FACEBOOK

Örök Török

Örök Török
hozzászólás, 2012.02.09.

A mai világban szokatlan szeretettel, gondossággal készülnek egy olyan vízilabdás személyiség 80. születésnapjára, aki már több mint hét éve nincs közöttünk.

A HSÚVSC, a Török Sándor Baráti Kör Egyesület és a HVSC szombaton, Török Sándor születésének 80 évfordulóján az egykori kiváló testnevelőtanárra, úszó-, vízilabdaedzőre, nemzetközi játékvezetőre emlékezik Hódmezővásárhelyen, a róla elnevezett fürdőben.

A barátok összejövetele mellett hivatalos program is lesz: Hódmezővásárhely ékességében, a Gyarmati Dezső Sportuszodában tartanak megemlékezést, átadják a Török Sándor örökös vándordíjat, megkoszorúzzák a sportág helyi történelmében kitörölhetetlen nyomokat hagyott sportember domborművét. Lesz bemutató mérkőzés és vízilabda-tornát is rendeznek.

Nem ismertem Török Sándort és most úgy olvasgatom a szövetség honlapján a hódmezővásárhelyi vízilabdaélet történetét feldolgozó tanulmányt, mintha több száz éves érdekes könyv sárguló lapjait lapozgatnám. Nyilvánvaló, hogy ez az ember alkotott valamit, amiért érdemes emlékezni rá. És jó érzés, hogy nem felejtették el, nem zárt körben, egy étteremben idézik fel az emlékét, hanem fontosnak tartják, hogy egy egész ország tudja, ki volt ez a sportember és mit köszönhetnek neki.

Amit mi tehetünk: ezzel az írással hívjuk fel a figyelmet részben a rendezvényre, részben arra, hogy becsüljük meg mindenütt az értékeket, ne felejtsük el azokat, akik egy életen át a közösségért dolgoztak, tegyük őket példaképpé! Úgy, ahogy a hódmezővásárhelyiek teszik.