FACEBOOK

Szeged-Szolnok 6:6, Honvéd-Vasas 11:11

Szeged-Szolnok 6:6, Honvéd-Vasas 11:11
hozzászólás, 2012.02.11.

Pontot rabolt Szegeden a Szolnok és döntetlen lett a Kőér utcai örökrangadó is. Nyilatkozatok, a két meccs összes gólja és további eredmények.

Vodafone OB1, alapszakasz, 13. forduló.

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE A FORDULÓRÓL

Szeged-Szolnok 6:6  (1:1, 1:3, 2:1, 2:1 )
Szeged, v.: Juhász Gy., Vogel
Szeged: Baksa, Török 1, Kayes, Hegedüs 1, Molnár T., Younger 2, Bálint G. Cs.: Lehmann, Varga P., Kiss Cs., Turzai, Juhász Zs., Somogyi 2. Vezetőedző: Vincze Balázs
Szolnok: Decker A., Gocics, Kovács O., Hangay Z., Pásztor 1, Kis G. 1, Marnitz 1. Cs.: Nyéki, Komlósi, Regős 1, Süveges, Negrean 2. Vezetőedző: Cseh Sándor
Gól - emberelőnyből:4/9, ill. 2/8
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓ (SportKlub):

0:1 - Pásztor gólja


1:1 - Somogyi első gólja


1:2 - Regős gólja


1:3 - Negrean első gólja, ötméteres


1:4 - Marnitz gólja


2:4 - Younger első gólja


3:4 - Hegedüs gólja


4:4 - Török gólja


4:5 - Negrean második gólja


5:5 - Somogyi második gólja


6:5 - Younger második gólja


6:6 - Kis Gábor gólja


KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Nagyon izgalmas mérkőzés volt mind a két fél szempontjából. Megmondom őszintén, örülök az idegenbeli pontszerzésnek, mert a Szeged jelenlegi erejét tekintve a döntetlen szép eredmény. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy kezünkben volt a győzelem, két és fél negyedig mi irányítottuk a játékot, utána fejben elfáradtunk kicsit és ebből adódtak hibák. De hát ez mindig is így volt, mindig is így lesz, igyekszünk ezeket a bakikat kiküszöbölni. De mondom, örülök ennek a csapatszellemnek, amit a mai mérkőzésen mutattunk. Ebből nagyon sokat tanulhatunk és erőt is meríthetünk a jövőre nézve.

- Hogy vagy? Érezted-e a sérülést?

- Éreztem. Sajnos még szerintem fogom is egy pár hétig. Kicsit lassabb a javulás az utolsó stádiumban, mint ahogy szerettem volna. Szerintem mezőnyjátékosként már nem zavarna, de centerben használnom kell a kezeimet lökdösődéshez, eltolásokhoz, úgyhogy a csuklóm nagyon érzékeny még, főleg zavar. De nem gond, mert most már azért tudok a csapat segítségére lenni,s egyre jobban fog menni a jövőben.

DECKER ATTILA a vlv-nek:

- Végül is pozitív az értékelésem, mert nagyon jó meccset játszottunk. Állt a zászló végig nekünk, aztán a végén kaptunk két hátrányt és az azért rányomta a bélyegét a meccs végére, de hát mindegy, ezeket bele kell kalkulálni. A végén még ugye kaptunk mi is egy fórt, kilenc másodperc volt, azt hiszem, hátra. Ha azt belőjük, ugye meg is lett volna a győzelem - nem lőttük be. Szerintem igazságos döntetlen született. Mi vagyunk az egyetlen csapat, amely a Szegedet meg tudja mindig szorítani, ennek örülünk, de hát győzni jöttünk... Végül is így alakult. A saját teljesítményemnek nagyon örülök, hál istennek sikerült folytatnom ott, ahol ősszel abbahagytam. Még egy lapáttal szeretnék rátenni, hogy még jobban sikerüljön minden meccs, ezen dolgozom.

- Ilyen meccsre számítottatok egyébként? Kevés gólosra…?

- Hát ezt így nem beszéltük meg. A védekezést tartottuk nagyon fontosnak, meg gondolom a Szeged is. Minél kevesebb gólt kapjunk és akkor könnyebb "túllőni". Na most, ugye mind a két csapat erre ment rá, ebből alakult ki egy jó kis döntetlen. Igyekeztünk jól védekezni, minél kevesebb gólt kapni, úgy gondolom, hogy ez megvalósult.

- Elégedettek vagytok?

