FACEBOOK

Csak a Recco

Csak a Recco
hozzászólás, 2012.03.01.

Rangadót rendeztek az olasz bajnokság szerdai teljes fordulójában: a listavezető tévés meccsen fogadta az élcsoporthoz tartozó nápolyi újoncot, az Acquachiarát. Jó kis meccs volt, négy magyar góllal - megmutatjuk.

Olasz bajnokság, alapszakasz, 19. forduló

Florentia-Catania 17:12 (5:2, 4:4, 5:4, 3:2) (a vendégeknél Dávid Zoltán egy gólt lőtt)

Savona-Ortigia 14:9 (3:2, 4:3, 4:1, 3:3) (a szicíliai csapatból Suti Gábor kétszer volt eredményes)

Bogliasco-Posillipo 8:8 (2:1, 2:4, 3:1, 1:2)

Camogli-Brescia 10:11 (2:3, 3:2, 3:3, 2:3)

Nervi-Civitavecchia 10:5 (3:1, 3:1, 4:2, 0:1)

Pro Recco-Acquachiara 15:7 (5:2, 3:2, 2:1, 5:2)
Sori, v.: Bianchi, Lo Dico
Pro Recco: Tempesti, Lapenna 2, Figari 1, Figlioli 1, Giorgetti, Felugo, Di Costanzo 1, Giacoppo, Benedek 2, Zlokovics 4, Ivovics 3, Gitto 1, Fondelli. Vezetőedző: Giuseppe Porzio
Acquachiara: Kacics, Petkovics 2, Mattiello, Fiorillo, Scotti Galletta, Brancaccio 1, Gambacorta 1, Ferrone, Primorac, Märcz 2, Saviano, Guidaldi, Bencivenga1. Vezetőedző: Maurizio Mirarchi
Gól - emberelőnyből: 7/9, ill. 2/6
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 0/1

A bajnokság élmezőnye három fordulóval az alapszakasz befejezése előtt:

1. Pro Recco 51, 2. Savona 47, 3. Brescia 46, 4. Acquachiara 43, 5. Posillipo 30 pont

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Idén először játszottunk teljes csapattal, pont az alapszakasz számunkra legfontosabb mérkőzésén. Az Aquachiara ellen az őszi fordulóban vereséget szenvedtünk, ez azért még élénken élt az emlékezetünkben, ez látszott a kezdésből is, nagy iramot diktáltunk.

Ezzel a győzelemmel, ha az elkövetkező három fordulóban valami nagy hiba nem történik megszereztük az alapszakasz első helyét.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Az a "szerencse" ért bennünket, hogy a Reccónak ezen a napon sikerült idén először a teljes csapatával szerepelnie és ez nagyon meglátszott. Sokat változtak a legutóbbi meccsünk óta, amikor sikerült megvernünk őket. Tempesti visszatért, Ivovics érkezésével strukturálisan is átalakultak és ez a váltás iszonyatosan feljavította a csapatuk játékát. Legutóbb az első helyzeteit nem lőtte be a Recco, mi pedig jól kezdtünk, most viszont rögtön az elején kihasználták a lehetőségeiket, elmentek négy góllal és igazándiból nem is volt nagyon esélyünk visszajönni a mérkőzésbe. Talán a harmadik negyed elején volt néhány percig egyensúly a két csapat között, 7:4-nél emberelőnyben játszhattunk, de nem sikerült a további felzárkózás, onnantól kezdve pedig megint végig domináltak.

Az egy az egy elleni párharcokat jobban felvállaltuk ezen a mérkőzésen, mint szoktuk, de sajnos beledőltünk a saját kardunkba, mert ez a játék fekszik igazán a Reccónak, úgyhogy ezt alaposan kihasználták. Nem edzőmeccsre mentünk egyébként, úgy gondoltuk, hogy ha a Recco rossz napot fog ki, esetleg lehet keresnivalónk, de mivel ők jól játszottak, mi pedig szerintem a saját játékunkat se tudtuk száz százalékosan adni, így igazából egyértelmű volt, hogy ennek vereség lesz a vége. Hozzáteszem, nekünk nem ez volt a hét legfontosabb meccse, hanem a Savona elleni pénteki találkozó, ami sorsdöntő a pozíciónk szempontjából a play-off előtt. 

VLV-VIDEÓK (RaiSport2):


Gyors Benedek-gólpassz


Újabb Benedek-gólpassz


Benedek labdát szerez és gólt lő


Tempesti kivédi Märcz ötméteresét


Märcz első gólja


Märcz második gólja


Benedek második gólja

2 régi hozzászólás

Szecska89 hozzászólása
2012.03.01. 20:44

szívemből szóltál = ), én is szeretném még legalább egy világversenyen látni, lehetőleg Londonban 8 )

buvar-kn hozzászólása
2012.03.01. 16:31

Gyerekek ez a Tibi ez olyan mint egy jo bor!Ez nem öregszik semmit ami a játékát illeti söt!!!Labdát szerez ,leszerel,adja a golpaszokat és sorozatba lövi a golokat!!Miböl van ez basszus??Nem kéne vissza rakni a helyére Londonba?Mert a vízpart ugy látom meg nagyon nem hianyzik neki ott legyenek a kiszuperalt zsenik de ö meg nagyon nem az!!!Zsebre vágja bar melyik válogatbeli tagot ami a játékát és a nagy szivét illeti!Ugorj vissza a vizbe mert ott kellesz Londonba.