FACEBOOK

1. Szeged, 2. Vasas

1. Szeged, 2. Vasas
hozzászólás, 2012.02.26.

A Szeged-Beton története során először jutott be a BL (Euroliga) legjobb nyolc csapata közé A Final Fourért a Herceg Novi, a Budva vagy a Mladost jöhet. A Vasas csoportmásodikként a Pro Recco, a Jug és a Primorje Rijeka egyikével játszik majd. A Partizan megóvta a szegedi meccset. Az óvást elutasították.

Bajnokok Ligája, csoportmérkőzés:

Szeged-Partizan Belgrád 9:8 (4:3, 1:1, 2:2, 2:2)
Szeged, v.:  Moliner (spanyol), Naumov (orosz)
Szeged: Baksa - Török 1, Lehmann, Turzai 1, Kayes 1, Kiss Cs. 2, Hegedüs, Kunac 1, Molnár T. 1, Juhász, Younger 1, Somogyi 1, Bálint. Vezetőedző: Vincze Balázs
Partizan Belgrád: Soros - Dedovics, Mandics 1, Milos Korolija 1, Alekszics 1, Rackov, Cuk, Radovics 1, Csucskovics, Mitrovics, Vujaszinovics 2, Vukicsevics 2, Obradovics. Vezetőedző: Uros Stevanovics
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 0/1
Gól - emberelőnyből: 5/9, ill. 3/14
Kipontozódott: Bálint (18.p.), Lehmann (21.p.)
Kiállítás - cserével végleg: Cuk (28.p.), Mitrovics (32.p.)

A Szeged-Beton ezzel csoportelsőként várja a pénteki sorsolást a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE

A találkozó végén, amikor a szerbek már nem láttak esélyt a továbbjutásra, elvesztették a fejüket, Cuk Juhászt vágta arcon, amiért cserés végleges kiállítást kapott, nem sokkal később Mitrovics Kiss Csabát ütötte meg.

A találkozó előtt a szerb szurkolók a Szeged drukkereit provokálták, tettlegességre is sor került, a hazaiak Cattani nevű vezérszurkolóját, aki évek óta mindenhova követi a csapatot, piros vízilabdasapkában, dobolva szurkol, leütötték és megrugdosták, mentők vitték őt kórházba. Az ügyben a rendőrség ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

Úgy tudjuk, hogy a Partizan Belgrád megpróbálta megóvni a mérkőzést arra hivatkozva, hogy a negyedik negyedben, 8:6-os állásnál a kiállított Juhász Zsolt az előírtnál előbb tért vissza a játékba. Az esetet sem a játékvezető, sem az ellenőr nem észlelte. A mérkőzés delegátusa telefonon konzultált a LEN egyik vezetőjével, majd az óvást formai okra hivatkozva elutasították. (A lefújástól számított 30 percen belül kellett volna benyújtani, nem 45 perccel később, ahogy a szerbek tették.) A Partizan vezetői a döntést tudomásul vették.

LEGFRISSEBB: A röszkei határátkelőhelyen állította elő a rendőrség azt a szerb drukkert, aki bántalmazta az egyik szegedi vezérszurkolót. Cattani nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de nem terjesztett elő magánindítványt, így a szerbiai férfi ellen garázdaság vétsége miatt indult büntetőeljárás. Részletek.

VLV-VIDEÓ (DigiSport Plus):

1:0 - Kunac gólja


1:1 - Vujasinovics első gólja


2:1 - Somogyi gólja, ötméteres


2:2 - Vukicsevics első gólja


3:2 - Turzai gólja


3:3 - Vujasinovics második gólja


4:3 - Kayes gólja


5:3 - Török Béla gólja


5:4 - Alekszics gólja


5:5 - Korolija gólja


6:5 - Molnár Tamás gólja


6:6 - Vukicsevics második gólja


7:6 - Younger gólja


8:6 - Kiss Csaba első gólja


Baksa kivédi Mitrovics ötméteresét


9:6 - Kiss Csaba második gólja


9:7 - Radovics ejtésgólja


9:8 - Mandics gólja


Iványi Aurél fotója a meccs előtti incidens következményéről

MOLNÁR TAMÁS a vlv-nek:

- Gratulálok, ez úgy alakult, ahogy a legszebb álmunkban gondoltuk! Mesélj légy szíves, hogy volt, hogy élted át?


- Nagyon jó kis mérkőzés volt. Nyilván játszottam már nagyon sok fontos meccset, de mondjuk akik kívülről látták, azt mondták, hogy ez a Szeged egyik legjobb meccse volt. Most az, hogy eggyel nyertünk csak… hát 9:6 volt 3 perccel a vége előtt. Nyilván kockáztatniuk kellett. De hát igazából 9:8 csak 10 másodperccel a vége előtt lett. Tehát azt gondolom, hogy 3 perccel a vége előtt megvolt a továbbjutás. Nyilván a meccs után kicsit borzolta a kedélyeket, hogy a szerbek óvást akartak beadni, ami nem sikerült. Én úgy gondolom, hogy a kifogásolt eset nem befolyásolta a továbbjutás kérdését.

Ez valóban történelmi siker volt, fantasztikus meccset játszottunk, fantasztikus közönség előtt. És a lőtt gólok száma mutatja, hogy tényleg csapatként játszottunk.

- Milyennek érezted a Partizant? A végén látszott, hogy elvesztették a fejüket. Mintha el is fáradtak volna az utolsó negyedre.


- Azt gondolom, hogy a mi kispadunk azért hosszabb. Lehet, hogy nekik van egy nagyon erős kezdőcsapatuk, de a mi kispadunk hosszabb. És mondjuk, hogyha a játékvezetést nézzük, mi talán olyan taktikát is választottunk, amiben benne volt a sok kiállítás. De azt hiszem, csak önmagukat hibáztathatják, illetve minket dicsér az, hogy tizennégy kiállítással így is meg tudtuk őket verni úgy, hogy nekünk azt hiszem, öttel volt kevesebb.