- Én elégedett vagyok, meg hát gondolom, a többiek is azzal a mentalitással, ahogy bementünk. Szerintem láttszott talán a képernyőkön is, hogy szinte haraptunk, mindenki küzdött a másikért. Megint csak szerb csapattársamat tudom idézni, ő mondta még tegnap, hogy „Haljunk meg egymásért!” Ők ilyen mentalitásban élnek és szerintem minden csapat eredményesebb lehet, ha ezt átveszi. Mi átvettük és szerintem ez meglátszott az egész játékon.

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


BAKSA LÁSZLÓ A vlv-nek:

- Elég hektikus mérkőzést játszottunk a mi szempontunkból Ugye, egyszer vezettünk a mérkőzésen, a legeslegutolsó előtti támadásig. Azt kell mondjam, hogy a védekezésben talán jobbak voltunk, mint Egerben, bár így is kaptunk néhány elkerülhető, könnyelmű gólt. Elöl voltak inkább nagyobb hibák, nagyon-nagyon sok helyzetet kihagytunk emberelőnyben. Sima hat-hat ellen pedig nem mozogtunk eleget. Ezen változtatnunk kell!

Én úgy vagyok vele, hogy ez most egy jó kis tanulópénz volt. Szerencse, hogy egy pontot itthon tudtunk tartani, és maradtunk a tabella elején, de azt kell mondanom, hogy nagyon sok javítani való van az Eger-meccsig, de főleg a Partizan-meccsig!

MOLNÁR TAMÁS a vlv-nek:

- A mérkőzés előtt győzelmet vártam. Tudtam, hogy nehéz meccs lesz, de mindenképpen győzelmet vártam hazai pályán. A meccs képe alapján nem érdemeltünk győzelmet, lehet, hogy a végén az iksznek is örülnünk kellett, s összességében én személy szerint csalódott vagyok, hogy nem nyertünk, de ebből is tanulnunk kell! Semmi nem múlott ezen. Ezek azok a meccsek, különösen hazai pályán, amelyeket hoznunk kell, hogyha komoly céljaink vannak. Márpedig vannak!

- És miért nem sikerült szerinted? Mi volt a baj?

- Az eredmény, a 6:6 mutatja, hogy inkább a támadójátékban nem tudtuk megcsinálni azokat, amire készültünk. Pontatlan lövéseink voltak, naggyá tettük a kapust. Utána hallottam, hogy kilencből négy emberelőnyt lőttünk be, hogyha ezt nézzük, még nem is olyan vészes. Egy nagyon kemény, küzdelmes mérkőzés volt. Azt mondom, hogy nem volt olyan sok kiállítás, de igazából azt hiszem, hogy rajtunk múlott.

(Lejegyezte: Varga Bogi)


Honvéd-Vasas 11:11 (1:0, 4:5, 2:2, 4:4)
Kőér utca, v.: Marosvári, Székely
Honvéd: Gergely - Jansik, Mátyás, Salamon 3, Kovács P., Kovács R. 1, Szivós 1, Tóth M. 1, Gór-Nagy 3, Angyal, Hárai 2. Vezetőedző: Vad Lajos
Vasas: Barabás - Decker 1, Boskovics 3, Katonás 1, Vörös 1, Kiss G. 2, Vámos 1, Drasko Brguljan 1, Fülöp, Steinmetz B., Takács, Steinmetz Á. 1. Vezetőedző: Földi László
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Gól - emberelőnyből: 3/9, ill. 5/8
Kipontozódott: Jansik (25.p.), Mátyás (26.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK  A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Tóth Márton gólja


1:1 - Boskovics első gólja


1:2 - Decker Ádám gólja


2:2 - Hárai első gólja


2:3 - Vörös gólja


3:3 - Salamon első gólja, ötméteres


3:4 - Steinmetz Ádám gólja


4:4 - Gór-Nagy első gólja


4:5 - Kiss Gergely első gólja


5:5 - Hárai második gólja


6:5 - Szivós gólja


6:6 - Boskovics második gólja, ötméteres


7:6 - Gór-Nagy második gólja


7:7 - Drasko Brguljan gólja


7:8 - Kiss Gergely második gólja, ötméteres


8:8 - Salamon második gólja


8:9 - Boskovics harmadik gólja


9:9 - Salamon harmadik gólja


9:10 - Vámos gólja


10:10 - Kovács Róbert gólja


10:11 - Katonás gólja


11:11 - Gór-Nagy harmadik gólja


A mérkőzés vége


Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Szervusz, Miklós! Mielőtt a meccsről kérdeznélek, először is, az olvasóink nevében gratulálok most már személyesen is Gordonhoz! Mesélj, hogy van?

