy a Honvéd mindig az anyagi helyzetével jön elő , és ezért sajnáltatják magukat . Amúgy szerintem tiszteletre méltó , hogy ilyen helyzetben így küzdenek a játékosok . Nem ők tehetnek róla . Nem kellett volna túl vállalni a fizetéseket , amikor nem volt meg az biztos anyagi háttér . Vincze Balázs erre utalt a kicsit elfogult sportriporternek , aki minden Honvéd mérkőzés után azzal kezdi , hogy a mostani anyagi helyzetetekre való tekintettel nagyon jól játszottatok . Meglehet nézni a többi nyilatkozatokat az archívumból Hárai azt mondta , hogy két győztes meccset vettek el tőlük . A kupadöntőn döntetlen állásnál történt a vitatott eset , nem biztos , hogy a Honvéd megnyerte volna a mérkőzést . Amúgy fordított esetben kíváncsi lettem volna , hogy reagálják le a szituációt a Honvéd vezetők és játékosok .Te milyen alapon bunkózol le valakit , ismered vagy csak azért írsz le ilyet mert kimert állni a csapata mellett , és ez neked Honvéd szurkolónak nem szimpatikus?

Pietrosz2 hozzászólása
2012.03.07. 16:02

Polo úr! A kupadöntőt egy bírói durva hiba miatt nyerte meg a Szeged,tegnap egy durva SZEGEDI zsürihiba miatt nem kaptak ki. Ezek után még a bunkó Vincze Balázsnak áll feljebb! Szégyellheti magát,hogy csak a másik csapatot tudja cikizni,mert azoknak nincs annyi pénze,mint nekik.

Tomute hozzászólása
Tomute35229
2012.03.07. 14:30

Míg az elmúlt években gyakorlatilag rendszeresen két csapat harcolt az elsőségért, most öten teszik mindezt. Ennek azért van jelentősége, mert így jóval több a szoros mérkőzés (elég a táblára nézni...), így feltűnőbbek a sporik hibái, végeredményt befolyásoló ítéleteik (tízgólos különbségű győzelmeknél nem volt jelentősége, lehetett legyinteni a hülyeségen). Anno \"csak\" a döntőkben ment az anyázás, most már hétről hétre. Megállapítható, hogy míg a csapatok igyekeznek fejlődni, versenyképesnek lenni, addig a bíró kar nem teszi ugyanezt. Nem jól van ez így... + egy megjegyzés, ami már korábban is kikívánkozott belőlem: Vincze Bali kicsit visszavehetne az arcából, egyelőre egy karcsú (kétes) MK elsőség áll edzőként a neve mellett, ennél vastagabb eredményekkel rendelkező edzők is visszafogottabban nyilatkoznak...

polo hozzászólása
polo35226
2012.03.07. 12:35

Az elmult két TV-s mérkőzés bírói botrányoktól lett emléékezetes, és mindkét esetben befolyásolta a mérkőzés végeredményét. A tisztelt bíróknak néha nem kellene felfrissíteni a szabály ismeretet? Az Eger-Szolnok találkozón a szakértő azt kőzvetítette, hogy a szabálytalan csere miatt 5 éterest kell dobnia az Egernek. Elmaradt. Az óvás is. De elúszott a győzelem is a hazaiaknak. Tegnap pedig ez a botrányos meccs. Egyre több követhetetlen ítélet és be nemtartott szabály. Akkor most milyen szabályok alapján játszódjék ez a játék? Amit éppen a sporik megálmodnak??? El kellene ezen egy kicsit gondolkodni. Igy is nehéz volt követni a bírói ténykedést, de ha meccsről meccsre egyedi szabályok keletkeznek, akkor aztán végképp vége a játék szépségének.

tom65 hozzászólása
tom6535225
2012.03.07. 12:26

Én láttam a meccset a helyszínen és úgy gondolom, hogy az inkriminált hibáról a bírók nem tehetnek, az a zsüri sara. Gergely Pista nyilatkozata viszont nagyon korrekt, ellentétben Szívós Marci mérkőzés alatti viselkedésével. Vgistivel pedig egyetértek abban, hogy Marosvári nagyon gyenge bíró. Magam is tapasztaltam, de volt olyan OB1/B-s meccse, ami botrányba fulladt, félbeszakadt. Persze nem őt marasztalták el... Legalább ne lenne olyan nagyképű!

polo hozzászólása
polo35224
2012.03.07. 12:23

Szegény Hárai Balázs nagyon elszólta magát, bár biztosan nem így akarta \"Mérkőzésről mérkőzésre ekkora hátszéllel kell játszanunk\". Ez az esetek nagy többségében sajnos így is van. Amikor ez a hátszél nem elég erős, akkor már nem is tud nyerni a csapat és nagyon fel is vagyunk háborodva. Nekem mint nézőnek már többször is feltünt ez a hátszél de ezek szerint létezik.

vgisti hozzászólása
vgisti35223
2012.03.07. 10:33

Köztünk legyen szólva, én nem láttam a meccset, nem tudom ki hibázott és mikor és hogy, de az tuti, hogy azt nem értem, hogy ez a Marosvári hogy a pék pélójába vezethet ob1-es meccset. Én szerencsére közelről ismerem az ob2-ből, de ott minden meccsen botrányos volt.