- Milyen volt a meccs hangulata, hogy érezted a vízből?

- Fantasztikus. Tényleg le a kalappal! Nagyon kevés meccset láthat az ember, ahol ilyen a közönség – igaz, hogy kicsi a szegedi uszoda, de szerintem egy gombostűt nem lehetett volna leejteni. Végül ezúton szeretnék a csapat nevében jobbulást kívánni a szerb szurkolók által megvert Cattaninak!

- Nem tudom, hogy nézegettétek-e már, vagy te nézegetted-e már a csoportmásodikokat...


- Persze.

- Na, és mi véleményed, mik az esélyek? Ugye tudjuk, hogy három csapat jöhet…


- A Budva, a Herceg Novi, a Mladost. Ha mondjuk a játékerőt kéne nézni, azt gondolom, hogy talán a Mladost papíron erősebb a Herceg Novinál, meg a Budvánál egy kicsivel. De azt hiszem, hogy ha oda-vissza le tudtunk győzni egy Partizant – amely nyilván nem az a Partizan, mint aki tavaly az Euroligát nyerte… De nem hiszem, hogy bármelyik csapat ellen úgy kell kiállnunk, hogy nincs esélyünk a Final Fourba jutni. Sőt! Most lehet nagyot álmodni, és ilyen nagy siker küszöbén erőt kell, hogy adjon a csapatnak, hogy igenis van tovább! 

- Papesz, gratulálok még egyszer!


- Nagyon szépen köszönjük!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Elsősorban szeretném megköszönni a szurkolóknak, akik ilyen nagy számban kifáradtak, és fantasztikus hangulatot varázsoltak az uszodánkba! Ilyen közönség előtt nem is lehet igazán rosszul játszani. Mindemellett úgy gondolom, hogy a csapat a tudásának tényleg majdhogynem a maximumát nyújtotta. Embertelen nagy csatában győztük le a Belgrádot, a tavalyi címvédőt, és én úgy gondolom, hogy megérdemelten lettünk csoportelsők.

- Milyen nehézségek voltak ezen a meccsen? Hogy érezted közben? Mi az, amit le kell győzni?

- Igazából egy ilyen meccsen szerintem azt kizárni a legnehezebb, hogy győzelmi kényszer van, bár hát ez mindkét csapatra igaz volt. Úgy gondolom, hogy a mi játékunkon ez a teher annyira nem látszódott, mindenki megfelelően felkészült a mérkőzésre. A szívünk vitt előre minket, és ettől lettünk jobbak.

- A szerbek a végén nagyon elveszítették a fejüket?

- Igazából nem volt más lehetőségük, ezért megpróbáltak mindent, de hát két perccel a vége előtt hárommal vezettünk, lőttek két gólt, legyenek boldogok ezzel, én azt mondom. De erre számítottunk is, hogy ilyesmi fog történni.
 
- Mit csináltok közvetlenül meccs után?


- Nagyon boldogok voltunk és vagyunk még mindig, mert ilyen még nem volt, hogy szegedi csapat a legjobb nyolc közé jutott volna a Bajnokok Ligájában. Én úgy vélem, nem nagyképűség azt mondani – főleg, hogy csoportelsők lettünk –, hogy célunk a final four, most már nem is lehet más. Mindent meg fogunk tenni, hogy sikerüljön. Természetesen nem lesz egyszerű, mivel azért a legjobb nyolc között gyenge csapatot nehéz kikapni.

- Köszönöm, Béla. Hol lesz a mai ünneplés?

- Ez titkos információ.

- Jó mulatást!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)

http://emberfor.blog.nepsport.hu/archives/2012/02/27/Szerbek_a_magyar_tengerbe_fullasztva__gyerunk_tovabb/

3 régi hozzászólás

Gábor hozzászólása
Gábor35176
2012.02.28. 06:51

Kedves Szerk! Köszönet az utánajárásért, egyúttal csatolom azt a műsort, amiben - többek között - a Vincze Balázzsal készített interjú is megtalálható. 28.35 - 28. 55 között hangzik el Balázs részéről amire utaltam. http://vtvszeged.hu/hun/sa_hirek/i_sport_8/i_az_arenaban_vincze_balazs_4440/t_Sport%20-%20Az%20Ar%C3%A9n%C3%A1ban%20Vincze%20Bal%C3%A1zs%E2%80%A6/index.html

szerk hozzászólása
szerk35175
2012.02.28. 00:13

Nem, ezt most halljuk először, akivel eddig beszéltünk, mindenki úgy tudja, hogy érvényes ez a szokásos szabály. Péntekig megpróbáljuk kideríteni.

Gábor hozzászólása
Gábor35174
2012.02.27. 23:13

Gratulálok a szegedieknek ez tényleg parádés teljesítmény volt, ki merem jelenteni, hogy most ők a magyar bajnoki cím legfőbb esélyesei... ( no azért ott van még még a Vasas és Eger is az aranyesély közelében, de majd meglátjuk...) Ezekben a percekben néztem meg a Szeged TV-n a Vincze Balázzsal készített interjút aki elmondta, hogy a Szeged- Partizán meccs ellenőre szerint a pénteki római sorsoláson lehet hogy nem tiltja majd a \"legújabb szabály\" hogy azonos csoportbeli első és második találkozzon egymással a negyeddöntőben. Na a 3 csapatos \"magyar csoport\" után egy esetleges újabb Vasas-Szeged párosítás tenné fel a LEN működésére a \"koronát\" ...\"Tudtok erről valami konkrétumot?