- Köszönöm szépen! Remekül van, igazából nincs oka panaszra, a két szülő minden mozdulatát lesi! Aztán ha valami kell neki, csak elkezd sírni. Irigylésre méltó helyzet! :-) Kicsit fáradtak vagyunk, de boldogok, úgyhogy minden rendben!

- Elárulom, hogy ez így lesz a következő egy-két évtizedben!

- Igen, azzal vigasztaljuk egymást, hogy már csak 18 év, és elköltözik…. :-)

- Na, hát, milyen meccs volt ez?

- Úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon jó meccs volt! Aki kijött az uszodába, egy nagyon küzdős, rettenetesen kemény, és igazán fordulatos meccset láthatott. Most nem tudom, hogy örüljek-e az egy pontnak, vagy bánkódjak az utolsó kihagyott fór miatt, mindenesetre úgy gondolom, hogy a döntetlen igazságos.

- Hogy érezted közben, esetleg megnyerhetitek?

- Egyértelmű, úgy éreztem, hogy megnyerhetjük, hiába volt mindig egy közte, az ő javukra. Azért a Vasas ellen nekünk ki szokott jönni a lépés. Nagyon kemény meccs volt, azt kell mondjam. Bíztam magunkban az elejétől fogva, és igazságos a döntetlen. Úgyhogy gratulálok a Vasasnak az egy ponthoz, és magunknak is!

- Köszönöm szépen! Jó pihenést!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Hárai Balázs nyilatkozata


- Pufi, gratulálok az egy ponthoz! Nagyon jól játszottál, tartod a formádat! Értékeld légy szíves ezt a mérkőzést!

- Köszönjük szépen! Úgy érzem, hogy ez egy igazságos iksz volt, mind a két csapat meg is nyerhette és el is veszíthette volna a mérkőzést. A végén nekünk volt lehetőségünk arra, hogy megnyerjük, nem sikerült. Elég hajtós, küzdős mérkőzés volt, azért látszódik, hogy a szezon elején vagyunk és a többiek alapozásból, mi az Európa-bajnokságról jöttünk. Van még hova fejlődni! Azok a dolgok, amiket megbeszéltünk és gyakoroltunk egész héten, annyira most nem sikerültek.

- Mennyire vagy fáradt? Most nem is a meccs fáradtságát kérdezem, hanem az EB után ki tudtad magad pihenni?

- Igen is, meg nem is! Kipihentem magam, mert „wellneseltem” egy-két napot, idézőjelben mondom, hogy jól jött az a kis hó, ami elhalasztotta a Kaposvár mérkőzésünket, de azért tudtam volna még pihenni. Ez van, ennyi pihenőnk volt, ebből tudunk építkezni.

- Mi következik nektek most a jövő héten?

- Az Egerrel játszunk szombaton, és vasárnap megyünk Debrecenbe!

- Köszönöm szépen! Jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Varga Bogi)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Gergő, gratulálok az egy ponthoz! Gratulálok az egy ponthoz?

- Először is köszönjük a szurkolóknak a biztatást, szeretettel köszöntök mindenkit, aki olvas rólunk! Most hektikus, izgalmas bajnokságot láthatnak a nézők, a szegedi döntetlen ma a Szeged-Szolnok mérkőzésen, és itt a Kőérben is - ott nagyon kevés gól, itt sok gól, azt mutatja, hogy izgalmas lesz még a következő két és fél hónap, ami a magyar vízilabda-szurkolókra vár. Ez a mérkőzés is ilyen volt. Szomorú vagyok, mert nyerni jöttünk, nyerni szerettünk volna, ugyanakkor a Honvéd is nagyon hajtott és jól játszott, tehát ilyen szempontból igazságos ez a döntetlen.

- A meccs első felében nagyon sokat hibáztatok, gyakorlatilag az első negyedben több perc úgy elment, hogy nem is tudtátok kapura lőni, bejátszani a labdát. Mi volt ez? Későn ébredtetek?

- Arra igyekeztünk figyelni, hogy ne kapkodjunk, kicsit biztonsági játékkal próbáltuk az elejét elindítani. Ez abból a szempontból sikerült, hogy egy gólt kaptunk csak, de a támadásunk ezt megsínylette. Utána bátrabban, jobban támadtunk, de aztán nagyon sok gólt kaptunk, főleg átlövésből nagyon sok ennyi. Oda kell tenni magunkat, egy-két dolgot meg kell beszélnünk, javítanunk kell. Ahogy Belgrádban az eredmény nagyon rossz volt, de a játék képe nem volt olyan borzasztó – főleg védekezésben –, most a védekezésünk gyengébb volt. Valahogy meg kell próbálni szintre hozni magunkat, de sok ellenfél is elmondja, hogy az ilyen szezonban, amikor ennyi mérkőzés van, abból sok nehéz, és egy Európa-bajnokság is van közben, akkor nehéz állandó formát hozni. Erre kell törekednünk, de nem könnyű.

