FACEBOOK

Edmontonból Londonba

Edmontonból Londonba
hozzászólás, 2012.02.03.

Afrika nem nevez csapatot, így Európából hat válogatott indulhat a tavaszi edmontoni olimpiai selejtezőn - ennek Hollandia örülhet. Még négy szabad hely van a londoni tornára.

A londoni olimpia 12 csapatos tornájára már kvalifikációt szerzett országok:

Nagy-Britannia (rendezőként)
Olaszország (a világbajnok),
Szerbia (a Világliga 2011. évi győztese),
Horvátország (a 2011-es VB bronzérmee)
Magyarország (a 2011-es VB negyedik helyezettje)
USA (a 2011-es Pánamerikai Játékok győztese)
Ausztrália (Óceánia képviseletében)
Kazahsztán (az Ázsia bajnokság győztese)

A fennmaradó négy helyet az április 1. és 8. között a kanadai Edmontonban megrendezendő olimpiai selejtezőtorna első négy helyezettje kapja.

Edmontonban 12 csapat indulhat. Eredetileg úgy volt, hogy Európából öt válogatott vehet részt a selejtezőn, az az öt, amely a már kvalifikáltakat nem számítva a legjobb öt helyen végez az eindhoveni Európa-bajnokságon. Ehhez legalább a 9. helyet kellett megszerezni, feltéve, hogy már olimpiai részvevő csapat nem végez ennél hátrább. Ugyanakkor már az EB alatt tudni lehetett, hogy Afrika nem él majd a selejtezőn való indulás jogával, s amennyiben a plusz lehetőséget Amerika nem használja ki, az európai kvóta eggyel nő. Hivatalosan csak az EB után jelentették be, hogy ez a változat valósult meg, így Eindhovenből a következő országok szereztek jogot az edmontoni indulásra, hogy kiharcolják a legjobb négy hely egyikét, vagyis az olimpiai részvétel jogát:

Montenegró,
Németország,
Görögország,
Spanyolország,
Románia,
Hollandia

A 12-es edmontoni mezőny további tagjai:

Kína,
Japán,
Kanada,
Brazília,
Kuba
Óceánia képviselője (feltehetőleg Új-Zéland, de erről nem találtunk hivatalos információt)

Az edmontoni torna sorsolása február 19-én lesz, Londonban. A selejtezőben két hatos csoportban küzdenek majd a csapatok, a hagyományos körmérkőzéses lebonyolítási rend szerint. Érdekesség, hogy a csoportelsők is játszanak majd negyeddöntőt - a másik csoport negyedik helyezettjével.

2 régi hozzászólás

V7 hozzászólása
V735055
2012.02.04. 13:06

Ahova idéző jelet tettem, oda kérdőjelet tett a honlap! :) :)

V7 hozzászólása
V735054
2012.02.04. 13:03

Nagyon hasznos információkat tartalmaz ez a cikk, több szempontból is! A legfontosabb, hogy a tavaszi edmontoni olimpiai selejtezőn, már NEM KELL indulnunk mert a 2011-es Sanghaj-i VB-n 4. lettünk. És ez ?nem semmi? eredmény, annak tükrében is, hogy a 2012-es EB ezüstérmes Montenegró viszont mehet selejtezni. Utólag nagyon-nagyon értékesnek bizonyult az a 4. hely. Ugyanakkor érdekesség, hogy 2011 es Vb-n egy bitang erős 4 ?esből (A csoport: Spanyolország, Montenegró, MAGYARORSZÁG, Kazahsztán) jutottunk be a negyeddöntőbe csoportelsőként, és a bírók által megsegített USA-t győztük le végül az elődöntőbe jutásért. Míg a nagy ellenfeleink a szerbek, horvátok, olaszok könnyű csoportból indultak. És sajnos jobb eredmény értek el nálunk. A 2012-es EB-n pedig a magyar válogatott került a könnyebb csoportba, és mégsem tudtunk felpörögni a ?halálcsoportból? induló Montenegró ellen. De! Egy bő fél éven belül 3 világversenyre nehéz felkészülni, bármely sportágban is. Eb, Olimpiai selejtező, Olimpia! Montenegró, Spanyolország, Németország, Görögország, Románia számára nagy kihívás lesz ez a program. Közülük 1 vagy 2 csapat nem is kerülhet ki az olimpiára. Úgyhogy a Szerb a Magyar, és az Olasz válogatott az Olimpia legnagyobb esélyese. A horvátok ?sötét ló?, mert nagyon tudnak liftezni, VB 2007: Világbajnok. Olimpia 2008: 6. hely, VB 2009: 3 hely, EB 2010: 1, VB 2011: 3. hely, Eb 2012: 9. hely. Reméljük a Montenegróiak elfáradnak az olimpiára, és ők is képesek hullámzó teljesítményt nyújtani, az olaszoknál meg acélosabb a Magyar csapat. Egyre jobbnak tehát az esélyeink! Hajrá Magyarok!