FACEBOOK

Sabadell-Szolnok 9:8

Sabadell-Szolnok 9:8
hozzászólás, 2012.02.25.

Egygólos hátrányt szedett össze az Eurokupa elődöntőjének első mérkőzésén, Sabadellben a Szolnok csapata szombaton. A meccs végig szoros volt, hol a hazaiak vezettek, hol a Szolnok, tehát esély volt a győzelemre is. A Sabadell a győztes gólt 4 másodperccel a befejezés előtt lőtte, emberelőnyből.

Eurokupa-elődöntő, első mérkőzés

Sabadell-Szolnok 9:8 (3:2, 1:3, 3:1, 2:2)
G.: Nastran 3, Echenique, Marko Cuk 2-2, Carrillo, Pérez, ill. Komlósi, Kis G., Marnitz 2-2, Nyéki, Regős
Gól - emberelőnyből: 5/14, ill. 1/10
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

Mohi Zoltán, a klub ügyvezető igazgatója nem sokkal lefújás után a vlv-nek elmondta: jól játszott a magyar csapat, végig volt esély a döntetlenre, sőt a győzelemre is. Ami nem nagyon ment, az az emberelőnyös helyzetek kihasználása volt, de az egygólos vereség így is reményt ad a március 14-i visszavágóra.

DECKER ATTILA a vlv-nek:

- Amolyan ikszes meccset játszottunk, görög és olasz játékvezető, francia ellenőr mellett, tehát várható volt, hogy nem felénk fog lejteni a pálya, erre fel is készültünk. Ha jobban lőjük a fórokat, az eldönthette volna a meccset, s akár a továbbjutást is, de ez sajnos elég gyengén sikerült. Voltak hibák, akciógólt is kaptunk azokból.

Szerintem a mi csapatunk jobb a Sabadellnél és otthon ki fogjuk harcolni a továbbjutást, de főleg az emberelőny-kihasználás terén javulnunk kell.

KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Azt kell, hogy mondjam: ha az eredményt nézzük, akkor nincs probléma, de sajnálom, hogy nem sikerült nyerni. Ugyanolyan érzés van bennem, mint a Szeged-meccs után: az eredménnyel nincs probléma, de benne volt a győzelem a meccsben. Az elején elhúzott a Sabadell, de felzárkóztunk, ki is egyenlítettünk, sőt, a harmadik negyedben már a vezetést is átvettük. Sok hibát követtünk el, úgy tapasztalom, hogy nem sokkal a lefújás után egyöntetűen úgy látják a csapattársaim is, hogy ezt a vereséget magunknak köszönhetjük. Ha a hibákat ki tudjuk küszöbölni, márpedig ki fogjuk küszöbölni, akkor az otthoni mérkőzésen meglesz a kétgólos győzelem, ami a továbbjutást jelenti.

MARNITZ GERGŐ a vlv-nek:

- Az egész meccsen hullámzó volt a játékunk, voltak jobb és rosszabb periódusaink is. Úgy értékelem, hogy ha hazai pályán jobban, koncentráltabban tudunk játszani, akkor tovább tudunk jutni. Szerintem a koncentráció hiánya volt a legnagyobb hiba, emiatt maradt ki sok emberelőny.

A meccset egy nagyon szép fedett uszodában játszottuk, tele volt spanyolokkal, de egy háromtagú magyar "tábor" végig szurkolt nekünk.


A másik elődöntőben:

Savona-Posillipo 8:4 (2:2, 3:0, 1:1, 2:1)