FACEBOOK

Kovács István a románok EB-szerepléséről

Kovács István a románok EB-szerepléséről
hozzászólás, 2012.01.30.

Románia nagy meglepetésre a helyosztón legyőzte a címvédő Horvátországot, így számolgatás nélkül jutott ki a tavaszi kanadai olimpiai selejtezőre. Szövetségi kapitányukkal, Kovács Istvánnal beszélgettünk a torna zárónapján.

VLV-VIDEÓ:


Kovács István nyilatkozata (Eindhoven, 2012.01.29.)


- Kedves Pista, gratulálunk a román csapat teljesítményéhez. Szeretném, ha összefoglalnád, milyen céllal jöttetek ide, és hogy ment a torna során a csapatnak?


- Először is köszönöm, mert igazából nagyon boldog vagyok, hogy kijutottunk a kvalifikációra. Azzal a céllal jöttünk, hogy ebben a nagyon erős csoportban talán tudunk egy olyan meccset nyerni, hogy az ötödik helyet elérjük és elkerüljük ezt az ágat. Nem sikerült. A csoportmérkőzéseken nagyon jó játékkal, de minden meccsen kikaptunk. Igazából, ami fontos volt nekünk, hogy utána a macedónokat megvertük, és visszakerültünk a horvát ágra. A legnagyobb öröm a számomra is, meg a román csapat számára is, hogy világversenyen soha nem nyertünk még, meg egyáltalán soha nem nyertünk még horvát csapat ellen. Igaz, hogy ötméteresekkel, de az egész mérkőzésen végig három-négy góllal vezetve, úgy érzem, hogy ezen a meccsen megérdemeltük a győzelmet. Így bekerültünk a legjobb nyolc közé, és egyenes ágon kijutottunk az edmontoni olimpiai kvalifikációra.

- Érkeztek már visszhangok Bukarestből? Hogy fogadták ezt a hírt?

- Igazából nagyon örültek, mert féltettek minket, ugye úgy jöttünk mi ide, hogy nem biztos, hogy sikerül ez, de a célunk mindenképpen az volt, hogy legalább a kilencedik helyet megszerezzük, mert még az is kvalifikál, mert erről a tornáról ugye öt csapat tudott menni a kvalifikációra. Az igazi cél a sorsolás tudatában az volt, hogy legalább a kilencedik helyet megszerezzük. Természetesen nagyon örültek, ez egy óriási dolog, hogy még mindig versenyben vagyunk azért, hogy kijussunk az olimpiára.

- Számolgattál már? Az edmontoni selejtezőn milyen esélyetek lehet?

- Ugye innen öt nagyon jó csapat megy ki, akikkel itt is találkoztunk, nagyon szoros meccseket játszottunk, plusz hozzájön Kanada, aki otthon van, tehát igazából én azt hiszem, hogy a pillanatnyi forma fogja ott eldönteni, de az a célunk. Ott már nekünk semmi veszítenivalónk nincsen. Itt még azért volt, hogy bekerüljél a továbbjutó csapatok közé. Ott azt gondolom, nekimegyünk mindenkinek.

- Köszönöm szépen és gratulálok még egyszer.

- Köszönöm szépen

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


A magyar csapat reggel vonattal indult Amszterdamba, s 16.30-kor érkezik a budapesti repülőtérre. (Ferihegy 2A)