FACEBOOK

Marseille-ben nyert a Montpellier

Marseille-ben nyert a Montpellier
hozzászólás, 2012.03.05.

A bajnok otthonában nyert a Montpellier a francia bajnokság hétvégi fordulójában és ezzel átvette a vezetést. Jászberényi Gábort, a Montpellier sokszoros magyar válogatott kapusát kérdeztük a meccsről.

Francia bajnokság, alapszakasz, 9. forduló

Marseille-Montpellier 9:12 (2:4, 5:3, 2:4, 0:1)

Az alapszakasz élmezőnye 9 forduló után:

1. Montpellier 24,
2. Marseille 21,
3. Nice 18,
4. Douai 18

(A Marseille eggyel kevesebb mérkőzést játszott.)

JÁSZBERÉNYI GÁBOR a vlv-nek:

- Marseille-ben évek óta nem nyert francia csapat, s mi most tulajdonképpen simán győztünk. Hozzáteszem: a mostani csapatunk gyengébb, mint a tavalyi volt. Csak 10 játékosunk van, a megsérült Kállay helyére az utolsó pillanatban Ausztráliából hoztak egy balkezest, aki nyilván gyengébb, mint Márk. Viszont szerencsére hamarabb sikerült összeállnunk, mint tavaly, bár egy gyengébb csapattól sajnos kikaptunk idegenben. Ezen kívül azonban minden meccsünket megnyertük, pedig hatszor játszottunk idegenben, még Nizzából is sikerült elhoznunk a három pontot.

- Milyen a bajnokság rendszere?

- Ugyanolyan mint tavaly, az alapszakasz után az első a negyedikkel, a második a harmadikkal játssza az elődöntőt. Ezért állunk most nagyon jól, hogy a két legnagyobb riválisunkat is idegenben sikerült legyőznünk. Hosszú lesz a szezon, a playoff csak júniusban kezdődik majd.

- Tart-e még a tavalyi pólóláz a városban?

- Igen, kezdik megszeretni a vízilabdát, még a gyengébb hazai meccseinken is rendszeresen kint van ezer-ezerötszáz ember.

- Gondolom, akkor továbbra is jól érzed magad Montpellier-ben...

- Jól, annyira, hogy aláírtam egy új szerződéstamely 2015-ig szól.

- Meddig szólt az előző?

- 2013-ig.

- Otthonról nem hívtak?

- De, haza tudtam volna menni, ám itt nem csak egy évre biztos a jövő, ezért ezt választottam. Ráadásul így a francia állampolgárságot is "lelkesebben" intézi a klubom, hiszen elköteleztem magam mellettük, nem fenyeget az a veszély, hogy intézik nekem az adminisztrációt, majd amikor megvan a francia útlevelem, átmegyek egy rivális itteni csapathoz... Úgy gondolom, hogy én már itt fogom megalapozni a jövőmet, harmincéves vagyok, már a későbbiekre is gondolnom kell.

- Köszönöm az információkat!