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Steinmetz Ádám nyilatkozata


- Hát Ádám, nem tudom hogy értékeled most, nyertetek egy pontot, vagy vesztettetek kettőt?

- Hát előszöris gratulálok a Honvédnak, fantasztikus, amit ilyen körülmények között teljesít ez a csapat. Tény és való, hogy mumusunk. Most mondhatnám azt is, hogy a tavaszi fordulóban most egy ponttal beljebb vagyunk az őszihez képest, de hát összességében elkeserítő, amit ma produkált a csapat. Úgyhogy igazából ennél többet nem is szeretnék most mondani.

- Hát azért azt próbáld megválaszolni légy szíves, hogy miért indultatok el olyan nehezen az elején, mert azért a végén belejöttetek, de az első negyed, az nagyon csúnya volt tényleg.

- Nem tudom ezt most megítélni, nem szeretném most boncolgatni, meg nem is feladatom ez.

- Nagyon el vagy keseredve, úgy látom.

- Hát..., jól látod. Szerintem rá van írva az arcomra. Nyerni szerettünk volna, és nagyon sok olyan dolgot csináltunk..., lehet rosszul játszani, de a mérkőzés előtt megbeszélt dolgokban hibáztunk, és meg is büntetett minket a Honvéd. Ennyi.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)


További szombati eredmények:

BVSC-Debrecen 7:9 (2:3, 1:1, 2:3, 2:2)

G.: Ambrus F., Rajna 2-2, Keresztes, Deme, Borsós, ill. Kistamás, Létay, Vindisch 2-2, Tóth Z., Bugajcsuk, Varga T.


André László-képek


OSC-Pécs 10:7 (3:1, 2:2, 3:1, 2:3)
G.: Benczúr 4, Szécsi D. 3, Szentesi 2, Galambos, ill. O,Regan, Hoppál 2-2, Scholefield, De Blasio, Bóbis

Kaposvár-Szentes 6:5 (1:0, 0:2, 4:3, 1:0)
G.: Burburan 3, Maár, Balogh Z., Bakó, ill. Józsa, Szőke, Szabó Z., Nagy M., Tóth P.

Eger-FTC 17:8 (3:1, 4:4, 4:0, 6:3)
G.: Hosnyánszky, Biros, Varga II. Zs.  3-3, Bátori 2, Bundschuh, Mezei, Graham, Binder, Naganuma, Chilkó, ill. Kincses, Paján 2-2, Sántavy, Deutsch, Szöllősi, Ernyey

Az alapszakasz állása a 13. forduló után

H Csapat M Gy D V Gk Pont
1.  ZF-Eger 13 11 1 1 69 34
2.  A-H Szeged Beton 12 10 2 0 47 32
3.  SzolnokiD-KÖZGÉP 13 9 2 2 52 29
4.  TEVA-VasasUNIQA 12 8 2 2 62 26
5.  Groupama Honvéd 12 8 1 3 52 25
6.  Debrecen 12 6 1 5 22 19
7.  FTC FisherKlíma 13 4 2 7 -26 14
8.  K-M-CS&K Szentes 13 3 1 9 -43 10
9.  BVSC- Zugló 13 3 1 9 -50 10
10.  PVSK-Füszért 12 2 1 9 -49 7
11.  Kaposvári VK 12 2 1 9 -72 7
12.  Orvosegyetem SC 13 1 1 11 -64 4

A góllövőlista élmezőnye:

1. Weszelovszky (Szentes) 33,
2. Szivós (Honvéd) 31,
3. Borsós (BVSC) 29,
4. Varga Tamás (Debrecen) 28 gól

2 régi hozzászólás

pösze hozzászólása
pösze35113
2012.02.12. 18:37

Nem teljesen világos nekem, hogy a Vasas miért nem játszatja többet a fiataljait, főképp, ha látszik, hogy a többi \"sztár\" kb. ifi szinten sem játszik. Viktor, Vámos csere, Fülöp kb. 4 perc, Fazekas semmi, A Botond viszont jó volt, a meccsen úgy tűnt mind a bírók, mind a két csapat elkönyvelte magának a remit.....:-)

balzs hozzászólása
balzs35112
2012.02.12. 10:52

Az Egernek 34 pontja van és 13 meccset játszott.