FACEBOOK

Szerdai edzésriport

Szerdai edzésriport
hozzászólás, 2012.01.25.

Két edzéssel készült a magyar válogatott a további feladatokra szerdán Eindhovenben, az Európa-bajnokság helyszínén. Ezúttal Szécsi Zoltánt és Benedek Tibort kértük kameránk elé és edzésfotókat is készítettünk.

A versenyuszoda melletti bemelegítő medencében edzettek a mieink szerdán reggel. Kemény úszás, majd sokféle "kiscsoportos gyakorlat" szerepelt a programban.

A ma esti negyeddöntőt illetően a mieink kevés esélyt adnak a görögöknek, sokkal valószínűbbnek tartják, hogy Montenegró lesz az ellenfelünk a péntek esti elődöntőben.


vlv-képek a délelőtti edzésről

VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor nyilatkozata

- Szervusz, Tibor! Ma este tudjuk meg, hogy kivel játszunk az elődöntőben. Arra szeretnélek kérni, hogy egy kicsit tekintsünk vissza az elmúlt egy hétre: hogy értékeled az eddigi meccseket, milyen a teljesítmény, milyen a csapat?

- Nagyon készültünk az első, olasz mérkőzésre. Akkor, abban a pillanatban azt gondoltuk, hogy az lesz az egyetlen nehéz mérkőzés a csoportban. Jól is játszottunk nagyon, viszonylag simán nyertünk. És aztán szépen kiderült, hogy a görög csapat is jó formában van, úgyhogy kicsit újra kellett kezdenünk fejben a koncentrálást, mert a csoportban mindenki az olasz meccsre készült igazán. És hát aztán a görög mérkőzés is így jól sikerült. Végül az olaszok megverték a görögöket, ami azt jelenti, hogy ők lettek a csoportban a másodikak.

- A kisebb csapatok ellen semmi probléma nem volt, és ez azért az elmúlt években nem így szokott lenni. Mindig kicsit nehezen ment, megszorítottak minket, kevesebbet játszhattak a csereemberek pont ezért, most viszont semmi gond nem volt. Ebből le lehet vonni valami következtetést?

- Ha kisebb csapatokon a görögöket meg a németeket értetted, ezek nem kisebb csapatok, azért ezek jó csapatok. A kisebb csapatok ellen, mint mondjuk török, a holland, a macedón, azért korábban sem volt igazán nagy gond. A nagy különbség az, hogy most olyan hosszú kispadunk van, hogy a tizenkét ember folyamatosan játszik. Sok csere van – számszerűleg is sokkal több csere van, mint az elmúlt két évben –, és hát ez látszik abban, hogy négy negyeden keresztül sokkal jobban bírjuk. Tehát ezeket a gyengébb csapatokat igazából úgy lehet megverni – az általad említett gyengébbeket –, hogy két negyed után nekik elfogy az erejük, és a második két negyed az, ami a különbséget jelenti igazából. És ebben a második két negyedben most mi jóval erősebbek vagyunk, nem csak a kisebb csapatok ellen, hanem mindenki ellen, mert sokkal jobban bírjuk fizikailag.

- Van három-négy csapat azért – a horvát, szerb, olasz –, akik bírják végig. Mennyire figyelted a csoportmeccsek közben a másik csoport helyzetét, a meccseiket láttad-e? Milyen benyomásod alakult ki a legnagyobb riválisokról?

- Annyira figyeltem, hogy az összes meccset én kameráztam, úgyhogy minden meccset láttam azt Európa-bajnokságon. Nagyon sok tapasztalatot szereztem, ez egy nagyon-nagyon jó feladat volt nekem. Most volt először, hogy kameráztam, és nagyon örültem neki, mert rengeteget lehet tanulni. Itt kell lenni az összes meccsen ahhoz, hogy igazából az ember érezze a hangulatát egy ilyen Európa-bajnokságnak, ami egy hosszú folyamat. Főleg a másik csoportban, ahol minden mérkőzés élet-halál volt mindenkinek, és napról napra változtak a formák. Tehát láttunk egy német csapatot, amely az első meccsen nagyon gyengén játszott a horvátok ellen, és aztán szépen lassan feljött, s fantasztikus teljesítményt nyújtott a végére. Azon kívül láttuk a horvátokat, akik meg pont fordítva: jól kezdték, és aztán több dolog is megzavarta őket – kiállítások, a németek elleni vereség, ami aztán hozta ezt az utolsó Szerbia-Montenegró mérkőzést, amivel Montenegró tulajdonképpen bejutott az első háromba.

- Ma este lesz a negyeddöntő, mire számítasz a montenegróiak és a görögök összecsapásán?

- Jósolgatni nem nagyon tudok, mert mindig minden megtörténhet. Én Montenegrót erősebbnek tartom, a másik oldalon pedig az olaszt. De a németek bizonyították, hogy egy pillanatig sem lehet őket leírni. Meg kell nézni, hogy egy ilyen helyzetben, amikor tényleg már döntő jelentőségű, akkor van-e olyan rutinjuk és tapasztalatuk, ami elég lesz mondjuk az olaszokat megverni.

- Köszönöm szépen! A továbbiakról egyelőre ne beszéljünk!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Szervusz Zoli. Még nem tudjuk, hogy ki lesz az ellenfél az elődöntőben, de összegezzünk egy kicsit. Mik az eddigi tapasztalataid? Hogy érzed magad? Mire látod jónak a csapatot?

- Köszönöm a kérdést. Először is üdvözlök mindenkit. Hogy érzem magam? Köszönöm szépen, jól. Eddigi tapasztalatok inkább a túloldalról voltak. A mi csoportunkban azt éreztem, hogy nekünk egy kicsit talán könnyebb dolgunk volt. Ezt maximálisan ki is használtuk, úgy érzem, hogy ez az öt meccs, ez nagyon jó részét képezte a felkészülésnek, míg a túloldalon az az öt meccs, biztos vagyok benne, hogy kivett a csapatokból. Nagyon bizakodó vagyok a jövőt tekintve, mert azt éreztem, hogy meccsről meccsre stabilabbak, magabiztosabbak voltunk. Tényleg úgy gondolom, hogy egyik meccsen se forgott veszélyben az, hogy mi gyűjtsük be az összes pontot.

- Ma este lesz a negyeddöntő. Mire számítasz?

- Mindenképpen nagy csatára, bár nem, nem. Kétarcú meccs ez. Tehát vagy az lesz, hogy a görögöknek sikerül belassítaniuk Montenegrót úgy, ahogy azt tették velünk is, és akkor lesz ez a plusz-mínusz egy-két gólos valami, vagy ha nem sikerül, akkor meg szerintem nyer Montenegró nagyon simán, de sima görög győzelem, az nincs benne. Ha ők nagyon taktikusak, tényleg kicsit antipólót játszanak, szerintem ez a görög csapat jobb annál, mint amit ellenünk mutatott. Nem tudom, hogy az miért úgy jött ki nekik, nem is érdekel. Úgy gondolom, nagyon jól védekeztünk, Laci nagyon jól védett, talán ettől elbizonytalanodtak. Őnekik mindig vannak ilyen csapatok, akik ellen soha nem megy, és vannak olyan csapatok, akik ellen megy. És úgy emlékszem, hogy a Montenegró nekik egész jól szokott menni.

- Jó, hát kíváncsian várjuk. Köszi.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


A facebookon meghirdetett játékunkra itt lehet jelentkezni, a döntő lefújásának pillanatáig.