FACEBOOK

BL: még egyszer a záró fordulóról

BL: még egyszer a záró fordulóról
hozzászólás, 2012.02.28.

Keveset tudunk külföldön játszó olimpiai bajnokaink elmúlt szombati mérkőzéseiről. A Varga-testvéreket és Madaras Norbertet kérdeztük a Rijeka és a Pro Recco utolsó csoportmeccséről.

A Primorje Rijeka már csoportgyőztesként utazott Budvára, ahol nagyon motivált ellenfél fogadta őket. Ez érthető, hiszen a montenegrói csapatnak a győzelem a továbbjutást jelenthette, s éltek is a lehetőséggel. Nem utólagos mentegetőzés, de a Primorje két magyar játékosától már meccs előtt hallottuk, hogy számukra a hétvégi Jug-találkozó a fontos, minden idegszálukkal arra készülnek.

Budva–Primorje Rijeka 11:10 (4:1, 3:3, 1:2, 3:4) (Varga Dániel három gólt lőtt, Varga Dénes egyet)

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Nem úgy készültünk a héten az edzéseken, hogy nyerni megyünk Budvába, mégis azt hittük, hogy nyerünk, és az eredmény akkora meglepetést okozott nekünk is, hogy egészen vacsoráig el sem tudtuk felejteni.

- Kérdés, hogy a meccs után mennyi idővel volt a vacsora...?

- Két óra múlva. Alapoztunk a héten, sőt, már a Recco-meccs előtt is. Azt mondom, hogy ez a vereség belefér, ha nyerünk szombaton a Jug ellen. Ha nem, akkor elmondhatjuk, hogy gödörben vagyunk.

- A pénteki sorsolással kapcsolatban mi a kívánságod?

- Bár mindhárom lehetséges ellenfelünk jó csapat, mindhárom más miatt jelentene veszélyt a számunkra. A legjobb nyolc között könnyű meccs úgysincs, jöjjön, aminek jönnie kell...

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Igazság szerint meglepődtem volna, hogyha meg tudjuk nyerni ezt a meccset, ugyanis egész héten keményen edzettünk ami így van rendjén, jól is esett. Inkább az edzőink részéről generálódott túl nagy feszültség volt némileg érthetetlen egy számunkra tét nélküli meccsen. E két tényezőből így elég furcsa játékkép alakult ki, leginkább a káosz szó jellemezné, kicsit hasonlóan a Recco-meccshez... Mindenesetre remélem, ez nem tendencia, csak egy 10 negyedes kitérő, ami a Herceg Novi félidejében kezdődött és evvel lezárult.

- Kialakult a sorsolás mezőnye, kit szeretnél, kit nem?

- Mindegyik lehetőséggel kapcsolatban van pro és kontra érvem, így hát mindegy...


A Pro Recco - szintén már csoportelsőként - pénteken reggel indult busszal Milánóba, majd Moszkván keresztül Volgográdba. Mint már megírtuk, Kásás Tamás derékfájdalmak miatt eleve nem is tartott a csapattal, majd a repülőtéren derült ki, hogy Pastorino és Fondelli sem utazhat vízumprobléma miatt, így 9 mezőnyjátékos és egy kapus kelt útra. A hosszú utazás végén a játékosok éjjel fél kettőkor kerültek ágyba Volgográdban.

Szpartak Volgográd-Pro Recco 7:18 (0:4, 1:3, 4:5, 2:6) (Madaras két gólt lőtt)

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Komolyan vettük a meccset, talán azért is, mert csak kilenc mezőnyjátékosunk volt. Félidőben 7:1 volt az állás, onnantól, ha nem is azt mondom, hogy elvesztettük a motivációnkat, de már megvolt a meccs, kicsit "hátradőlhettünk". A gondok csak ezután kezdődtek, ugyanis reggel hétkor indultunk volna vissza, ki is mentünk a repülőtérre - két óra alvás után - de kiderült, hogy a gépünk le se tudott szállni, vissszafordult az időjárás miatt. Bizonytalanságban ültünk a reptéren, hogy melyik gépre férünk fel, végül dél körül tudtunk elrepülni, aztán Moszkvában vártunk hat órát, majd még Milánóból kellett hazabuszoznunk - összesen 22 órán át tartott az út, ennyi idő alatt Ausztráliába is eljuthattunk volna!

- A pénteki sorsolás előtt mi a várakozásod?

- Mindenekelőtt gratulálok a két magyar csapatnak, nem számítottam arra, hogy a Partizant ki tudják ejteni, a sorsoláskor úgy gondoltam, hogy a Partizan mögött jut tovább egy magyar csapat. Nagyon szép, hogy ki tudták ejteni a címvédőt. Igazából mindegy, mindegyikben van jó is és rossz is. Mostanában minden évben szoktunk játszani a Vasassal, lehet, hogy megint találkozunk. Budva macerás az út miatt, de szerintem a három lehetséges ellenfél közül ők a leggyengébbek.


Póló és politika. Egy héttel az orosz elnökválasztás előtt a Szpartak Volgográd
szurkolói Putyin elnöksége mellett tesznek hitet